10 Permainan Mengandung dan Melahirkan Terbaik di Android Mudah Alih

Setelah membincangkan beberapa permainan untuk merawat orang sakit, sekarang ingin mengajak anda bermain permainan dengan tema wanita hamil dan melahirkan anak. Sedikit gambaran mengenai permainan yang akan kita bincangkan di bawah ini, permainan mengenai wanita hamil memerlukan kita menjaga ibu atau membantu proses kelahiran.

Permainan ini tentunya berbeza dengan permainan kad, COC, dengan permainan sniper di Android yang pernah anda mainkan sebelumnya. Baiklah, mari kita lihat senarai permainan wanita hamil dari Caris Signal. Siapkan peranti Android anda untuk memasang permainan yang kami sarankan berikut.

Permainan Mengandung dan Melahirkan Paling Popular

Bagi anda yang mencari permainan dengan tema kelahiran dan wanita hamil, mungkin sepuluh permainan yang disyorkan ini dapat membantu anda.

1. Sedap - Keajaiban Hidup Emily

Delicious - Keajaiban Kehidupan Emily

Permainan ini mempunyai jalan cerita yang menarik. Jadi, pada mulanya anda akan menolong Emily dan melihat bagaimana kehidupan Emily, dari perkahwinannya hingga mempunyai anak. Sebelum anda mempunyai anak, anda mesti menjaga Emily yang sedang hamil. Anda juga harus menolong Emily memenuhi keperluannya semasa hamil.

Di samping itu, anda juga mempunyai tugas untuk menemani Emily ke pakar obstetrik untuk memastikan bayinya dan Emily kekal sihat. Selepas bayi dilahirkan, anda juga mempunyai tanggungjawab untuk menjaga bayi Emily. Malah, anda juga dibenarkan untuk menghias tapak semaian mengikut citarasa. Ingin mencuba bermain? Boleh  dimuat turun  di sini.

2. Emma Kucing Bercakap Hamil

Emma Kucing Bercakap Hamil

Tidak seperti permainan Emily sebelumnya, jika di Pregnant Talking Cat Emma memaparkan watak kucing yang comel. Jadi, di sini pemain mesti menjaga Emma, ‚Äč‚Äčkucing yang sedang hamil dan bersedia melahirkan anak kucing yang comel.

Selain mengambil berat, anda juga bertanggungjawab untuk menemaninya ke pakar obstetrik. Pastikan bayi di perut Emma baik-baik saja. Oh ya,  sebelum bayi dilahirkan, anda juga boleh  mandi bayi  untuk memenangi  anugerah. Baiklah,  penghargaan itu  boleh digunakan untuk mendapatkan  barang-barang  menarik. Ingin bermain?

3. Ibu Hamil Maya

Ibu Hamil Maya

Seperti namanya, permainan ini mengemukakan konsep bermain hamil dan melahirkan secara hampir. Terdapat banyak perkara yang mesti dilakukan oleh pemain, seperti menolong ibu hamil memasak, membersihkan rumah, untuk menemaninya ke pakar obstetrik. Sekiranya tiba masanya untuk melahirkan, anda juga harus membantunya dalam proses bersalin. Boleh buat? Sekiranya anda boleh, sila bermain di sini.

4. Bayi Baru Saya 2 - Kembar!

Bayi Baru Saya 2 - Kembar!

Mempunyai anak kembar tentunya akan menjadikan ibu sangat sibuk. Oleh itu, anda mesti menolong ibu yang mempunyai anak kembar dalam permainan My New Baby 2 - Twins! Walau bagaimanapun, permainan bermula dari ketika ibu mengandung. Anda harus merajut pakaian untuknya, membawanya berjumpa doktor, dan memilih pakaian bersalin yang sesuai.

Setelah ibu-ibu ini melahirkan anak kembar, bantulah mereka untuk menjaga bayi. Pemain akan memandikan bayi untuk memasak makanan untuk anak kembar ini. Bayi Baru Saya 2 - Kembar! adalah permainan Android yang akan membuat anda sibuk.

5. Ibu mengandung

Ibu mengandung

Sesuai dengan nama permainan, Ibu Hamil akan membawa pemain menjaga ibu yang sedang hamil. Tidak hanya mengurusnya, pemain juga akan diminta untuk membantu proses persalinan. Sebelum melahirkan, anda boleh menolong ibu hamil ini melakukan beberapa aktiviti, seperti melakukan yoga.

