10 Permainan Ular Terbaik dan Menarik di Telefon Pintar Android

Tidak ada habisnya membincangkan masalah permainan di PlayStore. Banyak jenis permainan dengan pelbagai konsep dan tema berbeza mempunyai daya tarikan tersendiri untuk setiap pemuat permainan di PlayStore. Seperti 10 permainan ular terbaik ini. Kedengarannya unik kerana permainan ini hanya membawa tema haiwan, ular, ke dalam permainan.

Sebenarnya, 10 permainan ular terbaik cenderung kreatif, unik, dan menyeronokkan dimainkan oleh semua kalangan yang anda kenali. Konsep permainan tidak kelihatan monoton. Di sini, anda boleh menemui permainan ular dan tangga, meluncur, dan juga permainan ular Nokia yang legenda. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

10 Permainan Ular Terbaik di Android

1. slither.io

permainan ular slither.io

slither.io, salah satu permainan bertemakan ular yang berjaya merangkumi pemuat turun di PlayStore. Sudah lebih dari 4 juta kali permainan ini dimuat turun oleh pengguna telefon pintar Android. Ya, satu permainan ular boleh dikatakan sangat menarik untuk dimainkan. Apatah lagi permainan ini cukup ketagihan.

Dalam permainan ini, yang harus anda lakukan hanyalah merayap kerana anda adalah ular. Namun, ada beberapa peraturan yang mesti dipatuhi agar ular anda tidak meletup. Cukup sederhana, anda hanya perlu mengelakkan ular lawan. Jangan biarkan kepala ular anda memukul badan ular lain, atau anda akan meletup! Menarik bukan? Muat turun permainan di sini.

2. Raja Ular & Tangga

Raja Ular & Tangga

Mungkin ada di antara anda yang masih kecil yang suka bermain permainan ular dan tangga. Membawa papan tangga ular, dadu, bahkan patung yang akan menjadi watak dalam ular tangga adalah ciri khas untuk pemain tangga ular pada tahun 90-an. Namun, seiring dengan kemajuan zaman dan teknologi, anda tidak perlu melakukannya lagi.

Anda hanya perlu memuat turun permainan Snakes & Ladders King. Selain dapat membawa anda nostalgia, permainan yang dibuat oleh pembangun mobirix ini cukup menyeronokkan untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja. Peraturannya semestinya masih sama dengan permainan tangga ular seperti biasa. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

3. Ular '97

Ular '97

Adakah anda masih ingat permainan bertema ular sekolah lama di telefon bimbit Nokia yang juga sama seperti sekolah lama? Ya, Snake '97 adalah permainan yang mengambil tema binatang ular dengan menjentikkan konsep permainan ular Nokia lama. Uniknya, permainan ini dibuat dengan grafik monokrom dengan penampilan telefon bimbit Nokia lama juga anda tahu.

Memainkannya juga cukup mudah dan sama persis dengan permainan ular yang ada di telefon bimbit Nokia. Anda hanya perlu makan semua blok makanan supaya ular tumbuh lebih lama. Nah, anda mahu mengenangkan dengan bermain permainan Snake '97? Klik di sini dan mainkan permainan.

4. Ular Mati

Ular Mati

Masih ada permainan bertema ular. Kali ini, permainan Android yang memancarkan tema ular disebut permainan Snake Off. Sama seperti Ular '97, anda akan memulakan permainan dengan ular yang masih pendek. Anda hanya perlu makan setiap makanan yang ada untuk memanjangkan badan ular.

Walau bagaimanapun, grafik dan animasi yang ditawarkan tentunya lebih berwarna dan tidak monokrom. Peraturan lain dalam permainan Snake Off ini juga, kepala ular anda tidak boleh menyentuh atau menabrak badan ular lain. Sekiranya itu berlaku, anda akan menghadapi Game Over atau kehilangan permainan. Berminat? Muat turun permainan di sini.

5. Ular Dan Epal

Ular dan Epal

Kreativiti pembangun permainan Android tidak habis dari idea uniknya untuk membuat permainan yang menarik dan pastinya sangat menarik untuk dimainkan. Seperti pembangun Magma Mobile ini yang mencipta permainan menarik untuk dimainkan oleh kanak-kanak dan juga orang dewasa.

Ular Dan Epal, permainan yang cukup sederhana tetapi masih membuat ketagihan ini boleh menjadi pilihan tepat untuk permainan di telefon Android anda. Kerana permainan ini sangat mudah dimainkan dan termasuk dalam kategori permainan ringan. Dalam permainan ini, anda sebagai ular hanya perlu makan sebiji epal. Mudah kan? Mari bermain permainan di sini.

6. Ular Lapar

Ular Lapar

Tidak jauh bezanya dengan permainan Snakes And Apples, permainan yang disebut Hungry Snake mempunyai konsep yang hampir sama dengan Snakes And Apples. Permainan ini akan menjadikan anda sebagai ular yang kelaparan. Sudah tentu anda mesti makan semua makanan yang ada.

