10 Aplikasi Android Paling Berguna untuk Setiap Hari 2020

Hanya dengan telefon bimbit gaya Android yang canggih, anda sudah dapat memenuhi semua jenis alat atau alat yang diperlukan. Sudah tentu, selain memanfaatkan telefon bimbit Android, anda juga memerlukan beberapa aplikasi Android yang paling berguna di bawah.

Aplikasi ini akan menyediakan semua peralatan untuk keperluan harian anda, misalnya lampu suluh atau lampu suluh, kompas, untuk alat mengukur panjang, lebar, dan berat juga disediakan. Aplikasi Android yang paling berguna berikut selain sesuai untuk kehidupan seharian juga sesuai untuk pelajar yang anda kenali. Ingin tahu? Seterusnya lihat ulasan mengenai isyarat Caris.

10 Aplikasi Android Paling Berguna

1. Alat Pintar

Alat Pintar Co.

6 set atau boleh dibilang 6 ciri lengkap terdapat dalam aplikasi Smart Tools. Sememangnya, jika Alat Pintar ini menjadi salah satu aplikasi Android yang paling berguna. Pada set pertama, pengguna Alat Pintar boleh menggunakan pembaris pintar.

Untuk set kedua, Smart Tools menyajikan ciri ukuran pintar untuk mengukur ketinggian, jarak dan banyak lagi. Sementara itu, untuk mencari lokasi arah, anda boleh menggunakan set 3 sebagai kompas. Selain itu, anda juga dapat mengukur suara pada set ke-4 dengan ciri meter bunyi.

Perlukan lampu di telefon bimbit? Anda dapat menikmati ciri-ciri di set 5 dengan lampu suluh dari Alat Pintar. Pada set terakhir atau set 6 ciri penukar juga boleh dilakukan oleh Smart Tools. Lengkap dan sangat serba boleh ? Muat turun Alat Pintar di sini.

2. Kit Pintar 360

Kit Pintar 360

Aplikasi Smart Kit 360 ini adalah salah satu aplikasi Caris Signal terbaik. Bukan hanya menawarkan pelbagai ciri berguna, artikel Smart Kit 360 telah memperoleh lebih dari 17,000 muat turun di PlayStore dengan banyak ulasan positif untuk penggunaan Smart Kit 360.

Di sini, anda boleh menggunakan pelbagai alat yang  mudah  tetapi sangat diperlukan, seperti kompas, lampu suluh, penterjemah dalam semua bahasa, Pembersih Cache, dan banyak lagi ciri lain. Bukan itu sahaja, bahkan Smart Kit 360 diklasifikasikan sebagai aplikasi ringan dan tidak memerlukan banyak ruang 

3. Alat Pintar - PC Mehanik

Alat Pintar - PC Mehanik

Mempunyai nama yang sama dengan fungsi yang sama, aplikasi yang paling berguna dibawa oleh pembangun bernama PC Mehanik. Alat Pintar akan membantu anda untuk menyokong aktiviti harian anda.

Peralatan untuk mengukur tidak terlepas dari salah satu ciri dalam Alat Pintar gaya PC Mehanik ini. Bukan hanya itu, ciri folder juga tersedia untuk memudahkan aktiviti anda. Malah jam berhenti, termometer, kompas, speedometer, dan alat lain dipasang sebagai ciri unggul. Mahu? Cukup klik di sini dan dapatkan permohonannya.

4. Pisau Tentera

Pisau tentera

Ringkas, praktikal, tidak rumit, itulah yang ditawarkan oleh aplikasi Army Knife Android yang paling berguna. Tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya, Army Knife juga menawarkan semua ciri yang akan membantu memudahkan semua aktiviti harian anda.

Adakah anda memerlukan pencahayaan? Dapat memanfaatkan ciri lampu suluh yang ada pada aplikasi Army Knife. Malah ciri seperti kompas dapat anda nikmati dengan satu aplikasi dengan banyak fungsi. Dan unik, Army Knife juga menyediakan anda tahu kaca. Berminat menggunakannya? Muat turun aplikasi di sini.

5. Kotak Alat

kotak alat

Percuma, praktikal, dan cukup lengkap. Anda memerlukan semua ciri dengan hanya satu aplikasi? Kotak Alat boleh menjadi jawapan yang tepat untuk anda. Aplikasi Android yang paling berguna untuk ini juga disokong oleh ciri-ciri yang disesuaikan dengan keperluan pengguna.

Tool Box, dalam aplikasinya menawarkan kemudahan dalam mencari arah dengan kompas. Juga, pengguna tidak perlu bersusah payah membawa meter untuk mengukur panjang, cukup dengan aplikasi Tool Box dan memanfaatkan fiturnya, anda sudah dapat mengukur panjangnya.

