10 Aplikasi Font Android Terbaik yang Mudah Digunakan

Pengguna telefon pintar, terutama Android, difasilitasi dengan semua jenis aplikasi, termasuk mengubah font menggunakan aplikasi font Android. Pelbagai jenis dan bentuk fon yang sejuk, lucu, dan menarik juga terdapat di PlayStore.

Namun, aplikasi fon Android mana yang sangat keren juga mudah digunakan tanpa root? Sudah tentu anda boleh memilih salah satu daripada 10 cadangan aplikasi fon Android di Caris Signal. Sebabnya, aplikasi ini memberikan variasi fon. Mulai dari font yang sangat girly hingga font yang sejuk. Ingin tahu? Berikut ini adalah tinjauan mengenai isyarat Caris.

10 Aplikasi Font Android Terbaik

1. HiFont

Aplikasi fon HiFont Android

Hebat dan bergaya, itulah gambaran untuk pengguna telefon pintar yang memilih dan menggunakan aplikasi dari HiFont. Anda boleh menggunakan beratus-ratus fon yang boleh anda muat turun dalam aplikasi HiFont. Sudah tentu anda boleh mendapatkan fon ini secara percuma atau percuma.

Untuk anda pengguna telefon pintar Samsung seperti Galaxy S3, S4, S5, Note, Note Ⅱ, Note, anda tidak perlu bersusah payah melakukan root terlebih dahulu. Bagi pengguna telefon pintar HTC, Motorola, Lenovo, Huawei, Nokia X, dan lain-lain mesti melakukan root terlebih dahulu.

Tidak hanya menyediakan fon yang sejuk dan bergaya, HiFont juga menyediakan pelbagai emoticon yang dapat digunakan secara percuma. Adakah anda berminat untuk menggunakan aplikasi HiFont? Cukup klik di sini dan muat turun aplikasinya dengan segera.

2. Fon untuk FlipFont 50 # 6

 Fon untuk FlipFont 50 # 6

Fonts Free Developer membentangkan aplikasi Font untuk FlipFont 50 # 6. Pengguna aplikasi ini tidak perlu risau tentang masalah pembayaran, Font untuk FlipFont 50 # 6 tersedia di PlayStore Android secara percuma. Aplikasi ini menawarkan 50 varian fon yang dapat anda gunakan untuk meningkatkan penampilan fon di Android.

Bukan hanya itu, pengguna juga tidak perlu bersusah payah melakukan root hanya untuk mendapatkan fon yang sejuk dengan aplikasi Font untuk FlipFont 50 # 6. Paparan antara muka yang sederhana dengan warna yang sepadan adalah salah satu kelebihan yang dapat digunakan oleh pengguna aplikasi yang satu ini. Berminat? Muat turun aplikasi fon Font Android untuk FlipFont 50 # 6 di sini.

3. iFont

iFont

Diyun seorang pemaju yang juga tidak mahu kalah dalam memberikan aplikasi grafik secara praktikal. Aplikasi iFont dipanggil, yang menyediakan beratus-ratus jenis fon yang sejuk, lucu, dan juga bergaya. Sesuai untuk anda yang ingin menukar fon dengan lebih menarik.

Bukan hanya itu, iFont juga tidak perlu melakukan root kecuali jenama telefon pintar yang merangkumi Sony, HTC, dan Motorola. Selain itu, pengguna aplikasi iFont ini dapat menetapkan ukuran fon. Boleh diperbesar atau dikurangkan tanpa menghancurkan font yang sejuk. Berminat menggunakan iFont? Cukup klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

4. Papan Kekunci FancyKey - Fon Sejuk

fancykey

Walaupun ini memang aplikasi papan kekunci, tetapi dalam aplikasinya juga disertakan berbagai font yang bergaya, sejuk, unik, dan menarik. Aplikasi ini dapat disebut aplikasi font Android karena dalam fiturnya dipasang lebih dari 70 variasi font yang dapat digunakan oleh pengguna Android.

Anda tidak hanya menyampaikan dengan 70 jenis fon, FancyKey Keyboard Labs permohonan pengusung pengguna pemaju dapat set atau menukar warna font yang dikehendaki. Anda juga boleh menukar saiz fon. Adakah aplikasi ini sesuai untuk anda? Sekiranya sesuai, anda hanya perlu klik di sini untuk memuat turun.

