10 Permainan Elsa Frozen Terbaik di Peranti Android

Selain Nickelodeon dengan permainan Spongebob dan permainan Doranya, Disney tidak mahu kalah dengan watak kartun yang memberi inspirasi kepada beberapa pembangun permainan Android untuk membuat permainan dari Disney. Kali ini, permainan Elsa Frozen siap dimainkan pada peranti Android. Salah satu watak kegemaran kanak-kanak atau watak kartun ternyata juga hadir di PlayStore sebagai permainan yang menarik.

Kumpulkan dan ringkaskan dalam 10 permainan Elsa Frozen yang sangat menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan, terutamanya untuk kanak-kanak. Permainan Elsa Frozen ini juga menyajikan konsep yang berbeda, ada permainan pakaian, permainan salon, dan permainan untuk merawat bayi dari Elsa.

Permainan Elsa Frozen Paling Menarik

Ingin bermain permainan dengan watak Elsa dari Frozen? Kemudian cubalah semua permainan ini, ya! Mari kita lihat permainan kesepuluh Elsa Frozen yang terpuji versi Caris Signal.

1. Kejatuhan Percuma Beku

Kejatuhan Percuma Beku

Sudah lebih daripada 1.5 juta muat turun, muat turun permainan yang dibuat oleh pembangun Disney ini, Frozen Free Fall. Permainan yang menarik dan menarik ini adalah konsep dengan bermain teka-teki. Anda boleh memadankan satu gambar dengan gambar yang lain dan mendapat mata.

Minimum, anda mesti memadankan 3 gambar dalam Free Frozen Free Fall. Sekiranya anda dapat lebih daripada 3 gambar, tentu mata dan markah yang diperoleh akan lebih banyak. Frozen Free Fall, memang permainan yang direka untuk kanak-kanak.

Sebagai tambahan kepada permainan yang menarik, Frozen Free Fall menawarkan grafik animasi yang menarik di mana puteri ais gaya Frozen muncul sebagai latar belakang . Mahu main? Muat turun permainan di sini.

2. Pesta Rias Spa Icy Queen

Pesta Makeup Spa Icy Queen

Tidak ketinggalan oleh Disney, babygamesapps juga mengembangkan permainan yang menarik untuk kanak-kanak. Memang, permainan Icy Queen Spa Makeup Party sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Kerana, dalam permainan ini, pemain akan diminta untuk berpakaian puteri Elsa.

Anda harus menjadikannya secantik dan semenarik mungkin. Di sini juga, pemain boleh membuat dan membuat secara bebas mengikut kehendak mereka. Bermula dari gincu, pemerah pipi, bedak, eyeliner, malah anda juga akan memakai topeng muka untuk perawatan Elsa. Mari bermain permainan di sini.

3. Permainan Rumah Boneka Puteri Ais

Permainan Rumah Boneka Puteri Ais

Seterusnya, ada satu lagi permainan menarik yang mengambil tema Frozen, iaitu Ice Princess Doll House Games. Sesuai dengan nama permainan, di sini pemain sepertinya sedang bermain rumah boneka, di mana boneka itu sendiri adalah watak Elsa dalam kartun Frozen.

Apa nak buat? Sebagai pemain, anda boleh menghias bilik Elsa, menambah pelbagai jenis  perabot yang  bagus di biliknya. Setelah bilik mulai selesai, maka anda boleh merancang untuk membuat istana yang dipenuhi dengan ais. Boleh buat? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

4. Puteri Salon: Pesta Beku

Salon Pesta Frozen Puteri

Memang, permainan dandanan adalah salah satu permainan kegemaran kanak-kanak, terutamanya untuk kanak-kanak perempuan. Princess Salon: Frozen Party juga menghadirkan permainan di Android dengan konsep berpakaian dan berpakaian dengan gaya puteri dalam kartun Disney, Frozen.

Permainan ini mempunyai kisah di dalamnya. Bermula dari puteri ais yang dijemput ke pesta di istana yang megah. Tentunya di istana akan ada putera tampan. Tidak mahu kelihatan kurang menarik, puteri meminta pertolongan pemain untuk berpakaian dan memilih gaun untuknya. Menarik bukan? Anda boleh memuat turun permainan di sini.

