10 Permainan Pesawat Terbaik yang Boleh Dimainkan di Android

Sekiranya anda tidak berminat bermain permainan simulator kereta api, anda boleh memilih permainan kapal terbang sebagai salah satu permainan simulasi yang menyeronokkan untuk dimainkan pada peranti Android anda. Permainan simulator biasanya dikaitkan dengan alat pengangkutan, seperti pesawat.

Kali ini bertujuan dan mengkhususkan permainan simulator pesawat dengan meringkaskannya menjadi 10 permainan pesawat paling menarik yang dapat dimainkan di Android. Sudah tentu, pelbagai permainan pesawat terdapat di PlayStore. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba permainan terbaik pada isyarat Caris. Ingin tahu? Anda rasa ada permainan kapal terbang penumpang dan Garuda?

10 Permainan Pesawat Paling Menarik di Android

1. Flight Pilot Simulator 3D Percuma

Flight Pilot Simulator 3D Percuma

Grafik 3D tersedia dengan animasi yang keren, itulah salah satu perkara yang ditawarkan oleh permainan kapal terbang ini yang dinamakan Flight Pilot Simulator 3D Free. Tentunya permainan simulator pesawat yang satu ini bukan hanya menawarkan grafik 3D yang keren, tetapi juga menyajikan pelbagai pesawat yang disesuaikan dengan pesawat dalam kehidupan nyata.

Anda boleh menggunakan segalanya dari pesawat jet supersonik yang hebat hingga pesawat perang gaya tentera. bukan hanya itu, cabaran yang harus dihadapi oleh pemain juga cukup menarik untuk dimainkan. Ingin tahu mengenai cabaran dalam permainan Flight Pilot Simulator 3D Percuma? Muat turun dan mainkan permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

2. Flight Simulator: Fly Plane 3D

Flight Simulator Fly Plane 3D

Dalam permainan kapal terbang Flight Pilot Simulator 3D Percuma, anda akan menerbangkan pesawat Jet dan juga pesawat tempur. Namun, jika anda bermain permainan simulator ini, anda akan merasakan sensasi menjadi juruterbang komersial, yang bermaksud anda harus menghantar penumpang dari satu lapangan terbang ke lapangan terbang yang lain.

Tidak perlu risau untuk tidak memahami kawalan pesawat, artikel Flight Simulator: Fly Plane 3D memberikan panduan atau alat sebelum anda bermain sebagai juruterbang. Sudah tentu ada beberapa tahap dan cabaran yang mesti dilalui oleh setiap pemain. Ingin mencubanya? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

3. Simulator Pesawat 3D

Plane Simulator 3D

Ingin mencuba sebagai juruterbang profesional hanya menggunakan telefon pintar Android? Sudah tentu anda boleh melakukannya. Cukup muat turun permainan 3D Plane Simulator di PlayStore, terbang dan kendalikan kapal terbang anda. Jangan jatuh!

Permainan kapal terbang terbaik lain kali ini hadir dengan nama permainan Plane Simulator 3D. Permainan ini juga menawarkan grafik 3D dengan lebih daripada 24 pesawat terpilih. Pesawat yang dibentangkan dalam 3D Plane Simulator pasti wujud dalam kehidupan nyata, anda tahu. Bukan itu sahaja, lebih daripada 10 jenis misi sudah siap untuk anda lalui. Ingin tahu apa misi? Main permainan Plane Simulator 3D sekarang!

4. Sim Juruterbang Pesawat

Sim Juruterbang Pesawat

Ingin mencuba terbang dengan pesawat komersial? Sekiranya demikian, maka Airplane Pilot Sim boleh menjadi salah satu permainan pesawat terbaik untuk anda. Permainan ini menyajikan permainan simulator untuk menerbangkan pesawat komersial yang siap membawa penumpang ke satu lapangan terbang ke lapangan terbang lain.

