10 Permainan Anime Terbaik di Telefon Android yang Sangat Menyeronokkan

Anime, sebuah animasi oleh Sakura, Jepun, terbukti memiliki minat yang besar baik di negaranya sendiri dan bahkan di Indonesia pencinta anime tidak sedikit. Peminat anime anime yang semakin membuat beberapa pembangun permainan di Android tidak kehabisan idea untuk mengusahakan permainan anime terbaik.

Berbagai jenis permainan karakter anime ditawarkan, mulai dari permainan aksi, permainan RPG, permainan Aracade, bahkan hingga permainan kartu juga mengambil tema anime sebagai karakter. Sudah tentu semua permainan mempunyai keunikan, kegembiraan, dan minat mereka sendiri. Adakah terdapat permainan watak anime yang boleh dimainkan di luar talian? Dapatkan jawapannya dalam ulasan berikut.

10 Permainan Anime Terbaik

1. Yu-Gi-Oh! Pautan Duel

Yu-Gi-Oh! Pautan Duel

Tahun 90an sudah biasa dengan anime bernama Yu-Gi-Oh. Ya, anime seronok ditonton dengan mengemukakan konsep cerita mengenai pertarungan kad. Itu menjadikan pemaju KONAMI menyampaikan idea dari kisah anime Yu-Gi-Oh menjadi permainan yang sangat menarik.

Konsep dan tema yang ditawarkan oleh permainan yang telah dimuat turun lebih dari 1 juta kali di PlayStore adalah sama dengan konsep dan tema dalam cerita anime itu sendiri. Yu-Gi-Oh! Duel Links akan membawa pemainnya menghadapi cabaran yang menarik dan menarik.

Yu-Gi-Oh! Duel Links juga menyediakan Bintang bertabur seperti Yugi, Kaiba, Joey, Mai, dan banyak lagi. Kelebihan lain yang ditawarkan ialah permainan ini sudah menyajikan animasi 3D, anda tahu. Ayuh muat turun permainan di sini.

2. RPG Toram Dalam Talian

RPG Toram Dalam Talian

Sekiranya sebelum ini Yu-Gi-Oh menawarkan permainan kad yang menarik, kes lain dengan permainan yang satu ini. Sesuai dengan nama permainannya, RPG Toram Online, permainan ini yang dapat dimainkan di ponsel Android menghadirkan permainan RPG dan tentunya anda harus memainkan permainan tersebut secara online.

Permainan ini akan membebaskan para pemain untuk mencipta watak yang disesuaikan dengan keinginan masing-masing. Sebagai tambahan, RPG Toram Online membolehkan pemainnya meningkatkan kemahiran dengan menggunakan "Skill System."

Kisah atau plot yang ditawarkan cukup menarik. Dikatakan bahawa 100 tahun yang lalu, pemangkin memusnahkan dunia dan manusia dibahagikan kepada 4 kumpulan. Apakah kisah seterusnya? Main segera dan cari jawapannya di sini.

3. Monster Liga Super

Monster Liga Super

Selepas permainan konsep RPG, Monster Super League kini hadir sebagai permainan yang tidak kurang menarik dan menarik untuk dimainkan oleh anda. Permainan yang dikembangkan dan dikembangkan oleh pembangun 4:33 menyajikan permainan di mana anda diminta untuk mengumpulkan Astromon.

Terdapat sekitar 550 astronon yang mesti dikumpulkan dan dikumpulkan oleh pemain. Satu lagi keseronokan, astromon yang telah dikumpulkan mungkin akan meningkatkan kemahiran watak permainan anda yang anda tahu. Jadi, kumpulkan sebilangan besar astromon di sini.

4. Blazing Ninja Terunggul

Ninja Blazing Terunggul

Adakah anda pasti mengenali anime Naruto? Ultimate Ninja Blazing mempersembahkan tema Naruto sebagai animasi dalam permainan. Permainan ini adalah salah satu permainan yang mengambil konsep aksi. Bandai Namco, pembangun permainan Ultimate Ninja Blazing menawarkan permainan yang menarik di mana pemain dapat berduel dengan lawan yang ada.

Di sini anda boleh memilih watak mana yang akan menjadi watak wira anda. Sudah tentu ada watak dalam semua anime Naruto. Malah penentang permainan duel anda juga diambil dari watak anime Naruto. Misi yang ada juga cukup menarik dengan adanya jalan cerita dalam permainan. Ingin tahu? Muat turun di sini.