Bukan itu sahaja, malah anda juga akan diminta untuk membuat makanan dan minuman sihat yang sesuai untuk wanita hamil. Setelah selesai, bawa wanita hamil ke hospital. Periksa kandungannya dengan segera. Selepas itu, barulah proses kelahiran bermula. Menarik,  bukan ? Ayuh, muat turun permainan di sini.

6. Doktor Kecemasan Mama Hamil

Doktor Kecemasan Mama Hamil

Pregnant Mama Emergency Doctor adalah permainan yang kami cadangkan sekiranya anda ingin bermain permainan dengan konsep wanita hamil dan melahirkan. Di sini, anda harus menolong ibu hamil dalam segala hal. Aktiviti yang mesti dilakukan oleh pemain adalah menyediakan makanan sihat untuk wanita hamil, menemani mereka ke pakar obstetrik, untuk memeriksa kesihatan wanita hamil.

Di samping tugas-tugas ini, pemain juga dapat menggayakan wanita hamil dengan memakai pakaian yang elegan. Kerana, dalam Doktor Kecemasan Ibu Hamil, ada berbagai pakaian yang bagus untuk dipakai untuk wanita hamil, dan ada juga berbagai aksesori untuk mencantikkan wanita hamil. Sangat lengkap, ya?

7. Kehamilan dan Penjagaan Bayi Arielle

Kehamilan dan Penjagaan Bayi Arielle

Tahu Ariel si duyung? Nah, putri duyung Ariel ini diperlihatkan sebagai watak utama dalam permainan Kehamilan dan Penjagaan Bayi Arielle. Seperti namanya, permainan ini bertanggungjawab untuk membantu penghantaran Ariel. Setelah bayi dilahirkan, anda juga ditugaskan untuk menjaga bayi Ariel. Boleh buat? Sila muat turun di sini.

8. Kehamilan Pertama Saya

Kehamilan Pertama Saya

Akhir sekali,  permainan My First Pregnancy adalah permainan dengan konsep mengandung dan melahirkan. Di sini, tugas pemain adalah memastikan ibu dan janin yang hamil dalam kandungannya sihat. Sekiranya disahkan sihat dan bersedia untuk melahirkan, maka anda membantu proses kelahiran dengan pelbagai jenis peralatan yang sudah ada. Boleh buat? Muat turun di sini.

9. Bayi & Ibu

Sesuai dengan nama permainan, di Baby & Mommy pemain akan diminta untuk membantu menjaga ibu yang sedang hamil. Untuk menjaganya, anda mesti melakukan banyak perkara, seperti membuat makanan yang sihat, memilih pakaian yang sesuai, untuk memastikan kehamilan tetap sihat dan terjaga.

Tambahan pula, ketika ibu sudah mula bersalin, pemain mesti bergerak pantas untuk membawanya ke hospital sambil menolong melahirkan anak. Walau bagaimanapun, kerja pemain tidak berhenti di situ, kerana pemain juga harus menjaga bayi yang baru lahir. Cukup menarik dan mencabar,  bukan ? Mari segera bermain permainan di sini.

10. Pragnant Mermaid Care Bayi Baru Lahir

Nah, jika permainan yang satu ini mempunyai tema yang cukup unik, iaitu duyung alias duyung. Namun, tugas yang dilakukan dalam permainan ini juga serupa dengan permainan sebelumnya. Di Pragnant Mermaid Care Newborn Baby, pemain mesti menjaga duyung yang sedang hamil dan jangan lupa untuk  memeriksa  kesihatan ibu dan bayinya yang akan datang.

Sehingga tiba masanya untuk melahirkan, pemain juga bertanggungjawab untuk membantu penghantaran duyung. Nah, tugas anda tidak berhenti di situ, kerana anda boleh memilih pakaian yang sesuai untuk bayi duyung. Malah, pemain juga boleh menjadi penjaga bayi.

Cadangan Permainan Ibu Hamil yang Lain

Selain 10 permainan yang telah dibincangkan di atas, juga mempunyai beberapa cadangan lain untuk wanita hamil. Permainan yang disyorkan berikut tidak kurang menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan di Android walaupun tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Pembedahan Kecemasan Hamil

Pembedahan Kecemasan Hamil

Permainan ibu mengandung ini menjadikan anda pakar obstetrik dalam keadaan kecemasan. Anda akan menolong wanita yang sedang hamil dan bersedia untuk melahirkan anak. Namun, sebagai doktor anda mesti memantau kesihatan wanita hamil ini.