5. Fon untuk FlipFont 50 Written

Fon untuk FlipFont 50 Written

Seperti namanya, aplikasi ini memang menyediakan 50 jenis fon yang dapat dipilih juga digunakan untuk pengunduh aplikasi Font untuk FlipFont 50 Written. Tidak jauh berbeza dengan aplikasi lain, Font untuk FlipFont 50 Written juga menawarkan varian fon yang menarik untuk digunakan.

Tidak cukup di sana, pengguna difasilitasi tanpa perlu melakukan root terlebih dahulu. Selain itu, sama seperti aplikasi font pada umumnya yang menyediakan fitur untuk mengatur ukuran font. Cukup mudah dan praktikal bukan? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun dan memasang aplikasi secara langsung.

6. Fon Bergaya

Fon Bergaya

Stylish Font sebagai aplikasi fon yang juga boleh anda gunakan untuk memberikan font yang lebih menarik dan juga sejuk dan bergaya. Aplikasi fon Android, Font Bergaya, juga menawarkan 50 fon yang dapat digunakan oleh pengunduh aplikasi.

Bukan hanya itu, aplikasi Stylish Fonts juga mendakwa bahawa aplikasi itu memudahkan untuk menukar fon pada telefon pintar Android dengan mudah tanpa perlu melakukan atau menunggu proses yang panjang. Adakah anda berminat dan berminat untuk menggunakan aplikasi Stylish Fonts? Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turun aplikasi secara langsung di sini.

7. FontFix

FontFix

Rasa kurang dengan hanya 50 varian fon? Mungkin anda boleh memilih aplikasi fon dari FontFix. Kerana aplikasi ini mendakwa bahawa FontFix menyediakan lebih dari 4,700 fon yang dapat dipilih oleh pengguna FontFix.

Pengguna aplikasi FontFix hanya perlu memilih fon pilihan mereka mengikut citarasa, kemudian memuat turun fon yang dipilih. Selepas itu, anda boleh menggunakan fon yang telah dimuat turun dengan segera tanpa perlu membuat root anda tahu.

Tetapi sayangnya, bagi anda pengguna Samsung Galaxy S7 dan Note 5 tidak menyokong aplikasi FontFix. Aplikasi fon, FontFix menarik perhatian anda? Mahu menggunakannya? Muat turun aplikasi dengan mengklik di sini.

8. Fon untuk FlipFont 50 11

Fon untuk FlipFont 50 11

Font untuk FlipFont 50 11 masih sama dengan aplikasi fon sebelumnya yang juga menyajikan variasi fon sebanyak 50 varian. Aplikasi ini, yang disokong dan dibuat oleh pembangun Fonts Free, mendakwa memudahkan pengguna menukar fon yang menarik, bergaya, dan juga menarik, tentu saja.

Aplikasi ini juga tidak memerlukan root terlebih dahulu untuk telefon pintar Android yang menyokong aplikasi tersebut. Sayangnya, untuk telefon pintar Galaxy Nexus atau AOSP Galaxy S4 Edisi Google pengguna tidak dapat menggunakan aplikasi ini. Bagaimana, bersedia untuk menggantikan fon Android anda dengan aplikasi ini? Cukup klik di sini dan muat turun aplikasinya dengan segera.

9. Font Fancy Percuma

Font Percuma

Masih dengan aplikasi fon yang memberikan 50 variasi fon. Anda boleh memilih aplikasi Fancy Font Percuma untuk mencari dan menggunakan fon yang sesuai dengan pilihan anda tanpa root juga tanpa kerumitan.

Aplikasi Fancy Font Percuma ini memberi kemudahan kepada pengunduh menukar fon mengikut citarasa dan keinginan mereka. 50 varian fon yang disediakan cukup menarik untuk anda gunakan pada telefon pintar Android.

Tidak perlu bersusah payah dan kesal untuk menunggu lama dalam menukar fon kerana ciri pengaturan cepat dipasang di aplikasi fon ini. Berminat? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

10. Font Girly untuk FlipFont

Font Girly

Nah, aplikasi fon ini mungkin digemari oleh peminat wanita. Sesuai namanya, aplikasi Girly ini menyajikan pelbagai fon untuk wanita. Dilihat dari reka bentuk antara muka merah jambu juga menarik bagi wanita.

