10 Permainan Bola Naga Terbaik di Peranti Android

Ingat dan ingat masa kecil bukan hanya dengan bermain permainan sekolah lama. Adakah anda masih ingat anime Dragon Ball? Ya, salah satu anime kegemaran kanak-kanak 90-an di Indonesia. Anime ini banyak memberi inspirasi kepada kanak-kanak dengan gaya Kamehameha. Bukan hanya anak-anak, malah pembangun permainan Android mendapat inspirasi untuk membuat dan mengembangkan permainan Dragon Ball.

Tentunya inti permainan adalah dalam grafik animasi yang memaparkan watak-watak dalam anime Dragon Ball. Nah, jika anda berminat bermain permainan bertema anime Dragon Ball, kali ini akan merangkumnya untuk anda dalam 10 permainan Dragon Ball yang paling menarik dan mencabar untuk telefon Android.

Permainan Dragon Ball yang menarik di Android

Suka watak bola naga animasi? Sekiranya demikian, anda harus memainkan semua permainan yang kami sarankan di bawah, ya!

1. BOLA DRAGON Z SET UP BATTLE

Permainan DRAGON BALL Z DAPATKAN BATTLE

Berjuang dengan memerangi musuh dan menggunakan andalan dalam anime Dragon Ball pasti dapat dimainkan oleh anda. DRAGON BALL Z SET UP BATTLE, permainan yang menarik, menyeronokkan, mencabar dan mendebarkan.

Sebab permainan ini mengambil konsep aksi di mana anda, pemain DRAGON BALL Z DOCTURE BATTLE akan bertarung dan berdaya saing dengan lawan. Anda boleh menentukan watak yang akan anda gunakan, dari Goku hingga watak Dragon Ball yang lain. Anda ingin bermain? Klik terus di sini untuk bermain permainan.

2. LEGENDA BOLA Naga

LEGENDA Bola Naga

Salah satu permainan terpilih editor terbaik dengan tema Dragon Ball juga mesti anda mainkan. Kerana, DRAGON BALL LEGENDS berdasarkan cerita dari Akira Toriyama. Dalam permainan ini, semua pemain perlu lakukan adalah bertarung dengan musuh. Semasa bertarung, anda boleh menggunakan pelbagai  kemahiran  dengan kombo yang hebat.

Selain daripada konsep bermain yang menarik, sebenarnya DRAGON BALL LEGENDS juga mempunyai antara muka dan  permainan yang  sederhana. Jadi, pemain DRAGON BALL LEGENDS yang baru tidak akan keliru dengan bermain permainan ini. Sekiranya anda berminat memainkannya, sila klik pautan ini untuk memuat turun permainan.

3. Pahlawan Tahap Kuasa Akhir (RPG)

Warrior Tahap Kuasa Akhir (RPG)

Sekiranya permainan Dragon Ball ini mempunyai konsep  meratakan  seperti RPG, di mana pemain dapat melatih naga dan meningkatkan tahap dan kekuatan masing-masing. Selain itu, Final Power Level Warrior (RPG) juga menghadirkan pelbagai daya dan transformasi yang sangat kuat.

Nah, untuk menjadi pemain terkuat dalam The Final Power Level Warrior (RPG), maka anda harus rajin memainkannya dengan bertarung dan terus berlatih. Ingin bermain permainan ini? Ayuh, muat turun permainan dengan segera di pautan ini.

4. Stick Warriors: Shadow Fighter

Stick Warriors Shadow Fighter

Adakah anda ingin bermain permainan tema bola naga yang menarik dan mencabar? Sekiranya demikian, anda harus mencuba permainan Stick Warriors: Shadow Fighter. Seperti namanya, di sini anda akan berperanan sebagai  pendekar tongkat  dengan watak bola naga. Nah, watak-watak dalam permainan ini juga mempunyai banyak variasi. Perhatikan, Stick Warriors: Shadow Fighter mempunyai lebih daripada 20 watak yang boleh anda mainkan sebagai  pendekar.

Selain menampilkan pelbagai watak, permainan ini juga menyiapkan lebih dari 30  peta  yang dapat anda coba lawan dengan lawan anda. Jadi, anda tidak akan bosan dengan  persekitaran dan peta yang sama . Bukan hanya itu, permainan ini juga mempunyai mod permainan dalam talian di mana anda boleh melawan pemain Stick Warriors: Shadow Fighter dari seluruh dunia. Menarik, bukan ?

