10 Game Open World Terbaik yang Wajib Dimainkan di Android

Berbagai macam jenis game tersedia di PlayStore, mulai dari game 2 player sampai game open world pun bisa Anda download di PlayStore. Bagi pecinta game, Anda harus menjajal kesepuluh game open world terbaik kali ini versi Carisinyal.

Pasalnya, beberapa permainan open world ini cukup populer dan sangat addictive untuk dimainkan. Cerita yang disodorkan oleh game-game yang akan dibahas kali ini pun cukup menarik. Kira-kira adakah sandbox game atau game yang mirip GTA di 10 game open world terbaik kali ini? Penasaran? Temukan jawabannya diulasan berikut ini.

10 Game Open World Terbaik di Android

1. Crashlands

permainan dunia terbuka Crashlands

Mempersembahkan kisah unik dan cukup menarik untuk menjadikan Crashlands salah satu permainan dunia terbuka terbaik kali ini versi Caris Signal. Dalam permainan ini, Crashlands mengemukakan konsep pada tahun 2016 di mana anda akan dilemparkan ke mana-mana dan sukar untuk kembali.

Di sana, pemain Crashlands mesti dapat bertahan dari membuat peralatan semua keperluan mereka hingga membuat tempat tinggal. Anda juga akan diberi tugas membasmi orang jahat di kawasan itu. Anda juga akan dikehendaki untuk mengikuti tertentu pencarian atau misi untuk terus hidup di sana. Berminat? Muat turun permainan secara langsung di sini.

2. The Escapists

The Escapists

Permainan dunia terbuka ini cukup menarik di mana anda pemain bertindak sebagai banduan. Di sini, anda orang Escapists mesti mencari pelbagai cara untuk dibebaskan dari penjara. Anda diminta untuk membuat peralatan yang akan membuat anda bebas dari penjara.

Para pemain juga akan ditawarkan cara untuk melarikan diri dari penjara. Pemain boleh memilih untuk menggali lubang, mencuri pakaian seragam pengawal atau berpura-pura menjadi jurutera. Anda tidak hanya memikirkan cara melarikan diri, anda juga perlu memperhatikan peraturan di penjara. Anda ingin tahu mengenai permainan yang satu ini? Muat turun terus di sini.

3. Siri Simulator Kambing

siri simulator kambing

Sekiranya permainan The Escapists and Crashlands mempunyai jalan cerita yang unik dan jelas mengenai tujuan permainan, maka ia berbeza dengan permainan yang membawa dunia terbuka ini. Goat Series adalah permainan yang dibawa oleh pengembang Coffee Stain Studio.

Tidak ada jalan cerita yang unik, tetapi permainan ini cukup menarik untuk dimainkan dalam menghilangkan rasa bosan dan keletihan. Anda tidak bertindak sebagai manusia tetapi anda akan menjadi kambing atau kambing. Unik dan menarik bukan? Sekiranya anda berminat memainkannya, klik di sini dan dapatkan permainannya sekarang.

4. Godus

godus

Maish dengan permainan dunia terbuka yang unik dan menarik untuk dimainkan. Kali ini anda tidak berperanan sebagai kambing atau tahanan, anda akan berperanan sebagai Tuhan. Dalam permainan Godus ini, anda akan mengatur dan melihat orang-orang anda.

Di sini juga, usia untuk perkembangan budaya juga akan dilihat. Pada mulanya, anda akan bermain dengan memperhatikan bahawa masyarakat masih primitif dan belum moden. Masih menggunakan alat tradisional.

Lama-kelamaan anda bermain, masyarakat akan berubah menjadi lebih moden. Sudah tentu perkembangan zaman dalam permainan Godus ini bergantung pada bagaimana anda menguruskannya. Sekiranya anda pernah bermain Civilization di PC, permainan Godus mempunyai persamaan dengan permainan itu. Berminat? Muat turun permainan di sini.

5. Grand Theft Auto

kereta kecurian besar

Anda pasti belum pernah mendengar permainan GTA atau singkatan Grand Theft Auto. Permainan booming ini sekarang juga tersedia untuk Android sebagai permainan dunia terbuka. Tidak jauh berbeza dengan versi komputer GTA, Grand Theft Auto kali ini juga pemain akan dimainkan sebagai gangster.

