10 Permainan Pakar Bedah Terbaik di Telefon Pintar Android

Tidak berpuas hati dengan proses pembedahan dalam permainan wanita hamil yang telah kita bincangkan sebentar tadi? Mungkin anda boleh mencuba permainan bertema pakar bedah sebenar. Dalam permainan di sekitar pakar bedah, anda akan dijemput untuk menjadi pakar bedah dan melakukan pembedahan badan manusia.

Perlukan rujukan untuk permainan pakar bedah yang menarik untuk pengguna Android? Lihat senarai permainan mengenai pakar bedah yang telah diringkaskan dengan yang berikut. Segera bawa telefon atau tablet Android anda untuk memasang dan memainkan permainan ini.

10 Permainan Pakar Bedah Terbaik

1. Beroperasi Sekarang: Hospital

Beroperasi Sekarang Hospital

Kendalikan Sekarang: Hospital adalah salah satu permainan yang kami cadangkan jika anda ingin bermain permainan pakar bedah. Dalam permainan, Operate Now: Hospital menawarkan pelbagai peralatan pembedahan yang lengkap seperti anda seorang pakar bedah.

Namun, dalam permainan ini anda tidak hanya melakukan pembedahan, kerana pemain juga harus menguruskan hospital termasuk kakitangan hospital. Anda mesti menjadikan hospital lebih dipercayai oleh orang ramai dan juga merekrut doktor profesional. Boleh buat? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

2. Sarjana Pembedahan

Sarjana Pembedahan

Ingin mencuba menjadi pakar bedah profesional? Cuba,  deh,  bermain permainan Surgery Master. Permainan ini sangat menyeronokkan untuk dimainkan terutamanya untuk mendidik kanak-kanak berumur lebih dari 12 tahun. Permainan ini akan membuat pemain melakukan operasi pada pesakit yang memerlukan pertolongan. Tenanglah, kerana Surgery Master juga akan mengarahkan pemain melakukan  langkah demi langkah  semasa operasi. Berminat? Muat turun permainan di sini.

3. Simulator Pakar Bedah

Simulator Pakar Bedah

Sekiranya anda peminat permainan bertema pakar bedah, maka anda harus mencuba permainan ini yang telah dimainkan oleh PewDiePie. Surgeon Simulator adalah tempat anda akan bertindak sebagai pakar bedah untuk menyelamatkan pesakit miskin bernama Bob.

Sebagai pakar bedah, anda akan melakukan semua jenis operasi gila untuk menyelamatkan nyawa Bob. Bentuk pembedahan yang dilakukan boleh berupa transplantasi mata, ginjal, hati, dan gigi. Surgeon Simulator adalah permainan yang sangat menarik dan membuat anda berasa seperti pakar bedah sebenar. Sekiranya anda ingin memainkannya, maka anda boleh membeli permainan ini dengan harga Rp67 ribu.

4. Doktor Bedah 2018

Doktor Bedah 2018

Dalam permainan ini, anda akan memainkan peranan sebagai pakar bedah yang sangat terkenal di bandar. Anda dianggap sebagai pakar bedah yang paling dipercayai, sehingga banyak pesakit datang untuk menjalani pembedahan anda. Operasi yang dilakukan di Surgeon Doctor 2018 juga sangat pelbagai, mulai dari operasi pembedahan yang teruk hingga operasi kecil.

Tetapi, semua operasi yang dijalankan tentu ada pertolongan. Bantuan dalam bentuk pembantu pakar bedah dan peralatan diberikan di Surgeon Doctor 2018. Sebenarnya, permainan ini mendakwa mempunyai ciri peralatan dalam gaya pakar bedah sebenar. Jadi, anda akan merasa seperti pakar bedah sebenar. Ingin mencuba?

5. Pakar Bedah Amatur 4

Pakar Bedah Amatur 4

Agak berbeza dengan beberapa permainan sebelumnya, di Amatur Surgeon 4 pemain akan diposisikan sebagai Dr. Pendarahan yang bangkit dari kematiannya. Dia mencari jawapan untuk misteri, mengapa dia dapat bangkit kembali setelah mati. Akhirnya, Dr. Bleed menjadi doktor untuk mengetahui misterinya.

