10 Permainan Pokemon Terbaik dan Paling Menarik di Android Mobile

Yang menarik minat penonton anime paling banyak selain Doraemon, Dragon Ball, juga Naruto, Pokemon anime juga tidak kurang dari jumlah peminat atau penonton setia. Bermula dari tahun 90an, anime ini cukup popular di kalangan kanak-kanak pada zamannya. Ini juga menjadikan pembangun permainan Android tidak luput dengan membuat beberapa permainan Pokemon.

Tidak kurang menarik dengan permainan Naruto, permainan Doraemon, bahkan permainan anime lain. 10 permainan Pokemon ini tentunya sangat menarik dan cukup ketagihan. Ya, permainan ini dibuat untuk menyegarkan. Nah, bagaimana dengan sepuluh permainan Pokemon berikut? Lihat ulasan mengenai isyarat Caris.

10 Permainan Pokemon yang Sangat Menarik

1. Pokémon GO

Permainan Pokemon GO

Pasti ada di antara anda yang biasa dengan permainan mencari Pokemon menggunakan telefon Android. Ya, Pokémon GO, salah satu permainan bertema Pokemon yang paling popular dengan lebih daripada 9 juta muat turun, telah memuat turun permainan ini ke dalam alat mereka. Tentunya terkenal, permainan ini sangat menarik untuk dimainkan.

Bagaimana tidak, Pokémon GO membuat pemain berjalan-jalan ke mana sahaja untuk mencari dan kemudian menangkap Pokemon! Sangat mudah untuk menangkapnya, anda hanya perlu mengarahkan kamera HP ke Pokemon yang dijumpai, kemudian anda boleh melemparkan Poke Ball ke Pokemon.

Namun, biasanya dalam satu percubaan anda tidak akan berjaya. Jangan menyerah! Terus baling Poke Ball dan tangkap Pokemon! Menarik bukan? Muat turun permainan di sini.

2. Pokémon: Lompat Magikarp

Pokemon Lompat Magikarp

Anda peminat Pokemon pasti mengenali Magikarp. Kali ini, Magikarp menjadi watak utama dalam permainan Pokemon. Ya, nama permainan ini adalah Pokémon: Magikarp Jump. Tidak ada Pokemon lain, permainan ini hanya untuk Magikarp.

Walaupun hanya Magickarp, permainan Pokémon: Magikarp Jump cukup menarik untuk dimainkan. Permainan yang telah dimuat turun 300,000 kali oleh pengunduh di PlayStore agak mudah dimainkan. Pemain hanya perlu melompat dan mendapat skor tertinggi. Sangat mudah bukan? Sekiranya anda berminat memainkannya, anda boleh memuat turun permainan secara langsung di sini.

3. Pencarian Pokémon

Pencarian Pokémon

Animasi dalam Pokémon Quest cukup unik, di mana animasinya dalam bentuk kotak. Sekiranya anda memperhatikan, animasi ini menyerupai LEGO, itu hanya tema Pokemon. Selain daripada animasi grafik yang cukup unik dan menarik, Pokémon Quest juga merupakan salah satu permainan yang ternyata sangat menggembirakan bahkan termasuk dalam senarai permainan terbaik yang dipilih oleh editor PlayStore.

Dalam permainan tersebut, Pokémon Quest akan mengundang pemain untuk berduel dengan Pokemon lain. Menunjukkan kekuatan Pokemon adalah satu perkara yang harus anda lakukan di sini.Tetapi, selain duel, pemain juga diminta untuk mencari harta karun yang tersimpan di pulau itu. Harta karun apa itu? Datang, cari harta Pokémon Quest di sini.

4. Pokémon Duel

Duel Pokémon

Walaupun ada kata Duel dalam nama permainan, tetapi permainan ini bukan permainan genre aksi. Lebih unik dan lebih menarik berbanding permainan aksi. Pokémon Duel menghadirkan permainan di mana para pemain harus pandai mengatur strategi ketika hendak bertarung dengan lawan.

Bagi anda peminat permainan strategi, mungkin anda boleh mencuba permainan Pokémon Duel ini. Sebabnya, anda memang diundang untuk melawan musuh, tetapi bukan dengan menyerang seperti permainan aksi tetapi anda harus mengatur strategi. Kerana, untuk melawan musuh ada beberapa giliran dan setiap giliran akan diputar. Menarik? Ayuh muat turun permainan di sini.

5. Poke Fight

Poke Fight

Poke Fight, permainan aksi yang tidak ingin dikalahkan oleh permainan Pokemon lain. Sebabnya, permainan ini juga boleh menjadi pilihan tepat bagi anda yang ingin bermain permainan aksi dengan watak Pokemon animasi yang comel dan menggemaskan. Poke Fight, begitulah permainan dipanggil.

Permainan ini menyediakan sekitar 19 watak Pokemon di dalamnya yang dapat dipilih oleh para pemain. 19 watak termasuk raksasa Super Poke menanti anda! Pixlef, Cactus, Magma, Cino, Woden, Sandbo, Kloston, Ocpo, Ayce, Elektmas, Gowast, Gunlizer, Ciklet, Galfi, dan banyak Pokemon lain. Ingin tahu? Lawan permainan secara langsung di sini.