Sudah tentu anda akan merasakan sensasi menjadi juruterbang profesional. Kerana butang kawalan yang terdapat dalam permainan Airplane Pilot Sim akan sama dengan butang kawalan pesawat dalam kehidupan nyata. Di samping itu, anda akan berasa selesa untuk memainkannya dengan melewati setiap misi. Terdapat 20 tahap dalam permainan ini yang anda tahu. Mahu? Muat turun permainan di sini.

5. Simulator Penerbangan Avion

Simulator Penerbangan Avion

Bosan dengan pesawat komersial terbang? Cubalah permainan kapal terbang ini dari Avion Flight Simulator. Dengan permainan simulator pesawat satu ini, pemain akan merasakan sensasi menjadi juruterbang Air Force One. Seperti yang anda ketahui, Air Force One adalah pesawat khas yang digunakan oleh orang nombor satu di Amerika.

Namun, jika anda ingin mencuba selain daripada pesawat Air Force One khas, permainan Avion Flight Simulator siap dengan 12 jenis pesawat. Juga, Avion Flight Simulator dilengkapi dengan sekitar 4 bandar dan 9 lapangan terbang. Anda berminat memainkannya? Muat turun Avion Flight Simulator di sini.

6. Simulator Penerbangan X-Plane 10

Simulator Penerbangan X-Plane 10

X-Plane 10 Flight Simulator hadir sebagai permainan pesawat dengan menghadirkan jenis-jenis pesawat tempur. Terdapat pelbagai pesawat tempur yang dapat anda rasakan untuk dimainkan seperti F-22 Raptor, Boeing B747-400 Jumbo Jet, Boeing B777-200ER Airliner, Bombardier CRJ200 Regional Jet, dan banyak lagi.

Selain lengkap dengan jenis pesawat tempur, X-Plane 10 Flight Simulator juga siap dengan 24 cabaran yang boleh anda cuba ketahui. Anda tidak perlu risau kerana tidak dapat mengendalikan pesawat, artikel X-Plane 10 Flight Simulator memberikan 9 tutorial yang dapat anda pelajari terlebih dahulu. Berminat untuk bermain? Muat turun di sini.

7. Pesawat Perang Moden

Pesawat Perang Moden

Modern Warplanes permainan aksi di mana pemain akan dijemput untuk menjadi juruterbang pesawat tempur. Di sini, anda mesti dapat mengawal pesawat sambil menaklukkan musuh. Soal animasi grafik juga Modern Warplanes menawarkan penampilan yang kemas dan halus dengan sentuhan 3D yang realistik.

Bukan hanya itu, cara bermain juga sangat ketagihan sehingga membuat pemain berasa seperti di rumah untuk bermain lama. Tetapi, untuk bermain Modern Warplanes, anda harus memastikan anda tersambung ke internet. Ayuh, dapatkan permainan di sini.

8. Flight Simulator X

Permainan pesawat Flight Simulator X

Flight Simulator X adalah salah satu permainan simulasi kapal terbang yang boleh anda cuba. Permainan ini diklasifikasikan mempunyai jenis pesawat yang cukup lengkap dengan menghadirkan sekitar 50 jenis pesawat dengan lebih dari 1000 lapangan terbang. Lapangan terbang yang terdapat dalam permainan Flight Simulator X ini juga wujud dalam kehidupan nyata, anda tahu.

Bukan hanya itu, grafik 3D tidak terlepas dari salah satu ciri andalan untuk permainan Flight Simulator X. Terdapat juga dua mod permainan. Mod pertama, anda boleh memainkannya sesuai dengan misi yang ada, iaitu menerbangkan pesawat komersial dari satu lapangan terbang ke lapangan terbang yang lain.

Dalam mod kedua ini, Flight Simulator X akan membebaskan pemain untuk menerbangkan pesawat ke mana sahaja yang anda mahukan. Mod ini dipanggil mod penerbangan percuma. Anda berminat untuk mencuba sebagai juruterbang komersial? Muat turun Flight Simulator X di sini.

9. Komander Penerbangan

Komander Syarikat Penerbangan

Bagi anda yang ingin bermain permainan kapal terbang dengan sentuhan pertempuran sengit, maka bermain Airline Commander adalah pilihan yang tepat. Di sini, anda dapat mengawal pelbagai pesawat. Apa yang menarik mengenai Airline Commander adalah animasi grafik yang sangat hebat yang juga mampu membawa pemain terbawa seperti benar-benar menerbangkan pesawat.

