10 Aplikasi Wallpaper Terbaik untuk Telefon Pintar Android

Adakah anda mempunyai minat untuk menukar wallpaper pada telefon pintar Android anda? Jika ya, maka anda memerlukan aplikasi khas yang menyediakan pelbagai wallpaper pilihan untuk peranti anda. Jadi, anda boleh menukar kertas dinding dengan kerap.

Apa aplikasi kertas dinding Android terbaik yang dapat anda pasang di telefon pintar anda? Ini telah merangkum beberapa aplikasi terpilih yang menyediakan wallpaper atau gambar untuk latar belakang telefon pintar Android anda. Berikut adalah senarai lengkap.

10 Aplikasi Wallpaper Android Terbaik

1. CM Pelancar 3D

CM Pelancar 3D

Memang ini adalah aplikasi  pelancar,  tetapi di dalamnya terdapat banyak pilihan  wallpaper  yang sangat menarik. Tidak diketahui,  wallpaper  koleksi CM Launcher 3D dipaparkan mengikut tema telefon yang anda gunakan.

Tetapi, jika anda tidak menyukai  kertas dinding , CM Launcher 3D membolehkan anda membuat pilihan dan memilih  kertas dinding  pilihan. Apa yang menarik lagi, aplikasi ini menyediakan  wallpaper  dalam animasi 3D yang  anda tahu !

2. Kertas dinding

Kertas dinding

Sekiranya anda ingin menggunakan kertas dinding  estetik  untuk telefon Android, maka anda boleh menggunakan aplikasi Wallpaper dari Google LLC. Dalam aplikasinya, Wallpaper menyediakan pelbagai koleksi wallpaper unik dan  estetik.

Cara memilih kertas dinding cukup mudah, anda hanya perlu memilih kategori yang sesuai dengan kertas dinding yang ingin anda gunakan. Contohnya, anda ingin menggunakan kertas dinding bertema alam semula jadi, kemudian pilih kategori  alam semula jadi. Mudah,  bukan? 

3. Latar Belakang HD

Latar Belakang HD

Backgrounds HD adalah aplikasi wallpaper yang cukup popular. Walaupun banyak aplikasi serupa yang lain muncul, populariti Backgrounds HD kekal hingga hari ini dan juga mempunyai banyak pengguna setia.

Terdapat begitu banyak kertas dinding yang disediakan oleh aplikasi ini. Anda boleh mencari atau melihat gambar mengikut kategori. Aplikasi percuma ini memberikan kemas kini gambar terkini setiap hari. Jadi, anda boleh menukar kertas dinding sekerap mungkin dengan Latar Belakang HD.

4. 500 Kertas Apiaplikasi kertas dinding android

Aplikasi ini menyediakan pelbagai pilihan gambar biasa dan gambar bergerak yang boleh dimuat turun untuk kertas dinding telefon pintar Android anda. Firepaper 500 digabungkan dengan laman web penyedia kertas dinding 500 px yang sudah cukup popular.

Sebagai maklumat, 500 px adalah laman penyedia gambar dengan kualiti fotografi yang luar biasa. Oleh itu, anda boleh menjadikan latar belakang dan kertas dinding telefon pintar anda kelihatan lebih menarik dengan aplikasi ini. 500 Firewall boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store.

5. Kappboom

Wallpaper Percuma HD

Seterusnya, ada aplikasi yang juga boleh dimuat turun secara percuma dan cukup popular di kalangan pengguna Android. Ini terbukti dari 400,000 ulasan Kappboom di Google Play Store. Selain itu, aplikasi ini juga mendapat penilaian 4.8 daripada 5.

Antara muka yang ditawarkan oleh Kappboom juga cukup mesra, memudahkan pengguna mencari kertas dinding yang diinginkan. Kappboom juga memberikan sokongan untuk Android Wear.

6. Tema Koi Ikan 3D yang meriah

Tema Koi Fish 3D yang meriah

Untuk aplikasi yang satu ini, pengguna akan kelihatan seperti ikan koi yang berenang di layar telefon bimbit anda. Jelas sekali, kerana aplikasi Tema Ikan Lively Koi 3D akan memberikan kesan 3D untuk wallpaper koi.

Dia menangis, ketika ikan koi suka berenang di layar HP, anda dapat menekan ikan koi dan mengarahkannya ke bahagian lain dari layar. Oh ya, selain kertas dinding, anda juga dapat menikmati  ciri pengurusan aplikasi  dan skrin. Adakah anda ingin mencuba aplikasinya? 

7. Muzei Gambar Animasi

Gambar Animasi Muzei

Bosan dengan kertas dinding dengan gambar yang sama? Mungkin inilah masanya untuk anda mencuba Muzei Live Wallpaper. Muzei hampir sama dengan 500 Kertas Api. Aplikasi ini menyediakan gambar bergerak dan kemas kini automatik secara berkala.

Muzei tidak hanya serasi dengan telefon pintar dan tablet berasaskan Android. Aplikasi yang dimulakan oleh Roman Nurik dapat digunakan di Android Wear, Dashlock, dan banyak lagi. Muzei Live Wallpaper adalah aplikasi yang mesti ada untuk pencinta seni.

8. Tapet

tapet

Anda akan bersetuju sekiranya kami mengatakan bahawa Tapet adalah salah satu aplikasi kertas dinding Android terbaik yang pernah ada. Aplikasi yang satu ini mungkin tidak menawarkan gambar fotografi yang berkualiti seperti aplikasi lain yang serupa. Namun, tapet menawarkan kertas dinding yang terbentuk dari pelbagai corak dan warna.

Jadi, kesan abstrak dan digital akan kelihatan dengan jelas pada latar belakang peranti semasa anda menggunakan kertas dinding dari Tapet. Dengan kata lain, Tapet adalah aplikasi mudah yang dapat mengubah kertas dinding telefon pintar anda menjadi lebih berwarna.

