10 Permainan Ninja Terbaik dan Paling Menarik di Telefon Android

Bermain permainan di telefon bimbit Android sangat menarik dan terbukti dapat menghilangkan keletihan dan membantu kita menjadi lebih bahagia. Namun, kebangkitan permainan yang ada di PlayStore kadang-kadang membuat anda bingung untuk menentukan permainan yang diseru. Anda boleh memilih konsep permainan yang unik seperti permainan ninja.

Tidak jarang, bagi anda pecinta anime Jepun yang hanya mendengar kata ninja akan mengingati satu anime bernama Naruto. Dalam perbincangan ini, kami akan mengulas 10 permainan ninja yang sangat menarik untuk dimainkan di telefon bimbit Android dan salah satunya adalah permainan Naruto. Ingin tahu?

Permainan Ninja Paling Menarik di Android

Bukan hanya permainan Naruto, masih banyak permainan bertema ninja yang menyeronokkan untuk dimainkan di Android. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

1. Voltan NARUTO X BORUTO NINJA

Voltan NARUTO X BORUTO NINJA

Mungkin ada di antara anda yang biasa dengan anime terkenal, Naruto. Oleh kerana anime sangat terkenal, tidak akan dapat difahami jika beberapa  pembangun  permainan mengembangkan permainan dengan tema Naruto ninja yang disebut NARUTO X BORUTO NINJA VOLTAGE. Dalam permainan terdapat pelbagai jenis watak yang disesuaikan dengan watak-watak di anime.

Sebagai tambahan kepada pilihan karakter yang bervariasi, NARUTO X BORUTO NINJA VOLTAGE diklasifikasikan sebagai mempunyai  permainan  sederhana di mana anda dapat menentukan strategi Shinobi. Dia menangis, pemain juga dapat membentuk pasukan sehingga 4 pemain agar permainan lebih menarik. Sebenarnya, bukan hanya kawalan permainan, kerana permainan ini juga dilengkapi dengan animasi grafik yang cukup memuaskan.

2. LEGO® NINJAGO®: Ride Ninja

LEGO® NINJAGO® Ride Ninja

Sedikit berbeza dengan permainan ninja pada umumnya, jika di LEGO® NINJAGO®: Ninja Ride boleh dikatakan lebih moden. Sebabnya, permainan ini mempunyai konsep bermain aksi menunggang motosikal sambil membawa pedang ninja khas. Kemudian, anda harus berlumba sambil melawan musuh yang memandu perlumbaan motor.

Tetapi, jika anda masih tidak berpuas hati dengan persenjataan dan motosikal, anda boleh  menaik taraf. Nah, untuk  menaik taraf  maka anda harus melalui beberapa misi terlebih dahulu. Apa misi? Boleh segera mencuba misi di sini.

3. Lebihan kenderaan

Lebihan kenderaan

Permainan ini menceritakan bagaimana cyborg yang penuh dendam  ,  TERAS, sangat berdendam kerana dia merasa dikhianati oleh klannya sendiri, Dark Clan. Klan  cyborg  didapati telah membuang dan mematikan  versi lama cyborg  , termasuk CORE. Oleh itu, dia memulakan pengembaraannya untuk membalas dendam dengan membunuh versi baru cyborg  dan puak mereka.

Untuk melawan musuh, CORE tidak hanya dilengkapi dengan senjata yang tepat tetapi juga  kemahiran  dan gerakan pertempuran gaya ninja yang hebat. Anda juga tidak perlu risau tentang grafik, kerana Overdrive menjamin kualiti animasi yang lancar. Sekiranya anda masih ingin tahu, boleh terus bermain di sini.

4. Shadow Fight 2

Shadow Fight 2

Sekiranya anda aktif bermain permainan di media sosial Facebook, mungkin anda sudah biasa dengan permainan yang satu ini. Kerana permainan ninja bernama Shadow Fight 2 adalah sekuel kedua dari permainan pertama di Facebook. Permainan ini mempunyai tema ninja sebagai watak yang digunakan dengan pelbagai gerakan seni mempertahankan diri.

Kemudian, permainan ini mempunyai kemampuan untuk bermain seperti RPG tetapi digabungkan dengan pejuang aksi yang menarik. Untuk menjadi lebih kuat, anda mesti rajin meningkatkan senjata dan perkara lain. Menarik kan? Main permainan segera di sini.

