15 Permainan Keretapi Terbaik di Telefon Pintar Android

Bercakap mengenai permainan simulasi di PlayStore, biasanya selalu berhadapan dengan permainan yang berkaitan dengan kenderaan atau alat pengangkutan lain. Salah satu alat pengangkutan yang dapat digunakan sebagai permainan simulasi adalah permainan kereta api.

Anda boleh memainkan 15 permainan kereta api terbaik ini dengan mudah dan mudah dengan memuat turunnya di PlayStore. Selain anda dapat merasakan sensasi menjadi juruteknik, dalam permainan kereta api ini anda juga diminta untuk melewati beberapa cabaran yang anda tahu. Ingin tahu? Adakah permainan yang membawa penumpang kereta api, kereta api Thomas dan permainan kereta api ekspres?

1. Latih Simulator

permainan simulator kereta api

Permainan simulator kereta api yang satu ini cukup menarik minat pengguna Android yang anda tahu. Telah dicatatkan bahawa lebih dari 270,000 ribu kali permainan ini telah dimuat turun oleh pengguna mudah alih berasaskan Android di PlayStore. The permainan kereta api pemaju di halaman satu dakwaan bahawa setiap pemain Train Simulator akan merasakan sensasi menjadi machinist profesional.

Pelbagai ciri sokongan tidak lupa dipasang untuk menjadikan pemain lebih senang dan menarik di rumah kerana bermain Train Simulator lama. Salah satu ciri ini adalah seperti tahap yang mesti dilalui oleh pemain. Setiap peringkat mempunyai cabaran tersendiri yang anda tahu . Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

2. Latih Sim

kereta sim

Tidak mahu kalah dengan Train Simulator, pembangun 3583 Bytes juga membuat permainan simulasi kereta api yang tidak kalah menarik dengan nama permainan Train Sim. Dalam permainan Train Sim, anda dapat menikmati bentuk grafik 3D dengan lebih dari 40 kereta api yang terdapat di Train Sim.

Bukan hanya itu, jika anda bosan dengan pemandangan atau pemandangan yang dilalui kereta api, anda boleh membuat pandangan anda sendiri, anda tahu. Kerana Train Sim menyediakan ciri Build Custom Environments  yang dapat mengubah pandangan . Nah, permainan ini juga sesuai untuk semua peringkat usia, jadi anak anda boleh bermain permainan Train Sim. Berminat? Muat turun permainan dengan mengklik di sini.

3. Simulator Kereta Api India

Simulator Kereta Api India

Mengikuti dua permainan kereta api sebelumnya, kali ini Indian Train Simulator muncul ke permukaan sebagai salah satu permainan simulator kereta api untuk dipilih. Bukan hanya pelbagai lokomotif yang disediakan, tetapi juga pelbagai stesen kereta api yang terdapat di Indian Train Simulator.

Uniknya, Indian Train Simulator menyajikan ciri di mana anda boleh membuat dan membuat penumpang anda sendiri menggunakan gaya ala India. Malah stesen itu boleh dihiasi dengan gaya India di mana anda boleh menambah kedai di sekitar stesen. Berminat untuk mencubanya? Muat turun di sini.

4. Euro Train Simulator

Simulator Kereta Api Euro

Sekiranya sebelum ini permainan kereta api menyediakan simulator kereta api ala India, kali ini Euro Train Simulator mempersembahkan gaya Eropah. Permainan ini diklasifikasikan mempunyai ciri lengkap yang juga menarik untuk dimainkan. Di sini, anda bukan sahaja mendapat sensasi sebagai jurutera, Euro Train Simulator juga memberikan ciri cuaca.

Ciri cuaca ini akan menjadi cabaran anda ketika memandu kereta api. Terdapat 4 cuaca yang disediakan iaitu Cerah, Mendung, Kabut, Hujan dan Ribut Petir. Di samping itu, permainan ini menyediakan animasi penumpang yang sedang menunggu kereta api atau berjalan di sekitar stesen. Betapa menariknya bukan? Euro Train Simulator boleh dimuat turun di sini.

5. Simulator Kereta Api Indonesia

Simulator Kereta Api Indonesia

Ingin menjadi mesin dengan sensasi kereta api Indonesia dan juga stesen di Indonesia? Indonesian Train Simulator boleh menjadi pilihan tepat untuk anda. Kerana permainan Kereta Api Indonesia menawarkan berbagai kereta api di Indonesia.

