8 Permainan Arnab Makan Carrot Terbaik di Telefon Pintar Android

Di Play Store terdapat ribuan permainan bertema haiwan, salah satunya adalah arnab. Haiwan ini sangat biasa dengan satu jenis makanan, iaitu lobak merah. Oleh itu, sebilangan pemaju telah membangunkan permainan arnab dan wortel dengan genre yang berbeza, seperti simulasi dan arked.

Dalam permainan arnab ini, pemain diharuskan mengumpulkan atau memakan wortel untuk mendapatkan mata atau terus berada dalam permainan. Sejumlah ciri menarik juga ditambahkan agar pemain tidak merasa bosan. Nah, berikut adalah 8 cadangan untuk makan permainan arnab atau mengumpulkan wortel popular di Android yang boleh anda cuba mainkan.

1. Skater Kelinci

Bunny Skater adalah salah satu permainan bertema arnab yang paling popular di Android dengan lebih daripada 10 juta muat turun. Permainan pengembaraan ini mengisahkan seekor arnab yang ingin menjadi bintang Hollywood yang memerlukan banyak wortel untuk tumbuh lebih menarik.

Permainan ini mempunyai sejumlah ciri menarik yang menyokong permainan dengan baik. Ciri-ciri ini merangkumi tiga dunia skate yang berbeza, puluhan tahap yang mencabar, pelbagai halangan permainan, dan sebagainya.

Dengan grafik yang cukup baik untuk kelas permainannya, Bunny Skater ini telah menerima banyak ulasan positif dari para pemainnya. Ukuran permainan ini juga cukup ringan, iaitu hanya 5 MB. Sekiranya anda ingin mencuba permainan ini, muat turun di sini.

2. Lari Kelinci

Bunny Run adalah salah satu permainan arnab makan wortel yang popular di Android. Sehingga penulisan ini Bunny Run telah dimuat turun dan dimainkan oleh lebih daripada 5 juta orang dengan penilaian yang cukup tinggi, iaitu 3.9. Saiz permainan juga agak kecil, hanya 4 MB, sehingga tidak membebankan ruang penyimpanan dalaman.

Tema permainan ini adalah pengembaraan sederhana dan ketagihan. Dengan kawalan mudah, anda akan membantu seekor arnab berlari dan mengumpulkan wortel dari kebun tanpa ditangkap oleh petani.

Ciri utama permainan ini termasuk muzik santai dan kesan bunyi yang baik dan dua dunia, masing-masing mempunyai 12 tahap yang mencabar. Sekiranya anda berminat dengan permainan Bunny Run, segera muat turun dan pasangkannya di telefon bimbit anda melalui pautan ini.

3. Simulator Arnab Sebenar

Permainan memakan arnab wortel yang popular di Android berikutnya adalah Real Rabbit Simulator dalam bentuk permainan simulasi. Permainan ini telah dimainkan oleh lebih daripada 1 juta orang dengan rating 3.5.

Di dalamnya anda akan bertindak sebagai arnab yang tinggal di kebun dan menjalankan bagaimana arnab hidup di dunia nyata. Beberapa pengembaraan arnab yang boleh dilakukan adalah mencari rakan atau pasangan, menjaga keturunan, dan tentu saja memakan wortel.

Permainan 49MB ini menawarkan grafik 3D yang cukup bagus, prestasi yang lancar, dan kawalan yang mudah. Sekiranya anda ingin bermain, segera dapatkan permainan melalui pautan ini.

4. Kelinci Lapar

Hungry Bunny adalah permainan arked sederhana yang cukup menyeronokkan. Seperti permainan arked lain pada umumnya, permainan ini juga memerlukan kemahiran, masa , dan logik untuk memainkannya.

Di Hungry Bunny, anda akan bermain arnab kelaparan. Anda akan dijemput untuk berpetualang untuk mengumpulkan wortel dengan mengharungi pelbagai peringkat permainan yang berbeza di dunia yang penuh warna.

Permainan ini cukup popular di Android dengan jumlah muat turun lebih dari 100 ribu kali dengan rating 4.0. Sekiranya anda ingin mencuba petualangan dengan arnab kelaparan ini, segera muat turun permainan di sini.

5. Crazy Bunny Run Adventure 2D

Permainan arnab makan lobak merah yang popular ialah Crazy Bunny Run Adventure 2D. Dalam permainan ini, anda harus membantu arnab menyelamatkan diri dari kebakaran hutan dan bahaya sepanjang perjalanan mereka.