5. Ninja Kekok

Ninja yang kekok

Permainan ninja satu ini cukup unik dan lucu. Permainan yang mempunyai tema dan konsep ninja, Clumsy Ninja, dilengkapi dengan ciri-ciri unik. Dalam permainan ini, para pemain pada awalnya bertemu dengan ninja untuk kemudian dilatih sebagai ninja yang mempunyai gerakan khas gaya ninja.

Uniknya, anda tidak melatihnya. Tetapi anda juga boleh menggelitik ninja anda, mengikatnya dengan belon, dan bahkan membuang ninja anda sendiri. Sudah tentu permainan Clumsy Ninja tidak hanya melakukannya. Pemain juga akan diberi usaha atau misi untuk menjadikan ninja yang anda latih menjadi lebih kuat. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

6. Arashi Ninja

Ninja Arashi

Permainan petualangan yang dicampurkan dengan konsep RPG juga sesuai untuk anda mainkan. Diceritakan, Arashi adalah ninja yang berhasrat membasmi rasuah di dunia. Di samping itu, dia juga melakukan perjalanan untuk mencari anaknya yang diculik oleh penjenayah bernama Orochi.

Selain menghadirkan kisah yang menarik, Ninja Arashi menyediakan 3 peta dengan 45 tingkat, belum lagi ditambah dengan  peningkatan kemahiran  sehingga Arashi lebih kuat melawan musuh. Adakah anda bersedia menyelamatkan dunia dari rasuah sambil menyelamatkan anak Arashi? Muat turun permainan di sini.

7. Ninja Revenge

Permainan Ninja Revenge

Mengisahkan seorang ninja yang ingin membalas dendam kematian isterinya, maka ninja mengembara untuk membunuh pelaku pembunuhan isterinya.

Dalam pengembaraan memburu pembunuh isterinya, ninja mesti menghadapi beberapa halangan dan musuh yang cukup banyak. Namun, ambillah, kerana anda sebagai ninja dilengkapi dengan kemahiran yang  hebat. Jangan lupa melakukan misi dan jangan lupa untuk menaik taraf semua peralatan anda. Sekiranya sudah siap, segera bermain di sini.

8. Ninja Iblis 2

Ninja Iblis 2

Ninja Revenge siap membasmi pembunuhnya, sementara dalam permainan Devil Ninja 2 siap untuk membunuh dan melawan monster gangguan. Bukan hanya untuk membunuh dan melumpuhkan raksasa, sebagai ninja Anda juga harus memburu mengumpulkan bola tenaga, senjata, juga barang-barang yang diperlukan semasa pengembaraan.

Sebagai tambahan kepada ciri persenjataannya yang lengkap, Devil Ninja 2 menyediakan kesan bunyi permainan yang sesuai dengan tema permainan Devil Ninja 2. Bosan bermain sendiri? Cukup pilih ciri dua mod permainan untuk bermain dengan rakan sekerja, keluarga, dan lain-lain. Menarik dan menarik bukan? Klik di sini dan dapatkan permainan sekarang!

9. Blazing Ninja Terunggul

Ninja Blazing Terunggul

Pencinta anime Naruto bukan sahaja merosakkan cerita di layar, anda juga dapat menikmati kisah Naruto Shipuden melalui Android seperti yang anda tahu . Kerana permainan ninja kali ini mempunyai tema dan konsep Naruto. Sebenarnya, permainan ini dilengkapi dengan semua watak dalam anime Naruto.

Ultimate Ninja Blazing, permainan yang akan membawa anda dalam pertempuran Naruto melawan musuh. Terdapat mod untuk bermain secara percuma dan juga pengembaraan atau misi. Sekarang, untuk kaedah bermain petualangan, maka anda dapat menentukan watak yang akan menjadi pasangan bertarung. Tetapi, jika mod bebas  maka pemain mencabar pemain lain untuk bertanding. Awak lah yang terbaik? Buktikan dan mainkan permainan di sini.

10. Ninja Samurai Assassin Hero II

Ninja Samurai Assassin Hero II

Terdapat 20 peringkat yang mencabar pemain untuk menyelesaikan misinya dengan segera. Dalam permainan ini, anda akan diposisikan sebagai ninja yang sangat marah dan kecewa sehingga keinginan untuk membunuh musuh semakin kuat. Musuh yang dihadapi juga mempunyai pelbagai  kebolehan  dan pemain harus berhati-hati untuk tidak mengecewakan mereka.

