10 Permainan Drum Terbaik di Android untuk Drummer

Bagi anda yang mungkin gemar memainkan muzik drum, anda ingin selalu memainkan drum di mana sahaja dan bila-bila masa. Namun, untuk dapat memainkannya tentu anda memerlukan muzik drum yang tidak murah. Tidak perlu risau, jika anda sangat menyukai instrumen drum, cubalah bermain sepuluh permainan drum terbaik versi ini.

Kerana 10 permainan dram terbaik tidak perlu memerlukan kos yang berlebihan. Anda hanya perlu bergantung pada telefon bimbit Android . Sama seperti permainan piano, permainan yang mempunyai konsep alat muzik gendang akan sangat seronok untuk dimainkan. Ingin tahu?

10 Permainan Drum Terbaik di Android

1. Batu Gendang Sederhana

Batu Gendang Ringkas

Simple Drums Rock adalah permainan untuk anda yang gemarkan instrumen drum. Tanpa perlu membayar, anda boleh memuat turun permainan  Simple Drums Rock  secara percuma di sini dengan menikmati semua jenis kelebihan di dalamnya. Beberapa kelebihan yang ditawarkan ialah menyediakan 40 lagu rock popular.

Menariknya, walaupun nama permainan ini memiliki unsur kata "rock" tetapi lagu-lagu yang tersedia bukan hanya muzik rock, kerana Anda juga dapat menemukan jenis musik lain, seperti jazz. Kemudian, untuk jenis drum, Simple Drums Rock telah memasukkan 4  set drum sebenar  yang boleh dipilih mengikut kehendak pemain. Tidak perlu risau tentang kapasitinya, kerana permainan ini hanya memerlukan 10MB ruang 

2. Gendang Sebenar

Gendang Sebenar

Real Drum boleh menjadi salah satu permainan drum terbaik untuk anda yang menggemari instrumen pukul satu ini. Kerana, sesuai dengan nama permainan, Real Drum akan membawa para pemain untuk merasakan sensasi bermain drum seperti mengalahkan drum yang sebenarnya. Ini dapat dilihat dari ciri unggul yang ditawarkan oleh Real Drum.

Ciri-ciri hebat yang ditawarkan dalam bentuk 13 drum pad yang boleh anda mainkan. Bukan itu sahaja, malah Drum Sebenar akan memberikan 23 bunyi drum secara realistik juga yang anda tahu. Tidak cukup di sana, bahkan ada 30 lagu backsound yang akan menemani gendang anda. Cukup lengkap kan? Ayuh muat turun permainan di sini.

3. Permainan Muzik Drum Set

Permainan Muzik Drum Set

Tidak jauh berbeza dengan drum sebelumnya yang disebutkan. Permainan Muzik Drum Set juga mempunyai kelebihan yang tidak kalah bagus dan menarik. Dalam permainan ini, pemain dapat memainkan set drum klasik dengan hanya Android Mobile.

Drum Set Music Games juga menyertakan fitur di mana anda dapat memukul alat musik yang disebut drum mulai dari set Bass, snare, alat perkusi, bahkan hingga set pad elektrik. Itu tidak cukup, Drum Set Music Games akan merosakkan pemainnya dengan mempersembahkan beberapa lagu menarik untuk menemani drum anda. Berminat? Dapatkan permainan di sini, percuma!

4. Set dram

permainan set gendang

Ingin memainkan permainan konsep drum dengan muzik ala studio kualiti audio? Maka pilihan anda mungkin jatuh ke set drum. Kerana permainan drum satu ini mendakwa bahawa permainan ini mampu membuat audio seperti anda di studio muzik.

Tidak hanya bergantung pada audio sahaja, tentunya ciri-ciri lain juga mampu membuat para pemain merasa di rumah kerana bermain set Drum. Permainan ini juga dapat mengikuti irama seperti konsert asas, besar, jazz, bass ganda, pad elektrik dan set drum Afrika. Tunggu apa lagi, mari bermain permainan dengan mengklik di sini.

5. Gendang Klasik

Gendang Klasik

Permainan drum yang telah diunduh lebih dari 60,000 pengguna Android di PlayStore ini juga dapat menjadi salah satu solusi dan pilihan tepat bagi anda yang gemar memukul alat muzik drum menggunakan telefon pintar gaya Android. Sebabnya, Classic Drum adalah permainan yang mudah tetapi tetap menyeronokkan untuk dimainkan.

Anda hanya perlu bergantung pada jari anda dengan pantas memukul setiap set drum yang terdapat di skrin telefon pintar anda. Dalam permainan ini juga menyediakan sekitar 60 irama untuk belajar bermain drum. Sebenarnya, Classic Drum tidak hanya menawarkan permainan yang menyeronokkan untuk pemain drum, bahkan pemula boleh bergantung pada permainan Classic Drum ini. Muat turun di sini.

6. Gendang Sederhana - Deluxe

Gendang Ringkas

Kali ini permainan drum berasal dari pembangun TPVapps yang mengembangkan juga membuat permainan Simple Drums - Deluxe untuk anda yang gemar bermain gendang di telefon bimbit. Permainan ini juga tidak mahu kalah dengan permainan gendang lain. Simple Drums menyediakan pelbagai ciri yang dapat dimanfaatkan oleh pemain.