5. Anime Saiyan Ultra Hebat

Ultra Saiyan Anime Hebat

Seterusnya, kami mencadangkan permainan Ultra Saiyan Anime Fantastic. Sama seperti permainan sebelumnya, ini adalah permainan aksi yang menarik, menarik, dan juga mencabar. Sebabnya, di sini anda boleh melawan pemain 1 vs 1 hingga 4 vs 4. Tetapi, jika anda menginginkan sesuatu yang lebih menarik, permainan Ultra Saiyan Anime Fantastic juga menawarkan mod  kejohanan.

Dalam mod itu, anda akan dijemput untuk bertarung dengan pemain Ultra Saiyan Anime Fantastic dari seluruh dunia. Sekiranya anda menang menentang pemain lain, anda boleh muncul sebagai juara.  Sebagai pemenang, sudah tentu anda akan mendapat banyak  faedah  menarik. Ingin mengetahui  faedahnya ? Main di sini.

6. Juara Dragon Warriors

Juara Dragon Warriors

Ingin menjadi Dragon Warriors? Sekiranya demikian, anda mesti memenangi permainan yang dinamakan Dragon Warriors Champions. Permainan ini, yang mengambil tema dan watak dari animasi bola naga, menyajikan permainan yang menarik dan membuat pemain kecanduan untuk terus memainkannya.

Bermain juga mudah kerana permainan Dragon Warriors Champions ini mempunyai kawalan permainan yang  baik  . Walaupun anda baru memainkannya, anda pasti dapat memahami cara memainkannya. Kerana Dragon Warriors Champions hanya perlu menekan butang Move, Attach, KI Blast, Teleport, Block, Power, dan Counter. Nah, butang-butang ini juga dapat mengeluarkan pelbagai helah, seperti Energy Ball, Dragon Strike, Death Ball, Big Bang Attack, dll. Ingin mencuba bermain?

7. Dewa Stickman 3

Dewa Stickman 3

Seterusnya, permainan menarik dengan tema bola naga kali ini kami mengesyorkan God of Stickman 3. Dalam permainan ini, anda hanya perlu melawan musuh dengan  kemahiran yang  anda miliki sesuai dengan watak pilihan pemain. Menariknya, watak yang anda boleh pilih sangat pelbagai. Perhatikan, terdapat 11 watak yang tersedia dengan kemampuan yang berbeza.

Selain mempunyai pelbagai watak, permainan God of Stickman 3 juga menghadirkan cabaran yang menarik dan membuat anda merasa seperti di rumah. Terdapat juga cabaran yang terbahagi kepada 85 tahap. Semakin tinggi tahapnya, semakin sukar untuk melawan musuh. Tetapi bersabarlah, kerana anda juga dapat meningkatkan kemampuan watak anda sehingga anda dapat bertarung dengan lebih kuat.

8. Evolusi Z

Evolusi Z

Permainan bola naga lain yang menarik kali ini hadir dengan nama Evolution Z. Dalam permainan ini, anda boleh mengikuti jalan cerita yang menarik dan menarik. Plot cerita ini telah dipaparkan dengan baik melalui animasi grafik yang cukup bagus. Selain animasi, permainan Evolution Z juga cukup menarik dengan mengumpulkan sejumlah watak yang ada dalam permainan ini. Semakin banyak watak yang anda miliki, semakin kuat anda untuk membentuk pasukan. Adakah anda ingin mencuba bermain permainan?

9. Z Devolution - pejuang KAI

Z Devolution - pejuang KAI

Walaupun permainan ini hanya memaparkan animasi 2D, permainan ini sangat sesuai untuk anda mainkan. Kerana permainan yang disebut Z Devolution - KAI fighter mengajak pemain untuk melawan musuh dengan  kemahiran  yang sangat  kuat. Nah,  kemahiran  dan kebolehan yang ada pada setiap watak permainan ini berbeza. Perhatikan, terdapat 40 watak yang berbeza dengan kemampuan dan  gaya yang  berbeza.

Oh ya,  agar pemain tidak bosan dengan permainan Z Devolution - KAI fighter, permainan ini sudah menyediakan pelbagai mod permainan yang menarik. Terdapat juga mod permainan yang boleh anda mainkan dalam bentuk saga, pertempuran, latihan dan kelangsungan hidup. Sekiranya anda ingin mengikuti jalan cerita, pilih mod saga, ya.

10. Arena Raja Naga

Arena Raja Naga

Tidak kurang menarik dengan permainan di atas, The King of Dragon Arena juga menyediakan lebih daripada 30 watak untuk dipilih. Setiap watak dalam The King of Dragon Arena juga mempunyai kemampuan yang berbeza. Bukan hanya soal watak, malah permainan ini juga menyediakan pelbagai mod permainan. Terdapat juga mod permainan yang boleh anda cuba ialah mod verus, team vs mode, mode latihan dan survival mode.