5. Mystic Messenger

Utusan Mystic

Tidak seperti permainan yang disebutkan sebelumnya, permainan Mystic Messenger sebenarnya mengambil konsep sebagai permainan simulasi. Permainan unik yang ditawarkan oleh Mystic Messenger, para pemain akan bergabung dengan watak anime yang tampan dan menawan.

Selepas memuat turun permainan di sini, anda boleh memasuki permainan secara langsung. Selepas itu, anda akan menyertai sembang kumpulan dengan watak anime yang tampan. Kemudian, jalan cerita akan berjalan semasa anda memainkannya. Ingin tahu mengenai plot cerita yang ditawarkan?

6. SWORD ART ONLINE; Memori Defrag

Defrag Memori ONLINE SWORD ART

Sekali lagi, Bandai Namco yang dikembangkan juga mencipta permainan yang mengambil tema anime yang sangat terkenal iaitu Sword Art Online atau lebih biasa didengar dengan singkatan SAO. Permainan ini dipanggil SWORD ART ONLINE; Memory Defrag juga mengambil konsep aksi untuk memainkannya.

Permainan SWORD ART ONLINE; Memory Defrag menawarkan pelbagai ciri di dalamnya. Pemain permainan ini dapat menggunakan watak-watak yang sesuai dengan apa yang ada di anime SAO, seperti watak Kirito, Asuna, Leafa, dan lain-lain.

Sekiranya anda ingin bermain dengan mengikuti jalan cerita yang ada, maka pelbagai misi dengan cabaran menarik mesti diselesaikan oleh para pemain. Namun, permainan ini juga dapat dimainkan dengan mod permainan percuma, di mana Anda tidak perlu mengikuti jalan cerita yang ada. Mahu? Muat turun di sini.

7. Perayaan idola sekolah LoveLive!

Festival idola Love Live School

Kali ini permainan anime hadir sebagai permainan muzik yang menarik dan sangat ketagihan untuk dimainkan, terutama bagi anda penggemar anime. LoveLive! School idol festival adalah permainan di mana anda bermain dengan mengikuti irama lagu-lagu anime yang disediakan.

Bilangan watak dalam LoveLive! School Idol pada festival ini dapat meningkatkan Skill- dia untuk terus menggunakan ciri-ciri latihan. Lebih daripada 80 lagu asli dapat dimainkan oleh pemain festival idola LoveLive! School. Adakah anda mahu bermain juga? Klik terus di sini untuk memuat turun permainan.

8. Idola Kecantikan: Ratu Fesyen

Ratu Fesyen Beauty Idol

Permainan yang satu ini tidak kalah dengan konsepnya yang unik. Dalam permainan ini, pemain Beauty Idol: Fashion Queen boleh memilih dan menggayakan watak yang dipilih. Pertama, anda boleh memilih 3 pekerjaan yang tersedia, iaitu sebagai model, artis, dan penyanyi.

Tugas anda untuk permainan Beauty Idol: Fashion Queen itu mudah, anda mesti berusaha untuk menjadi model, artis, atau penyanyi yang terkenal dan juga berjaya. Bukan hanya berusaha untuk berjaya, anda juga boleh Berkencan dengan watak anime lain dan menjadi terkenal! Datang terus klik di sini untuk memuat turun permainan.

9. Sambungan VALKYRIE

Sambungan VALKYRIE

Permainan RPG lain dengan mengambil tema anime sebagai watak yang terdapat dalam permainan VALKYRIE CONNECT. Tidak banyak berbeza daripada permainan RPG secara umum, VALKYRIE CONNECT juga membentangkan sesuatu yang menarik dengan mudah dan tidak rumit permainan .

Dalam permainan ini, anda boleh bertarung sendirian atau boleh memilih untuk bertengkar dengan rakan-rakan watak anime lain. Anda boleh memilih mod parti untuk menyertai pakatan dalam pertarungan. Jangan lupa untuk meningkatkan kemahiran watak anda. Muat turun permainan di sini.

10. Gadis X Battle

Gadis X Battle

Sepertinya permainan anime RPG cukup menarik perhatian para pencinta anime atau peminat permainan di Android. Akan datang lagi, permainan RPG dengan tema anime yang disebut Girls X Battle. Seperti namanya, permainan ini tentunya menyajikan permainan duel yang menarik dengan menghadirkan pelbagai watak anime wanita.

