10 Permainan Hospital Terbaik di Telefon Pintar Android

Pada masa kini, permainan bukan lagi masalah permainan kanak-kanak. Tidak jarang orang dewasa juga suka bermain permainan untuk melepaskan keletihan. Selalunya, orang lebih praktikal bermain permainan menggunakan peranti Android. Berbagai jenis permainan disediakan untuk dimainkan di telefon bimbit Android, salah satunya adalah permainan hospital.

Permainan hospital ini juga mempunyai jenisnya yang tersendiri. Bermula dari permainan hospital haiwan, hospital kelahiran, hospital barbie, dan bahkan permainan hospital hantu boleh didapati dengan mudah di PlayStore. Berikut ini mencadangkan 10 permainan hospital paling menarik yang boleh anda mainkan. Ingin tahu?

10 Permainan Hospital Terbaik di Android

1. Hospital Baby Panda

Hospital Baby Panda

Permainan yang satu ini mungkin sangat sesuai jika dimainkan oleh kanak-kanak. Sebabnya, permainan ini memaparkan grafik animasi yang lucu dan sangat  berwarna. Walaupun nama permainan ini berpusat di hospital, Hospital Baby Panda tidak menunjukkan darah yang menakutkan, sesuai untuk kanak-kanak.

Di sini, pemain akan diminta untuk menjadi doktor haiwan, dan doktor haiwan itu dipamerkan oleh watak panda yang comel. Tugasnya adalah merawat pesakit yang mengalami luka, merawatnya, memberi ubat, dan juga membalut luka. Sekiranya pemain bosan untuk merawat pesakit, mereka boleh bermain  permainan mini  di Hospital Baby Panda. Menarik dan lengkap,  bukan?

2. Sumpah Doktor Perubatan Jantung

Sumpah Doktor Perubatan Jantung

Walaupun kedua-duanya merawat pesakit, permainan Sumpah Doktor Perubatan Jantung tidak lucu seperti permainan Baby Panda's Hospital. Kerana, dalam Sumpah Doktor Perubatan Jantung ada jalan cerita yang membuat para pemain tersentuh dengan perjuangan doktor untuk menyelamatkan pesakit. Banyak cabaran dan rintangan untuk dapat membuat pesakit pulih.

Selain memiliki jalan cerita yang menyentuh hati, permainan ini juga memberikan variasi hingga 240 tingkat. Setiap tahap mempunyai tahap kesukaran sendiri dengan pelbagai pesakit yang mesti dibantu. Bolehkah anda membantu semua pesakit di Sumpah Doktor Perubatan Jantung? Tolong buktikan dengan bermain permainan di sini.

3. Masha dan Beruang: Permainan Haiwan Percuma untuk Kanak-kanak

Permainan Haiwan Masha dan Beruang Percuma untuk Kanak-kanak

Kembalilah dengan permainan hospital yang sesuai untuk kanak-kanak. Kali ini, cadangkan Masha and the Bear: Permainan Haiwan Percuma untuk Kanak-kanak. Seperti namanya, permainan ini memaparkan watak kartun Masha dan The Bear yang merawat pesakit. Di sini, pemain akan bertindak sebagai Masha yang menjadi doktor. Sementara itu, pesakit Masha adalah haiwan di kawasan hutan.

Tugas pemain di Masha and the Bear: Free Animal Games for Kids adalah merawat dan menyembuhkan pesakit yang datang. Tenanglah, sebagai doktor, maka permainan ini juga menyediakan peralatan gaya doktor. Jadi, anda boleh mengatakan bahawa permainan ini juga sesuai untuk kanak-kanak yang suka bermain doktor. Berminat? Anda boleh  memuat turun  permainan di sini.

4. Hospital Haiwan Garfield

Hospital Haiwan Garfield

Anda seorang peminat filem kucing bernama Garfield? Ya, permainan hospital yang satu ini menampilkan tema Garfield sebagai peranan doktor. Permainan dibentangkan dan dibangunkan oleh Web Prancer pemaju membentangkan satu permainan di mana pemain dikehendaki untuk menjadi doktor haiwan.

Garfield's Pet Hospital bahkan dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik termasuk reka bentuk kartun grafik yang persis dengan watak Garfield dalam filem ini. Garfield's Pet Hospital juga menawarkan keunikan tersendiri dalam misi menyelamatkan haiwan yang datang ke hospital haiwan ini. Ingin mencuba? Main permainan sekarang di sini.

