15 Permainan Robot Terbaik di Telefon Android yang Sangat Menarik

Telefon pintar Android memang mempunyai banyak peminat dan pengguna. Mungkin ada yang memilih Android sebagai telefon bimbit mereka kerana adanya pelbagai permainan yang boleh dimainkan. Selain permainan ninja, permainan simulasi, dan permainan lain, permainan robot juga hadir di tengah-tengah permainan yang berleluasa di PlayStore.

Kali ini bertujuan untuk perbincangan untuk 15 permainan robot paling menarik untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja dan di mana sahaja. Permainan robot ini biasanya akan menarik perhatian kanak-kanak, tetapi walaupun bagi orang dewasa, beberapa permainan robot cukup menyeronokkan untuk dimainkan . Ingin mengetahui penampilan dan ulasan? Segera rujuk perbincangan mengenai isyarat Caris.

1. TRANSFORMERS: Ditempa untuk Berjuang

TRANSFORMERS Ditempa untuk Berjuang

Pasti anda biasa dengan filem Transformers, bukan? Nah, permainan ini diilhamkan oleh filem yang menampilkan robot, seperti Optimus Prime. Sesuai dengan filem ini, dalam TRANSFORMERS: Forged to Fight ada juga Optimus Prime bersama dengan rakan-rakan robotnya. Selain pilihan robot yang lengkap, permainan ini juga dapat menampilkan cara permainan yang licin.

Di sini, pemain dikehendaki mengumpulkan semua robot dalam TRANSFORMERS: Forged to Fight. Tetapi, untuk mengumpulkan robot ini tentunya ada cabaran, iaitu melawan musuh. Tenanglah, untuk melawan musuh maka anda akan dilengkapi dengan senjata yang hebat dan kuat. Ayuh, cuba bermain permainan di sini.

2. Tinju Robot Dunia Baja Sebenar

Tinju Robot Dunia Baja Sebenar

Bermain tinju atau tinju mungkin tidak pelik lagi. Namun, pernahkah anda merasa tertarik dengan perkelahian menggunakan robot? Sekiranya berminat, pilih permainan robot yang disebut Real Steel World Robot Boxing yang satu ini. Permainan bertema robot ini mempunyai konsep permainan tinju.

Sebenarnya, Real Steel World Robot Boxing sudah siap dengan semua perlawanan tinju yang boleh anda mainkan seperti Versus Leagues & Global Tournaments. Terdapat beberapa varian robot titan yang boleh anda pilih iaitu Zeus, Atom, Noisy Boy & Twin Cities. Anda juga boleh mencabar pemain lain untuk bertengkar yang anda tahu. Ingin bermain permainan ini? Klik di sini untuk bermain permainan.

3. Robot Perang

permainan robot War Robots

Permainan perang bukan hanya mengenai perang tentera melawan musuh dan lain-lain. Permainan robot boleh melakukan perseteruan yang anda tahu. Sebaliknya Robot Perang akan lebih menarik untuk melakukan peperangan dengan pelbagai senjata yang kuat seperti peluru berpandu balistik, tenaga dan senjata plasma.

Permainan yang dimainkan dalam multiplayer 6 lawan 6 juga menghadirkan 20 robot tempur dengan kekuatan yang berbeza. Bukan itu sahaja, anda bahkan dapat membentuk klan untuk memperkuat pasukan robot anda dalam memenangi perang. Cukup menarik untuk bermain bukan? Nikmati permainan ini di sini.

4. Robot Kereta Terbang

Robot Kereta Terbang

Permainan robot yang satu ini bukanlah permainan perang, tetapi masih sebagai robot yang berani untuk membasmi penjahat untuk menyelamatkan manusia bumi. Flying Car Robot dapat diklasifikasikan sebagai permainan simulasi dan juga permainan bertema robot. Sebabnya, permainan ini mempunyai konsep seperti memandu simulasi.

Namun, kereta yang anda pandu dengan mudah boleh berubah menjadi robot yang boleh terbang. Permainan ini akan membawa pemain dengan sensasi mengendalikan kereta serta menjadi robot yang baik hati yang bersedia untuk mengatasi kejahatan. Adakah anda ingin tahu mengenai penerusan Robot Kereta Terbang? Klik di sini dan segera mainkan permainan.

