10 Permainan Winx Club Terbaik di Telefon Pintar Android

Permainan dengan paparan watak kartun memang paling menarik untuk dimainkan di telefon Android. Bukan hanya kartun dari Disney seperti kartun Rapunzel atau Nickelodeon, Spongebob, yang menjadi inspirasi bagi pembangun permainan untuk membuat permainan di Android. Sebenarnya, anima yang dibuat di Itali dijadikan salah satu inspirasi dengan membuat permainan Winx Club yang keren.

Winx Club adalah kartun animasi dari Itali yang cukup popular di Amerika Syarikat dan di negara lain. Populariti inilah yang menjadikan kartun itu sebilangan permainan Winx Club. Tema mungkin sama, tetapi konsep permainan yang ditawarkan tentunya berbeza.

Permainan Menarik untuk Bermain Winx Club

Ingin bermain permainan dengan tema Winx Club? Sekiranya demikian, anda perlu mencuba sepuluh permainan bertema Winx Club dari sini.

1. Winx Fairy School Lite

Winx Fairy School Lite

Berbekalkan permainan dengan konsep Role Playing, permainan Winx Club seterusnya kali ini dinamakan Winx Fairy School Lite. Ya, watak-watak yang disajikan dalam permainan ini tentunya adalah kartun animasi dari Winx Club dengan gabungan tema sekolah. Di sini dinyatakan bahawa pemain akan bersekolah di Alfea.

Alfea adalah sekolah di mana pelajar selalu memakai pakaian yang bergaya. Sudah tentu, ciri unggul yang ditawarkan adalah pelbagai pakaian yang ditawarkan kepada pemain. Dengan 1000 kombinasi pakaian membolehkan pemain dapat menggantinya bila-bila masa yang anda mahukan. Jangan lupa anda juga harus menyelesaikan sekitar 200 misi. Mari bermain permainan di sini.

2. Misteri Jurang Winx Club

Winx Club Mystery of the Abyss

Bermain permainan dengan tema kartun Winx Club Mystery of the Abyss kali ini sangat menarik dan cukup menyeronokkan untuk dimainkan di telefon Android. Permainan ini mempunyai genre Arcade di mana pemain akan menghadapi cabaran yang menarik. Anda akan disajikan oleh lebih daripada 65 tahap dalam permainan.

Di samping itu, setiap tahap mempunyai 3 cabaran menarik dan menarik untuk diselesaikan. Dapatkan 3 bintang untuk setiap cabaran yang diberikan. Pemain juga akan bertemu dengan musuh yang mencabar seperti Merciless Mutants, Evil Jelly-fish dan Grizzly Piranha Fish. Bersedia untuk menyelesaikan semua misi? Muat turun permainan di sini.

3. Kelab Winx: Winx Sirenix Power

Kuasa Winx Club Winx Sirenix

Memilih salah satu watak dari permainan Winx Club juga ditawarkan oleh permainan Winx Club: Winx Sirenix Power. Bukan sekolah atau istana, kini permainan bertema kartun Winx Club menyajikan permainan dengan latar laut. Ya, pemain akan bermain di lautan. Winx Club: Winx Sirenix Power adalah permainan lumba.

Tidak hanya berlumba , bahkan permainan ini juga menampilkan permainan duel sengit antara watak Winx pemain dengan musuh yang disebut Tritannus. Di samping itu, permainan ini yang telah dimuat turun lebih daripada 100,000 kali di PlayStore telah menyiapkan 16 tahap yang mencabar dan siap ditakluki oleh pemain, anda mahukan? Muat turun di sini.

4. Winx: Butterflix Adventures

Winx Butterflix Adventures

Adventure dan menyelesaikan misteri sangat menyeronokkan untuk dimainkan, seperti permainan Winx: Butterflix Adventures ini. Permainan yang dikembangkan oleh pengembang Tsumangas Studios LTD menyajikan permainan di mana pemain akan diminta untuk mencari harta karun. Bukan hanya harta karun, ada kad sihir yang tersembunyi di dalamnya juga.

Selain bertualang mencari harta karun dan mengumpulkan lebih dari 150 kad sihir, pemain juga akan menghadapi lawan yang cukup mencabar. Anda akan berhadapan dengan musuh bernama Brafilius dan Gemlins. Gunakan sihir untuk menjatuhkan lawan. Lalu bagaimana keadaannya? Cuba klik di sini untuk mengetahui bagaimana kelanjutannya.