Maklumlah, tugas anda tentunya banyak membantu Dr. Pendarahan menyelesaikan misteri dengan menyelesaikan  teka - teki  di setiap peringkat. Teka - teki  mengandungi mengenai operasi pembedahan yang mesti dilakukan oleh pemain. Apakah operasi yang perlu anda lakukan dalam Amatur Surgeon 4? Main sahaja permainan di sini.

6. Permainan Doktor Pembedahan Jantung Terbuka

Permainan Doktor Pembedahan Jantung Terbuka

Sesuai dengan nama permainan, Open Heart Surgery Doctor Game memaparkan permainan di mana anda harus melakukan pembedahan pada jantung. Perkara-perkara yang perlu dilakukan banyak dan berbeza-beza, salah satunya adalah pemindahan jantung. Untuk melakukan ini, permainan ini juga menyediakan pelbagai jenis peralatan seperti operasi jantung sebenar .

Apa yang menarik lagi, Open Doctor Surgery Doctor Game tidak hanya tersedia untuk misi pembedahan jantung. Sebabnya, pemain juga boleh melakukan  operasi hati,  perut, dan pembedahan lain. Menarik dan sangat lengkap,  bukan ? Sekiranya berminat, boleh terus bermain permainan di sini.

7. Permainan Doktor Pembedahan Simulator

Permainan Doktor Pembedahan Simulator

Ingin bermain permainan simulasi untuk membedah dan mengendalikan pesakit? Kemudian, cubalah bermain Surgery Simulator Doctor Game. Ini adalah permainan menarik yang boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja, selagi mereka berumur lebih dari 18 tahun. Kenapa? Kerana, permainan ini akan memaparkan darah, jadi animasinya tidak sesuai untuk kanak-kanak.

Selain itu, permainan ini boleh dikatakan agak kompleks. Oleh itu, anda akan diminta untuk memilih pesakit yang akan dikendalikan. Anda harus mempertimbangkan pesakit mana yang mendapat pertolongan terlebih dahulu. Sekiranya anda telah memilih, maka anda mesti menyediakan keperluan operasi, dari bilik ke peralatan. Selepas itu, barulah anda boleh melakukan pembedahan.

8. Pembedahan Hospital

Pembedahan Hospital

Ini dapat dilihat dari nama permainan, di sini anda akan bekerja sebagai pakar bedah di hospital. Ramai pesakit memerlukan pertolongan anda, dari penyakit serius hingga penyakit kecil. Sekiranya penyakit ini sangat teruk, mungkin anda harus melakukan pembedahan.

Untuk melakukan pembedahan, anda mesti mempunyai pembantu. Tetapi tenanglah, semua Pembedahan Hospital telah disiapkan, bukan sahaja pembantu, tetapi juga peralatan. Setelah menyelesaikan operasi, anda mesti memastikan bahawa pesakit anda baik-baik saja sehingga sembuh sepenuhnya. Bersedia untuk memikul tanggungjawab seperti pakar bedah sebenar? Boleh terus bermain di sini.

9. Pembedahan ER Atlet Sukan

Pembedahan ER Atlet Sukan

Sekiranya permainan Sports Athlete ER Surgery akan menjadikan anda pakar bedah khas untuk atlet. Tugasnya adalah memastikan setiap atlet berada dalam keadaan baik sebelum membuat perlawanan. Sekiranya kecederaan berlaku, maka tugas anda adalah merawatnya dengan menggunakan peralatan moden seperti doktor sebenar. Tercatat, terdapat lebih dari 50 alat gaya pakar bedah yang dipersembahkan di Sports Athlete ER Surgery. Cukup lengkap,  bukan ?

10. Beroperasi Sekarang: Hospital Haiwan

Beroperasi Sekarang Hospital Haiwan

Permainan ini berbeza dengan permainan yang telah disebutkan di atas. Sebabnya, di sini anda akan diposisikan sebagai doktor haiwan. Ya, sudah tentu pesakit yang disajikan adalah haiwan yang memerlukan pertolongan anda. Pertolongan boleh dilakukan berbeza-beza bergantung pada keadaan haiwan. Sekiranya sangat teruk, anda akan diminta untuk melakukan pembedahan pada haiwan tersebut. Menarik,  bukan ? Ayuh, bermain di sini.