Selain itu, jalur kereta api yang disediakan juga lebih menunjukkan Indonesia . Anda akan merasa biasa dengan kereta api yang dipersembahkan oleh pembangun permainan Indonesian Train Simulator. Malah ciri yang disediakan tidak kalah dengan permainan kereta api yang disebutkan sebelumnya. Anda ingin mencubanya? Muat turun permainan secara langsung di sini.

6. Latih Simulator oleh i Games

Train Simulator oleh i Games

i Games melancarkan permainan simulator kereta api terbaiknya sebagai Train Simulator oleh i Games. Sudah tentu dalam permainan ini anda akan ditempatkan atau diposisikan sebagai juruteknik yang akan memandu semasa mengendalikan kereta api.

Train Simulator by i Games juga mendakwa bahawa permainan ini mempunyai kualiti grafik yang sangat baik dengan memasukkan grafik HD untuk grafik tersebut. Tidak hanya itu, Train Simulator by i Games juga menjamin bahawa pemain tidak akan terganggu. Kerana permainan ini adalah permainan sederhana yang dapat dimainkan oleh semua peringkat umur. Berminat? Muat turun di sini.

7. Kereta Teksi

Teksi Kereta Api

Seperti namanya, dalam Teksi Kereta Api anda mesti dapat mengawal dan mengawal kereta api yang beroperasi sebagai teksi. Jadi, tugas anda di sini adalah menjemput semua orang di tepi jalan. Sesungguhnya, tugas itu terdengar senang dan sederhana. Tetapi sebenarnya, Train Taxi mempunyai cabaran. Semakin anda bergerak ke tahap yang lebih tinggi, semakin sukar garis kereta api. Belum lagi bahawa lebih ramai orang akan dijemput. Elakkan melanggar ekor kereta api, ya!

8. Latih Simulator Pemacu Uphill

Simulator Kereta Api Memacu

Walaupun kedua-duanya adalah permainan kereta api, Uphill Drive Train Simulator akan memberikan pelbagai perkara berbanding permainan simulator kereta api yang lain. Di mana perbezaannya? Sekiranya permainan sebelumnya menunjukkan lebih banyak pemandangan bandar, bangunan, atau kediaman, itu adalah perkara biasa.

Uphill Drive Train Simulator sebenarnya memberikan pemandangan bukit, pergunungan, dan juga melalui gunung es . Sudah tentu Uphill Drive Train Simulator akan lebih mencabar bagi anda. Bukan hanya pemandangan unik yang disediakan, 10 jenis kereta api unik juga siap untuk anda kendalikan dalam permainan ini. Jangan bertembung dengan kereta lain, okey? Muat turun Train Uphill Drive Simulator di sini.

9. Latih tubi Permainan Simulator

Melatih Permainan Simulator

Ingin menjadi juruteknik terbaik? Cuba, deh, permainan kereta api ini. Train Simulator Games adalah simulator kereta api yang akan membawa anda seperti juruteknik profesional. Seperti permainan Train Simulator Uphill Drive, permainan yang satu ini akan menjadikan anda sebagai juruteknik di zaman moden.

Train Simulator Games menawarkan beberapa cabaran, tetapi semua cabaran berkaitan dengan pengambilan penumpang dari satu stesen ke stesen yang lain. Sudah tentu anda harus memperhatikan keselamatan penumpang. Bersedia untuk menjadi jurutera pro? Muat turun Permainan Train Simulator di sini.

10. Kereta Api LEGO® DUPLO®

Keretapi LEGO® DUPLO®

Baiklah, jika permainan kereta api yang satu ini berbentuk animasi grafik LEGO. Dalam permainan ini, anda juga akan diposisikan sebagai juruteknik yang mempunyai kemampuan untuk memandu kereta api dengan selamat. Uniknya, anda tidak hanya akan diminta untuk memandu, pemain boleh membuat jambatan, landasan kereta api, dan perkara lain yang berkaitan dengan kereta api.

Oleh itu, permainan LEGO® DUPLO® Train ini lebih sesuai untuk kanak-kanak bermain. Jadi, anak anda boleh membayangkan sebagai pemandu kereta api dan pemandu kereta api. Cukup kreatif,  bukan? Sekiranya anda ingin bermain permainan, sila klik di sini untuk memuat turun permainan LEGO® DUPLO® Train percuma!