5. Hospital Dash

Hospital Dash

Adakah anda biasa dengan permainan Dinner Dash? Ya, permainan hospital Hospital Dash ini mempunyai konsep yang serupa dengan Dinner Dash. Di sini, para pemain akan memainkan peranan sebagai jururawat yang bersedia 24 jam sehari untuk menerima pesakit yang datang ke hospital pada bila-bila masa.

Anda mesti bergerak pantas untuk menyelamatkan pesakit yang datang. Jangan biarkan keadaan penyakit pesakit bertambah buruk. Di samping itu, anda akan disaman seperti jururawat yang sangat sibuk di hospital. Ingin bermain? Main dan selesaikan setiap cabaran di Hospital Dash, muat turun permainan di sini.

6. Hospital Seram 2

permainan hospital Horror Hospital 2

Tidak seperti permainan Garfield's Pet Hospital, permainan hospital ini menyajikan lebih banyak permainan seram. Anda tidak perlu menjalankan misi menyelamat bagi pesakit yang datang ke hospital. Yang harus anda lakukan dalam bermain permainan ini adalah menyelamatkan diri di hospital lama yang dipenuhi dengan tokoh makhluk astral.

Horror Hospital 2 siap dengan pelbagai keunikan yang dengan senang hati akan menjadikan rambut anda tegak. Memberitahu bahawa anda terperangkap di hospital jiwa yang telah lama ditinggalkan. Anda mempunyai rasa ingin tahu yang tinggi jadi pergi ke hospital lama untuk melakukan pencarian hantu. Namun, adakah anda berjaya? Teruskan misi di sini.

7. Hospital Saya

Hospital saya

Dibesut oleh pembangun permainan cherrypick, My Hospital boleh dikategorikan sebagai salah satu permainan simulasi yang boleh menjadi pilihan terbaik anda. Kerana, dalam permainan My Hospital ini para pemain akan didorong untuk tidak hanya merawat pasien dan bertanggung jawab terhadap pesakit.

Anda juga akan ditugaskan sebagai pengurus hospital. Mulakan hospital anda dari awal dan kembangkan menjadi hospital besar. Bukan hanya itu, menghasilkan ubat untuk menyembuhkan penyakit juga menjadi salah satu bahagian dalam misi permainan My Hospital. Adakah anda yakin dapat menemui penawar penyakit? Main permainan di sini.

8. Hospital Kanak-kanak PLAYMOBIL

Hospital Kanak-kanak PLAYMOBIL

Masih dengan permainan hospital yang mempunyai konsep menguruskan hospitalnya sendiri. Hospital Kanak-kanak PLAYMOBIL, boleh menjadi salah satu pilihan terbaik untuk anda. Permainan ini menyajikan permainan di mana para pemain juga akan menguruskan hospital. Sudah tentu anda harus menjaga pesakit anda dengan baik.

Berikan perkhidmatan terbaik, hantarkan doktor terbaik anda untuk melayani pesakit di hospital. Anda juga akan diminta untuk menimbang pesakit. Bukan itu sahaja, anda juga ditugaskan untuk mengambil sampel darah, memeriksa tekanan darah, dan banyak lagi. Muat turun Hospital Kanak-kanak PLAYMOBIL di sini.

9. Hospital Libii

Hospital Libii

Permainan hospital ini sangat sesuai untuk kanak-kanak. Kerana, selain menyajikan permainan Libii Hospital yang dapat dianggap menarik untuk dimainkan oleh anak-anak, permainan ini juga menghadirkan grafik kartun yang unik dan tidak menyeramkan. Hospital Libii cenderung memberikan grafik kartun yang comel dan menggemaskan.

Grafiknya boleh didapati dalam bentuk pesakit dengan kostum unik seperti memakai pakaian vampir, zombie, raksasa, dan kostum lucu lain. Di sini juga para pemain akan ditugaskan untuk menguruskan hospital dan tentu saja merawat pesakit yang datang untuk meminta pertolongan. Sekiranya berminat, muat turun permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

10.? Lobi Hospital - Permainan Doktor

Permainan Doktor Pengurus Hospital

Sekiranya anda lebih berminat untuk bermain permainan hospital dengan konsep menjadi doktor, maka pilih permainannya? Lobi Hospital - Permainan Doktor. Kerana permainan yang satu ini akan menjadikan pemain sebagai doktor di hospital yang serba boleh dan sangat dipercayai oleh pihak hospital.

