10 Permainan Doraemon Terbaik di Telefon Pintar Android

Kartun Jepun yang selalu ditunggu-tunggu oleh anak-anak, Doraemon, menjadi salah satu tema menarik untuk dijadikan permainan di telefon Android. Permainan bertema Doraemon dikembangkan dan dibuat oleh beberapa pembangun permainan di Android. Kali ini, kami akan merangkumnya dalam 10 permainan Doraemon yang paling menarik.

Beberapa permainan Doraemon berikut dipenuhi dengan konsep yang berbeza dan pastinya menyeronokkan untuk dimainkan. Tidak kurang hebatnya dengan permainan Naruto, permainan One Piece, dan permainan anime lain. Sepuluh permainan Doraemon ini juga sesuai untuk anda mainkan pada masa lapang, terutama untuk kanak-kanak. Ingin tahu? Berikutan kajian semula.

Permainan Doraemon Paling Menarik dan Menarik

Suka watak animasi Doraemon? Maka anda harus mencuba semua permainan yang kami sarankan di bawah, ya!

1. Doraemon MusicPad

Doraemon MusicPad

Doraemon MusicPad adalah permainan yang kami cadangkan jika anda ingin bermain permainan bertema Doraemon. Permainan ini menyajikan permainan yang sesuai dengan irama lagu. Jadi, pemain mesti dapat memadankan butang dengan rentak lagu yang dimainkan oleh permainan Doraemon MusicPad. Nah, untuk memadankan iramanya sangat mudah, anda hanya perlu menekan butang yang sesuai.

Selain kawalan yang mudah, pemilihan lagu di Doraemon MusicPad juga sangat pelbagai dan semua lagu di sini adalah lagu Inggeris. Jadi, permainan ini juga boleh dijadikan tempat belajar bahasa Inggeris untuk anak anda. Oh ya,  jangan risau tentang kapasiti kerana Doraemon MusicPad cukup ringan, hanya 49MB. Berminat?

2. Doraemon Gadget Rush

Doraemon Gadget Rush

Permainan genre aksi kini hadir dengan tema anime yang comel dan menggemaskan, Doraemon. Permainan percuma dimuat turun di PlayStore dengan mengklik di sini, dinamakan oleh Doraemon Gadget Rush. Permainan ini sangat menarik di mana anda akan melawan musuh-musuhnya Doraemon.

Sudah tentu bukan hanya watak Doraemon yang menemani permainan anda, watak-watak lain seperti Shizuka, Nobita, Suneo, malah Giant juga dapat anda mainkan. Tetapi ada syaratnya, anda harus menyelesaikan beberapa misi untuk membuka kunci watak di Doraemon. Nah, bolehkah anda melakukannya? Buktikan dan mainkan permainan Doraemon Gadget Rush.

3. Doraemon Repair Shop Musim

Kedai Pembaikan Doraemon Musim

Tidak jauh berbeza dengan permainan Doraemon sebelumnya yang telah dibincangkan di atas. Doraemon Repair Shop Seasons juga menggunakan konsep permainan di mana jari dan tahap fokus anda digunakan untuk mendapatkan skor tertinggi. Permainan ini menyajikan permainan di mana Nobita dan rakan-rakannya menjalankan perniagaan bengkel atau membaiki barang elektronik.

Anda akan menikmati pelbagai ciri yang dipersembahkan oleh Doraemon Repair Shop Seasons. Beberapa ciri yang ada, terdapat 9 tahap mencabar yang siap untuk anda selesaikan. Di samping itu, anda boleh menggunakan peralatan Doraemon yang canggih untuk memperbaiki barang elektronik pelanggan yang rosak. Menarik? Anda boleh klik di sini untuk mendapatkan dan bermain permainan secara langsung.

4. Pembuat Robot untuk Doraemon

Pembuat Robot untuk Doraemon

Sekiranya permainan Robot Maker untuk Doraemon dapat mengasah kreativiti pemain. Bagaimana tidak, artikel permainan yang dikembangkan oleh  pembangun  K PRJ mengajak pemain untuk menentukan model watak robot mereka sendiri. Jadi, di sini pemain hanya perlu menentukan bentuk kepala, badan, tangan, kaki, untuk menjadi kesatuan robot seperti Doraemon. Selain memilih bentuknya, robot yang anda buat juga dapat diwarnai sesuai dengan selera anda. Ingin mencuba bermain?