Beberapa ciri unggul yang ditawarkan adalah ketersediaan multi-touch dengan kualiti audio Tinggi , alias kualiti terbaik. Bukan hanya itu, 24 set perkusi dipaparkan secara realistik di skrin telefon Android anda juga. Adakah anda berminat untuk memainkannya? Main segera dan dapatkan Drum Sederhana - Deluxe di sini.

7. Drum kit

Kit dram

Bukan hanya Drum Sederhana yang menawarkan kelebihan dari segi kualiti audio terbaik, Drum kit juga tidak mahu kalah dengan bergantung pada kelebihannya dalam menawarkan kualiti suara yang tentunya Berkualiti Tinggi. Tidak cukup dalam audio sahaja, Drum kit menambah keunggulan dengan menyertakan pelbagai ciri drum kit yang dapat dimainkan oleh pemain.

Uniknya, Drum kit mempunyai fitur andalan di mana pemain permainan dapat menggunakan lagu-lagu di HP Playlist untuk menemani drum anda. Menarik, lengkap, praktikal, juga percuma. Muat turun permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

8. Drum Solo HD

Drum Solo HD

Tidak perlu risau bagi anda yang tidak boleh dipercayai bermain drum, Drum Solo HD adalah permainan gendang yang juga dapat membantu pemula bermain gendang kerana salah satu ciri unggulnya adalah menyediakan demo irama untuk belajar cara bermain drum.

Namun, bukan hanya untuk pemula, bagi anda yang lebih mampu bermain gendang, anda juga dapat menikmati ciri lain dari Drum Solo HD. Contohnya hanya mempunyai ketersediaan pelbagai set drum yang boleh dipilih lengkap dengan 4 pek audio; Rock Klasik, Logam Berat, Jazz dan Synthesizer.

Tidak cukup di sana, Drum Solo HD juga menempatkan permainan dengan menghadirkan fitur pedal bass ganda, animasi untuk setiap instrumen yang ada, dan tentu saja tanpa lambat. Ingin mencuba? Anda boleh memuat turun permainan di sini.

9. Solo Drum: Rock!

Gendang Solo

Mempunyai grafik dan antara muka dengan kualiti HD adalah salah satu kelebihan yang dimiliki oleh permainan dram Solo: Rock! Namun, tidak hanya bergantung pada kelebihan grafik sahaja, sudah tentu permainan Batalsoft pemaju dropout ini mempunyai ciri-ciri lain yang sangat baik seperti 5 pek audio yang terdiri daripada Classic Rock, Modern Rock, Heavy Metal, Jazz dan Synthesizer.

Di samping itu, permainan yang telah dimuat turun oleh lebih daripada 13.000 pengguna Android mempunyai ciri di mana pemain dapat merakam drum mereka sendiri. Menarik dan cukup lengkap kan? Mari cari kelebihan lain dengan bermain di sini.

10. Gendang Biru

Gendang Biru

Walaupun namanya  berwarna biru,  tetapi permainan ini tidak tertumpu pada elemen biru di dalamnya, ya. Sebenarnya, permainan Drum Biru ini boleh disandingkan dengan permainan gendang lain yang menarik dan juga menyeronokkan untuk dimainkan. Permainan Drum Biru ini boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja, termasuk mereka yang tidak biasa dengan bermain drum. Di sini pemain tidak hanya memukul gendang, kerana pemain juga akan diajar cara bermain drum

Tetapi, bagi anda yang telah menghafal isu drum, Blue Drum menyediakan banyak pilihan kategori muzik. Jadi, anda boleh memainkannya dengan segera mengikut  nada yang  ada. Apa yang menarik lagi, Blue Drum juga mempunyai ciri untuk merakam drum anda  Sangat menarik,  bukan ? Sekiranya anda berminat memainkannya, anda boleh memuat turun permainan secara langsung  di  sini.

11. Drum Kendang Mod

Drum Kendang Mod

Akhir kata,  kali ini permainan drum berasal dari  pembangun  Indonesia bernama permainan Drum Mod Kendang. Ya, bukan hanya drum, permainan ini juga menyajikan suara drum tradisional. Tetapi masih, inti permainan ini adalah bunyi drum.

Masalah menampilkan, Kendang Drum Mod boleh diadu,  benar-benar,  dengan permainan drum lain. Smartapp Corp, pembuat dan pembangun Drum Mod Kendang, mendakwa bahawa permainan ini dapat menampilkan suara yang cukup bagus dengan grafik resolusi HD. Bukan itu sahaja, anda juga dapat mengawal gendang dengan mudah mengikut citarasa dan keperluan anda. Malangnya, permainan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

Nah, berikut adalah ulasan 10 versi permainan drum terbaik Caris Signal. Semua permainan ini akan sangat menyeronokkan untuk dimainkan untuk anda peminat instrumen drum. Tidak perlu membayar mahal untuk membeli set drum kan?