Cadangan Permainan Dragon Ball yang lain

Selain sepuluh permainan yang telah disebutkan di atas, juga ingin mengesyorkan beberapa permainan menarik dengan tema Dragon Ball. Malangnya, permainan yang kami sarankan di bawah ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Super Battle untuk Goku Devil

Pertempuran Super untuk Goku Devil

Masih mengambil konsep pertarungan dan bertengkar satu persatu antara watak utama dan lawan. Kali ini permainan Dragon Ball hadir dengan nama Super Battle for Goku Devil. Ini adalah pertempuran antara Tuhan dan Iblis.

Di samping itu, pelbagai ciri seperti kehadiran 20 tahap mencabar tidak kurang terlibat dalam memeriahkan permainan menjadikannya lebih menarik dan mencabar. Bukan itu sahaja, malah pemain Super Battle for Goku Devil dapat melakukan pergerakan andalan dalam anime Dragon Ball seperti Ki Blast, Kamehameha, Dragon Recall, Big Bang Attack dan banyak lagi.

2. Saiyan Goku Ketuk Super Z

Saiyan Goku Ketuk Super Z

Permainan Saiyan Goku Tap Super Z juga menampilkan permainan aksi dengan jalan cerita dalam permainan. Saiyan Goku Tap Super Z, di mana jika Goku dan rakan-rakannya dapat mengumpulkan 7 bola naga, maka mereka dapat meminta permintaan apa pun.

Tanpa disangka, ternyata mereka sebenarnya harus menyelamatkan dunia. Dalam menyelamatkan dunia tidak semudah memusingkan telapak tangan. Banyak cabaran dan rintangan yang mesti dilalui. Nah, ini adalah tugas utama pemain Saiyan Goku Tap Super Z. Anda harus menyelesaikan semua cabaran juga terhadap musuh jahat.

3. Pertempuran Super Saiyan

Pertempuran Pahlawan Super Saiyan

Melawan musuh untuk menyelamatkan dunia adalah misi utama dalam cerita anime Dragon Ball. Begitu juga yang dilakukan oleh pemain permainan Battle Of Super Saiyan. Ini permainan Dragon Ball juga membentangkan tindakan genre sebagai konsep permainan.

Anda pasti tahu pergerakan popular di Dragon Ball, Kamekameha, bukan? Nah, langkah popular itu juga muncul dalam permainan Battle Of Super Saiyan ini. Bukan hanya Kamekameha, gerakan lain juga menyokong untuk melawan musuh. Pergerakan lain yang boleh anda gunakan adalah Ki Blast, Dragon Recall, Big Bang Attack, Monkey King Recall, Burning Attack dan lain-lain.

4. Goku Ultimate Budokai xenovers

Goku Ultimate Budokai xenovers

Masih dengan permainan pejuang bertema Dargon Ball. Anda juga boleh mencuba permainan Goku Ultimate Budokai xenovers. Permainan ini tidak jauh berbeza dengan permainan yang disebutkan sebelumnya. Namun, permainan ini tidak kurang menarik dan menarik untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja.

Kerana, salah satu ciri yang terdapat di dalam Goku Ultimate Budokai xenovers adalah permainan yang mudah, sederhana, dan tidak rumit. Selain itu, Goku Ultimate Budokai xenovers boleh dimainkan dengan gerakan yang tidak kurang menarik yang anda tahu. Ingin tahu bagaimana pergerakan di Goku Ultimate Budokai xenovers?

5. Super Goku: Pertempuran Pahlawan

Pertempuran Pahlawan Super Goku

Permainan yang mencabar dan menarik biasanya kebanyakan orang lebih suka permainan genre aksi. Seperti halnya permainan Dragon Ball yang satu ini, Super Goku: Warrior Battle. Permainan yang dikembangkan oleh pengembang BOO7 Mobile Games menyajikan permainan ketagihan dengan konsep pertempuran.

Dalam permainan, pemain akan disajikan dengan grafik animasi 2D. walaupun belum 3D, namun permainan ini cukup menarik dengan menawarkan dua pilihan permainan. Mungkin untuk pemula atau anak-anak boleh memilih permainan mudah yang cenderung sederhana. Tetapi jika anda boleh, maka anda boleh memilih permainan yang sukar. 

Itulah sepuluh permainan Dragon Ball yang paling mencabar yang disyorkan oleh Caris Signal. Semua permainan ini mempunyai cabaran dan rintangan yang menarik. Sudah tentu dengan gerakan unik dan mempunyai gaya Dragon Ball yang anda tahu.