5. Pertarungan Robot Terunggul

Pertarungan Robot Terunggul

Seterusnya, ada permainan yang dinamakan Ultimate Robot Fighting. Permainan yang telah dimuat turun oleh ratusan ribu pemain juga sangat menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan  Dalam permainan, pada mulanya anda akan diminta untuk memilih watak robot yang diinginkan. Berbagai watak robot, terdapat sekitar 45 watak robot dalam permainan ini. Setelah memilih watak, maka anda boleh mula bertengkar.

Menariknya, cara bertarung dalam Ultimate Robot Fighting juga menjadikan permainan lebih menarik. Sebabnya, anda akan bertarung dengan konsep 3v3. Jadi, di sini anda harus menentukan pasukan, maka anda boleh melawan pasukan lain. Untuk melawannya, anda boleh bergantung pada semua senjata di robot. Jangan lupa  kemahiran yang dimiliki oleh setiap robot, sama ada memancarkan api, elektrik, atau dapat menumbuk dengan kuat. Ingin mencuba bermain?

6. Transformasi Robot Moto

Transformasi Robot Moto

Adakah anda bosan dengan permainan robot yang selalu mengambil tema dan konsep kereta robotik ? Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, PlayStore sememangnya siap dengan pelbagai permainan keren dengan pelbagai varian di dalamnya. Seperti salah satu Transformasi Robot Moto ini, bukan kereta yang akan mengubah bentuk robot tetapi motor.

Anda pencinta motosikal mungkin berminat bermain permainan ini. Kerana Transformasi Moto Robot akan mengubah motor menjadi robot super sejuk. Bukan hanya itu, bahkan dalam permainan terdapat fitur yang dipasang di mana setiap robot memiliki kemampuan untuk melawan musuh robot lain. Bersedia untuk menjadi robot motor? Main permainan di sini secara percuma!

7. Perang Robot Mech 2050

Perang Robot Mech 2050

Mungkin bagi sesetengah orang mendengar perkataan robot boleh dikaitkan dengan masa depan atau masa depan. Seperti permainan Mech Robot War 2050 yang memperkenalkan robot pada tahun 2050. Tidak jauh berbeza dengan permainan robot lain, Mech Robot War 2050 juga menyajikan permainan yang menyeronokkan antara robot.

Bukan hanya memerangi robot sesama penumbuk, anda juga dapat mengalahkan musuh dengan menembak senjata dan bahkan melemparkan bom ke musuh. Grafik grafik 3D tidak kurang memuaskan kerana salah satu ciri utamanya. Kesan bunyi dan grafik yang realistik juga ditawarkan untuk dinikmati secara langsung oleh pemain. Muat turun Mech Robot War 2050 di sini.

8. Kereta Robot

Permainan Robot Car

Robot Car Game juga hadir untuk menjadi salah satu permainan bertema robot yang paling menarik untuk dimainkan oleh pencinta permainan di Android. Anda di sini juga dapat mengubah bentuk yang pada awalnya hanyalah sebuah kereta sedan biasa menjadi robot yang sejuk.

Dalam permainan tersebut, Robot Car menyajikan grafik keren dengan kesan bunyi yang disesuaikan dengan konsep permainan di Robot Car. Terdapat pelbagai tahap dan misi untuk anda bertahan sebagai robot. Ingin mencuba juga? Main permainan di sini.

9. Robot Bros Deluxe

Robot Bros Deluxe

Robot Bros Deluxe adalah permainan robot lain yang boleh anda pilih sebagai salah satu permainan menarik untuk hanya mengisi masa lapang. Pemain akan menghadapi cabaran dan rintangan yang boleh menyebabkan ketagihan dan keseronokan untuk anda mainkan.

Terdapat 6 varian robot yang boleh anda pilih untuk dikawal dan dimainkan. Juga, Robot Bros Deluxe tidak luput untuk memasang lebih dari 75 tingkat dengan rintangan yang berbeza untuk pemain. Rasa tercabar? Main permainan segera di sini.

