10 Permainan Pony Terbaik di Telefon Pintar Android

Keliru mencari permainan kanak-kanak untuk Android? Mungkin anda boleh mencadangkan anak anda bermain permainan bertema kuda. Permainan dengan tema kuda pasti akan sangat disukai oleh bayi anda. Selain dimanjakan dengan kuda comel, permainan ini juga selamat dimainkan untuk kanak-kanak, anda tahu .

Bukan hanya untuk kanak-kanak, permainan kuda di Android ini juga dapat dimainkan oleh orang dewasa. Setiap permainan pasti mempunyai peraturan dan cara bermain yang berbeza. Ayuh , lihat 10 permainan kuda yang telah diringkaskan dengan yang berikut.

Permainan Pony Menarik di Android

Ingin bermain permainan bertema kuda? Sekiranya demikian, anda boleh memilih salah satu permainan berikut yang kami cadangkan.

1. My Little Pony: Harmony Quest

Pencarian Keharmonian Little Pony Saya

Dalam permainan kuda ini, anak-anak akan diajak bertualang dan menyebarkan semangat setiakawan di kawasan yang disebut Equestria. My Little Pony: Harmony Quest memerlukan pemain mengumpulkan semua enam kuda, masing-masing dengan kekuatan yang berbeza.

Jalan cerita dalam permainan ini sangat mendidik dan memberi kesan positif kepada kanak-kanak. Semasa bermain My Little Pony: Harmony Quest, tugas pemain adalah menghancurkan pelayan jahat, menyelesaikan teka-teki, dan bermain permainan mini untuk memulihkan 6 permata ajaib. Pemain juga mesti menyelamatkan kuda tawanan.

2. SUNGGUH SAYA: Puteri Ajaib

Puteri Ajaib SAYA PONY

Sebagai pembangun permainan yang terkenal, Gameloft melancarkan permainan pony yang bernama MY LITTLE PONY: Magic Princess. Dalam permainan ini pemain akan berpetualang bersama Twilight Sparkle dan rakan-rakan. Tugas kuda dalam permainan ini adalah menyelamatkan Ponyville yang diselimuti kegelapan setelah diperintah oleh Nightmare Moon.

Anak-anak akan merasa dicabar untuk menyelesaikan permainan ini, dengan mengingat dalam MY LITTLE PONY: Magic Princess ada puluhan tahap yang mesti diselesaikan. MY LITTLE PONY: Magic Princess sendiri adalah permainan bertemakan kuda terlaris di Play Store. Permainan dengan rating 4.4 telah dipasang lebih dari 1 juta kali oleh pengguna Android.

3. Pony Princess Academy

Akademi Pony Princess

Pony Princess Academy adalah permainan yang sesuai untuk kanak-kanak perempuan. Sebabnya, dalam permainan kuda ini anak akan menggayakan kuda itu untuk kelihatan sangat cantik dan menawan. Kanak-kanak mesti membuat kuda betina mereka kelihatan menarik untuk memasuki pertandingan. Pony dalam permainan ini akan bergaya, berpose, menari, dan belajar untuk menjadi model terbaik.

Terdapat 4 pilihan kuda cantik di Pony Princess Academy. Pemain boleh memilih salah satu daripada kuda untuk membuat lebih . Permainan yang dikembangkan oleh Coco Play by TabTale ini boleh dipasang secara percuma pada peranti Android anda.

4. Kuda Rumah

Rumah Kuda

Ingin tahu bagaimana rasanya mempunyai kuda di rumah anda? Mungkin anda boleh bermain Home Pony untuk mengetahui bagaimana rasanya mempunyai kuda comel. Permainan menjaga kuda sangat lucu dan mengasyikkan. Anda akan merasakan keseronokan untuk menjaga kuda di rumah anda.

