10 Permainan Barbie Terbaik dan Paling Menarik di Android

Permainan memasak bertema Barbie adalah jenis permainan yang sangat diminati oleh gadis-gadis. Permainan khas ini umumnya tidak terdapat di platform berat atau tidak memerlukan konsol yang canggih untuk memainkannya. Tetapi permainan Barbie bukan hanya permainan memasak, anda tahu.

Terdapat juga permainan lain dengan tema Barbie. Nah, bagi mereka yang mempunyai anak perempuan atau adik perempuan atau bahkan anda yang sedang mencari permainan memasak atau permainan menarik lain dengan tema Barbie, kali ini akan menyediakan beberapa jenis permainan yang boleh anda mainkan.

10 Permainan Barbie Terbaik

Bagi anda yang mencari permainan bertema barbie, maka anda boleh mencuba sepuluh permainan yang kami cadangkan di bawah.

1. Penjelajah Dunia Barbie ™

Penjelajah Dunia Barbie ™

Sekiranya anda mencari permainan bertema barbie dengan konsep pengembaraan, Barbie ™ World Explorer adalah pilihan yang tepat. Dalam permainan ini, pemain diminta mencari  tempat panas  tersembunyi di setiap peta. Sekiranya anda menemui tempat tersembunyi  ini  , anda boleh  membuka kunci  atau membuka peta baru.

Nah, semasa perjalanan untuk mencari tempat panas  ini  , pemain juga melakukan aktiviti dengan haiwan comel, seperti zirafah, kuda, hingga gajah. Sebenarnya, dalam permainan ini pemain boleh berenang di lautan dengan ikan paus yang  anda tahu! Sangat menarik, ya? Ayuh, cuba bermain permainan percuma ini di sini.

2. Pembuat Kek Sebenar 3D

Pembuat Kek Sebenar 3D

Permainan memasak Barbie ini dilengkapi dengan nama permainan Real Cake Maker 3D. Sesuai dengan nama permainan, permainan ini siap untuk menampilkan grafik animasi 3D moden dengan iringan berwarna-warni yang menarik perhatian para pemain. Sebagai tambahan, Real Cake Maker 3D mempunyai kawalan permainan yang mudah.

Anda hanya diminta membuat dan menghias kek mengikut arahan. Banyak bahan, hiasan, dan  topping  untuk pemain pilih. Uniknya, jika anda sudah selesai menghias kek, anda boleh mengambil gambar anda sendiri. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

3. Barbie Dreamhouse Adventures

Barbie Dreamhouse Adventures

Barbie baru sahaja berpindah ke rumah barunya. Inilah rumah yang selalu dinantikan oleh Barbie. Pemain boleh menolong Barbie menghias rumah, memasak. Ya, tetamu Barbie akan segera datang untuk melihat kediaman barunya, tetapi dia sukar menghidangkan makanan.

Anda sebagai pemain boleh memasak dengan Barbie, menyajikan makanan yang enak dan lazat. Terdapat banyak alat di dapur, dan anda boleh menggunakannya untuk memasak, dari makanan pembuka hingga hidangan utama hingga pencuci mulut. Jadi apa jenis makanan yang anda mahu sajikan? Ayuh, masak di sini.

4. Empayar Bakeri Saya

Empayar Bakeri Saya

Ingin bermain memasak dengan watak Barbie yang cantik? Kemudian cuba bermain permainan My Bakery Empire. Dalam permainan itu, My Bakery Empire mengajak pemain untuk membantu Lizzie dalam menjalankan kedai kek. Anda boleh memasak pelbagai jenis kek yang lazat, semuanya adalah makanan manis, dari donat hingga kek hari jadi.

Selain memasak, anda juga ditugaskan untuk menghias kek agar kelihatan lebih menarik. Anda boleh memilih pelbagai hiasan yang unik dan berwarna-warni. Selain itu, anda harus melayani pelanggan yang datang dengan sebaik mungkin, jangan membuat pelanggan menunggu lama, ya! Ayuh, main permainan di sini.

