10 Permainan Helikopter Terbaik Terdapat di Telefon Pintar Android

Bosan bermain permainan simulator kapal terbang? Mari cuba permainan helikopter terbaik di PlayStore ini. Sebelum ini, kami telah membincangkan beberapa permainan simulasi seperti simulasi kapal terbang dan permainan simulasi kereta api. Namun, kali ini dia akan lebih pakar dengan permainan simulator helikopter.

Helikopter itu sendiri mempunyai banyak varian yang disesuaikan dengan fungsi masing-masing, seperti helikopter perang, helikopter tempur, helikopter polis, helikopter tentera, bahkan helikopter pemadam kebakaran. Nah, kali ini 10 permainan helikopter yang akan dibincangkan akan berkaitan dengan pelbagai jenis helikopter yang ada. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

10 Permainan Helikopter Terbaik di Android

1. PERMAINAN GUNSHIP

PERTANDINGAN GUNSHIP

Walaupun kelihatan lebih 'comel' berbanding pesawat pada umumnya, helikopter agak sukar untuk terbang. Tetapi, anda tidak perlu risau. Anda masih boleh menerbangkan helikopter menggunakan permainan helikopter GUNSHIP BATTLE.

Seperti namanya, tentu permainan ini mengkhususkan diri dalam permainan simulator helikopter tempur atau untuk bertarung. GUNSHIP BATTLE siap dengan grafik 3D. Ia juga dilengkapi dengan semua misi yang siap untuk anda lalui.

Bukan hanya terbang helikopter, kerana ini adalah permainan simulator helikopter tempur, maka pemain dapat melakukan penembakan seperti Anda bertarung dengan layar FPS. Berminat? Cukup klik di sini dan muat turun permainan.

2. Gunship Strike 3D

Gunship Strike 3D

Masih dengan permainan helikopter untuk pertempuran dan perang, kali ini pelancarannya adalah Gunship Strike 3D. Sama seperti permainan helikopter untuk perang yang juga dilekatkan dengan grafik 3D untuk menjadikannya lebih menarik dan merasakan sensasi menjadi juruterbang helikopter.

Dalam permainan 3D Gunship Strike ini, pemain akan berhadapan dengan lebih dari 40 tahap dalam mod dengan misi yang berbeza di setiap tingkat. Sudah tentu semua tahap ini akan memaksa anda untuk melawan musuh. Juga, terdapat pelbagai senjata yang boleh anda gunakan di helikopter anda. Bagaimana ia menarik? Muat turun Gunship Strike 3D di sini, percuma!

3. Simulator Penyelamat Helikopter

Simulator Penyelamat Helikopter

Tidak seperti permainan sebelumnya, di Helicopter Rescue Simulator anda akan menjadi juruterbang helikopter untuk misi menyelamat. Misi penyelamat di Helikopter Penyelamat Simulator juga berbeza-beza, ada yang menyelamatkan orang dari kemalangan, banjir dan kebakaran.

Bukan itu sahaja, permainan ini juga cukup mencabar bagi para pemain dengan kehadiran 20 tahap berbeza. Dan yang baik, pemain boleh memandu beberapa model helikopter yang terdapat di Helicopter Rescue Simulator.

4. RC Heli Sim Mutlak

RC Heli Sim Mutlak

Kali ini Absolute RC Heli Sim bukan permainan helikopter tempur. Dalam permainan RC Heli Sim Mutlak ini, anda hanya akan menerbangkan helikopter. Absolute RC Heli Sim juga menyajikan butang kawalan helikopter seperti butang sebenar di helikopter.

Absolute RC Heli Sim hanya untuk terbang, tidak ada level atau cabaran yang diberikan oleh permainan. Namun, dengan permainan RC Heli Sim Mutlak ini, anda boleh memilih sekitar 40 model helikopter tambahan yang disesuaikan dengan helikopter kehidupan sebenar. Adakah anda bersedia untuk menjadi juruterbang yang boleh dipercayai untuk menerbangkan helikopter? Muat turun Sim Heli Sim Mutlak di sini.

5. Kraf Helikopter

Permainan helikopter Helikopter

Bukan hanya mengendarai helikopter, kerana di Helicopter Craft anda akan diminta  membuat  helikopter mengikut model yang ada. Kemudian, pemain mesti  membuka kunci  beberapa item  untuk membuat helikopter yang lebih pelbagai. Apabila helikopter selesai, pemain boleh memandu di sekitar bandar.

Bukan hanya di sana, Helikopter Craft ini juga mempunyai ciri yang cukup menarik di mana anda juga boleh bermain dalam talian. Sekiranya anda bermain dalam talian, anda boleh bertemu dengan pemain Helikopter Kraf yang lain. Tenanglah, mod dalam talian ini boleh diakses secara percuma. Berminat untuk bermain permainan ini?

6. Simulator Helikopter Polis

Simulator Helikopter Polis

Sesuai dengan nama permainan, Police Helicopter Simulator memang permainan untuk misi penyelamatan kerana pemain akan diposisikan sebagai polis. Terdapat 20 misi dan tahap yang dapat anda lalui, salah satunya adalah untuk mengatasi kekacauan di kota.

Anda mesti mengejar penjenayah dan jenayah lain. Namun, selain harus mengejar penjenayah, pemain juga akan diminta menolong  anggota bomba  dalam kemalangan kebakaran. Adakah anda dapat menyelamatkan semua orang?