Komander Syarikat Penerbangan akan bermula dengan persiapan penerbangan untuk  mendarat. Tidak ketinggalan, Komander Penerbangan juga dilengkapi dengan navigasi lengkap dalam gaya pesawat sebenar,  anda tahu. Ingin mengetahui keseronokan? Boleh dimuat turun  terus  di sini.

10. F18 Simulator Pesawat 3D

F18 Simulator Pesawat 3D

Akhir kata, cubalah sebagai juruterbang jet tempur yang boleh anda lakukan di telefon bimbit Android anda dengan menggunakan permainan pesawat F18 Airplane Simulator 3D. Permainan ini lebih khusus untuk jet pejuang tanpa orang lain.

Dalam permainan ini juga akan mencabar pemain dengan kehadiran 20 level. Setiap tahap mempunyai cabaran dan kesukaran yang berbeza. Ingin mendapatkan pengalaman seperti juruterbang jet pejuang? Main permainan F18 Airplane Simulator 3D di sini secara percuma!

Sekiranya anda masih ingin tahu mengenai permainan simulasi pesawat lain, maka kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan pesawat lain yang tidak kurang menarik dan mencabar daripada 10 permainan di atas. Apa benda itu? Seterusnya lihat ulasan.

11. Penerbangan Tidak Terbatas - Simulator Penerbangan

Penerbangan Tak Terbatas - Simulator Penerbangan

Permainan kapal terbang menarik lain yang boleh menjadi pilihan anda disertakan dengan nama permainan Infinite Flight - Flight Simulator. Dalam permainan ini terdapat sekitar 35 kapal terbang di mana 17 daripadanya disediakan secara percuma dan 18 yang lain harus anda beli untuk mendapatkan pesawat jenis ini.

Bukan hanya pesawat, ada juga sekitar 14 wilayah yang tersedia untuk anda terbang. Sekiranya anda bosan bermain sendiri, anda boleh mengajak rakan bermain simulator kapal terbang menggunakan ciri berbilang pemain. Selain itu, terdapat beberapa cabaran dalam Infinite Flight - Flight Simulator, setelah menyelesaikannya, anda akan diberi penghargaan. Muat turun permainan di sini.

12. Penerbangan 787 - Lanjutan

Penerbangan 787 - Lanjutan

Flight 787 - Advanced, hadirkan salah satu permainan pesawat yang cukup menarik untuk dimainkan. Dalam permainan, anda dapat menyelesaikan lebih dari 26 misi yang mencabar. Penerbangan 787 - Advanced menawarkan pandangan dari 8 sisi kamera yang berbeza.

Masih kurang di sana, anda juga akan menikmati pemandangan 3D yang halus dan cantik. Masih ingin tahu tentang kelebihan lain? Cubalah sendiri, mainkan permainan di sini.

13. Simulator Juruterbang Juruterbang

Simulator juruterbang kapal terbang

Sebenarnya, menjadi juruterbang tidak semudah yang anda bayangkan, anda harus melalui pelbagai ujian dan juga harus menempuh pendidikan yang agak sukar. Namun, jika anda hanya ingin mencuba sebagai juruterbang, anda hanya perlu bergantung pada telefon pintar Android dan memuat turun permainan pesawat simulator Pilot Airplane ini.

Hadir sebagai salah satu permainan simulator pesawat, simulator Pilot Airplane juga menghadirkan grafik 3D. terdapat pelbagai cabaran yang boleh anda cuba di setiap peringkat. Jangan terhempas! Anda membawa penumpang ke dalam.

Itulah perbincangan kesepuluh mengenai permainan kapal terbang yang menarik yang boleh anda mainkan pada masa lapang. Anda boleh memilih salah satu daripadanya, semua permainan ini akan membawa anda untuk merasakan sensasi menjadi juruterbang. Mana permainan kegemaran anda?