10 Permainan Rapunzel Terbaik di Telefon Pintar Android

Masih ingat dengan puteri buatan Disney yang mempunyai rambut yang sangat panjang dan bahkan boleh digunakan untuk putera merangkak ke bumbung istana? Rapunzel, itulah nama yang diberikan kepada puteri berambut panjang yang cantik ini. Selain permainan Elsa Frozen, permainan Rapunzel juga menjadi salah satu sorotan pembangun permainan untuk membuat permainan bertema Rapunzel.

Permainan Rapunzel ini memang permainan yang sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Disokong oleh semua gaya rambut puteri, permainan Rapunzel ini juga sering menampilkan antara muka dan grafik animasi yang cenderung memberikan kesan feminisme. Nah, kira-kira ada konsep permainan yang ada dalam permainan Rapunzel?

Permainan Fun Rapunzel Dimainkan di telefon bimbit

Ingin bermain permainan dengan tema dan watak puteri berambut panjang, seperti Rapunzel? Sekiranya ada, anda harus mencuba sepuluh permainan menarik ini!

1. Salon Rambut Puteri Rambut Panjang

Salun Rambut Puteri Panjang

Memainkan permainan salun bertema puteri Rapunzel dengan sihir atau sihir? Anda boleh bermain permainan Salon Rambut Puteri Panjang. Permainan yang satu ini menampilkan kisah yang unik sebelum anda menggayakan puteri. Dikatakan bahawa ada seorang puteri putera di sebuah istana, tetapi puteri itu dihantui oleh seorang penyihir jahat yang menginginkan rambutnya yang panjang.

Sekarang tugas para pemain yang mesti mengenakan puteri termasuk rambutnya agar dapat bertemu dengan putera di istana dengan cepat. Jangan terlambat dan pastikan puteri berpakaian secantik mungkin. Menggayakan dan menggayakan rambut adalah tugas utama para pemain. Menarik bukan? Muat turun permainan secara langsung di sini.

2. Perkahwinan Puteri Rambut Panjang

Perkahwinan Puteri Rambut Panjang

Sekiranya permainan Rapunzel sebelumnya menyajikan kisah romantis antara putera dan puteri, kali ini masih dengan kisah romantis perkahwinan puteri. Setelah sekian lama bersama putera tampan itu, mereka akhirnya berkahwin. Pada majlis perkahwinan sudah tentu puteri ingin kelihatan sangat menawan.

Menjadi tugas pemain untuk menjadikan puteri lebih cantik dan menawan. Dalam permainan ini, anda akan diminta untuk menggayakan rambut anda dan bahkan mewarnainya. Pemain juga dapat memberikan pelbagai aksesori cantik kepada puteri. Jangan lupa solekan puteri! Muat turun permainan dengan mengklik di sini.

3. Salun Rambut - Makeup Puteri

Salon Rambut - Makeup Puteri

Masih dengan berpakaian dan berpakaian cantik. Kali ini Hair Salon - Princess Makeup yang menyajikan permainan Rapunzel dengan konsep berdandan. Masih ada kisah di mana puteri akan melangsungkan perkahwinan dengan pujaan hati pangeran yang cantik. Sudah tentu pemain akan diminta untuk membantu berpakaian puteri.

Memang, puteri sudah cantik, tetapi anda boleh menjadikannya lebih cantik dan menarik dengan susunan pemain. Pelbagai ciri untuk mencantikkan puteri dengan rambut panjang disematkan dalam permainan Salon Rambut - Puteri Rias, salah satunya menukar pakaian yang akan dipakai. Terdapat banyak gaun untuk dipilih dan anda boleh memilih di sini.

4. Bakat Puteri Rambut Panjang

Bakat Puteri Rambut Panjang

Walaupun permainan ini tidak memiliki unsur atau kata "Rapunzel" di dalamnya, tetapi watak gadis dalam permainan ini sangat mirip dengan Rapunzel. Kerana permainan yang disebut Long Hair Princess Talent menampilkan seorang puteri cantik dengan rambut yang sangat panjang. Walaupun dia sudah cantik dan mempunyai rambut yang cantik, masih puteri memerlukan pertolongan anda untuk menggayakan rambutnya dan menjadikannya lebih cantik.

Perkara pertama yang boleh anda bantu ialah membiarkan puteri melakukan spa dan mengurut punggungnya. Selepas itu, kemudian untuk menentukan gaya rambut yang paling sesuai untuk puteri. Sekiranya anda selesai dengan rambut maka anda boleh segera mengenakan wajahnya dengan pelbagai jenis kosmetik yang ada. Akhirnya, sesuaikan pakaian yang bagus untuk puteri. Sangat sederhana,  bukan ?