5 ❄️ Permainan berdandan sejuk ❄️ Tanah beku

Dress Pakaian berpakaian sejuk ❄ Tanah beku

Walaupun tidak menyediakan ciri-ciri berdandan dalam permainan, ❄️ Permainan berpakaian Icy land️ Tanah beku dapat diklasifikasikan sebagai sangat menarik untuk dimainkan di telefon Android. ❄️ Permainan berpakaian sejuk cy️ Frozen land adalah permainan di mana pemain boleh menukar pakaian Elsa Frozen sesuka hati. Pelbagai pakaian dipersembahkan dalam permainan yang telah dimuat turun lebih dari 26,000 kali.

Game️ Permainan berdandan sejuk ❄️ Tanah beku juga menghadirkan bukan sahaja pakaian, aksesori yang disediakan juga berbeza-beza. Bermula dari anting-anting, kalung, gelang, dan lain-lain. Malah pemain juga boleh mengubah gaya rambut Elsa. Menarik bukan? Mari muat turun permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

6. Aplikasi Teka-teki Beku

Aplikasi Teka-teki Beku

Menyusun gambar dari kepingan gambar yang tidak teratur adalah konsep yang disediakan oleh permainan Elsa Frozen ini. Anda boleh menyebutnya permainan Frozen Puzzle App. Dalam permainan ini, pemain akan diminta untuk menyusun gambar dari kepingan gambar yang ada.

Frozen Puzzle App menyajikan sekitar 8 teka - teki dengan 3 tahap yang berbeza. Anda diberi pelbagai cabaran dan rintangan di setiap peringkat. Setelah anda menyelesaikan teka - teki , pemain boleh meletakkan pelbagai jenis pelekat pada teka - teki yang telah selesai. Seronok, menarik, dan ringkas, muat turun permainan di sini.

7. Berpakaian Puteri Icy

Puteri Berpakaian

Kembali dengan permainan di mana pemain akan melakukan dandanan dan berpakaian juga. Sekarang, Icy Princess Dress Up menyajikan permainan di mana anda harus menjadikan puteri sebagai puteri yang paling cantik dan menarik perhatian semua orang di istana.

Pertama, sudah tentu anda harus merubah wajah puteri. Gunakan pelbagai alat solek yang dipersembahkan di Icy Princess Dress Up. Gincu, eye shadow, eyeliner, powder, blush, dan lain-lain yang boleh anda pasangkan ke wajah puteri. Selepas itu, anda boleh memilih dan melekatkan pakaian yang cantik pada puteri ais. Mahu main? Muat turun di sini.

8. Demam Makeup Puteri Ais

Demam Makeup Puteri Ais

Sekiranya permainan ini sangat sesuai untuk pemain yang suka berpakaian. Sebelum anda menggayakan puteri cantik, anda akan diminta untuk memilih salah satu dari 3 puteri cantik yang terdapat di Ice Princess Makeup Fever. Sekiranya anda sudah memilih puteri yang ingin berpakaian, langkah seterusnya adalah dengan mengambil peralatan solek.

Sekarang adalah masa untuk anda mula melakukan pekerjaan sebenar dengan mula meminta puteri untuk melakukan spa. Selepas itu, anda boleh menggayakan puteri secara langsung. Anda boleh mulakan dengan bedak, gincu, pembayang mata, pemerah pipi, maskara dan solek lain. Akhirnya, pilih gaun yang cantik untuk puteri, ya!

9. Puteri Libby: Pesta Beku

Pesta Puteri Libby Frozen

Sekiranya anda ingin bermain permainan bertema Elsa Frozen dengan konsep menghias bilik, cubalah permainan Princess Libby: Frozen Party. Di sini pemain akan bermain Libby. Yah, Libby mempunyai tugas untuk menghias rumah untuk acara. Untuk menghiasnya, anda boleh menambah hiasan yang sejuk dengan warna yang menarik. Oh ya,  jangan lupa mengumpulkan  kepingan salji. Ingin mencuba bermain?

10. Coloriage de la reine

Coloriage de la reine

Satu lagi permainan dengan tema Elsa Frozen yang harus anda mainkan, Coloriage de la reine. Dalam permainan ini, pemain dijemput untuk melukis dan mewarnai watak Elsa Frozen. Untuk melukisnya, anda dibekalkan dengan pelbagai  alat,  mulai dari pensil dan  alat  untuk menghapus gambar.

Selain  alat  melukis, ada juga  alat  khas untuk mewarna. Terdapat banyak warna untuk dipilih oleh pemain. Jadi, anda tidak perlu keliru dengan warna kerana hampir semua warna ada di sini, mulai dari warna gelap hingga warna terang. Berminat untuk bermain permainan ini? Muat turun di sini.

