10 Permainan Hamster Terbaik dan Paling Menyeronokkan di Android Mudah Alih

Permainan comel comel ini bukan hanya permainan kucing. Anda boleh memilih hamster sebagai salah satu haiwan yang comel dan comel selain kucing. Semasa teknologi berkembang, pembangun permainan di Android membuktikan kreativiti mereka dengan membuat pelbagai permainan hamster yang unik, menarik dan tentunya sangat lucu.

Pelbagai konsep permainan bermula dari merawat hamster, bermain dengan hamster, dan konsep permainan lain hadir sebagai salah satu permainan hamster yang menyeronokkan untuk dimainkan. Adakah anda ingin tahu bagaimana 10 permainan hamster paling lucu di Telefon Pintar Android? Anda boleh merujuk ulasan berikut dari isyarat Caris.

10 Permainan Hamster Paling Menyeronokkan

Sekiranya anda ingin bermain permainan lucu dengan tema hamster, cuba mainkan semua permainan yang kami cadangkan, mari pergi!

1. Kehidupan Hamster

Permainan Hamster Life

Merawat dan memiliki hamster maya adalah salah satu perkara yang ditawarkan oleh permainan ini yang dibuat oleh pembangun Cross Field inc. Hamster Life, permainan bertema hamster akan membuat pemain diharuskan untuk merawat dan memelihara hamster dengan betul.

Dalam permainan ini, anda akan diminta memberi makan hamster, membersihkan kandang hamster, untuk bermain dengan hamster. Anda boleh menghias dan membuat kandang hamster dengan menambahkan permainan untuk hamster.

Sebenarnya, anda boleh menambah pelbagai perabot untuk kandang hamster. Di samping itu, permainan ini akan membuat anda mengumpulkan duit syiling. Duit syiling yang telah dikumpulkan boleh ditukar dengan peralatan untuk hamster atau keperluan hamster lain. Menarik bukan? Muat turun permainan di sini.

2. HamsterKoleksi

HamsterKoleksi

HamsterCollection, permainan hamster yang juga menyediakan konsep merawat dan menjaga hamster secara maya. Tidak jauh berbeza dengan Hamster Life, permainan HamsterCollection ini juga menyajikan hamster comel yang siap untuk anda simpan.

Memberi makan, merawat hamster dengan baik dan memanjakan hamster kegemaran anda adalah beberapa perkara yang mesti dilakukan oleh pemain HamsterCollection. Bukan hanya untuk merawat dan memeliharanya, bahkan HamsterCollection memiliki fitur yang disebut mod sentuh.

Ciri mod sentuh berguna bagi anda untuk merasakan sensasi seperti bagaimana membelai hamster atau hanya menyentuhnya. Menarik kan? Sekiranya berminat, anda boleh klik di sini untuk memuat turunnya.

3. PetHotel

PetHotel

Sebenarnya, mereka yang boleh berehat dan mendapatkan perkhidmatan maksimum di hotel bertaraf 5 bintang bukan hanya manusia. Kerana, haiwan seperti hamster dapat merasakan sensasi bagaimana perkhidmatan terbaik yang diberikan oleh hotel terbaik.

PetHotel, permainan di mana anda akan merawat pelbagai haiwan peliharaan, salah satunya adalah hamster. Untuk melayani hamster yang datang ke PetHotel, sudah tentu anda harus memberikan yang terbaik. Bermula dari makanan, kemudahan bermain untuk hamster, hingga kesihatan haiwan comel ini. Menarik bukan? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

4. Tetikus Bergulir - Hamster Clicker

Tetikus Bergulir - Hamster Clicker

Ini adalah permainan yang sangat sederhana. Sebabnya, dalam Rolling Mouse - Hamster Clicker anda hanya perlu  mengetuknya  . Apabila anda  mengetuk  maka anda akan mendapat keuntungan dari skor atau duit syiling. Nah, duit syiling dan skor yang boleh anda gunakan untuk  meningkatkan  semua keperluan dalam permainan. Sekiranya ia telah ditingkatkan  , faedahnya akan menjadi lebih besar. Kesannya, lebih banyak markah.