9. QHD Wallpaper Terbaik

QHD Kertas Dinding Terbaik

Nah, untuk aplikasi Best Wallpapers QHD sudah siap dalam pembentangan wallpaper dengan resolusi HD. Selain daripada mempamerkan wallpaper berkualiti tinggi, Best Wallpapers QHD juga mempunyai ciri-ciri lain seperti kategori.

Dengan ciri-ciri kategori ini akan memudahkan anda dalam mencari wallpaper mengikut citarasa anda. Kategori dibahagikan kepada kategori warna dan  tag. Tidak perlu bersusah payah berbelanja, aplikasi dan wallpaper dalam Best Wallpapers QHD diberikan secara percuma.

10. Kertas Dinding Anime X

Kertas dinding Anime X

Anime X Wallpaper, adalah aplikasi wallpaper yang khas untuk anda pencinta anime. Ya, dalam aplikasi ini, anda dapat memilih lebih dari 1 juta wallpaper anime untuk dipasang di Android anda. Selain menyajikan banyak pilihan wallpaper anime, aplikasi ini juga cukup ringan dan hanya memerlukan kapasiti 3mb yang  anda tahu. Ayuh muat turun aplikasi di sini.

Sekiranya anda masih ingin tahu dan ingin menggunakan aplikasi kertas dinding yang lain, anda boleh menyemak cadangan aplikasi kertas dinding berikut. Aplikasi yang kami sarankan tidak kurang hebatnya daripada sepuluh aplikasi kertas dinding di atas. Ingin tahu? Mari periksa cadangan berikut:

11. Kertas Dinding Hidup Siang Malam

Kertas Dinding Hidup Siang Malam

Ingin menggunakan kertas dinding di telefon bimbit anda dengan nuansa semula jadi yang menenangkan? Anda boleh memilih Wallpaper Hidup Siang Malam sebagai salah satu aplikasi kertas dinding terbaik. Aplikasi Kertas Dinding Siang Malam menyediakan berbagai pilihan wallpaper dengan nuansa pagi, siang, dan malam.

Bukan hanya itu, anda juga dapat merasakan sensasi nuansa semula jadi ketika pada waktu pagi, siang, tentu juga pada waktu malam. Anda berminat untuk mencuba salah satu aplikasi kertas dinding terbaik yang satu ini? Cukup klik di sini dan muat turun aplikasinya dengan segera.

12. Zedge

Zedge

Akhirnya, terdapat aplikasi yang paling terkenal antara aplikasi serupa yang lain. Ya, Zedge. Aplikasi pintar ini menyediakan nada dering dan juga wallpaper. Zedge menawarkan pakej lengkap untuk mengemas kini nada dering dan kertas dinding anda.

Aplikasi ini membolehkan anda mencari wallpaper mengikut kategori, tetapi ada juga ciri yang menampilkan wallpaper pilihan paling banyak dimuat oleh pengguna Zedge. Dijamin, anda tidak akan menyesal kerana mencuba aplikasi ini.

13. Latar Belakang HD, Latar Belakang 4K

Hiasan latar HD, 4K

Sesuai dengan nama aplikasinya, Wallpapers HD, 4K Backgrounds mengaku dapat memaparkan wallpaper dengan resolusi gambar yang agak baik iaitu HD dan juga 4K. Sudah tentu dengan resolusi gambar yang dijanjikan akan menjadikan gambar wallpaper menjadi lebih jelas.

Dengan aplikasi HD Wallpapers, 4K Backgrounds, anda boleh memilih lebih dari 80,000 wallpaper dengan resolusi 540 × 960 piksel, l \ 10,000 wallpaper dengan resolusi 1080 × 1920 piksel, sementara untuk resolusi 2K QHD terdapat sekitar 5000 kertas dinding, dan bagi pencinta kertas dinding 4K maka Anda boleh memilih 1000 kertas dinding dalam aplikasi ini. Mahu?

14. Walli

Walli

Ingin menggunakan kertas dinding yang sejuk dan sejuk  Anda boleh mencuba aplikasi Walli, penyedia kertas dinding untuk telefon pintar Android. Dalam aplikasi ini, Walli memudahkan anda mencari wallpaper mengikut citarasa.

Sebagai contoh, anda boleh memilih kategori mengikut kertas dinding yang diingini, seperti  Haiwan, Ruang, Alam, Petikan, Tengkorak, Hitam,  dll. Bukan itu sahaja, walaupun Walli juga akan memaparkan wallpaper yang  hits  dan paling popular Walli. Adakah anda mahu menggunakan aplikasi ini? Muat turun di sini.

15. Latar Belakang & Latar Belakang Girly

Latar Belakang & Latar Belakang Girly

Nah, untuk aplikasi kertas dinding yang satu ini mungkin lebih disukai oleh wanita. Adakah Girly Wallpapers & Backgrounds, dari nama saja mungkin telah menebak isi koleksi wallpaper dalam aplikasi ini.

Ya, Girly Wallpapers & Backgrounds menyediakan pelbagai wallpaper yang  comel,  comel dan sangat  girly. Banyak pilihan kertas dinding yang menarik dan boleh dipasang terus ke Android tanpa membayar. Dalam aplikasi ini terdapat lebih dari 10,000 wallpaper lucu dengan resolusi HD. Berminat? Muat turun aplikasi di sini.

Aplikasi kertas dinding Android terbaik yang disemak oleh ini sangat berguna bagi anda yang gemar menukar kertas dinding telefon pintar. Di samping itu, hampir semua aplikasi di atas boleh anda muat turun secara percuma. Ayuh , ganti kertas dinding anda dengan gambar yang lebih menarik!