Anda mesti menjalankan misi pegawai atasan dan akan mengabaikan semua peraturan polis. Mengejar dengan polis telah menjadi perkara biasa untuk permainan Grand Theft Auto ini. Seperti GTA di PC, anda juga boleh mencuri kenderaan dan menahan orang. Sudah tentu permainan ini tidak sesuai untuk kanak-kanak. Sekarang, adakah anda berminat? Muat turun permainan di sini.

6. Minecraft

Minecraft

Minecraft, permainan yang termasuk dalam senarai permainan dunia terbuka juga cukup menarik untuk anda mainkan di telefon bimbit canggih berdasarkan Android. Konsep seperti Godus, Minecraft juga memerlukan para pemain untuk mengembangkan era.

Bermula dari era di mana anda tinggal di gua sehinggalah anda memiliki istana dan tinggal di dalamnya. Minecraft juga memerlukan anda membuat peralatan untuk bertahan hidup, juga anda harus memburu kelangsungan hidup.

Anda boleh menjelajahi hutan untuk mencari makanan, kayu, dan peralatan atau bahan yang boleh digunakan sebagai alat untuk bertahan hidup. Berminat untuk mencubanya? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

7. Dunia ganjil

alam ganjil

Permainan dunia terbuka ini boleh dikatakan mempunyai genre aksi + pengembaraan. Pihak dari pembuat permainan Oddworld menyatakan bahawa pemain permainan Oddworld mesti mempersiapkan lebih dari 20 jam untuk memainkannya. Ya, memang dalam permainan Oddworld banyak yang boleh diterokai.

Dalam permainan ini, anda dapat melakukan petualangan mulai dari kota ke kota, pemandangan, bahkan ke tempat yang terdapat kemudahan industri dalam permainan Oddworld. Anda juga akan diminta untuk bertarung dengan bos atau lawan yang telah disiapkan. Cukup menarik untuk anda? Sekiranya berminat, klik di sini untuk memuat turun aplikasinya.

8. Bayaran balik 2

pembayaran balik 2

Payback 2 adalah salah satu pilihan permainan dunia terbuka terbaik yang boleh anda mainkan pada telefon pintar berasaskan Android seterusnya. Payback 2 adalah permainan memandu untuk kereta atau kenderaan di jalan raya. Sudah tentu anda tidak keseorangan di jalanan, ada kenderaan lain.

Nah, tugas anda di Payback 2 adalah memusnahkan semua kenderaan yang berada di jalanan dan yang anda temui ketika memandu. Bukan hanya kereta, malah Payback 2 menyiapkan kenderaan lain seperti kereta kebal, helikopter, kereta lumba, dan banyak lagi. Adakah anda berminat bermain Payback 2? Muat turun permainan di sini.

9. Terraria

Terraria

Terraria boleh dipanggil permainan yang serupa dengan Minecraft. Anda juga boleh mengatakan bahawa Terraria adalah salah satu permainan Android dunia terbuka yang diklasifikasikan sebagai lebih tua dan muncul pertama. Perbezaan dari Minecraft, Terraria bergantung pada grafik 2D semasa anda memainkannya.

Walau bagaimanapun, konsep Terraria serupa dengan Minecraft. Anda akan menghabiskan masa bermain untuk membuat rumah, membuat semua jenis kelangsungan hidup dan keperluan lain. Cukup menarik dan sejuk untuk meluangkan masa untuk bermain permainan Terraria. Ingin mencuba? Muat turun Terraria di sini.

10. Titan Quest

Titan Quest

Bantu menangkap Titans yang melarikan diri dari penjara dan bertindak sebagai wira, itulah yang anda lakukan dalam permainan dunia terbuka Titan Quest. Di sini diceritakan bahawa Titan dikurung di penjara neraka, tetapi para raksasa melarikan diri ke bumi dan bermaksud menghancurkan bumi.

Anda ditugaskan untuk menyelamatkan bumi dengan menangkap titan yang melarikan diri. Sebagai wira, sudah tentu anda boleh memilih watak anda sendiri. Terdapat pelbagai watak untuk dipilih seperti Yunani, Mesir, Babylon, dan China. Bersedia untuk menangkap raksasa? Dapatkan permainan dengan segera dengan mengklik di sini.