5. Larian Robot Cat Monsuke 3D

Larian Robot Cat Monsuke 3D

Seperti namanya, permainan ini mempunyai paparan animasi 3D yang cukup unik. Selain animasi yang menarik, 3D Monsuke Cat Robot Run juga dilengkapi dengan  permainan permainan  yang ringkas tetapi cukup menarik untuk dimainkan ketika tidak ada masa. Di sini, anda akan bermain sebagai Doraemon. Baiklah, tugas anda mudah, iaitu mengumpulkan setiap duit syiling yang dilalui. Anda boleh mengeluarkan duit syiling semasa berlari.

Tetapi, untuk mendapatkan duit syiling terdapat pelbagai halangan. Halangan juga berbeza-beza, mulai dari batu, dinding, papan, dan banyak lagi. Anda mesti dapat mengelakkan halangan ini. Sekiranya anda menabrak salah satu daripadanya maka anda akan dinyatakan  tamat. Tetapi, jika anda berjaya mengumpulkan banyak duit syiling maka anda boleh menggunakan duit syiling ini untuk  menaik taraf item. 

6. Buku Mewarna Permainan MonMon

Buku Mewarna Permainan MonMon

Sekiranya anda mencari permainan dengan tema Doraemon yang boleh dimainkan di  luar talian  , anda boleh mencuba Buku Mewarna MonMon Games. Ya, permainan ini tidak memerlukan internet sehingga pemain dapat mengakses permainan ini di mana saja dan kapan saja. Cara bermainnya juga sangat mudah kerana pemain hanya perlu mewarnainya.

Nah, ada pelbagai jenis gambar biasa yang siap diwarnai. Untuk mewarnai, MonMon Games mewarnai buku telah menyediakan pelbagai warna. Jadi, pemain boleh  mencampurkan dan memadankan  warna yang ada. Bukan hanya itu, permainan ini juga mempunyai ciri-ciri untuk menambahkan kesan khas dan penapis yang menarik  .

7. Kucing Mon Memancing

Kucing Mon Memancing

Sekiranya permainan yang satu ini membawa konsep permainan memancing. Jadi, anda akan digunakan sebagai Doraemon yang memancing bersama Giant dan Nobita. Nah, cara memainkannya adalah dengan menekan butang memancing. Setiap kali ikan berenang, anda mesti mula menekan butang memancing untuk menangkap ikan.

Apa yang lebih menggembirakan, ikan ini mempunyai kelajuan berenang yang berbeza. Semakin cepat ikan berenang, semakin besar mata ikan. Oh ya,  permainan ini juga membawa konsep bermain dengan masa. Sekiranya anda gagal memancing dengan masa yang diperuntukkan, anda akan dianggap gagal. Ingin mencuba bermain?

8. Doraemon Lapar

Doraemon Lapar

Ini juga permainan yang mudah, tetapi ini membuat pemain tergesa-gesa! Bagaimana tidak, di sini anda hanya perlu menggeser Doraemon ke kanan dan kiri untuk memakan setiap makanan yang jatuh dari atas. Semua makanan mesti dimakan oleh Doraemon untuk mendapatkan skor.

Jangan berfikir bahawa hanya makanan yang jatuh dari atas, kerana kadang-kadang ada perkara yang tidak dapat dimakan oleh Doraemon. Oleh itu, anda harus memastikan Doraemon hanya makan makanan dan bukan perkara lain. Boleh buat?

9. Larian Super Doraemon

Larian Super Doraemon

Walaupun permainan ini hanya berjalan dan mendapat duit syiling, tetapi pemain pasti kecanduan bermain Super Doraemon Run. Kerana, dalam permainan ini ada juga berbagai macam halangan yang harus dielakkan, baik itu ladang, petir, tebing, dan banyak lagi. Adakah anda boleh berlari ke akhir permainan?

10. Larian Subora Doraemone Run

Subway Escape Doraemone Run

Pada akhirnya, ada permainan Subway Escape Doraemone Run di mana permainan ini dapat dibilang serupa dengan Temple Run. Bezanya, dalam permainan ini membawakan watak utama Doraemon. Apa yang mesti anda lakukan ialah lari sambil mengambil duit syiling yang tersebar di jalanan. Oh ya,  permainan ini juga telah membawa animasi 3D yang  anda tahu ! Mahu main?