Bukan hanya kuda poni, tetapi anda boleh merawat 2, 5 hingga 10 ekor. Poni ini kelihatan seperti bayi. Mereka boleh menangis jika dahaga, lapar, atau jatuh. Di Home Pony, pemain dapat memberi makan, memandikan dan menenangkan kuda kecil yang menggemaskan ini.

5. Perayaan Little Pony Saya

Perayaan Little Pony Saya

Bagi ibu bapa yang ingin merosakkan bayi mereka. Pasang My Little Pony Celebration pada peranti Android untuk dimainkan oleh kanak-kanak. Permainan ini penuh dengan pendidikan dan selamat dimainkan oleh kanak-kanak. Di My Little Pony, pemain akan dijemput untuk bermain dengan sepenuh hati dengan kuda dalam permainan.

Pemain akan mula mengumpulkan epal untuk Applejack, mencari buku dengan Twilight Sparkle, menghalau awan ribut dengan Rainbow Dash, dan memberi makan arnab dengan Fluttershy. My Little Pony Celebration boleh dipasang di hampir semua peranti Android yang sudah menggunakan sistem operasi Android 4.0 ke atas.

6. Coco Pony - Haiwan Kesayangan Saya

Coco Pony - Haiwan Kesayangan Saya

Satu lagi permainan merawat kuda poni yang cukup popular di Play Store, iaitu Coco Pony - My Dream Pet. Pemain akan dijemput untuk menjaga kuda agar sentiasa sihat dan cantik. Kuda yang mendapat rawatan terbaik akan gembira. Walau bagaimanapun, kadang kala kuda boleh terluka dan kita harus merawat luka.

Bukan hanya menjaga kuda, kami juga dapat memasuki pertandingan dengan cepat untuk mengetahui seberapa pantas kuda anda berlari. Dengan animasi 3D yang cukup menakjubkan, Coco Pony - My Dream Pet akan menjadikan masa lapang anda lebih menyeronokkan.

7. Pelari Pelangi Little Pony Saya

Pelari Pelangi Little Pony Saya

Permainan ini akan mengajak pemain berlari, melompat, dan terbang untuk mendapatkan Pony Power. Setiap pemain di My Little Pony Rainbow Runners, mesti bersaing untuk memenangi Pony Power yang tersebar di setiap lokasi. Namun, untuk mengumpulkannya tidaklah mudah. Kerana, pemain akan menghadapi pelbagai cabaran.

Tentunya cabarannya berbeza, dari batu hingga musuh menghalang jalannya. Sekarang, untuk mengelakkan dan tidak terkena, maka anda harus melompat, berlari, bahkan terbang. Ingin bermain? Muat turun di sini.

8. Kerajinan Gadis Pony: Penerokaan

Penerokaan Kraf Gadis Pony

Tidak seperti permainan yang dibincangkan sebelumnya, dalam permainan ini anda akan menemui paparan animasi yang unik, iaitu piksel. Walaupun hanya memaparkan gambar piksel, tetapi permainan ini cukup ketagihan dengan semua ciri.

Pony Girls Craft: Eksplorasi membolehkan pemain meneroka dunia dalam permainan ini. Sebenarnya, anda boleh membuat dan membina bangunan untuk kemudian menjadi bandar. Sekiranya anda bosan dengan bangunan bangunan, Pony Girls Craft: Exploration juga menyediakan  permainan mini  dalam bentuk pony berpakaian untuk menjadikannya kelihatan lebih cantik.

9. Hospital Kecil Saya

Hospital Kecilku

Nah, jika permainan yang satu ini mengundang pemain untuk menjadi doktor haiwan. Tugasnya mudah, anda hanya perlu menjaga haiwan yang memerlukan pertolongan, misalnya, untuk mengendalikan, menyuntik, memberi ubat, dan perkara lain yang berkaitan dengan perubatan.

Setelah selesai menjaga haiwan, anda dapat mata. Mata yang anda dapat dapat digunakan untuk memperbaiki hospital, membeli ubat, dan lain-lain. Unik,  bukan ? Ayuh, main permainan percuma ini di pautan ini.