5. PIHAK WINX

PIHAK WINX

Campurkan dan padankan pakaian dengan aksesori dan perhiasan lain pasti sangat menggembirakan bagi kanak-kanak, terutamanya untuk kanak-kanak perempuan. WINX PARTY adalah permainan yang akan menyajikan permainan di mana pemain dapat mengubah dan mengintegrasikan setiap pakaian yang telah disediakan.

WINX PARTY mendakwa telah memasang lebih daripada 100 pakaian yang boleh digabungkan dan dipadankan oleh pemain. Bermula dari atasan hingga bawahan. Boleh memilih antara skirt atau seluar. Di samping itu, pemain bebas memilih seperti beg, kasut, dan aksesori lain yang cantik. Mari bermain permainan menarik ini dengan hanya klik di sini, percuma!

6. Dunia Winx - Berpakaian

World of Winx - Berpakaian

Suka konsep permainan berpakaian dan berpakaian cantik? Sekiranya demikian, anda juga harus mencuba permainan World of Winx - Dress Up. Dalam permainan ini, World of Winx - Dress Up meminta pemain untuk berpakaian dan juga memilih pakaian yang telah disediakan.

Tidak sedikit, kerana koleksi pakaian dalam permainan ini bisa dibilang cukup lengkap, mulai dari  gaun,  sepatu, hingga aksesori lain yang dapat meningkatkan penampilan karakter Winx Anda. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menyimpan ciptaan anda secara langsung ke telefon bimbit yang kemudian dapat dikongsi secara langsung di media sosial. Cukup menarik, ya? Muat turun  di sini.

7. Regal Academy Fairy Tale POP 2

Regal Academy Fairy Tale POP 2

Permainan Regal Academy Fairy Tale POP 2 memang mempunyai tema watak dari Winx Club, itu hanya konsep bermain dalam bentuk tekateki. Dalam permainan, Regal Academy Fairy Tale POP 2 mempunyai lebih daripada 10 watak yang boleh dipilih oleh pemain. Nah, watak-watak yang telah dipilih mempunyai  kemahiran  masing-masing, ya.

Untuk tahap itu sendiri anda boleh mengatakan bahawa ia cukup mencabar, kerana sebelum menyelesaikan misi anda mesti mengambil  pelajaran terlebih dahulu. Oh ya, jika  dilihat dari animasi grafik, permainan ini cukup mengagumkan dengan gambar Winx Club yang akan disukai oleh kanak-kanak,  anda tahu. Mari segera bermain permainan di sini.

8. PIHAK WINX 2016

PIHAK WINX 2016

Walaupun terkesan dengan jaudl "2016" tetapi permainan yang satu ini tidak kurang menariknya dengan permainan yang lain. Kerana, dalam WINX PARTY 2016 pemain dapat menggayakan semua watak. Anda boleh menukar  gaya  watak dari kepala hingga kaki. Anda boleh menukar kasut, gaun, gaya rambut, warna rambut dan cat kuku.

Selain mengubah penampilan watak Winx Club, pemain juga dapat menghiasi ruangan. Jadi, dalam WINX PARTY 2016 anda boleh menukar perabot bilik mengikut citarasa, dari sofa, lampu, hingga susun atur perabot. Nah, jika anda berminat untuk bermain permainan ini, silakan beli di sini dengan harga Rp.63.000.

9. Dress Up Club For Girls - Fesyen Superstar

Dress Up Club For Girls - Fesyen Superstar

Sesuai dengan nama permainan, di sini tugas pemain adalah menukar  gaya  watak Winx Club. Banyak perkara mesti dilakukan dan semuanya mesti dilakukan dengan sempurna. Pemain akan memulakan dengan menentukan watak yang akan mereka gayakan. Selepas itu, pilih salah satu daripada 14 gaya fesyen yang  ada  . Setelah selesai, inilah masanya untuk menggayakan wajah. Pada peringkat ini, anda boleh menggunakan bedak, gincu, dll. Akhirnya, anda dapat  menyimpan  hasil  gaya make over  yang telah anda buat. Menarik,  bukan ? Ayuh, muat turun di sini.