Cadangan Permainan Doraemon yang lain

Bukan hanya 10 permainan di atas yang menyenangkan untuk dimainkan, kerana anda masih mempunyai beberapa cadangan untuk permainan Doraemon yang lain. Tetapi sayangnya, beberapa permainan yang disyorkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. DOR! EMON Bike Race Pro

DOR! EMON Bike Race Pro

Sesuai dengan nama permainan, di DOR! EMON Bike Race Pro mengajak pemain bermain Doraemon. Tetapi, di sini Doraemon tidak bertindak sebagai robot, ya, sebaliknya menjadi pemandu motosikal. Baiklah, tugas anda di sini adalah memandu motosikal di lorong yang ditentukan. Tetapi, jalannya tidak muda kerana ada banyak rintangan dan rintangan yang mesti diatasi.

Selain jalan yang agak curam, semasa perjalanan untuk menunggang motosikal, anda harus mengumpulkan duit syiling di jalanan, ya. Oh ya, ini  bukan sekadar permainan yang menyeronokkan tetapi juga animasi yang cukup bagus. Kerana, DOR! EMON Bike Race Pro mendakwa mempunyai animasi grafik yang cukup bagus dan lancar. Mahu membuktikannya?

2. Doreamon Heroes Adventures

Pengembaraan Wira Doreamon

Adventure dengan menampilkan watak grafik animasi dari anime Doraemon adalah salah satu kelebihan yang dapat anda peroleh ketika bermain game Doreamon Heroes Adventures. Permainan ini menceritakan di mana watak utama, Doreamon, mempunyai tugas menyelamatkan anak kecil.

Namun, tidak mudah baginya untuk menyelamatkan anak kecil, anda harus melalui pelbagai rintangan yang dihadapi Doraemon. Nah, pemain mesti dapat melepasi halangan seperti batu, raksasa, helang dan masih banyak cabaran yang harus anda hadapi semasa pengembaraan anda. Selamatkan anak dan elakkan semua halangan.

3. Pengembaraan Super Doramon Jungle

Pengembaraan Super Doramon Jungle

Pernah bermain Super Mario Bross? Nah, konsep yang diambil dari permainan pengembaraan Super Doramon Jungle serupa dengan anda bermain Super Mario. Perbezaan dari permainan ini tentunya watak yang dipaparkan. Anda peminat Doraemon mungkin suka bermain permainan yang sangat menarik ini. Sebabnya, anda akan menjadi Doraemon dalam permainan ini.

Selain anda akan menjadi watak utama, Doraemon, petualangan Super Doramon Jungle juga melengkapkan permainan dengan 4 tingkat yang mencabar. Bukan hanya tahap yang semakin mencabar, malah permainan yang dibuat oleh pembangun aplikasi Factory 2017 telah menyematkan bos yang mencabar juga anda tahu.

4. Teka-teki Jigsaw untuk Doraemon

Teka-teki Jigsaw untuk Doraemon

Bermain teka-teki maya juga merupakan salah satu konsep permainan yang ditawarkan oleh permainan Doraemon yang disebut Jigsaw Puzzle for Doraemon. Permainan yang berjaya dikembangkan dan dibuat oleh pengembang Salodonkdev menyajikan teka-teki dengan memaparkan gambar atau watak animasi di Doraemon.

Permainan ini sesuai untuk kanak-kanak. Kerana permainan ini cenderung sangat mudah untuk dimainkan. Pemain hanya perlu memadankan potongan teka-teki untuk menjadikannya gambar yang lengkap. Sudah tentu permainan ini cukup untuk mendidik anak-anak. Belajar sambil bermain dengan Jigsaw Puzzles untuk Doraemon.

5. Permainan Doreamon Cat Blue Jungle

Permainan Doreamon Cat Blue Jungle

Sekali lagi, permainan Super Mario menjadi inspirasi untuk Doreamon Cat Blue Jungle Game kali ini. Permainan kali ini membawa anda ke petualangan yang menarik. Bukan hanya untuk pengembaraan, permainan yang diarahkan oleh pengembang Funniest Game memiliki animasi lucu. walaupun belum disematkan grafik 3D, anda boleh mendapatkan animasi yang cukup bagus.

Tidak perlu risau, permainan ini disarankan untuk dimainkan oleh kanak-kanak. Namun, jika orang dewasa juga ingin bermain permainan ini, mungkin. Selain Doreamon Cat Blue Jungle Game sangat mudah dimainkan, tentunya permainan yang disebut Doreamon Cat Blue Jungle Game sangat ketagihan untuk dimainkan pada waktu lapang.

Sekiranya anda seorang pencinta Doraemon, adakah anda berminat untuk bermain salah satu permainan di atas? Sepuluh permainan Doraemon di atas cukup menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan.