10 Merk Car Charger Terbaik dan Berkualitas di Tahun 2020

Ponsel merupakan sebuah sarana komunikasi yang umum digunakan orang-orang zaman sekarang. Untuk bisa dioperasikan, sebuah ponsel harus memiliki daya yang dimuat dalam baterai mereka. Jika daya itu habis maka pemiliknya tinggal mengisi ulang menggunakan charger yang sudah disediakan dalam paket penjualan.

Mengisi baterai ponsel dapat dilakukan di mana saja selama hal tersebut mendukung. Tidak lagi bergantung pada colokan listri, mengisi baterai ponsel bisa dilakukan menggunakan powerbank berkualitas. Bahkan mengisi baterai ponsel dapat dilakukan di dalam kendaraan yang sedang dikemudikan. Tidak hanya mobil, sekarang sudah ada beberapa jenis sepeda motor yang menawarkan soket untuk ngecas.

Kata yang menarik untuk pengecas dalam kenderaan adalah pengecas kereta. Untuk dapat mengalirkan arus elektrik untuk mengecas peranti, pengecas kereta dibuat khusus untuk dipasang ke dalam lampu kereta. Jadi, anda hanya memerlukan kabel USB untuk mengecas telefon bimbit atau tablet anda kerana pengecas shell standard tidak dapat digunakan di sini.

Pengecas Kereta yang ada sekarang mempunyai pelbagai bentuk. Tentunya harga yang ditawarkan juga berbeza. Nah, jika secara kebetulan anda keliru mencari pengecas kereta terbaik, anda tidak perlu risau lagi. Sekarang kita akan membincangkan pengecas kereta terbaik yang boleh anda pilih. Apakah mereka? Lihat di bawah!

1. Anker PowerDrive + 1

Pelabuhan Anker 1

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Yang pertama adalah pengecas kereta buatan Anker, yang sudah terkenal dan berkualiti. Anker Power Drive + 1 pengecas kereta hanya mempunyai satu soket. Walaupun begitu, pengecas pada kereta ini telah membawa teknologi pengecasan pantas Quick Charge 3.0.

Dengan ciri ini, anda dapat mengecas telefon pintar anda dengan lebih pantas. Anda juga tidak perlu risau tentang litar pintas kerana pengecas kereta ini mempunyai ciri lain, Sistem Perlindungan Multi Protect. Ini menjadikan aktiviti telefon bimbit anda lebih selamat dengan Anker Power Drive +1 ini. Anda yang berminat dengan pengecas kereta ini dapat menyiapkan dana sekitar Rp 300 ribu.

2. Anker PowerDrive + 4 Port USB-C

Pelabuhan Anker 4

Semak Harga di Shopee

Tambahan lagi, ia masih dari Anker, tetapi yang ini mempunyai empat soket dengan USB-C dan juga disokong oleh teknologi Quick Charge 3.0. Anker PowerDrive + 4 Ports adalah pengecas Kereta dari Anker yang mempunyai reka bentuk premium. Satu ciri adalah cincin LED kuasa rendah untuk membantu mencari soket USB pada waktu malam.

Dengan ciri pengecasan pantas, bateri peranti yang menyokong teknologi dapat dicas hingga 80% dalam 35 minit! Pengecas kereta ini juga dilindungi oleh Sistem Keselamatan MultiProtect sehingga selamat untuk peranti. Pengecas kereta menggunakan kelebihan teknologi USB-C untuk mengecas bateri pemanas dengan lebih pantas! Berminat?

3. Pengecas Kereta Dual Port Aukey CC-T8 dengan Quick Charge 3.0

Aukey 2

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Produk pengecas kereta dari Aukey juga popular. Salah satunya ialah Pengecas Kereta Dual Port Aukey CC-T8 dengan Quick Charge 3.0. Pengecas peranti di dalam kereta ini mempunyai dua soket yang dapat mengecas dua peranti serasi pada masa yang sama. Ciri Quick Charge 3.0 pada pengecas kereta ini mampu mengecas 4 kali lebih pantas daripada pengecas kereta biasa.

Selain itu, Aukey CC-T8 juga mempunyai ukuran kecil, panjang 60.7 mm dan lebar 32 mm. Pakej penjualan pengecas kereta dilengkapi dengan USB. Jadi, anda tidak perlu mengeluarkan lebih banyak wang untuk membeli kabel USB atau mencabutnya dari cengkerang pengecas telefon bimbit anda. Berminat untuk mencadangkan pengecas kereta ini?

4. Tronsmart CC2TF Quick Charge 3.0 Tronsmart

Semak Harga di Shopee

Pengecas kereta dari Tronsmart ini mempunyai input 12-24V sehingga hampir semua kenderaan jenis bas mini atau trak serasi dengan pengecas ini. Tronsmart CC2TF juga dilengkapi dengan teknologi pengecasan pantas versi 3.0 dari Qualcomm, tetapi juga serasi dengan versi Quick Charge Qualcomm di bawah.

Terdapat dua port pengecasan pada pengecas kereta Tronsmart CC2TF ini dan sudah mempunyai sijil keselamatan. Dalam pakej penjualan, anda akan mendapat shell pengecas, kad jaminan, dan manual pengguna. Oleh itu, anda mesti menggunakan USB anda sendiri. Sila beli pengecas kereta ini dengan menyiapkan dana dalam lingkungan Rp. Ribuan.

5. Pengecas Kereta Spigen Quick Charge 3.0 F27QC

Spigen 2

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Selanjutnya, terdapat produk Spigen Quick Charge 3.0 Car Charger F27QC dari Spigen, pengeluar aksesori telefon bimbit yang berpusat di California, Amerika Syarikat. Pengecas di dalam kereta ini mempunyai beberapa ciri seperti yang boleh digunakan oleh semua peranti USB, secara bersamaan dapat mengecas dua peranti secara langsung, ada perlindungan untuk pengecasan berlebihan dan litar pintas.

Selain itu, pengecas kereta dari Spigen juga serasi untuk peranti yang tidak menyokong teknologi pengecasan pantas. Dan seperti biasa, kelajuan pengecasan Quick Charge 3.0 mampu mengecas bateri telefon pintar tiga kali lebih cepat daripada pengecasan standard yang lain.

6. Griffin PowerJolt

Griffin PowerJolt

Semak Harga di Lazada

Sekiranya anda tidak menyukai reka bentuk pengecas kereta bulat seperti yang ada di atas, maka anda boleh memilihnya. Perisian pengecas dalam kereta ini berasal dari Griffin dan diberi nama Griffin PowerJolt. Reka bentuk pengecas kereta PowerJolt ini kelihatan berkotak sehingga memberikan cadangan lain.

Griffin PowerJolt dapat mengecas dua peranti sekaligus dan mempunyai pelindung litar yang tertanam di dalamnya. Oleh itu, pengecas kereta ini dapat digunakan dengan selamat untuk mengecas peranti anda. Anda juga boleh menggunakan kabel USB anda dengan Griffin PowerJolt. Berminat dengan pengecas kereta ini?

7. Pengecas Kereta Aukey CC-Y9 USB-C

Aukey Ai

Semak Harga di Shopee

Seterusnya adalah Aukey CC-Y9 yang mempunyai dua port USB-C berganda dan USB standard. Jadi, Pengecas Kereta ini boleh digunakan untuk semua peranti USB seperti Android, iPhone dan tablet. Aukey CC-Y9 dilengkapi dengan ciri AiPower yang dapat mengecas peranti dengan optimum dengan selamat dan cekap.

Pengecas di dalam kereta ini mampu menjangkakan pemanasan berlebihan dan pengecasan berlebihan sehingga tetap selesa digunakan. Pakej penjualan Car Charger ini terdiri daripada satu shell charger, manual pengguna, dan kad jaminan 24 bulan.

8. Pengecas Kereta Zola Dash-12W

Zola

Semak Harga di Shopee

Car Charger dari Zola mempunyai badan mini sehingga dapat menjimatkan ruang di kabin kereta anda. Zola Dash Car Charger-12W mempunyai dua port USB dan boleh digunakan secara serentak untuk pelbagai peranti seperti telefon pintar, tablet atau pemain MP3.

Terdapat ciri penunjuk LED pada Pengecas Kereta ini sehingga anda dapat mencarinya dengan mudah dalam keadaan gelap. Zola Dash Car Charger - 12W mempunyai dua varian warna untuk dipilih, iaitu hitam dan putih. Pengecas kereta ini mempunyai perlindungan menyeluruh untuk peranti yang dicas daripada arus lebih. Berminat dengan?

9. Saver Roker Hybrid 3.6A

Penjimat Roker

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Pengecas kereta dari Roker mempunyai output yang mencapai 3.6A dan sistem Auto ID yang secara automatik akan memaksimumkan keperluan telefon pintar yang anda gunakan dengan menawarkan pengecasan pantas.

Pengecas Kereta ini dibuat dengan tahap keselamatan yang tinggi menjadikannya selamat untuk telefon pintar dan sistem elektrik kereta anda. 3.6A Roker Hybrid Saver mempunyai badan yang diperbuat daripada keluli yang selamat, tahan lama, dan tahan lama. Berminat untuk mencadangkan pengecas kereta ini?

10. Roman R6000

Percintaan

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Senarai pilihan terakhir pengecas kereta terbaik berasal dari Roman, Roman R6000. Produk ini mempunyai reka bentuk yang kelihatan ringkas tetapi elegan. Pengecas kereta ini mempunyai output yang mencapai 2.1A yang mampu mengecas telefon pintar sehingga 30% lebih cepat daripada pengecas biasa.

Roman R6000 dilengkapi dengan alat dengar Bluetooth yang berguna untuk menjawab panggilan masuk. Cara menggunakannya hanya ditekan dan alat dengar akan dipisahkan dari pengecas badan dan siap digunakan. Sekiranya anda ingin menamatkan panggilan, anda hanya perlu menyimpan alat dengar ke tempat asalnya. Berminat?

Itulah beberapa pilihan pengecas kereta terbaik yang boleh anda miliki. Setiap produk dibuat oleh syarikat yang berbeza dan mempunyai ciri yang berbeza. Terdapat pengecas kereta yang sudah menyokong teknologi Quick Charge dan ada yang belum. Oleh itu, pastikan peranti yang anda gunakan serasi dengan Quick Charge atau tidak.