Pemain dibenarkan memukul, menumbuk, atau membunuh secara rahsia. Untuk menyelesaikan misi, anda akan diminta untuk memindahkan lokasi dan pemain hanya akan dilengkapi dengan kompas dan peta khas. Bersedia untuk melawan musuh dengan semua kekuatan yang ada? Ayuh, segera bermain Ninja Samurai Assassin Hero II di sini.

Cadangan Permainan Lain

Sekiranya anda masih ingin tahu tentang kegembiraan permainan ninja yang lain, maka kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan bagus yang lain dengan tema ninja. Tetapi sayangnya, ada permainan yang kami cadangkan yang tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Yurei Ninja Classic

Yurei Ninja Classic

Akhir kata,  kali ini kami mencadangkan Yurei Ninja Classic sebagai salah satu permainan bertema ninja yang menarik. Di sini, anda akan menjadi ninja dengan musuh samurai yang terkenal pandai berperang. Nah, pemain mesti mengalahkannya dengan pelbagai senjata yang ada.

Untuk senjata tersebut, anda boleh menemui senjata kuat yang dapat mematikan musuh sekaligus. Namun, untuk mendapatkan senjata tidak mudah, anda mesti meningkatkan tahap dan mencari  barang. Cukup menarik, bukan ?

2. Ninja Saga

Ninja Saga

Permainan bertema ninja yang paling popular di Facebook kali ini juga hadir di PlayStore untuk anda nikmati di layar kaca telefon pintar berasaskan Android. Mungkin ada di antara anda yang sudah biasa dengan Ninja Saga. Permainan duel bertema dan mempunyai konsep ninja.

Permainan ini akan membolehkan anda membentuk pasukan dengan 3 ninja di dalamnya. Anda boleh memilih watak ninja yang sesuai dengan keinginan dan citarasa anda. Setiap hari akan ada misi baru untuk anda selesaikan. Terdapat juga 5 varian gaya elemen Ninjutsu untuk dipilih.

3. Tuan Perang Ninja

Tuan Perang Ninja

Bermain permainan ninja dengan adanya cerita dalam permainan ini memang salah satu kelebihan untuk menarik perhatian para pemain. Seperti Ninja War Lord yang memaparkan kisah di mana anda menjadi pahlawan untuk membebaskan kampung dari penjahat yang ingin merampas kawasan luar bandar.

Selain cerita yang disampaikan cukup menarik dan heroik, pemain juga dapat menikmati grafik 3D ketika bermain Ninja War Lord. Tidak perlu risau tentang kesukaran bermain. Anda dengan mudah akan bermain permainan yang satu ini juga .

4. Ninja Kung Fu Fighting 3D - 2

Ninja Kung Fu Fighting 3D - 2

Permainan pertempuran juga disertakan dalam Ninja Kung Fu Fighting 3D - 2. Permainan yang akan membawa anda ke pertarungan dengan musuh satu lawan satu dapat menjadi salah satu penyelesaian terbaik untuk anda yang mencari permainan bertema ninja.

Kalahkan musuh dan tingkatkan kemahiran ninja anda. Selain menyediakan pertempuran gaya ninja, anda juga dapat bertarung dengan pertarungan alias tinju. Malah, anda juga dapat mempelajari gaya kung fu yang anda tahu.

5. NinJump

NinJump

Sekiranya sebelum ini permainan ninja mempunyai konsep petualangan, kali ini NinJump menghadirkan permainan bertema ninja lompat tinggi. Dalam permainan ini, pemain akan diposisikan sebagai ninja dan diberi tugas untuk melompat tinggi ketika melawan musuh, melemparkan bom dan senjata khas bintang ninja.

Tidak hanya melompat, anda juga harus menghindari setiap halangan atau menghilangkan halangan. Burung di udara akan menjadi penghalang, anda juga boleh meletupkan bom, melemparkan alat ninja dan banyak lagi. Anda berminat memainkannya?

10 pilihan permainan ninja di atas boleh menjadi penyelesaian yang tepat untuk anda ketika memilih permainan bertema Ninja. Bagaimana, anda berminat dengan salah satu permainan di atas?