5. ?? Puteri Sofia

?? Puteri Sofia

Puteri Sofia memerlukan anda di dapur. Segera bantu Sofia untuk memasak makanan, seperti ais krim, kek, donat, dan banyak lagi. Sofia tidak dapat memasaknya sendiri, jadi dia memerlukan anda memasak dan menghias kek yang dibuat. Terdapat banyak alat pemasangan yang boleh digunakan, dan semuanya lengkap. Ingin bermain? Anda boleh  memuat turun  permainan di sini.

6. Berpakaian - Permainan untuk Gadis

Berdandan - Permainan untuk Gadis

Sekiranya permainan yang satu ini mengundang pemain untuk bermain berpakaian dengan memilih banyak model pakaian untuk barbie. Pertama, anda boleh memilih gaya rambut. Kemudian, teruskan dengan pakaian cantik untuk Barbie.

Tidak cukup di sana, kerana anda juga ditugaskan untuk memilih sarung tangan yang elegan agar barbie kelihatan lebih elegan. Jangan lupa kasut! Anda boleh memilih pelbagai model kasut dan  stylist unik  dalam permainan Dress up - Games for Girls.

7. Barbie Life ™

Permainan memasak Barbie Barbie Life ™

Barbie Life ™ adalah permainan yang mempunyai koleksi permainan bertema Barbie. Oleh itu, apabila anda memuat turun permainan Barbie Life ™, anda akan disajikan dengan beberapa permainan yang menyeronokkan dan pasti menyeronokkan untuk dimainkan pada peranti Android.

Dalam permainan Barbie Life ™ ini, anda boleh bermain permainan mewarna, permainan teka - teki  dan  bahkan menonton video Barbie kegemaran anda. Semua dilengkapi dengan kawalan dan  antara muka  yang menarik yang juga ringkas. Ingin mencuba bermain? Klik terus di sini untuk mendapatkan permainan.

8. Almari Fesyen Barbie ™

Almari Fesyen Barbie ™

Sekiranya anda suka bermain permainan padanan pakaian, maka permainan Barbie ™ Fashion Closet ini akan menjadi permainan yang sesuai untuk anda. Kerana permainan yang dimenangi hampir 20,000 kali pengunduh bersedia untuk mempersembahkan konsep bermain pakaian yang serasi dan menarik.

Dalam permainan, pemain akan diminta untuk menjadi orang yang akan memilih pakaian untuk pelanggannya. Bukan itu sahaja, malah anda dapat menerapkan wajah pelanggan agar kelihatan lebih cantik dan menawan. Menarik kan? Klik terus di sini untuk mendapatkan permainan.

9. Pelari Gadis Terbang.

Pelari Gadis Terbang

Bukan hanya permainan memasak dan berpakaian, ada juga permainan bertema Barbie yang mengambil konsep pengembaraan. Sekiranya anda suka permainan pengembaraan, maka pilih permainan Flying Girl Runner. Dalam permainan tersebut, permainan ini akan mengundang pemain untuk melayari pelbagai tempat.

Anda akan melalui gunung, sungai, gua, dan banyak tempat lain. Bukan hanya mencari tempat tersembunyi, anda juga akan diminta mengumpulkan sayap dan duit syiling semasa perjalanan. Boleh awak lakukannya? Cuba buktikan dengan bermain Flying Girl Runner di sini.

10. Fesyen Ajaib Barbie

Barbie Fesyen Ajaib

Seperti yang dinyatakan dalam perenggan pembukaan bahawa permainan bertema Barbie bukan hanya permainan memasak. Contohnya seperti permainan Barbie Magical Fashion ini, permainan yang satu ini akan menjadikan para pemain menggayakan gadis yang cantik seperti Barbie.

Anda boleh menggayakannya dari alat solek, memberi perawatan kulit, hingga memilih pakaian yang cantik untuk Barbie. Lebih-lebih lagi, anda boleh mewarnai rambut Barbie mengikut keinginan anda. Muat turun permainan di sini.