Di sini, anda boleh menjadi doktor gigi, menjadi doktor umum, malah pakar bedah juga . Sudah tentu untuk mencapai semua itu, anda harus membuka kunci untuk setiap misi yang ada. Misi pertama adalah menjadi doktor gigi, lalu apa misi seterusnya? Dapatkan jawapannya dengan bermain permainan di sini.

Sebagai tambahan kepada sepuluh permainan konsep hospital di atas, kami masih mempunyai pelbagai permainan lain yang mempunyai tema hospital. Senarai cadangan untuk permainan ini tidak kurang hebatnya dengan 10 permainan di atas yang  anda ketahui. Datang terus ke tinjauan berikut.

11. Doktor Dash: Permainan Hospital

Permainan Hospital Dash Hospital

Game Doctor Dash: Hospital Permainan ini mempunyai konsep bermain seperti permainan Dinner Dash. Perbezaannya, dalam permainan ini, pemain akan disajikan dengan tema hospital. Di sini, anda akan memainkan peranan sebagai doktor yang mesti merawat pesakit di hospital.

Bukan hanya satu atau dua pesakit, ramai pesakit akan datang ke hospital. Jadi, anda harus waspada dan cepat melayani pesakit agar cepat sembuh. Bagaimana, anda berminat dengan permainan Doctor Dash: Hospital Game? Sila muat turun permainan di sini.

12. Bandar Saya: Hospital

Hospital Bandar Saya

Masih ada permainan hospital yang menarik yang boleh dimainkan pada peranti Android. Adakah Bandar Saya: Hospital di mana anda boleh memeriksa pesakit yang dirawat di hospital anda. Dalam permainan ini terdapat 7 bilik hospital yang berbeza dengan doktor profesional yang bersedia untuk merawat pesakit.

Menariknya, setiap pesakit dalam permainan ini mempunyai pelbagai aduan penyakit yang anda  tahu. Ingin tahu penyakit apa itu? Segera, anda membeli permainan dengan mengklik di sini.

13. Fun Hospital - Tycoon kembali

Fun Hospital - Tycoon kembali

Pada awalnya, anda akan diminta untuk membina hospital, setelah itu anda harus menguruskan hospital, termasuk untuk  menaik taraf  semua barang yang  ada  . Bukan hanya itu, anda juga akan diminta untuk merekrut pekerja, seperti doktor, jururawat, dan jururawat.

Kemudian, anda mesti meletakkan pekerja anda di kedudukan masing-masing mengikut ketetapan pekerjaan yang  ada  . Anda juga harus memastikan bahawa pesakit di hospital benar-benar dirawat sehingga sembuh. Boleh awak lakukannya? Sekiranya anda boleh, buktikan dengan bermain permainan di sini.

14. Hospital Candy

Hospital Candy

Tidak jauh berbeza dengan permainan hospital Libii Hospital. Candy's Hospital menawarkan permainan yang menarik untuk dimainkan oleh kanak-kanak. Dengan kesan grafik dan gambar yang dikelaskan sebagai menggemaskan, menjadikannya sebagai salah satu kelebihan tersendiri untuk Candy's Hospital.

Para pemain tentu akan diminta untuk menguruskan dan juga menguruskan hospital. Anda sebagai doktor bernama Candy akan bertanggungjawab untuk menyembuhkan pesakit di hospital. Untuk menyembuhkannya, disertakan dengan 30 alat perubatan yang boleh anda gunakan dan banyak lagi ciri sokongan lain untuk memainkan permainan Candy's Hospital.

15. Permainan Hospital Gadis Hamil

Permainan Hospital Gadis Hamil

Ingin tahu bagaimana permainan hospital untuk seseorang yang akan melahirkan atau membantu wanita hamil melahirkan bayi? Permainan Hamil Girl Hospital adalah salah satu permainan yang boleh anda muat turun dan mainkan.

Sebabnya, permainan ini akan membawa anda, para pemain, sebagai pakar obstetrik di hospital. Sudah tentu tugas pakar obstetrik adalah menolong ibu hamil untuk membantu melahirkan. Namun, bukan sahaja membantu dari segi melahirkan, anda juga harus memeriksa keadaan kesihatan wanita hamil.

Itulah koleksi permainan hospital yang paling menarik dan kami mengesyorkannya dimainkan pada peranti Android. Adakah terdapat salah satu permainan di atas yang anda mahu mainkan atau yang anda cadangkan untuk kanak-kanak?