Namun, bukan sahaja buah epal yang disediakan, ada pelbagai makanan yang mesti dimakan oleh ular sehingga badan ular semakin lama. Ular Lapar memberikan beberapa cabaran serta rintangan yang disesuaikan oleh setiap tahap yang telah ditempuh. Anda ingin bermain? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun permainan secara langsung.

7. Ular WWWE

Ular WWE

Nah, permainan yang satu ini mempunyai konsep yang hampir sama dengan permainan slither.io. WWWE Snake mempersembahkan permainan bertema haiwan ular yang cukup menarik untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja. WWWE Snake, memaparkan grafik dengan antara muka yang sederhana tetapi tetap menarik untuk dilihat dan tentunya tidak rumit.

Peraturan dalam permainan Snake WWE tidak terlalu rumit, cenderung tidak memiliki banyak peraturan yang membingungkan para pemain. Anda hanya perlu mengelakkan ular lain. Jangan biarkan kepala ular memukul atau menggigit badan ular lain. Ular anda boleh meletup! Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

8. Permainan Ular

Permainan Ular

Masih dengan permainan ular yang memerlukan pemain memakan semua makanan yang boleh dimakan oleh ular. Sudah tentu tidak hanya makan makanan, anda juga harus menghadapi rintangan serta cabaran yang telah disiapkan oleh Snake Game.

Dalam permainan ini terdapat ciri-ciri di mana anda dapat memilih permainan ular dengan 4 DUNIA. Dunia pertama adalah Retro, yang kemudian dilanjutkan dengan dunia klasik, Snake on Steroids, dan akhirnya Snake Master. Anda juga boleh memilih 3 cara bermain seperti tetris, sapu, atau rawak.

Juga, permainan ini menyediakan fitur di mana anda dapat memutar kembali langkah ular sebelumnya dengan menggunakan fitur mundur. Berminat untuk mencubanya? Cukup klik di sini dan dapatkan permainan, percuma!

9. Blok Ular VS

Blok VS Ular

Permainan yang satu ini lebih mencabar jika dibandingkan dengan permainan yang disebutkan sebelumnya. Sebabnya, pemain tidak hanya memusatkan perhatian pada makanan ular yang mesti dimakan, tetapi juga fokus pada blok yang menghalang jalan makan ular.

Jadi, pemain mesti mengelakkan blok, jangan terkena jika anda tidak mempunyai cukup makanan. Di blok ada nombor, misalnya nombor 2, jika anda melanggar blok nombor 2 maka pemain akan kehilangan dua makanan dan ular menjadi lebih pendek. Jadi, cuba jangan kehabisan makanan, ya. Mari segera bermain permainan di sini.

10. Venom Angry Crashy Rush Dalam Talian

Venom Angry Crashy Rush Dalam Talian

Pada akhirnya, terdapat permainan Venom Angry Crashy Rush Online di mana permainan ini juga cukup mencabar. Kerana, dalam permainan ini anda akan berhadapan dengan pemain lain di seluruh pelosok dunia. Pastikan anda tidak memukul ular pemain lain, jika tidak, ular anda akan meletup. Namun, jika pemain lain menabrak anda, pemain itu akan meletup! Oleh itu, pastikan anda berhati-hati.

11. Slither Snake io

Ular Slih io

Nampaknya memang banyak peminat permainan luncur. Sebabnya, permainan ini boleh dikatakan sangat wujud dengan lebih daripada 17,000 kali Slither Snake io telah dimuat turun di PlayStore. Permainan ini cenderung mudah dimainkan dan menyeronokkan hanya untuk mengisi masa yang kosong.

Anda hanya perlu merayap dan mengelakkan musuh atau ular lain. Akan sangat tidak berguna apabila ular anda menjadi besar dan menabrak ular lain, semuanya akan meletup. Sudah tentu anda harus memulakannya sekali lagi. Cukup mencabar kan?

12. Merangkak Ular

Merangkak Ular

Akhir sekali, ungkapan penutup yang mengagumkan. Snake Crawl, permainan ular yang juga mengambil konsep Slither cukup digemari oleh peminat pengguna HP Android. Ini dibuktikan dengan jumlah muat turun yang hampir mencecah 17,000. seperti permainan slitar lain.

Snake Crawl juga membawa peraturan yang tidak begitu rumit dan cenderung mudah difahami oleh semua orang yang bermain permainan. Anda hanya perlu merayap, makan semua titik berwarna dan percubaan ular yang lebih hebat! Ingat, jangan memukul ular lain atau anda Game Over.

Berikut adalah sepuluh ulasan permainan ular yang sangat menarik yang juga menyeronokkan untuk dimainkan di telefon Android anda. Permainan ular mana yang anda mahu mainkan pada telefon pintar Android anda?