10 Permainan Doktor Gigi Terbaik di Telefon Pintar Android

Permainan bertema doktor gigi kini anda boleh memuat turun dan bermain dengan mudah di telefon pintar Android anda. Selama ini anda merasa takut untuk memeriksa gigi kepada doktor gigi? Sebenarnya penjagaan gigi adalah penting, jadi pergi ke doktor gigi adalah penting untuk dilakukan. Nah, permainan ini akan memberi anda pengalaman menjadi doktor gigi.

secara ringkas akan mengkaji beberapa permainan yang mempunyai tema doktor gigi. Anda boleh memuat turunnya dengan mudah dan memainkannya di mana sahaja dan bila-bila masa dengan telefon pintar Android kegemaran anda. Berikut adalah senarai permainan doktor gigi.

Permainan Doktor Gigi Terbaik di Android

Ingin mengajar anak-anak untuk menjadi doktor gigi? Sekiranya ada, anda boleh mencuba beberapa permainan doktor gigi yang menyeronokkan dan sesuai dimainkan oleh kanak-kanak ini.

1. Kanak-kanak Doktor

Kanak-kanak Doktor

Jika dilihat dari nama permainan, mungkin anda sudah dapat meneka bahawa ini memang permainan yang menjadikan anak-anak sebagai doktor. Terdapat pelbagai jenis peranan yang boleh dimainkan oleh doktor, dan salah satunya adalah menjadi doktor gigi.

Sebagai doktor gigi, pemain diminta membersihkan tartar, menampal gigi, merawat gigi pesakit sehingga sembuh. Berminat untuk bermain? Boleh dimuat turun di sini.

2. Doktor kanak-kanak: doktor gigi.

Doktor gigi doktor kanak-kanak

Seperti namanya, permainan ini akan menjadikan pemain sebagai doktor gigi pediatrik. Dengan cara itu, anda sebagai doktor mesti bertanggungjawab untuk menyembuhkan pesakit.

Tugas yang mesti dilakukan adalah menjaga gigi anak-anak agar kembali sihat. Ada sesuatu yang menarik mengenai permainan ini, kerana kanak-kanak yang menjadi pesakit di sini bukan manusia, tetapi binatang yang comel. Ingin tahu? Boleh terus bermain permainan di sini.

3. Doktor Gigi Libii

Doktor Gigi Libii

Libii Dentist adalah salah satu permainan doktor gigi yang menyeronokkan dan menyeronokkan untuk dimainkan. Dalam permainan itu, Libii Dentist menyediakan lapan pesakit yang berbeza. Bukan hanya watak dan animasi yang berbeza, kerana masalah pergigian berbeza. Permainan ini akan bermula di mana ibu bapa akan membawa pesakit pediatrik ke doktor gigi untuk mendaftar.

Pesakit yang sudah mendaftar akan diminta menunggu sehingga giliran tiba. Selepas itu, pesakit akan memasuki pejabat doktor gigi dan di sinilah anda akan menjalankan tugas anda. Anda mesti memperhatikan penyakit pergigian yang dihidapi oleh pesakit, kemudian mengatasinya dengan betul. Sekiranya anda berjaya menanganinya dengan baik, anda akan mendapat  ganjaran. 

4. Doktor Gigi Little Lovely

Doktor Gigi Little Lovely

Adakah anda atau bayi anda mempunyai cita-cita untuk menjadi doktor gigi? Sekiranya ya, cubalah bermain Little Lovely Dentist. Dalam permainan ini, anda akan berusaha dengan membersihkan dan mencantikkan gigi pesakit yang datang.

Pesakit dalam permainan ini adalah orang yang kurang sihat dari segi kewangan, jadi ini adalah peluang anda untuk merawat gigi mereka secara percuma.

Setiap pesakit mempunyai masalah dengan giginya, sama ada gigi kotor, rongga, atau kalkulus gigi. Tugas anda di Little Lovely Dentist adalah menjaga gigi pesakit dan mengembalikannya menjadi sihat dan bersih.

5. Doktor Gigi Gila

Doktor Gigi Gila

Satu lagi permainan doktor gigi terbaik untuk peranti Android, iaitu Mad Dentist. Permainan ini mengajar bahawa menjadi doktor gigi tidak semudah yang anda bayangkan. Sebabnya, di Mad Dentist anda akan berperanan sebagai doktor gigi yang harus menyelesaikan masalah yang dialami oleh pesakit.