5. Puteri Rambut Panjang - Penyelamat Putera

Puteri Rambut Panjang - Penyelamat Putera

Ini bukan permainan solek seperti permainan sebelumnya. Di Long Hair Princess - Prince Rescue terdapat jalan cerita menarik yang boleh diikuti oleh para pemain. Dikatakan, suatu hari seorang ratu melahirkan seorang anak perempuan yang sangat cantik. Gadis itu rupanya dianugerahkan rambut panjang yang mempunyai kekuatan luar biasa.

Kerana rambutnya yang panjang, puteri juga menjadi tawanan penyihir jahat dan dia diculik oleh penyihir itu. Penyihir itu hanya mahukan rambut puteri agar tetap muda. Tetapi, sebaliknya dia menggunakan rambut puteri ternyata ada kejadian lain.

Ketika penyihir akan menggunakan rambut puteri, ternyata ada seorang lelaki yang sedang mati. Tidak tahan melihat lelaki itu mati, akhirnya puteri memilih untuk menyelamatkan lelaki yang ternyata menjadi putera. Tanpa berfikir, puteri memberikan ramuan dan rambut khas untuk menyembuhkan putera. Kira-kira, adakah putera itu diselamatkan oleh puteri? Untuk mengetahui kisah selanjutnya, anda boleh bermain permainan di sini!

6. Permainan Berpakaian Puteri Rambut Emas Panjang

Permainan Berdandan Puteri Rambut Emas Panjang

Permainan sebelumnya menawarkan permainan berdandan moden, tetapi dalam Long Golden Hair Princess Dress up permainan adalah sebaliknya, iaitu dengan berpakaian  puteri  kerajaan. Dengan cara itu, ini bermaksud pemain ditugaskan untuk memilih  pakaian  kerajaan. Bukan hanya  pakaian,  pemain juga harus memikirkan aksesori yang dipakai oleh puteri. Bolehkah anda menolong anak perempuan Rapunzel? Segera bantu di sini.

7. Rapunzel mewarnai halaman untuk meningkatkan kreativiti

Halaman mewarna Rapunzel untuk meningkatkan kreativiti

Lebih suka mewarna daripada berpakaian? Sekiranya ada, anda  hanya memuat turun  permainan mewarnai halaman Rapunzel untuk meningkatkan kreativiti. Ya, seperti namanya, permainan ini mengajak pemain untuk mewarnai setiap gambar Rapunzel yang muncul. Terdapat pelbagai pilihan warna, jadi anda boleh mencurahkan kreativiti mewarna dengan permainan ini. Menarik,  bukan ? Ayuh, bermain di sini.

8. Permainan Gadis Teka-teki Puteri

Permainan Gadis Teka-teki Puteri

Daripada menjaga bayi atau berpakaian dengan gaya salon, Princess Puzzles Girls Games menawarkan konsep permainan yang berbeza. Kali ini permainan Rapunzel menyajikan permainan di mana anda dapat bermain teka-teki secara digital. Permainan ini sesuai dimainkan oleh kanak-kanak terutamanya untuk kanak-kanak perempuan kerana kelihatan lebih feminisme.

Permainan Gadis Princess Puzzles sangat senang dimainkan. Pemain hanya perlu mengumpulkan kepingan gambar yang tersebar. Anda harus mengumpulkannya untuk menjadi gambaran yang lebih jelas. Di samping itu, permainan ini juga mempunyai tahap kesukaran yang berbeza dan mempunyai gambaran yang berbeza-beza bergantung pada tahap kesukaran yang ada. Mahu main? Muat turun permainan di sini.

9. Cari Rapunzel! Escape Menara Puteri

Cari Escape Menara Puteri Rapunzel

Cari Rapunzel! Tolonglah raja dan permaisuri untuk bertemu dengan puteri kecilnya yang cantik, Rapunzel. Ya, dalam permainan ini menceritakan seorang puteri kerajaan yang diculik oleh penyihir jahat kerana dia mahukan rambut emasnya yang panjang dan kekuatan sihir. Untuk membebaskan puteri dari ahli sihir jahat pemain mesti melakukan beberapa perkara. Sudah tentu anda harus berhati-hati agar tidak terperangkap dengan penyihir.

Beberapa perkara yang mesti anda lakukan dalam Cari Rapunzel! Princess Tower Escape sedang mencari objek tersembunyi. Anda mesti mencari barang yang dapat membantu Rapunzel melepaskan diri dari ahli sihir. Untuk mempermudah mencari objek, cuba perhatikan setiap petunjuk yang  ada  . Sekiranya berjaya, anda dan puteri boleh melarikan diri dari menara tinggi!