Di samping itu, Kotak Alat menyediakan ciri cermin sekiranya anda memerlukan cermin. Pengiraan dapat dilakukan dengan cepat dengan ciri kalkulator. Berminat? Kotak Alat boleh dimuat turun di sini.

6. Alat Pintar - EZHIL

Alat Pintar - EZHIL

EZHIL adalah salah satu  pembangun  pembuat aplikasi Android yang juga membawa aplikasi Smart Tools. Dalam aplikasi ini, anda dapat menggunakan pelbagai fitur yang berguna, contohnya lampu suluh, kompas, dan bahkan anda juga dapat mengimbas  kod bar  atau  Kod QR. Penasaran dengan kelengkapan ciri lain yang terdapat dalam Alat Pintar ini? Boleh segera dapatkan permohonan di sini.

7. Kotak Alat Pintar Pisau Swiss

Alat Pisau Abox Swiss

Sama tetapi tidak sama, Kotak Alat Pintar Pisau Swiss mempunyai 6 set seperti aplikasi Alat Pintar sebelumnya. Salah satu aplikasi paling berguna yang dapat digunakan untuk mengukur panjang, pembaris pintar juga tersedia . Semua itu terdapat dalam set 1.

Sekiranya anda memerlukan pemasa, jam randik, kalendar, dan juga meter laju, maka anda boleh bergantung pada set 2. Untuk kalkulator, GPS, juga kompas dapat menggunakan ciri-ciri dalam set 3. Bahkan anda dapat mengukur ukuran kasut juga dalam set 4. Untuk lampu suluh cari ciri-cirinya dalam set 5, sementara ciri terakhir atau set 6 dikhaskan untuk penukar.

Bagaimana, cukup lengkap dan sangat berguna bukan? Muat turun aplikasi Swiss Knife Smart Tools Box di sini.

8. Kit Alat Pendahuluan

kit alat canggih

Sekiranya Abox hanya menyediakan 6 set alat, kes lain dengan Advance ToolKit. Aplikasi Android yang paling berguna untuk ini adalah menyediakan 8 set untuk menyokong aktiviti anda. Di dalam set 1 terdapat ciri Panjang, Sudut, Cerun, Tingkat, Benang - Tinggi.

Manakala untuk mendapatkan fitur Distance, Height, Width, Area - Advance Distance, pengguna aplikasi Advance Toolkit dapat menggunakan set 2. Pada set ketiga, aplikasi ini menawarkan fitur seperti Sound level meter, Vibrometer - Sound Meter. Di bahagian 4 terdapat lampu suluh.

Kemudian, untuk set 5 terdapat  lampu suluh. Semasa set 6 terdapat alat pembesar. Sekiranya anda ingin melihat di cermin, dapatkan alatalat di set 7. Dan untuk set ke-8, ada  lampu obor pendahuluan yang tersedia . Mahu menggunakannya? Klik di sini untuk memuat turunnya.

9. Alat Berguna

Alat Berguna

12 alat disediakan oleh aplikasi Alat Berguna. Sudah tentu Alat Berguna termasuk dalam kategori aplikasi Android yang paling berguna untuk anda gunakan. Dalam aplikasi tersebut anda dapat menggunakan beberapa alat seperti lampu suluh dalam aplikasi Alat Berguna.

Bukan itu sahaja, anda juga dapat menikmati ciri kalkulator saintifik untuk keperluan pengiraan saintifik . Ciri-ciri lain seperti kompas, kaca pembesar, cermin, dan ciri peralatan lain disertakan dalam aplikasi Alat Berguna. Adakah anda mahu menggunakan aplikasi ini? Muat turun aplikasi di sini.

10. Kotak Alat Pintar

Kotak Alat Pintar

Aplikasi Android yang paling berguna lain berasal dari Smart Tools Box. Tidak jauh bezanya, Smart Tools Box juga menawarkan pelbagai ciri peralatan yang pastinya memudahkan anda melakukan dan menyokong semua aktiviti anda.

Dalam aplikasinya Smart Tools Box menyediakan fitur Smart Torch Light di mana fitur ini akan menampilkan lampu suluh dengan lampu LED. Kalkulator pintar dan kalkulator saintifik juga menyumbang dalam menyokong aplikasi. Terdapat banyak ciri lain yang boleh anda gunakan juga. Muat turun aplikasi di sini.

Nah, di atas adalah tinjauan 10 aplikasi Android yang paling berguna. Anda boleh menggunakan salah satu daripadanya dan menggunakan semua ciri untuk menyokong aktiviti anda. Aplikasi mana yang paling digemari oleh anda?