Cadangan Permainan Beku yang lain

Selain daripada sepuluh permainan di atas, kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan lain yang mengangkat tema Frozen. Malangnya, permainan berikut yang kami cadangkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Kejatuhan Percuma Beku: Tembakan Icy

Jatuh Percuma Beku Beku

Frozen Free Fall: Icy Shot, sebagai salah satu cadangan Elsa Frozen dari yang berikutnya. Frozen Free Fall: Icy Shot senang dan senang dimainkan. Dalam permainan ini, pemain hanya perlu menembak ais untuk memecahkan ais lain.

Bukan hanya Elsa dalam permainan ini, Frozen Free Fall: Icy Shot juga menampilkan adik perempuannya, Anna, dan Olaf orang salji comel yang juga menggemaskan. Selain daripada semua watak Beku yang ada, permainan ini akan mencabar pemain dengan menyiapkan lebih dari 100 tahap dengan tahap kesukaran yang berbeza-beza.

2. Salon SPA Kecantikan Ice Queen

Salon SPA Kecantikan Ice Queen

Puteri ais Frozen kesunyian. Elsa memerlukan rakan untuk bercakap untuk bermain bersama. Nah, tugas anda kali ini adalah untuk membantu puteri ais mencari dan mempunyai kawan. Tetapi sebelum dia pergi mencari kawan, anda harus menggayakan anak perempuan Elsa secantik dan semenarik mungkin.

Anda boleh menggunakan pelbagai solekan yang tersedia, seperti gincu, eye shadow, eyeliner, bedak, dan lain-lain. Bukan hanya wajah, anda juga harus menggayakan rambutnya. Jangan lupa, pilihan pakaian yang tepat untuk Elsa agar puteri kelihatan cantik di hadapan rakan barunya.

3. Penjagaan Puteri Kembar Elsa

Penjagaan Kembar Puteri Elsa

Berlainan dengan konsep permainan Elsa Frozen yang lain, kali ini Princess Elsa Twins Care menyajikan permainan di mana Elsa kini mempunyai anak. Bukan hanya seorang kanak-kanak, tetapi dua anak sekaligus kembar alias. Tugas pemain di sini tentunya menjaga kedua bayi Elsa ini.

Sama seperti permainan penjagaan bayi yang lain, Princess Elsa Twins Care juga memberi pemain untuk memberi mereka makan, menceritakan kisah bayi, bahkan mencium bayi ketika mereka menangis. Anda juga boleh bermain dengan bayi.

4. Bayi Baru Lahir Ice Mommy

Bayi Baru Lahir Ice Mommy

Dalam permainan ini Baby Mommy yang baru lahir menceritakan kisah Elsa Frozen yang telah dewasa dan baru dikurniakan 1 anak yang comel. Nah, Elsa merasakan anda memerlukan pertolongan untuk menjaga bayinya. Yang perlu anda lakukan adalah cukup mudah, letakkan bayi tidur, buat makanan, dan tenangkan bayi Elsa sambil menangis.

Di samping itu, pemain juga boleh menggayakan bayi dengan pelbagai pakaian yang comel dan menggemaskan. Bukan hanya pakaian, malah aksesori bayi tersedia sepenuhnya di Ice Mommy's Newborn Baby. Menarik?

5. Salon Ratu Ais Beku

Salon Ratu Ais Beku

Berpakaian juga berpakaian cantik dibawa oleh permainan Frozen Ice Queen Salon. Permainan Elsa Frozen ini juga mengembangkan permainan di mana kanak-kanak boleh bermain permainan berdandan maya. Tidak jauh berbeza dengan permainan berdandan dan permainan salun lain.

Frozen Ice Queen Salon juga menawarkan rawatan untuk puteri ais. Di sini, pemain dapat membersihkan wajah puteri ais terlebih dahulu dengan memasang topeng muka. Setelah selesai, anda boleh menggayakannya dengan pelbagai jenis solekan yang telah disediakan. Jangan lupa juga, pelbagai gaun cantik dan cantik hadir dalam permainan ini.

Itulah 10 permainan Elsa Frozen yang paling menarik dan menarik untuk dimainkan di telefon Android. Setiap permainan mempunyai keunikan dan daya tarikan tersendiri. Sekarang, permainan kartun Elsa Frozen mana yang anda mahu mainkan?