10 Permainan Dinosaur Terbaik di Android yang sangat mengasyikkan

Bercakap tentang permainan yang paling menarik dan menarik, permainan tidak selalu mengenai permainan perang, permainan simulasi, atau permainan FPS. Anda juga boleh mencuba permainan dengan tema yang unik seperti yang akan dibincangkan kali ini oleh Caris Signal, permainan dinosaur.

Mungkin kedengaran dan kedengarannya agak kekanak-kanakan. Namun, siapa sangka permainan dinosaur kesepuluh boleh menjadi sangat mencabar dan sangat ketagihan bagi sesiapa yang memainkannya. Bukan hanya kanak-kanak, malah orang dewasa juga yang ketagih bermain 10 permainan dinosaur ini. Apakah mereka? Dapatkan jawapannya dalam ulasan berikut.

10 Permainan Dinosaur yang Paling Menarik & Menarik

Sekiranya anda ingin bermain permainan dengan tema dinosaur maka anda harus mencuba bermain semua permainan yang kami cadangkan, ya.

1. DINO HUNTER: PENDEK PENDEK

PENDEK DINO HUNTER DEADLY

Pernahkah anda membayangkan menjadi pemburu haiwan? Bukan haiwan seperti harimau, singa atau jerung. Walau bagaimanapun, permainan ini akan mencabar anda untuk memburu dinosaur. Ya, permainan dinosaur yang dinamakan DINO HUNTER: DEADLY SHORES mempunyai konsep permainan di mana anda diposisikan sebagai pemburu.

Sedikit fantasi, permainan ini membawa ke zaman moden di mana anda tersesat di sebuah pulau tanpa nama juga tanpa penduduk. Tetapi siapa sangka, ternyata pulau ini dihuni oleh pelbagai jenis dinosaur yang dahagakan daging manusia. Nah, tugas anda tentunya memburu dinosaur menggunakan senjata canggih. Ingin tahu? Segera, mainkan permainan di sini.

2. Jurassic World ™: Permainan

Jurassic World ™ Permainan

Sesungguhnya, gaya filem legenda Jurassic Park tahun 90-an sudah cukup untuk memberi inspirasi kepada banyak orang dengan satu-satunya yang mencipta permainan dinosaur dengan mengambil tema Jurassic Park. Permainan ini tidak akan membuat pemain memburu atau menjalankan taman dinosaur. Lalu apa yang perlu dibuat? Sangat mudah, anda hanya perlu bertengkar dengan kumpulan dinosaur yang lain.

Permainan ini adalah permainan pertempuran di mana anda harus mengumpulkan dinosaur wira untuk melawan kumpulan dinosaur lain. Permainan ini mengambil konsep permainan bertarung, hanya watak yang bertarung adalah dinosaur. Sekiranya anda berminat dan mahu memainkannya, anda boleh terus klik di sini.

3. Pemburu Dinosaur

Pemburu Dinosaur

Memburu dinosaur dengan senjata moden dengan gaya moden dapat dilakukan oleh pemain permainan Dinosaur Hunter. Permainan dinosaur ini sangat diminati. Ini dapat dilihat dengan jumlah muat turun yang telah memuat turun Dinosaur Hunter ke dalam telefon Android mereka. Telah dicatatkan bahawa hampir 100,000 kali permainan ini dimuat turun di PlayStore.

Terlepas dari jumlah pengunduh, permainan Dinosaur Hunter ini memiliki berbagai fitur, salah satunya adalah pelbagai senjata yang tersedia yang dapat digunakan untuk memburu dinosaur. Contoh senjata seperti, pistol, bom tangan, mesingan, senapang penembak tepat, senapang kapal selam, mesingan ringan, dan banyak lagi. Anda berminat? Muat turun dan mainkan permainan di sini.

4. DINO DUNIA

Pembina Jurassic DINO WORLD 2

Memerangi dinosaur, membuat taman dinosaurus, menjaga dinosaur sehingga mereka mempunyai anak adalah perkara yang mesti dilakukan oleh pemain permainan DINO WORLD Jurassic builder 2. Anda bukan sahaja harus bertempur antara dinosaur, tetapi anda juga harus merawat juga mengembangkan taman dinosaur.

Selain daripada dua perkara ini, anda juga boleh merawat dinosaur dan menaikkan dinosaur. Unik bukan? jika anda bosan bermain sendiri, anda boleh menyambungkan permainan ke Facebook untuk mengajak rakan Facebook bermain permainan DINO WORLD Jurassic builder 2 dengan anda. Mahu juga? Muat turun permainan dengan mengklik di sini.

5. Karnivor

Permainan dinosaur karnivor

Kembali dengan permainan konsep berburu dinosaur. Karnivor, permainan yang mempunyai dua cara untuk bermain iaitu memburu atau bertahan hidup. Sekiranya anda memilih untuk memburu maka anda perlu mengumpulkan sejumlah dinosaur yang diberikan sebagai misi.

Namun, jika anda memilih untuk bertahan hidup maka anda tidak boleh dimakan oleh dinosaur! Tenang, Carnivores akan melengkapkan pemainnya dengan persenjataan lengkap. Terdapat 6 senjata yang siap digunakan sama ada oleh pemburu atau pemain yang bertahan. Mahu memainkannya? Muat turun permainan di sini.

6. Dunia Air Dino Jurassic

Dunia Air Dura Jurassic

Bosan bertengkar dengan dinosaur di darat? Cubalah permainan Jurassic Dino Water World, permainan dinosaur yang mengambil konsep permainan antara dinosaur. Namun, anda tidak bertempur di darat tetapi bersaing di lautan. Sudah tentu, dinosaur bukan dinosaur terestrial.