Girly Font menyajikan pelbagai jenis fon dengan elemen girly yang siap digunakan oleh pemuat turun aplikasi. Kemudahan memilih jenis fon juga menjadi tarikan utama. Adakah anda sepadan dengan aplikasi fon satu ini? Cuma klik di sini dan sedia memuat turun.

Cadangan Permohonan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi yang telah disebutkan di atas, kami juga masih memiliki beberapa aplikasi bagus lainnya untuk mengubah fon di Android. Berikut adalah senarai lengkap:

11. Fon tangan untuk FlipFont

Fon tangan untuk FlipFont

Aplikasi Font Tangan untuk FlipFont siap memaparkan tulisan di Android seperti tulisan tangan. Terdapat banyak pilihan jenis font yang boleh anda gunakan, ada yang menampilkan font tebal dan ada yang tipis. Anda juga boleh menyesuaikan ukuran setiap huruf dalam font Tangan untuk FlipFont. Oh ya,  aplikasi ini juga  avail  untuk Android yang menggunakan OS 6.0 dan ke atas, ya.

12. Font Changer Pro

Font Changer Pro

Walaupun ini adalah aplikasi berbayar, Font Changer Pro cukup mampu untuk anda yang ingin menggunakan fon yang menarik dan unik. Dalam aplikasi ini yang hanya memerlukan 7.4MB ruang, ia siap dengan puluhan jenis fon yang dapat digunakan pada perangkat Android anda.

Istimewa, Font Changer Pro juga dapat  menyerlahkan sorotan  dalam kalendar dengan fon yang berbeza  Anda juga tidak perlu bersusah payah melakukan  rooting  untuk menggunakan aplikasi $ 5,000 ini. Mahu? Boleh beli terus di sini.

13. Komik Sans Pro FlipFont

Komik Sans Pro FlipFont

Sekiranya anda ingin menerapkan jenis fon Comic Sans pada telefon Android, maka pilihan yang tepat untuk membeli aplikasi Comic Sans Pro FlipFont. Ini adalah aplikasi pengubah fon di mana telefon bimbit anda akan memaparkan fon dengan jenis Comic Sans.

Walaupun aplikasi ini tidak mempunyai banyak jenis fon, tetapi dari ulasan penggunanya bahawa Comic Sans FlipFont Pro cukup bagus dan senang digunakan. Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turunnya secara langsung di sini.

14. Bersihkan Fon untuk FlipFont

Bersihkan Fon untuk FlipFont

Mahukan aplikasi percuma dengan banyak jenis fon? Sekiranya demikian, anda boleh membuat pilihan terbaik pada aplikasi Font Clean for FlipFont. Dalam aplikasinya, Fonts Clean for FlipFont mempunyai banyak koleksi  fon gaya  menarik dan cukup kontemporari.

Yang paling penting ialah, Font Bersih untuk FlipFont bukanlah aplikasi yang akan memakan banyak ruang pada telefon bimbit anda, dengan hanya 2.8MB, Font Bersih untuk FlipFont dapat digunakan secara langsung pada Android anda. Berminat menggunakan fon dari Fonts Clean for FlipFont?

15. Huruf Marshmallow untuk FlipFont

Marshmallow Font untuk FlipFont

Lebih daripada 3000 jenis fon terdapat dalam aplikasi Marshmallow Font untuk FlipFont. Aplikasi percuma yang dibuat oleh Free FlipFont Studio ini sangat diminati oleh pengguna Android kerana memang mempunyai  gaya fon yang  menarik dan menyenangkan.

Dalam aplikasi ini juga, ada fitur di mana Anda dapat mengubah ukuran font dan Anda tidak perlu melakukan root  untuk dapat menikmati semua kemudahan yang tersedia dalam aplikasi gratis ini. Selain pelbagai fon, Marshmallow Font untuk FlipFont juga menyediakan pelbagai emotikon lucu dan kontemporari.

Itulah beberapa pilihan aplikasi fon Android yang dapat menjadi pilihan jika anda bosan dengan gaya fon yang monoton. Adakah terdapat salah satu aplikasi di atas yang ingin anda gunakan?