Cadangan Permainan Lain

Selain daripada 10 cadangan permainan barbie dengan konsep memasak, kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan menarik lainnya. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Barbie ™ Anda Boleh Menjadi Apa-apa

Barbie ™ Anda Boleh Menjadi Apa-apa

Barbie ™ You Can Be Anything adalah permainan bertemakan Barbie yang cukup menyeronokkan untuk dimainkan. Di sini pemain akan diposisikan sebagai Barbie dengan pelbagai kemampuan. Salah satu kebolehan Barbie adalah memasak.

Ya, anda boleh mengatakan bahawa ini adalah salah satu permainan Barbie memasak makanan yang lazat. Anda boleh menjadi tukang masak pakar. Anda boleh membuat kek dari menyediakan bahan kek hingga mengaduk bahan.

2. Barbie Superstar! Pembuat Muzik

Pembuat Muzik Barbie Superstar

Tidak seperti permainan Barbie sebelumnya, kali ini Barbie Superstar! Music Maker hadir sebagai salah satu permainan yang menampilkan tema muzik. Ya, di sini pemain akan menjadi Barbie yang pandai muzik dan menjadi Barbie yang terkenal seperti superstar.

Mulakan dengan memilih Barbie yang ingin anda mainkan, kemudian pemain dapat mengumpulkan pakaian yang sesuai untuk dipakai oleh superstar. Bukan hanya itu, pemain juga dapat mengatur hiasan panggung,  pencahayaan, dan  juga  suara  di atas pentas. Menarik bukan?

3. Salun Taman Air

Salun Taman Air

Permainan ini bukan permainan memasak, tetapi di sini anda akan menjadi artis solek dari seorang puteri cantik seperti Barbie. Ya, Water Park Salon adalah salah satu permainan solekan yang menyeronokkan dan menyeronokkan untuk dimainkan pada peranti Android.

Dalam permainan terdapat pelbagai jenis fitur sokongan seperti lokasi yang mengambil tema  taman air. Bukan hanya itu, pemain juga boleh memilih salah satu daripada 3 anak perempuan Barbie yang cantik bernama Lauren, Jessie, atau Christina. Nah, mana yang anda mahu pilih?

4. Miss Barbie Scooter Ride

Miss Barbie Scooter Ride

Sesuai dengan nama permainan, Miss Barbie Scooter Ride adalah permainan bertema Barbie yang menggerakkan skuter. Ya, di sini anda akan diposisikan sebagai Barbie yang memandu skuter di jalanan.

Bukan hanya memandu, anda juga akan menemui beberapa halangan. Sebenarnya, anda juga harus mengambil duit syiling yang berada di jalanan. Bagaimana, anda berminat bermain Miss Barbie Scooter Ride ini?

5. Rambut Ajaib Barbie Dreamtopia

Rambut Ajaib Barbie Dreamtopia

Seperti namanya, Barbie Dreamtopia Magical Hair mengajak pemain untuk menjadi penata rambut terutamanya bahagian rambut. Tugas pemain di sini adalah menjaga dan menggayakan rambut Barbie. Kerja yang boleh dilakukan adalah mencuci rambut, menyikat rambut, memberi vitamin rambut, dan banyak lagi.

Setelah melakukan rawatan rambut, anda boleh meneruskan dengan menggayakan rambut anda. Di bahagian ini anda boleh memotong rambut, rambut gambut, dan menambah aksesori rambut. Apabila anda selesai, anda boleh mengambil gambar dan berkongsi hasilnya dengan media sosial anda.

Itulah beberapa permainan memasak barbie dan permainan Barbie lain yang kami cadangkan agar anda bermain. Sekiranya terdapat permainan lain dan terbaru kami akan mengemas kini dan memberitahu pembaca atau mereka yang berpuas hati dengan jenis permainan ini. Sekiranya anda mempunyai permainan kegemaran lain yang disenaraikan di sini, sila kongsi dengan kami di ruangan komen.