10. Dunia Winx Selfie Saya

Dunia Winx Selfie Saya

Sekiranya ini menjemput anda untuk mengambil gambar diri sendiri. Anda hanya perlu mengambil gambar diri sendiri, kemudian membuat hasil foto dengan menambahkan pelbagai hiasan bertema WInx Club. Bukan hanya pelekat, anda juga dapat menukar tema, menjadi  bingkai dengan  watak Winx Club. Kemudian, terdapat satu watak Winx Club yang muncul di foto anda. Ingin mencuba? Muat turun  di sini.

Cadangan Permainan Lain

Sekiranya anda masih ingin tahu mengenai permainan bertema Winx Club yang lain, anda boleh melihat beberapa permainan yang kami cadangkan di bawah. Namun, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Puteri superstar winx gimnastik

Puteri superstar winn gimnastik

Tambahan lagi, ada permainan konsep sukan tetapi masih mengambil tema Winx Club di dalamnya. Gimnastik putri superstar gimnastik, di mana permainan ini akan mengundang pemain untuk menjadi ahli sukan yang pandai bermain gimnastik. Ya, anda mesti lulus beberapa kemahiran gimnastik, dan jangan jatuh untuk mendapat mata!

2. Winx Club Mythix Fashion Wings

Sayap Fesyen Winx Club Mythix

Permainan Winx Club Mythix Fashion Wings menyajikan permainan santai tetapi tetap menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan. Kali ini TabTale yang membawa permainan bertema kartun Winx Club. Permainan ini mengajak pemain untuk menghias dan menggayakan sayap mereka sendiri.

Namun, sebelum pemain berpakaian dan memberikan perhiasan lucu ke sayap, pastikan anda telah memilih watak Winx yang akan anda panani. Watak yang boleh dipilih ialah Bloom, Tecna, Musa, Flora, Stella atau Aisha. Setelah memilih, sudah tentu anda boleh membuat sayap mereka, bermula dari bentuk, warna, bahkan perhiasan yang lucu.

3. Aplikasi Winx Sirenix Magic Oceans

Aplikasi Winx Sirenix Magic Oceans

Kali ini genre teka-teki adalah yang mempersembahkan permainan Winx Club yang dipanggil Winx Sirenix Magic Oceans App. Bukan hanya bermain gaya teka-teki, permainan ini memaparkan kisah di mana musuh, Tritannus, telah mencuri permata. Sudah tiba masanya, pemain beraksi!

Untuk menghentikannya, anda mesti mengumpulkan permata yang telah dicuri oleh Tritannus. Anda boleh bermain permainan Winx Sirenix Magic Oceans App ini dengan pelbagai peringkat yang telah disiapkan. Terdapat lebih daripada 120 tahap yang siap diselesaikan dengan 8 latar belakang yang berbeza. Walaupun unik, permainan ini menyajikan 20 lagi dialog untuk kisah permainan.

4. Larian Magic Winn Gymnastic

Larian Magic Winn Gymnastic

Akhir kata, permainan Winx Club kali ini menampilkan permainan yang menyeronokkan dan menarik dengan konsep gimnastik. Ya, di sini para pemain akan diminta untuk melakukan aksi sukan gimnastik menggunakan watak dalam kartun animasi Winx Club.

Permainan ini juga menyajikan pelbagai gerakan gimnastik yang sejuk dan menakjubkan. Bukan itu sahaja, pemain juga dapat menambahkan kemahiran gimnastik ini dengan terus berlatih. Bukan hanya kemahiran, pengalaman malah harus ditingkatkan untuk mendapatkan gerakan gimnastik yang lebih sempurna.

5. Kelab Winx: Rocks the World

Winx Club Rocks the World permainan

Dengan konsep permainan muzik, Winx Club: Rocks the World mempersembahkan sesuatu yang berbeza daripada permainan lain. Game Winx Club: Rocks the World kali ini menyajikan permainan di mana pemain mesti membuat lawatan konsert yang menarik. Bermula dari poster hingga penampilan.

Tidak hanya memfokuskan pada hal itu, malah Winx Club: Rocks the World meminta pemain dapat mengumpulkan dan mendapatkan 3 sayap yang akan bersedia membawa watak Winx untuk terbang semasa dalam lawatan. Sudah tentu, anda boleh memilih watak Winx yang diingini seperti Bloom, Tecna, Musa, Flora, Stella atau Aisha.

Berikut ini adalah koleksi 10 permainan Winx Club yang menarik dan menarik untuk dimainkan mengikut versi Caris Signal. Nah, anda juga mahu memainkannya? Kira-kira permainan Winx Club mana yang akan anda mainkan?