Selain anda harus mengumpulkan markah dan duit syiling, anda juga dapat mengumpulkan pelbagai watak haiwan comel. Perhatikan, terdapat 15 watak hamster yang menggemaskan. Watak hamster juga mempunyai nama panggilan yang berbeza, seperti tetikus rumah, tetikus panda, tupai, roborovskii, hamster emas, tetikus, hamster kerdil , dan banyak lagi. Ingin mencuba bermain permainan? Ayuh, sila mainkan permainan di sini.

5. Permainan Memasak Restoran Hamster

Permainan Memasak Restoran Hamster

Anda tidak diminta untuk menjaga dan merawat hamster. Dalam permainan HamsterRestaurant CookingGames yang mesti anda lakukan ialah memasak. Ya, masak untuk setiap hamster yang datang mengunjungi restoran hamster anda. Di sini, anda akan menemui banyak hamster yang lapar tetapi masih lucu, datang berkunjung untuk makan.

Anda hanya perlu menjadi tukang masak di Hamster Restaurant CookingGames. Restoran ini tentu saja dikhaskan untuk hamster sahaja. Pelbagai menu makanan juga terdapat di restoran. Uniknya, anda sendiri boleh memesan makanan di menu untuk dimakan sendiri. Menarik, unik, percuma, muat turun permainan di sini.

6. Evolusi Hamster

Evolusi Hamster

Permainan buatan Tapps Permainan ini juga menyajikan permainan bertema hamster. Dalam permainan, pemain akan diminta untuk memadankan satu hamster dengan hamster yang lain. Di samping itu, anda juga akan diminta untuk  membuka kunci  beberapa jenis hamster khas. Untuk bermain permainan ini, pemain tidak perlu membayar kerana Hamster Evolution boleh dimuat turun secara percuma.

7. Hamster Universe - Permainan terbiar

Hamster Universe - Permainan terbiar

Satu lagi permainan sederhana dengan tema hamster yang comel, anda boleh bermain permainan Hamster Universe - Idle. Di sini, anda hanya perlu  mengetuk  untuk mendapatkan mata. Jadi, kemudian akan ada hamster yang terus berjalan di dalam roda dan roda akan menghasilkan titik. Setiap mata yang dikumpulkan, anda boleh gunakan untuk menaik taraf. 

Banyak perkara yang boleh anda  tingkatkan,  seperti roda berputar. Dengan mengemas kini roda berputar, ia secara automatik menjadikan mata anda meningkat kerana prestasinya semakin meningkat. Selain dapat memperbaharui roda putar, anda juga dapat menggunakan titik-titik ini untuk membeli pakaian comel untuk hamster. Menarik,  bukan ?

8. Permainan Menghias Rumah Haiwan Peliharaan Hamster

Permainan Menghias Rumah Haiwan Peliharaan Hamster

Hamster adalah haiwan yang menggemaskan, jadi itulah sebabnya beberapa permainan bertema hamster muncul di PlayStore, salah satunya adalah Hamster Pet House Decorating Games. Dalam permainan yang satu ini, pemain akan dijemput untuk menghias rumah hamster.

Di dalam rumah hamster, anda boleh menambah pelbagai jenis keperluan hamster. Secara unik, pemain dapat memperhatikan hamster comel di kandang yang berlari ke sana kemari. Ingin mencuba bermain permainan? Muat turun di sini.

9. Perjalanan Hamster

Perjalanan Hamster

Dalam permainan ini, hamster tidak hanya tinggal di kandang. Sesuai dengan nama permainan, Trip Hamster akan melakukan perjalanan ke sejumlah lokasi yang telah ditentukan. Di sini, pemain akan menjadi hamster yang harus menghantar barang-barang tertentu. Yang lucu ialah, hamster di Trip Hamster dilengkapi dengan beg hamster kecil yang menjadikan hamster kelihatan lebih menggemaskan.

10. Hamster x Hamster

Hamster x Hamster

Satu lagi permainan yang boleh anda mainkan, Hamster x Hamster. Dalam permainan ini tugas anda mudah, iaitu menghasilkan hamster lucu. Jadi, pada mulanya anda harus membentuk sel. Nah, sel yang terbentuk akan melahirkan hamster comel. Tetapi, menghasilkan hamster tidak selalu berjaya kerana mungkin ada sel-sel yang gagal membentuk hamster. Kadang kala, ada juga sel yang dimakan oleh hamster lain.