Proses melahirkan anak pasti mempertaruhkan nyawa ibu sendiri. Oleh itu, sebagai doktor, anda bukan sahaja menyelamatkan nyawa bayi, tetapi juga ibunya. Pembedahan Kecemasan Hamil akan membawa anda ke situasi kecemasan di mana anda harus bergerak dengan cepat untuk membantu seorang wanita hamil tua untuk melahirkan di hospital.

2. Bayi Baru Sahabat

Bayi Baru Sahabat

Permainan ini mengisahkan dua rakan yang berkawan, Laura dan Lisa. Mereka berdua hamil dan menunggu kelahiran bayi mereka. Nah, di sinilah para pemain berusaha untuk membantu Laura dan Lisa sebelum mereka melahirkan. Banyak perkara mesti dilakukan semasa menjaga Laura dan Lisa.

Namun, ketika anda merawat mereka berdua, tiba-tiba Laura dan Lisa mengalami kontraksi yang hebat. Anak mereka akan dilahirkan tidak lama lagi. Sekarang anda harus menolong Laura dan Lisa dalam proses melahirkan. Anda boleh menghubungi ambulans terlebih dahulu dan kemudian terus ke hospital.

Di hospital tugas anda belum selesai, kerana anda juga harus menolong Laura dan Lisa melahirkan. Bolehkah anda melakukan semuanya?

3. Simulator Pembedahan Hamil

Simulator Pembedahan Hamil

Mungkin anda tidak pernah membayangkan dalam fikiran anda sebelum ini untuk membantu proses melahirkan wanita hamil dengan pembedahan caesar. Di Pregnant Surgery Simulator anda akan merasakan keadaan bahagian caesar.

Pesakit anda adalah wanita yang sedang hamil. Anda harus memantau kesihatan wanita hamil dengan memeriksa kesihatannya ketika dia datang untuk pemeriksaan rutin. Gunakan alat ultrasound untuk mengetahui jantina bayi yang masih dalam kandungan. Pregnant Surgery Simulator adalah permainan yang telah dipasang 5 juta kali oleh pengguna Android.

4. Pembedahan Ibu Hamil

Pembedahan Ibu Hamil

Lisa adalah wanita yang sedang hamil. Semasa dia melawat hospital dan melakukan pemeriksaan badan penuh, doktor mengatakan bahawa Lisa harus menjalani pembedahan caesar secepat mungkin. Itu adalah penerangan ringkas mengenai Pembedahan Ibu Hamil.

Ini adalah permainan yang memberi pengalaman kepada pemain untuk melakukan operasi caesar. Pastikan anda menyelesaikan operasi sehingga selesai. Kemudian, apabila anda berjaya mengeluarkan bayi dari perut ibu, anda mesti memberi penjagaan dan memilih pakaian untuk bayi. Pembedahan Ibu Hamil adalah permainan yang menarik dan sangat menyeronokkan.

5. Ibu Mengandung Bayi Yang Baru Lahir

Ibu Mengandung Bayi Yang Baru Lahir

Permainan mengandung dan kelahiran lain yang menarik datang dari Ibu Hamil Baru Lahir. Permainan yang satu ini memerlukan pemain untuk menjaga wanita hamil, dari menyiapkan makanan hingga kemudian membawanya ke hospital ketika akan melahirkan.

Tetapi sebelum itu, anda juga akan diminta untuk menjaga rumah, seperti memasak dan membersihkan rumah. Sebenarnya, ada aktiviti membeli-belah di pasar raya untuk menemani wanita hamil,  anda tahu. Selain daripada banyak aktiviti yang dijalankan dalam permainan ini, Ibu Hamil Baru Lahir juga menawarkan paparan grafik yang cukup bagus.

Cadangan permainan wanita hamil akan memberikan pengalaman yang berbeza dalam bermain permainan. Anda dapat merasakan tergesa-gesa bersiap untuk bersalin sehingga keadaan tegang semasa proses kelahiran. Ayuh , pasang dan mainkan permainan dengan tema untuk wanita hamil yang kami cadangkan!