Semasa melarikan diri, anda juga harus menolong mereka mengumpulkan wortel sebanyak mungkin agar arnab masih mempunyai kekuatan dan stamina. Barang-barang lain seperti berlian dan permata juga perlu dikumpulkan untuk mendapatkan bantuan.

Permainan Crazy Bunny Run Adventure 2D mempunyai 6 tahap permainan yang berbeza dengan muzik yang bagus. Permainan 30MB ini telah diuji oleh lebih daripada 50 ribu orang. Sekiranya anda berminat memainkannya, muat turun di sini.

6. Buka sekatan Zoo

Dalam permainan Unblock Zoo, anda harus menolong seekor arnab untuk keluar dari labirin yang dipenuhi sejumlah binatang liar, seperti singa, harimau, beruang, serigala, dan rubah. Untuk mengelakkan haiwan ini, anda mesti menggerakkan setiap blok dengan betul sehingga mereka tetap terkurung.

Titik yang dihasilkan adalah dengan memakan setiap lobak yang dijumpai. Selain itu, anda juga harus membantu arnab keluar dari labirin untuk mendapatkan mata maksimum. Anda pasti memerlukan strategi yang baik untuk bermain permainan Unblock Zoo ini.

Cara bermain permainan ini agak mudah. Anda hanya perlu memindahkan blok untuk menuju ke tempat di mana lobak merah dan lubang arnab berada. Sekiranya anda ingin mencubanya, muat turun permainan ini di sini.

7. Bunny Castle

Bunny Castle adalah permainan arked yang cukup menyeronokkan untuk dimainkan. Dalam permainan ini, anda harus menolong seekor arnab mengumpulkan semua wortel di istana untuk menyelesaikan permainan tingkat, beberapa di antaranya dilengkapi dengan barang-barang yang dapat digunakan untuk melawan musuh dalam permainan.

Apabila anda telah menyelesaikan satu tahap permainan, anda akan diberi kata laluan yang dapat digunakan untuk memainkan tahap tertentu dalam permainan ini. Permainan Bunny Castle ini telah dicuba oleh lebih dari 50 ribu orang. Sekiranya anda ingin menjadi salah satu pemain, muat turun permainan terlebih dahulu di sini.

8. Simulator Arnab Ultimate

Simulator Arnab Terunggul

Adakah anda ingin mencuba memainkan peranan sebagai arnab? Kemudian anda boleh mencuba bermain permainan Ultimate Rabbit Simulator. Seperti namanya, permainan ini akan meletakkan diri anda sebagai arnab. Jadi, setiap perkara yang anda lakukan adalah perkara yang biasanya dilakukan oleh arnab, termasuk memakan wortel.

Di sini, tugas anda adalah mengumpulkan makanan, melindungi diri anda dari serangan haiwan lain, menjalin persekutuan atau keluarga dengan arnab lain. Berminat untuk bermain permainan ini? Sila dapatkan permainannya terus di sini.

9. Bunny Maze 3D

Seperti namanya, permainan ini menawarkan watak-watak arnab tiga dimensi atau 3D yang menggemaskan. Cerita dalam permainan ini hampir sama dengan beberapa permainan arcade dalam senarai ini, hanya dengan grafik yang berbeza.

Anda yang memainkan peranan sebagai arnab putih yang comel mesti mengejar arnab jahat yang telah mencuri wortel anda dalam had masa tertentu.

Perjalanan untuk mengembalikan wortel anda tentu tidak mudah. Anda harus mengatasi pelbagai perangkap dan rintangan dan mencari barang-barang tertentu agar lebih cepat dan kuat. Lebih dari 100 ribu orang telah mencuba bermain permainan ini.

Nah, itulah beberapa arnab yang memakan atau mengumpulkan permainan wortel yang popular di Android. Permainan di atas menawarkan ciri-ciri yang berbeza, tetapi dengan tujuan yang hampir sama, iaitu makan atau mengumpulkan wortel.

Sekiranya anda tahu makan permainan arnab atau mengumpulkan wortel popular lain yang belum disenaraikan, sila beritahu kami di ruangan komen. Buat masa ini, permainan di atas hanya boleh dimuat turun oleh pengguna Android sahaja. Oleh itu, nantikan maklumat terkini dari kami.

Tetapi, jika anda ingin mencari permainan lain, anda boleh berkunjung ke sini untuk mendapatkan permainan menarik yang lain.