Oleh itu, untuk menjangkakan kegagalan sel hamster yang dihasilkan, anda mesti terus mengawasinya. Sekiranya anda berjaya menghasilkan banyak sel hamster maka anda boleh mendapatkan duit syiling. Duit syiling yang dikumpulkan dapat digunakan untuk mengemas kini pelbagai  barang  untuk keperluan menghasilkan hamster baru. Ingin mencuba bermain permainan? Ayuh, muat turun di sini.

Permainan yang Disyorkan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan yang disebutkan sebelumnya, masih terdapat beberapa permainan bertema hamster lucu. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Hamster Simulator 3D

Hamster Simulator 3D

Sesuai dengan nama permainan, Simulator Hamster 3D ini memang memaparkan grafik animasi 3D yang cukup baik untuk permainan Android. Selain mempunyai kelebihan dalam gambar, 3D Hamster Simulator juga menghadirkan permainan yang cukup mencabar.

Kerana, dalam permainan ini pemain akan digunakan sebagai hamster yang mesti bertahan. Berhati-hati dengan kucing dan pemangsa lain, jika hamster dilihat oleh pemangsa maka kemungkinan akan menjadi makanan yang lazat bagi pemangsa.

2. Hamster Maya Saya

Hamster Maya Saya

Kembalilah dengan permainan penyayang dan dapatkan hamster maya. Kali ini permainan hamster disebut My Virtual Hamster. Dari nama permainan, anda mungkin dapat meneka apa yang harus dilakukan oleh pemain My Virtual Hamster.

Ya, merawat dan memelihara hamster. Akan sangat menggembirakan jika anda mempunyai haiwan kesayangan yang comel dan menggemaskan, bukan? Nah, itulah yang ditawarkan oleh permainan My Virtual Hamster. Sensasi memiliki hamster comel dan menggemaskan yang boleh anda perolehi dengan bermain permainan My Virtual Hamster. Anda juga mahu menjaga hamster?

3. Kepulauan Hamster

Kepulauan Hamster

Adakah anda pernah membayangkan sebuah pulau dengan banyak comel dan comel hamsters ? Kepulauan Hamster, permainan yang akan mengumpulkan banyak hamster lucu dan lucu di dalam pulau. Sudah tentu tugas anda adalah menjaga, merawat, dan juga menyediakan kemudahan terbaik untuk hamster.

Anda juga dapat memilih variasi pulau yang diinginkan, seperti hutan pinus hijau, hutan cendawan Thailand, pulau Korea, pulau lanun berbahaya, dan banyak lagi. Semua pulau dipilih berdasarkan tahap yang telah anda lalui. Di samping itu, Kepulauan Hamster juga menyediakan permainan mini menarik untuk bermain anda tahu .

4. Penyelamat Hamster

Penyelamat Hamster

Tidak seperti permainan hamster yang lain. Anda tidak diminta atau ditugaskan untuk menjaga dan menjaga hamster. Anda juga tidak diminta untuk mengendalikan restoran hamster. Keunikan yang ditawarkan oleh Hamster Rescue adalah menyelamatkan hamster dari ancaman bahaya.

Simpan sebanyak mungkin hamster. Hamster terperangkap di dalam bola, anda harus memukul bola dan membuat hamster terkunci untuk melepaskan diri dari bahaya. Jangan biarkan hamster gagal diselamatkan. Satu perkara lagi, jangan pernah terkena bom atau anda akan dinyatakan Game Over.

5. Pengembaraan super hamtaro misteri

Pengembaraan super hamtaro misteri

Sekiranya anda mengetahui tokoh kartun Hamtaro, anda pasti mahu segera memainkan Mysterious hamtaro super adventure. Kerana permainan ini menampilkan animasi Hamtaro sebagai pemain. Ya, di sini Hamtaro hamster akan melakukan perjalanan untuk mengambil setiap duit syiling yang dilaluinya.

Walau bagaimanapun, perjalanan di Mysterious Hamtaro Super Adventure tidak selalu lancar. Kerana, di setiap jalan yang dilalui oleh Hamtaro, pasti ada halangan. Oleh itu, pastikan anda berhati-hati kerana kehidupan Hamtaro sangat terhad!

Sekarang ini adalah sepuluh permainan dengan haiwan bertema hamster yang comel juga. Adakah anda juga mahu bermain salah satu permainan di atas?