11. Permainan Kereta Api Sebenar Permainan Memandu

Permainan Kereta Api Sebenar Permainan Memandu

Ingin merasa juruteknik? Sekiranya ada, cuba mainkan Permainan Kereta Api Nyata. Di sini, pemain akan menjadi mesin dengan banyak pilihan kereta api. Bukan itu sahaja, anda juga perlu mengawal kereta api dengan betul. Kerana kereta api jalan raya yang dipersembahkan di Real Train Games Driving Games cukup mencabar dan bervariasi.

Namun, anda boleh mengendalikan kereta api dengan mudah kerana ia mempunyai  alat kawalan  yang cukup baik. Kemudian, antara muka menarik, tidak terlalu padat dengan banyak hiasan dan cukup realistik. Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turun permainan secara langsung di  sini.

12. Anak-anak Melatih Sim

Anak-anak Melatih Sim

Seperti namanya, Kids Train Sim memang lebih sesuai jika dimainkan oleh kanak-kanak. Di Kids Train Sim, pemain akan diminta untuk mengawal kelajuan kereta api, berhenti di setiap stesen kereta api, untuk menghantar penumpang ke destinasi mereka.

Kerana permainan ini dibuat untuk kanak-kanak, animasi grafik juga kelihatan lebih comel dan  comel. Terdapat perhiasan dalam bentuk badut, santa, hingga hadiah lucu. Sekiranya anda berminat memainkannya, anda boleh memuat turunnya secara langsung di sini.

13. Pemandu Trainz

Pemandu Trainz

Walaupun ini adalah permainan berbayar, anda tidak akan menyesal bermain Trainz Driver. Ya, dalam permainan ini anda juga akan diposisikan sebagai juruteknik. Anda akan bermula dari  mod mudah. Sekiranya anda pandai, maka anda dapat mengatasi tahap yang lebih sukar. Nah, Trainz Driver juga menawarkan permainan dengan animasi grafik yang cukup bagus  .

14. Train Simulator PRO 2018

Train Simulator PRO 2018

Train Simulator PRO 2018 juga merupakan permainan berbayar yang sangat  berbaloi  untuk anda mainkan. Dalam permainan, anda diminta untuk memandu kereta api dengan berhati-hati kerana anda membawa penumpang. Menariknya, anda akan menaiki kereta api dengan jarak kira-kira 1000 batu yang  anda tahu.

Bukan itu sahaja, malah Train Simulator PRO 2018 menyediakan 6 model lokomotif unik yang boleh anda pilih. Istimewanya sekali lagi, permainan ini siap menampilkan animasi grafik yang lancar dengan resolusi yang cukup baik. Sekiranya anda berminat, sila beli permainan ini terus di sini.

15. Rel Maze: Kereta api puzzler

Rail Maze Train teka-teki

Sekiranya anda suka bermain permainan dengan konsep teka-teki dan berfikir sedikit, cubalah bermain Rail Maze: Train Puzzler. Tugas pemain dalam permainan ini sangat mudah, iaitu menyerahkan kereta ke garisan  penamat. Tetapi, untuk menghantar kereta api tidak mudah. Sebabnya, setiap jalan yang dilalui boleh berubah. Selain jalan yang dapat berubah kapan saja, ternyata setiap jalan juga mempunyai rintangan, seperti bom atau bahkan  lanun  yang mengganggu perjalanan kereta api anda.

Nah, di situlah dia memanggil, anda mesti dapat melalui atau mengelakkan setiap halangan di landasan kereta api. Sekiranya anda berjaya, anda boleh menuju ke garisan penamat dengan lancar  . Oh ya,  selain rintangan dan cabaran menarik, permainan ini juga menyediakan lebih dari 100 cabaran teka-teki dengan 4 mod permainan yang bervariasi. Ingin mencuba bermain permainan ini? Sila bermain di sini.

Nah, itu adalah koleksi versi terbaik dari permainan kereta api Caris Signal. Semua permainan ini sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa. Anda juga dapat merasakan betapa sukar dan menyenangkannya sebagai juruteknik. Bagaimana, ada salah satu permainan di atas yang ingin anda mainkan?