10. Dress Up Princess Rapunzel - Permainan Salon Kecantikan

Princess Rapunzel Dress Up - Permainan Salon Kecantikan

Satu lagi permainan bertema Raunzel dengan konsep berdandan, iaitu Dress Up Princess Rapunzel - Permainan Salon Kecantikan. Seperti namanya, permainan ini mengajak pemain untuk membentuk rambut panjang puteri, Rapunzel. Untuk memperbaikinya, pemain boleh memulakan dengan memilih gaun cantik untuk puteri. Perhatikan, permainan ini mendakwa memiliki banyak pilihan gaun yang dapat digunakan. Selain gaun yang cantik, terdapat juga aksesori yang boleh dipasang pada gaun tersebut.

Setelah selesai memilih pakaian, sudah tiba masanya pemain itu memakai alat solek puteri. Untuk membentuk wajahnya, Dress Up Princess Rapunzel - Beauty Salon Games telah menyediakan pelbagai jenis alat solek. Alat-alat ini juga sangat lengkap, mulai dari gincu, eyeshadow, blushon, dll. Selain wajah, jangan lupa rambut! Tetapkan gaya rambut anda dan letakkan aksesori cantik di rambutnya. Boleh buat?

Cadangan Permainan Lain

Selain 10 permainan di atas, kami masih mempunyai sejumlah permainan cadangan menarik lain yang membawa tema Rapunzel. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Game Permainan Berdandan Gadis Puteri Kolej Gadis ❤

Game Permainan Dress Up Princess Girls Princess Dress Up ❤

Sekarang, jika permainan ❄ Game Girls Dress Up Dress Up College Girls ❤ akan mengundang pemain untuk menggayakan puteri Rapunzel, tetapi dengan gaya moden bukan gaya  puteri  kerajaan lama. Jadi, di sini pemain boleh meminta Rapunzel memakai pakaian yang diperbuat daripada seluar jeans,  solek  kontemporari, untuk memilih  tumit  yang lebih moden.

Yang paling menarik, ❄ Game Girls Dress up Dress Up College ❤ tidak hanya menyediakan watak Rapunzel kerana terdapat banyak  watak puteri  kartun terkenal dalam permainan ini, salah satunya adalah Elsa dari kartun Frozen.

2. Adventure Princess Rapunzel Game & hazel baby Game

Adventure Princess Rapunzel Game & hazel baby Game

Tambahan pula, permainan bertema Rapunzel dengan konsep petualangan hadir dengan nama Adventure Princess Rapunzel Game & hazel baby Game. Permainan ini akan mengundang pemain untuk mengambil hati di jalanan. Dia menangis, perjalanan tidak akan selalu lancar kerana akan ada beberapa jenis halangan yang mengharuskan anda melompat. Di samping itu, permainan ini lebih mencabar dengan kehadiran lebih dari 100 tahap yang mesti diselesaikan, dengan 3 mod tahap tahap yang berbeza.

3. Permainan Princess Rapunzel dengan Sofia First Adventure

Permainan Princess Rapunzel dengan Sofia First Adventure

Sebenarnya permainan ini serupa dengan permainan sebelumnya, cuma cabaran dan animasi grafiknya berbeza. Sekiranya Puteri Rapunzel Games dengan Sofia First Adventure hanya memiliki 100 level, namun animasi yang dipaparkan lebih  berwarna. Kerana misi masih sama, iaitu dengan sepenuh hati di jalanan.

4. Rapunzel Royal Princess: Permainan Pengembaraan Percuma

Permainan Pengembaraan Percuma Rapunzel Royal Princess

Nah, jika permainan Royal Princess Rapunzel: Free Adventure game ini, tidak menjadikan pemain sebagai puteri Rapunzel. Di sini anda harus menyelamatkan Rapunzel yang diculik. Bukan mudah untuk menjadi  pahlawan  penyelamat puteri, kerana dalam perjalanan anda akan menemui pelbagai jenis musuh yang kuat dan jahat. Bolehkah anda menyelamatkan puteri?

5. Rapunzel: Fairytale Baby

Bayi Dongeng Rapunzel

Bukan hanya membantu melahirkan anak, malah anda dapat merawat bayi Rapunzel yang baru lahir ke dunia. Ya, Rapunzel: Fairytale Baby adalah permainan di mana pemain pertama kali akan menghadapi kisah puteri Rapunzel yang sedang hamil dan menunggu kelahiran anak pertamanya yang datang ke dunia.

Anda pasti harus membantu Rapunzel dalam proses kelahiran, sebelum pemain akan diminta untuk membantu Rapunzel selalu memeriksa ke pakar kandungan. Setelah selesai melahirkan, pemain juga akan segera meminta pertolongan untuk menjaga bayi. Anda boleh menukar pakaian bayi dan menggayakan rambutnya.

Inilah 10 permainan Rapunzel yang boleh menjadi pilihan permainan puteri terbaik lain. Anda juga boleh membuat kanak-kanak bermain sambil belajar dengan bermain salah satu permainan Rapunzel ini. Anda juga mahu memuat turun salah satu permainan?