Sebagai tambahan kepada 10 permainan pakar bedah yang dibincangkan di atas, kami juga mempunyai beberapa cadangan permainan lain yang tidak kurang menarik dan mencabar. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore. Berikut adalah cadangan permainan lain.

11. Simulator Pembedahan Plastik

Simulator Pembedahan Plastik

Untuk mencantikkan diri, ramai wanita yang kini bersedia menjalani pembedahan plastik. Adakah anda juga ingin menjadi pakar bedah plastik? Sekiranya demikian, anda harus memasang Simulator Pembedahan Plastik, di mana permainan ini adalah simulasi menjalankan pembedahan plastik untuk mencantikkan pesakit anda.

Dalam Plastic Surgery Simulator, anda akan mengubah wajah pesakit anda menjadi cantik seperti model Victoria's Secret. Operasi pembedahan plastik dilakukan secara terperinci dalam permainan ini, jadi anda benar-benar merasa seperti pakar bedah plastik profesional. Permainan kasual ini telah dipasang hampir 50 juta kali oleh pengguna Android.

12. Simulator Pembedahan Hamil

Simulator Pembedahan Hamil

Sekiranya anda ingat, kami telah menyemak Simulator Pembedahan Hamil dalam senarai permainan wanita hamil terbaik. Tidak seperti permainan pembedahan sebelumnya, dalam permainan ini anda akan menjadi pakar obstetrik yang membantu proses kelahiran wanita hamil dengan pembedahan caesar.

Semasa anda bermain permainan ini, anda benar-benar akan merasakan keadaan panik di hospital apabila seorang wanita hamil mula merasakan kontraksi yang hebat dan segera memasuki proses persalinan. Tugas anda di Pregnant Surgery Simulator tentunya untuk menyelamatkan nyawa bayi dan ibu mereka. Di samping itu, ada beberapa pesakit yang datang kepada anda untuk kawalan rutin.

13. Simulator Pembedahan Kaki

Simulator Pembedahan Kaki

Pembedahan tidak hanya dilakukan pada perut, tetapi juga pada kaki. Foot Surgery Simulator menghendaki anda menjadi doktor yang merawat pelbagai pesakit dengan masalah kaki.

Ya, dalam permainan ini, anda akan melakukan beberapa rawatan untuk mengatasi masalah pada kaki, seperti benda asing yang memasuki telapak kaki dan mesti dikeluarkan atau kaki yang berjamur. Foot Surgery Simulator adalah permainan pakar bedah yang telah dimuat turun 5 juta kali dan mendapat penilaian 3.9 di Play Store.

14. Sukan Memenuhi Pembedahan Kecemasan

Sukan Menemui Pembedahan Kecemasan

Menjadi atlet tentunya mempunyai risiko kecederaan. Oleh itu, mesti ada doktor yang sentiasa bersiap sedia di lapangan untuk memberikan rawatan pantas kepada atlet yang mengalami kecederaan. Pembedahan Kecemasan Sports Meet akan mendedahkan anda kepada situasi di mana pemain bola sepak cedera atau perenang mengalami serangan jantung sehingga anda harus melakukan pembedahan.

Dengan grafik yang kelihatan seperti nyata, Sports Meet Emergency Surgery akan memberikan pengalaman untuk menjadi pakar bedah yang mesti responsif dalam menangani situasi kecemasan yang memerlukan kepantasan dan ketangkasan.

15. Simulator Pembedahan Vampire

Simulator Pembedahan Vampire

Bagaimana jika anda menjadi pakar bedah vampir? Anda boleh merasai pengalaman itu dengan bermain Vampire Surgery Simulator. Gunakan ramuan ajaib untuk menyembuhkan trauma vampir akibat selaran matahari. Sebenarnya, anda akan menggunakan mikroskop untuk memerhatikan hemoglobin vampire.

Vampir akan memerlukan perawatan kecantikan dalam bentuk pembedahan plastik dan pergigian. Anda akan menggunakan sebilangan peralatan perubatan profesional semasa bermain Simulator Pembedahan Vampire ini. Menarik untuk bermain, bukan?

Ayuh , pasang permainan berikut yang kami sarankan dan bantu pesakit anda untuk menjadi lebih sihat atau lebih cantik melalui pembedahan seperti doktor profesional.