Setelah menemui masalah dengan gigi pesakit, tugas anda seterusnya adalah merawat masalah tersebut sehingga gigi pesakit anda kembali sihat. Mad Dentist adalah permainan yang boleh dimainkan oleh semua peringkat umur. 37,000 permainan yang dimuat turun telah mendapat penilaian 4.0 bintang.

6. Doktor Gigi Superhero

Doktor Gigi Superhero

Tidak jauh berbeza dengan beberapa permainan sebelumnya, di Superhero Dentist pemain juga akan diundang untuk bertindak sebagai doktor gigi. Untuk menjadi doktor gigi yang boleh dipercayai, anda memerlukan peralatan khas. Baiklah, semua peralatan yang hebat dan realistik ada dalam permainan Superhero Dentist ini. Jadi, seolah-olah pemain benar-benar merasa sebagai doktor gigi.

Apa yang menarik dan unik mengenai permainan ini adalah pesakit. Tidak seperti permainan sebelumnya, pesakit di Superhero Dentist adalah pahlawan terkenal. Pahlawan-pahlawan ini juga boleh mencederakan gigi mereka dan memerlukan bantuan anda untuk menyembuhkan gigi mereka. Adakah anda mahu menolong mereka?

7. Doktor Gigi Gila 2

Doktor Gigi Gila 2

Baiklah, jika Mad Dentist 2 melengkapkan versi permainan pertama. Terdapat beberapa perkara yang tidak terdapat dalam versi pertama Mad Dentist, seperti peralatan kepada pesakit. Di Mad Dentist 2, anda akan dibekalkan dengan peralatan pergigian yang lebih lengkap kerana masalah pergigian yang lebih pelbagai. Jadi, pemain tidak akan bosan bermain permainan Mad Dentist 2.

Di samping itu, di Mad Dentist 2 terdapat juga ciri tambahan di mana anda boleh  bertarung  dengan doktor gigi lain. Bagaimana  pertempuran ? Sekiranya anda ingin tahu, anda harus segera bermain permainan Mad Dentist 2 sahaja, ya!

8. Permainan Doktor Gigi Untuk Kanak-kanak

Permainan Pergigian Untuk Kanak-kanak

Sesuai dengan nama permainan, Dentist Game For Kids sememangnya lebih sesuai jika dimainkan oleh kanak-kanak dengan lingkungan umur 3 tahun ke atas. Permainan ini sangat mudah kerana pemain hanya perlu mengikuti langkah-langkah yang telah ditentukan oleh permainan. Pada awalnya, anda boleh memilih pesakit. Pesakit sendiri dibuat dengan watak dan masalah gigi yang berbeza.

Selepas itu, pemain akan diminta membersihkan gigi sebelum akhirnya melakukan pemeriksaan gigi untuk mencari masalah dengan gigi. Seterusnya, barulah pemain menangani masalah pergigian pesakit. Untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan beberapa alat yang telah disediakan dalam permainan Dentist Game For Kids.

9. Permainan doktor gigi

Permainan doktor gigi untuk kanak-kanak

Menjemput kanak-kanak untuk bermain permainan untuk menjadi doktor gigi sangat menggembirakan. Anda boleh memuat turun permainan permainan Doktor Gigi ini untuk anak anda. Sebabnya, permainan ini agak mudah di mana kanak-kanak akan diberi arahan untuk membersihkan gigi.

Kemudian, pemain mesti melakukan pelbagai jenis perawatan gigi. Contohnya, pemain diminta membersihkan tartar, menarik gigi, dan memutihkan gigi. Agar tidak bosan, permainan permainan Doktor Gigi ini juga menyediakan pelbagai jenis pesakit dengan keadaan gigi yang berbeza. Mahu bermain juga? Muat turun permainan di pautan ini.

10. Masha dan Beruang: Permainan Doktor Gigi Percuma untuk Kanak-kanak

Permainan Doktor Gigi Masha dan Beruang Percuma untuk Kanak-kanak

Pasti banyak kanak-kanak telah menghafal watak animasi Masha dan Beruang,  bukan ? Baiklah, kali ini kami mencadangkan permainan Masha and the Bear: Free Dentist Games for Kids di mana watak yang ditunjukkan adalah watak dalam kartun Masha dan Bear.

Di sini, pemain bertindak sebagai Masha. Dia bertugas sebagai doktor gigi yang harus memeriksa keadaan gigi, beruang, dan lain-lain rakannya. Untuk melaksanakan tugas ini, permainan ini juga menyempurnakannya dengan peralatan pergigian yang cukup lengkap yang  anda tahu. Ingin bermain?