6. EvoCreo - Lite

EvoCreo - Lite

masih dengan permainan Pokemon yang paling menarik untuk dimainkan. Kali ini EvoCreo - Lite, yang menempati kedudukan salah satu permainan bertema Pokemon yang keren. Permainan ini mengundang pemain dalam pengembaraan tanpa had di mana dalam perjalanan mereka akan menemui pelbagai halangan. Salah satunya adalah melawan monster.

Terdapat kira-kira 130 raksasa yang bersedia untuk mencabar anda atau anda boleh menangkap. Juga diperhatikan bahawa anda boleh memainkan permainan ini selama lebih dari 40 jam untuk menyelesaikannya. Bosan bermain sendiri? Sudah tentu anda boleh mengajak rakan anda bermain dengan menggunakan ciri berbilang pemain. Main dan melawan monster dengan segera dengan mengklik di sini, percuma!

7. Pokémon TCG Dalam Talian

Pokemon Dalam Talian TCG

Pokémon TCG Online adalah permainan kad berasaskan animasi Pokemon. Tentunya sangat menyeronokkan untuk bermain. Kerana permainan yang berjaya dikembangkan dan diciptakan oleh pembangun bernama The Pokémon Company International menghadirkan permainan kad yang menyajikan beberapa elemen seperti Rumput, Api atau Air.

Di sini, anda boleh mengumpulkan dan mengumpulkan kad terbaik dan kemudian anda bersaing dengan kad lawan anda. Anda juga boleh memilih lawan. Pemain bebas memilih komputer sebagai lawan atau lebih mencabar yang berlaku dengan pemain Pokémon TCG Online di seluruh dunia. Menarik dan mencabar, klik di sini dan muat turun permainan.

8. Pencarian Curio

Pencarian Curio

Menyelesaikan pelbagai misi semasa berpetualang adalah sesuatu yang dapat anda lakukan dengan bermain salah satu permainan Pokemon yang disebut Curio Quest. Permainan ini membawa genre main peranan. Sudah tentu terdapat beberapa watak yang boleh anda pilih untuk menjadi tokoh watak utama anda.

Selain menyelesaikan pelbagai misi, anda juga dapat bertanding dan berjuang. Anda boleh bertanding dengan lawan di kawasan biasa atau memasuki kejohanan. Sudah tentu kedua-dua mod pertempuran ini akan membawa manfaat jika anda memenangi pertarungan. Berminat untuk bermain? Sekiranya berminat, segera muat turun dan dapatkan permainan dengan mengklik di sini.

9. Dynamons 2 oleh Kizi

Dynamons 2 oleh Kizi

Main peranan juga dihadrikan oleh Dynamons 2 oleh Kizi. Ya, permainan buatan Kizi ini tidak kurang menarik untuk dimainkan di telefon bimbit Android anda. Permainan ini mengajak anda untuk bergerak melawan musuh dan menangkap musuh yang ada. Jangan lupa misi utama, selamatkan dunia!

Tidak hanya bertarung untuk mencabar musuh dan memenangkannya, anda juga mesti mempunyai strategi yang tepat untuk menjatuhkan musuh. Jangan biarkan pemain jatuh ke tangan musuh, dunia memerlukan penyelamat mereka. Anda berhasrat dan berminat memainkannya? Mari klik di sini untuk mendapatkannya dan bermain permainan.

10. Pokémon Shuffle Mudah Alih

Pokémon Shuffle Mudah Alih

Tidak kurang menarik, Pokémon Shuffle Mobile juga hadir untuk memberikan kesegaran bagi anda yang ingin bermain permainan Pokemon. Nah, kali ini anda tidak perlu melompat atau berkeliling mencari dan menangkap Pokemon. Anda hanya perlu memegang telefon Android dan menyelesaikan misi teka - teki dalam permainan Pokémon Shuffle Mobile.

Permainan bertema Pokemon ini menyajikan permainan di mana para pemain akan diminta untuk mencari Pokemon yang sama. Sekiranya anda memadankan 4 Pokemon yang sama, tentu anda akan mendapat bonus yang menarik. Pokémon Shuffle Mobile mempunyai konsep yang serupa dengan permainan Jewel. Ingin mencuba bermain? Muat turun permainan di sini.

Permainan Pokemon yang Disyorkan Lain

Sekiranya anda masih ingin tahu mengenai permainan bertema Pokemon lain, maka anda boleh melihat beberapa cadangan permainan di bawah. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Rumah PK 3D - Kisah Monster

PK House 3D - Kisah Monster

Petualangan dan pertarungan dan pertarungan melawan musuh juga ditawarkan oleh permainan PK House 3D - Monster Story. Permainan, yang diarahkan oleh pengembang TomDuDu Studio, juga menyelesaikan permainan dengan pelbagai elemen seperti air, api, racun, dan elemen lain.

Di sini, pemain bertarung mesti menggunakan strategi yang betul. Sebabnya, anda tidak akan menyerang musuh secara langsung, anda mesti merangka strategi untuk menjatuhkan lawan. Ya, ini adalah permainan strategi yang menyeronokkan.

Itulah 10 permainan Pokemon yang sangat menarik untuk anda mainkan di telefon bimbit Android anda. Permainan Pokemon mana yang paling anda mahu mainkan?