Jurassic Dino Water World menyajikan pelbagai dan variasi jenis dinosaur laut. Anda akan melawan dinosaur lain di lautan. Berjuang untuk mendapatkan kekuatan, kumpulkan mata dan maksimumkan kemahiran dinosaurus anda Tunggu apa lagi, mari kita mainkan permainan sekarang dengan mengklik di sini, percuma!

7. Simulator Dinosaur

Simulator Dinosaur

Adakah anda ingin merasakan bagaimana menjadi dinosaur? Anda boleh memilih permainan dinosaur terbaik sebagai dinosaur dalam permainan Simulator Dinosaur. Ya, permainan ini bukan permainan memburu dinosaur atau permainan perang antara dinosaur. Anda hanya perlu menjadi dinosaur. Sangat mudah dan menarik bukan?

Namun, bukan hanya anda menjadi dinosaur. Sudah tentu terdapat beberapa misi yang mesti dilaksanakan. Dalam permainan ini, anda boleh mengganggu perjalanan kereta api, membuat orang panik di bandar, bahkan anda boleh merosakkan pesawat di lapangan terbang, anda tahu. Ingin menjadi dinosaur? Ayuh muat turun permainan di sini.

8. Era Dinosaur: Arena Afrika

Dinosaur Era Afrika Arena

Dipetakan di Afrika, permainan dinosaur ini mengambil konsep memburu dinosaur dengan pelbagai senjata. Terdapat kira-kira 15 senjata yang dapat digunakan oleh pemain permainan Dinosaur Era: African Arena.

Anda boleh memilih persenjataan, bom tangan, senapang mesin, senapang penembak tepat, senapang kapal selam, senapang ringan, karbin, senapang, senjata api, peluncur bom tangan, dan pelancar roket (bazooka). Bukan hanya persenjataan yang lengkap, bahkan grafik dan animasi 3D telah disematkan dalam permainan ini. Berminat? Anda boleh memuat turun permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

9. Simulator Dinosaur Sebenar

Simulator Dinosaur Sebenar

Seperti namanya, permainan ini akan meletakkan pemain sebagai dinosaur yang harus mencari mangsa untuk bertahan. Di sini terdapat beberapa tahap yang mesti diselesaikan. Setiap tingkat diberi cabaran untuk memburu dinosaur lain untuk dimakan. Pada peringkat awal, mungkin anda dapat dengan mudah menjadi mangsa dinosaur yang lemah, tetapi mula naik ke atas maka anda akan menemui dinosaur yang lebih ganas.

Sepanjang anda bermain mencari mangsa sebagai dinosaur, anda akan dimanjakan dengan makanan animasi 3D. Animasi dalam Real Dinosaur Simulator juga cukup bagus dan  lancar. Selain itu, cara bermain juga cukup  mudah  dan senang difahami sehingga pemain baru juga mudah menyesuaikan diri dengan permainan ini.

10. Dinosaur Hunter 3D

Dinosaur Hunter 3D

Sekiranya permainan sebelumnya meletakkan anda sebagai dinosaur, kali ini permainan Dinosaur Hunter 3D mengundang anda untuk menjadi pemburu. Ya, ini bukan pemburu binatang biasa, tetapi anda mesti memburu dinosaur di tempat terbuka. Terdapat banyak jenis dinosaurus yang mesti diburu, mulai dari dinosaur kecil hingga dinosaur besar yang cukup ganas dan liar.

Jangan risau atau takut ketika memburu dinosaur, artikel anda juga akan dilengkapi dengan peralatan canggih, terutama mengenai senjata. Diingat, di sini terdapat sekitar 16 jenis senjata yang dapat digunakan untuk berburu, mulai dari senjata tradisional seperti anak panah hingga senjata moden seperti pistol, senapang, dan lain-lain. Berani menakluki dinosaur sendirian?

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan yang disyorkan, kami juga mempunyai cadangan permainan menarik lain yang tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Jurassic Park ™ Builder

Pembina Jurassic Park ™

Mungkin ada di antara anda yang biasa dan mengetahui filem Jurrasic Park pada tahun 90-an hingga 2000-an. Ya, filem laris manis yang bertema mengenai Dinosaur Steven Spielberg adalah idea menarik bagi pembangun permainan Android dalam mengembangkan permainan dinosaur.

Anda tidak akan diminta untuk memburu dinosaur tetapi anda akan diberi tugas untuk menjalankan taman dinosaur seperti dalam filem Jurassic Park. Terdapat kira-kira 44 spesies dinosaur yang dilengkapi dengan 43 spesies dinosaur yang hidup di laut. Lebih-lebih lagi, terdapat juga ciri berbilang pemain .

2. Perang Dinosaur

Perang Dinosaur

Pertengkaran antara dinosaur menjadi permainan yang menyeronokkan untuk pemain di telefon Android. Kerana permainan dinosaur yang telah dimuat turun lebih dari 150,000 kali di PlayStore menghadirkan permainan yang cukup unik dan menarik untuk dimainkan.

Dalam permainan ini memberitahu bahawa manusia dan dinosaur hidup bersama dan saling memerlukan. Namun, hanya ada dinosaur yang tidak menyetujui hal ini sehingga terjadi konflik antara dinosaur. Sudah tentu dalam konflik ini, pemain mesti memenangi pertarungan agar manusia terus berdampingan dengan dinosaur. Uniknya, anda akan bersedia dengan peralatan tempur yang lengkap dan boleh ditingkatkan pada bila-bila masa yang anda tahu.

Nah, itu semua 10 permainan dinosaur yang paling unik, menarik, dan menarik untuk dimainkan oleh anda di telefon Android. Bagaimana, anda telah membuat pilihan permainan mana yang akan dimainkan?