7. Pengangkut Helikopter Tentera 3D

Pengangkut Helikopter Tentera 3D

Anda telah lulus dan berjaya diuji untuk menjadi juruterbang helikopter, sekarang adalah masa anda mengambil kesempatan untuk menjadi juruterbang tentera yang boleh dipercayai. Banyak misi yang harus dilakukan, dan semua misi yang ada tidak dapat dipandang remeh.

Memang, pemain hanya perlu menerbangkan helikopter, tetapi ada banyak halangan dan rintangan. Contohnya, cuaca buruk yang pastinya menyukarkan pemain mengimbangkan helikopter. Sekiranya anda berkemampuan, sila mainkan Army Helicopter Transporter 3D.

8. Helidroid 3B

RC Helikopter Simulator 3D

Bukan sebagai permainan helikopter tempur, tetapi permainan Helidroid 3B ini akan membawa anda dalam misi menyelamatkan robot dari api yang marak. Bukan hanya itu, anda juga akan diberi misi untuk mengangkut barang menggunakan helikopter.

Anda akan diminta untuk menyematkan pelbagai barang untuk diangkut menggunakan tali yang memanjang dari helikopter. Anda juga boleh menaiki helikopter untuk membantu kerja industri . Sudah tentu permainan helikopter yang satu ini sudah bergantung pada 3D sebagai grafik permainan. Mahu main? Muat turun di sini.

9. Helikopter Sim

Helikopter Sim

Kembali lagi dengan permainan bertema helikopter untuk perang, kali ini Helicopter Sim adalah pilihan yang tepat untuk anda. Dalam permainan, Helicopter Sim siap dengan pelbagai ciri untuk menarik lebih ramai pemain. Anda dapat merasakan 5 senario yang disediakan oleh Helicopter Sim.

Bukan itu sahaja, malah pemain permainan ini diminta untuk melepasi sekitar 30 misi di Helicopter Sim. 90 juga dibahagikan kepada 5 pertandingan dunia. Nah, misi yang harus anda mainkan dalam talian. Dengan permainan ini, anda dapat merasakan sensasi menjadi juruterbang helikopter kerana Helicopter Sim melengkapkannya dengan tombol kawalan seperti helikopter.

10. Perang Helikopter Kapal Berat

Perang Helikopter Kapal Berat

Terdapat 2 serangan hebat dengan pelbagai misi yang hadir dalam Perang Helikopter Heavy Gunship. Sudah tentu, misi ini juga mempunyai tahap dan tahap kesukaran yang mencabar pemain. Bukan hanya itu, para pemain juga dilengkapi dengan helikopter canggih, termasuk untuk  serangan udara. Anda juga akan berpuas hati bermain permainan ini kerana permainan ini akan menampilkan grafik 3D yang cukup bagus.

Sekiranya anda masih ingin tahu mengenai permainan helikopter lain, maka terdapat beberapa permainan bertema helikopter yang bagus dalam senarai berikut. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. CHAOS Combat Helikopter 3D

Helikopter Tempur CHAOS 3D

CHAOS Combat Helicopter 3D juga sama dengan permainan helikopter tempur yang lain. Di sini anda akan memerangi musuh perang menggunakan helikopter. Jadi, di sini anda bukan hanya juruterbang helikopter, anda juga harus melakukan kawalan untuk menembak musuh tepat sasaran.

Sebelum merakam, anda akan diberikan video analisis terlebih dahulu sehingga gambar anda tepat pada sasaran. Terdapat juga dua kejohanan atau dua jenis permainan iaitu biasa dan elit. Para pemain juga akan disajikan dengan pelbagai helikopter di Rusia dan Eropah.

12. Simulator Helikopter

Helikopter Simulator

Menaiki helikopter di sekitar New York City adalah salah satu ciri yang ditawarkan oleh permainan Helikopter Simulator ini. Anda hanya perlu melalui pelbagai rintangan yang telah dipasang di setiap tingkat. Tidak hanya melihat pemandangan kota New York dari helikopter sahaja, Helikopter Simulator juga dilengkapi dengan atribut seperti jalan raya, kapal layar, belon udara, dan lain-lain.

Selain itu, Helikopter Simulator juga telah menyediakan kira-kira 6 jenis helikopter. Bahkan disertakan sekitar 60 misi untuk anda selesaikan. Menarik kan? Terbang helikopter anda dan selesaikan misi di Helicopter Simulator.

13. Helikopter Simulator - ini

Helikopter Simulator - ini

Bersedia dengan kira-kira 28 jenis helikopter, permainan Helikopter Simulator ini siap untuk anda mainkan hanya untuk mengisi masa lapang. Tidak hanya menyediakan berbagai helikopter, permainan ini juga siap dengan berbagai variasi cuaca yang akan menjadi salah satu cabaran bagi para pemain.

Tidak hanya menyediakan helikopter tempur, Helikopter Simulator juga mempersembahkan helikopter untuk menyiarkan siaran, helikopter untuk lawatan, dan banyak lagi. Jadi, anda berminat dengan permainan helikopter ini?

Itulah sepuluh permainan helikopter paling menarik dan terbaik yang kami cadangkan untuk anda mainkan pada peranti Android anda. Permainan mana yang paling menarik minat anda?