Cadangan Permainan Lain

Selain 10 permainan di atas, kami juga masih mempunyai beberapa permainan dunia terbuka yang tidak kurang menariknya daripada sepuluh permainan sebelumnya. Ingin tahu, apa,  anyway, itu  cadangan? Segera rujuk ulasan berikut.

11. PERATURAN KAJIAN

PERATURAN PENGAMBILAN

Ini memang permainan  survival  yang juga mempunyai kelebihan pada  peta  yang luas, aka dunia terbuka. Dalam RULES OF SURVIVAL, pemain dapat menjelajah setiap kawasan yang telah disediakan. Namanya juga bertahan, anda mesti bijak mencari kawasan yang selamat untuk terus hidup. Tenanglah, PERATURAN PENGAMBILAN mendakwa memaparkan  peta  resolusi HD. Mahu main?

12. ROBLOX

ROBLOX

Ingin meneroka kawasan yang unik? Anda boleh memilih untuk bermain ROBLOX. Ini adalah permainan  Action-Adventure  di mana pemain dapat menjelajahi pelbagai kawasan di ROBLOX. Secara unik, anda boleh menukar kostum watak anda sendiri, ingin memakai kostum angkasawan, pahlawan super, atau pertunjukan fesyen gaya kostum  .

Masih ada kelebihan lain dari permainan ROBLOX. Dalam permainan ini yang telah menjangkau lebih dari 3 juta pengguna, anda boleh bermain secara percuma dan bermain menggunakan mod  berbilang pemain! Jadi, anda boleh berjumpa dengan pemain ROBLOX di seluruh dunia. Mari bermain permainan di sini.

13. Nimian Legends

Nimian Legends

Sekiranya anda suka meneroka dunia fantasi, maka pilihan yang tepat untuk bermain permainan Nimian Legends. Ini adalah salah satu permainan RPG terbaik yang dipilih oleh Caris Signal. Walaupun ini adalah permainan berbayar, anda tidak akan menyesal memainkannya.

Di Nimian Legends, anda dapat menjelajahi dunia fantasi, ada air terjun, gunung, dan bahkan anda dapat menjelajahi langit dalam permainan Nimian Legends. Jadi, dalam permainan Nimian Legends ini, anda akan diminta untuk menjalankan cerita dan mencari "sesuatu." Ialah? Ketahui dengan bermain permainan di sini.

14. Pulau Survival

Pulau Survival

Sesuai dengan nama permainan, Pulau Survival adalah permainan  bertahan  yang mendukung  peta dunia terbuka. Dalam permainan itu, Survival Island membebaskan para pemain untuk menjelajah sebuah pulau yang cukup luas.

Bukan hanya sebuah pulau, pulau kosong ini mempunyai jutaan misteri di dalamnya. Anda mesti dapat bertahan dari semua bahaya yang ada di pulau ini. Bolehkah anda menyelamatkan diri? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

15. Identiti Akidah Assassin

Assassin's Creed Identity

Satu lagi permainan dunia terbuka yang menarik, Assassin's Creed Identity. Ini adalah permainan yang awalnya muncul di PC, tetapi sekarang anda boleh memainkannya di telefon Android. Assassin's Creed Identity memang tidak seperti permainan PCnya  . Walau bagaimanapun, permainan ini boleh menjadi pertimbangan material bagi anda yang ingin bermain permainan dunia terbuka terbaik.

Dalam Assassin's Creed Identity menyajikan  peta  di kawasan klasik dan menarik, seperti Kawasan Santa Croce di Florence, kawasan Colosseum di Rom, dan banyak lagi. Pemain juga akan memainkan peranan Ezio yang menjadi pembunuh untuk menegakkan keadilan. Berminat untuk bermain? Muat turun di sini.

Itulah barisan permainan dunia terbuka yang mesti anda cuba mainkan di telefon Android. Semua permainan ini cukup menarik, menarik, dan juga unik. Permainan dunia terbuka mana yang menjadi kegemaran anda?