Anda boleh berduet dengan watak anime wanita lain di Girls X Battle. Anda juga boleh memilih pelbagai watak anime yang ingin menjadi watak utama untuk berduel. Uniknya, permainan ini juga menawarkan ciri-ciri di mana watak pilihan anda boleh datang ke sekolah. Ingin tahu? Dapatkannya segera dan mainkan permainan di sini.

Cadangan Permainan Lain

Tidak kurang menarik dengan sepuluh permainan di atas, kerana beberapa cadangan permainan di bawah ini juga sangat menyenangkan untuk dimainkan di Android. Ingin mengetahui permainan anime lain yang menarik? Semak secara langsung ulasan berikut.

11. Tegangan NARUTO X BORUTO NINJA

Voltan NARUTO X BORUTO NINJA

Permainan ini sesuai untuk anda yang suka anime Naruto. Kerana, dalam permainan NARUTO X BORUTO NINJA VOLTAGE ada semua watak yang disesuaikan dengan anime. Tugas dalam permainan ini cukup mudah, iaitu bertarung satu lawan satu dengan musuh.

Menariknya, anda bukan sahaja melawan AI dari permainan ini, tetapi anda juga boleh melawan pemain NARUTO X BORUTO NINJA VOLTAGE lain di seluruh dunia. Ya, dalam permainan ini terdapat ciri multi-pemain yang menjadi cabaran bagi setiap pemain. Muat turun permainan di sini.

12. Teman wanita impian

Teman wanita impian

Mempunyai teman lelaki impian dengan watak anime yang comel dan menggemaskan? Cuba bermain Dream Girlfriend. Dalam permainan ini terdapat banyak watak "teman lelaki impian" yang boleh anda pilih mengikut selera. Perhatikan, terdapat 11 watak yang berbeza. Malah, pemain juga dapat menyesuaikan pakaian yang dipakai oleh teman lelaki idaman. Sebabnya, Dream Girlfriend telah menyediakan lebih dari 20 pasang pakaian dari Jepun! Ayuh, bermain di sini.

13. Pembuat Dungeon

Pembuat Dungeon

Walaupun ini adalah permainan berbayar, tetapi permainan ini telah dinobatkan sebagai salah satu permainan terbaik di PlayStore yang  anda tahu ! Tidak seperti permainan sebelumnya, di Dungeon Maker pemain akan dicabar untuk bersaing dalam strategi perang.

Tercatat ada 7 tuan dengan  kemahiran khas,  dengan lebih dari 100 pahlawan dan raksasa di Dungeon Maker. Ada bahagian yang mencabar, di Dungeon Maker ada lebih dari 70 perangkap khas yang mungkin menghancurkan strategi anda. Menarik,  bukan ? Segera muat turun dan beli permainan di sini.

14. EvoCreo

EvoCreo

Ingin bermain permainan main  peranan  dengan watak anime yang keren? Cuba mainkan EvoCreo. Ya, ini adalah permainan berbayar dengan konsep permainan rol di mana pemain akan melakukan pengembaraan di dunia Zennith. Di sini, pemain mesti dapat melawan dan menangkap sekitar 130 monster di Zennith.

Sebenarnya, anda boleh menjadi Master Evoke yang dapat mengumpulkan banyak raksasa. Oh, ya,  yang menarik dari permainan ini ialah ciri berbilang pemain. Jadi, anda boleh bermain dengan pemain EvoCreo lain di seluruh dunia. Menarik,  bukan ? Sila muat turun permainan di sini.

15. Setan Kembar: VIP

Permainan anime Devil Twins VIP

Sekarang, jika permainan Devil Twins: VIP menghadirkan permainan pertempuran PvP. Sudah tentu watak-watak permainan ini adalah dua kembar. Namun, mereka bukan kembar biasa, tetapi kembar yang mempunyai kemampuan bertarung sengit. Dia menangis, di Devil Twins: VIP Anda boleh mengeluarkan  syaitan  dan mengumpulkan  setan  terkuat! Ingin mencuba bermain? Klik di sini untuk memuat turunnya.

Berikut ini adalah koleksi 10 permainan dengan watak anime terbaik dan yang kami cadangkan untuk anda pengguna Android. Anda boleh memilih permainan mana yang paling menarik dan bahkan menjadi salah satu kegemaran anda. Nah, adakah anda telah memilih salah satu daripada sepuluh permainan?