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan doktor gigi yang dibincangkan di atas, terdapat juga beberapa cadangan permainan lain yang tidak kurang menyenangkan untuk dimainkan pada peranti Android anda. Walau bagaimanapun, permainan yang disyorkan berikut tidak lagi  tersedia  di PlayStore. Berikut adalah senarai cadangan permainan lain.

1. Permainan Doktor Gigi Saya

Permainan Doktor Gigi Saya

Akhirnya, ada permainan My Dentist Game di mana pemain juga akan dijemput untuk membersihkan dan merawat gigi pesakit yang mengalami kerosakan. Permainan yang sesuai untuk kanak-kanak ini akan mengajar anak-anak betapa pentingnya menjaga gigi mereka. Sebabnya, dalam My Dentist Game memaparkan jalan  cerita  di mana pesakit yang mengalami patah gigi kerana tidak rajin menggosok gigi.

Selain daripada  jalan cerita  yang cukup mendidik, My Dentist Game juga menampilkan pelbagai ciri yang sangat baik. Dalam permainan ini, pemain dapat memanfaatkan setiap alat  seperti doktor gigi yang sebenar. Perkara yang baik adalah, jika pemain merasa bosan menjaga giginya, maka pemain boleh bermain beberapa  permainan mini  yang sudah tersedia di My Dentist Game. Menarik,  bukan ?

2. Permainan Pembedahan Pergigian Kanak-kanak Crazy

Permainan Pembedahan Pergigian Kanak-kanak Crazy

Dilihat dari nama permainan, Crazy Kids Dentist Surgery Game memang meletakkan pemain sebagai doktor gigi kanak-kanak. Tetapi, anda akan menjadi doktor gigi yang tidak biasa. Sebabnya, di sini doktor gigi akan merawat gigi kanak-kanak dengan perkara-perkara yang tidak masuk akal dan agak menggila. Tetapi animasinya masih selamat untuk dimainkan oleh kanak-kanak

Walaupun begitu, permainan ini juga dapat mendidik para pemain untuk selalu menjaga dan menjaga gigi agar tidak rosak. Jadi, Crazy Kids Dentist Surgery Game masih cukup sesuai dimainkan oleh kanak-kanak.

3. Saya Doktor Gigi

saya doktor gigi

Nah, permainan satu ini tidak kurang menarik untuk dimainkan, anda tahu . Adakah saya Doktor Gigi, yang merupakan permainan untuk menjadi doktor gigi di klinik yang agak mewah. Terdapat 6 pesakit dengan watak lucu menanti anda sebagai doktor gigi. Alat doktor gigi yang terdapat dalam permainan ini juga kelihatan profesional.

Bukan hanya mengatasi masalah pada gigi pesakit, anda juga dapat memasangkan pendakap dengan motif dan warna yang comel pada gigi pesakit. Saya Dentist adalah permainan positif yang mengajar kanak-kanak atau orang dewasa mengenai keseronokan menjadi doktor gigi.

4. Pakar Pergigian Super

Doktor Gigi Super

Terdapat banyak watak pesakit yang hadir dalam permainan Super Dentist. Terdapat pesakit dengan alat solek seperti vampir, zombie, budak lelaki, perempuan dan banyak lagi. Bukan hanya wataknya yang beragam, permainan ini juga memaparkan pelbagai ekspresi wajah animasi juga. Kadang kala, pesakit anda akan merasa keliru, menangis, atau kesakitan.

Selain itu, Super Dentist juga melengkapkan ciri-cirinya dengan pelbagai alat perubatan seperti doktor gigi sebenar,  anda tahu. Jadi, pemain dapat merasakan sensasi menjadi doktor gigi sebenar di Super Dentist. Menarik, bukan ?

5. Ketakutan doktor gigi

Ketakutan doktor gigi

Permainan ini hadir sebagai salah satu permainan doktor gigi yang disediakan oleh LPRA STUDIO. Permainan ini yang telah dimuat turun lebih dari 50,000 kali cukup menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan, terutamanya untuk kanak-kanak.

Dalam permainan, Ketakutan doktor gigi menyajikan permainan di mana pemain memerlukan untuk memeriksa gigi pesakit yang datang. Sekiranya terdapat masalah pada gigi pesakit, anda mesti membersihkannya dan merawatnya. Ingin bermain?

Demikianlah tinjauan ringkas mengenai beberapa permainan doktor gigi terbaik yang boleh anda muat turun dengan mudah di telefon pintar kegemaran anda. Permainan ini selain memberi keseronokan juga dapat menjadi peringatan untuk terus menjaga dan menjaga gigi kita. Selamat bermain!