10. Pocket Pony

Pocket Pony

Memelihara kuda tidaklah mudah. Kita harus menjaganya dari memperhatikan makanannya hingga menyediakan tempat tinggal yang selesa untuknya. Anda boleh mendapatkan pengalaman menjaga kuda dengan bermain Pocket Pony.

Kami akan menjaga kuda yang terus bertambah besar. Namun, ini tidak semudah yang anda bayangkan kerana ketika kita melakukan kesalahan, kuda betina boleh jatuh sakit atau bahkan mati.

Permainan yang Disyorkan Lain

Selain daripada 10 permainan yang disebutkan di atas, kami masih mempunyai beberapa cadangan lain untuk permainan bertema kuda. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Kecantikan Pony

Kecantikan Pony

Seronok menjaga kuda agar kelihatan cantik! Kuda itu akan menjalani rawatan di salon, spa dan doktor gigi, anda tahu . Semua ini boleh didapati di Pony Beauty. Ini adalah permainan penjagaan kuda terbaik di Play Store. Terdapat 6 jenis kuda yang boleh dipilih untuk berpakaian. Beri penjagaan terbaik untuk kuda anda.

Sekiranya kuda cedera, segera beri rawatan menggunakan alat khas. Di samping itu, anda juga boleh memilih pakaian dan aksesori yang comel untuk menggayakan kuda poni. Pony Beauty adalah permainan percuma yang mendapat jumlah muat turun 5 juta kali dan mendapat penilaian 3.9 di Play Store.

2. Pony Melahirkan Permainan Bayi Kelahiran

Pony Melahirkan Permainan Bayi Kelahiran

Permainan pony yang satu ini mungkin sedikit berbeza daripada permainan lain yang serupa. Pony Gives Birth Baby Games menawarkan pengalaman baru untuk membantu seekor kuda betina melahirkan. Pemain akan memantau kesihatan ibu dan janin di dalam kandungan.

Pastikan kuda betina sihat sehingga dia dapat melahirkan anaknya. Semasa kuda betina dilahirkan, pemain mesti menjaga anak. Kita juga boleh menggayakan foal kuda ini dengan pelbagai aksesori sehingga kelihatan lebih menggemaskan.

3. Salon Rambut Pony Makeover

Salon Rambut Pony Makeover

Kuda cantik dalam permainan Salon Rambut Pony Makeover ini menanti anda untuk menjadikannya kelihatan cantik. Seperti namanya, dalam permainan ini kita akan melakukan make lebih untuk membuat kuda ini kelihatan menawan.

Pemain akan memandikan kuda poni, menggayakan rambut mereka, menambah aksesori, dan membuat sejumlah perubahan lain agar kuda itu kelihatan menarik. Walaupun sederhana, tetapi Pony Makeover Hair Salon telah dipasang 5 juta kali oleh pengguna Android.

4. Kisah roti pony kecil saya

Sekiranya anda mencari permainan bertema kuda dengan konsep memasak, pilihan yang tepat untuk bermain cerita kedai roti kecil saya. Dalam permainan ini, pemain boleh memilih resipi yang ingin dimasak. Bukan hanya satu atau dua resipi, kerana kisah roti pony kecil saya mempunyai pelbagai resipi yang membuat pemain merasa seperti di rumah.

Selain memasak, pemain juga ditugaskan untuk menghias makanan yang mereka buat. Pemain boleh meletakkan aksesori, memilih warna, untuk memasukkan biskut ke dalam makanan mereka. Bosan dengan resipi yang ada? Oleh itu, sila buat resipi anda sendiri dalam kisah roti pony kecil saya!

10 permainan kuda di Android sangat menarik untuk dimainkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa. Ayuh , jangan ketinggalan untuk memasang permainan ini pada peranti Android. Adakah anda memilih nasihat untuk permainan bertema kuda poni yang lain? Tuliskan nama permainan yang anda cadangkan di ruang komen, ya!