10. Pertempuran Robot Bandar

Pertempuran Robot Bandar

Akhir sekali, permainan robot ini mengisahkan pertarungan robot di bandar Vegas. Kota yang penuh dengan lampu berkilau diubah menjadi arena pertempuran dan pertengkaran robot. Musuh anda bukan hanya robot, tetapi manusia juga dapat menjadi musuh anda.

Elakkan dan melawan setiap musuh yang cuba melumpuhkan anda, jangan biarkan penjaga anda jatuh. Gunakan semua senjata, bom, dan pistol untuk melawan musuh. Tingkatkan kemampuan robot anda dengan memenangi pertandingan. Sedia? Muat turun permainan secara langsung di sini.

11. Robot Car War Transform Fight

Robot Car War Transform Fight

Sesuai dengan nama permainan, permainan yang satu ini menyajikan permainan perang antara kereta yang dapat menjadi robot. Sekiranya anda pernah menonton filem Transformer, maka anda dapat melihat bahawa Robot Car War Transform Fight diilhamkan oleh filem tersebut.

Kelebihan yang ditawarkan oleh permainan ini adalah, anda tidak memerlukan sambungan internet untuk dapat memainkannya. Juga, anda disajikan dengan pelbagai model robot yang siap bertempur. Sebenarnya, senjata tersebut diklasifikasikan sebagai dahsyat!

12. Keluli Sebenar

Keluli sebenar

Real Steel hadir sebagai salah satu permainan robot di mana anda akan mengawal robot untuk bermain tinju. Anda bukan orang yang bertarung, tetapi robot yang anda kendalikan akan bersaing dengan robot lain. Sekiranya anda pernah menonton filem Real Steel, mungkin permainan ini memang diilhamkan oleh filem ini.

Untuk ciri-cirinya, Real Steel adalah permainan yang cukup bagus di mana pelbagai mod permainan telah disiapkan secara menyeluruh, seperti 3vs3,  Challenge, Tournaments, Survival & Sparring to Fight. Nah, mod mana yang anda mahu mainkan?

13. Robot Shark

Jerung Robot

Permainan robot tidak selalu menjadi kereta konsep yang boleh menjadi robot. Sekiranya anda ingin bermain permainan bertema robot yang sedikit berbeza, maka anda boleh memilih Robot Shark. Dalam permainan ini, anda akan menjadi robot berbentuk hiu di mana anda boleh berenang seperti ikan hiu di laut lepas.

Uniknya, Robot Shark menyajikan permainan dunia terbuka yang bermaksud anda boleh pergi ke mana sahaja yang anda mahukan. Anda boleh melawan polis, tentera, dan  penyamun  yang cuba menghentikan anda.

14. Transformasi Robot Sebenar Fire Truck

Transformasi Robot Sebenar Fire Truck

Ada lebih banyak permainan robot yang membuat anda ketagih, iaitu Transformasi Robot Sebenar Fire Truck. Seperti namanya, permainan ini menyajikan konsep mesin bomba yang dapat berubah menjadi robot. Anda tidak perlu bertarung dalam permainan. Sebabnya, anda mempunyai misi untuk memadamkan api pada suatu ketika lokasi kebakaran.

15. Permainan Kereta Robot Polis AS

Permainan Kereta Robot Polis AS

Sekiranya sebelum ini jentera bomba menjadi robot, maka Permainan Kereta Robot Polis AS ini memperlihatkan transformasi sebuah kereta polis menjadi robot. Sudah jelas misinya, anda diberitahu untuk mengatasi pelaku kejahatan.

Nah, unik dalam permainan ini, anda bukan sahaja dapat melakukan transformasi dari kereta ke robot, bahkan pesawat di polis juga dapat Anda ubah menjadi robot yang hebat. Belum lagi senjata yang hebat untuk melawan orang jahat. Mahu main? Muat turun di sini.

Itulah sepuluh permainan robot yang paling menarik dan paling menarik untuk dimainkan di telefon Android anda. Menarik, sejuk dan menarik kan? robot permainan mana yang menjadi pilihan anda?