10 Permainan Gitar Terbaik di Telefon Pintar Android

Bagi anda yang gemar memainkan alat muzik bertali, tentu anda selalu mahu bermain gitar pada bila-bila masa. Setelah 10 aplikasi kord gitar yang dapat menyokong permainan gitar anda, sekarang bertujuan untuk permainan yang lebih menarik bagi anda yang gemar bermain gitar. Kami merangkumnya dalam 10 permainan gitar terbaik di telefon bimbit Android.

Sepuluh permainan gitar ini juga mempunyai kelebihan dan keunikan tersendiri dalam setiap permainan. Sudah tentu bermain gitar di PlayStore tidak monoton itu sahaja, ada juga permainan gitar elektrik, gitar akustik, malah gitar klasik. Nah, anda ingin tahu? Mari kita lihat ulasan berikut.

Permainan Gitar Terbaik di Android

Sekiranya anda suka bermain gitar, cubalah sepuluh permainan yang telah kami rangkum di bawah, mari!

1. Gitar Sebenar Percuma

Gitar Sebenar Percuma

Main gitar tanpa perlu membeli gitar? Sudah tentu anda boleh melakukannya dengan hanya bergantung pada telefon pintar berasaskan Android. Sebabnya, Real Guitar Free adalah permainan gitar yang mampu membuat pemain merasa bermain gitar seperti menggunakan gitar sebenar.

Dalam permainan, Real Guitar Free mempunyai banyak jenis kelebihan. Sebahagian daripadanya adalah instrumen gitar tertanam dengan genre gitar elektrik akustik, klasik, dan juga elektrik. Bukan hanya itu, bahkan ada 12 tali yang akan muncul di skrin telefon bimbit Android dan anda juga boleh memilih mengikut keperluan anda dengan segera. Ayuh muat turun permainan di sini.

2. Gitar Sebenar

Gitar Sebenar

Permainan gitar yang telah dimuat turun oleh hampir 200,000 pengguna Android di PlayStore boleh dikatakan cukup menarik untuk dimainkan di telefon bimbit, terutamanya jika anda mempunyai minat dan minat untuk bermain gitar. Real Guitar, permainan yang mempunyai ciri untuk membantu pemain bermain gitar.

Terdapat tiga jenis gitar dengan tiga mod permainan yang berbeza. Tidak cukup dengan itu, malah Real Guitar boleh dimainkan dengan multi-touch juga anda tahu. Untuk audio, Real Guitar memberikan kualiti terbaik sehingga suara yang dihasilkan dapat dinikmati secara maksimum oleh pemain. Berminat? Muat turun di sini.

3. Flash Gitar

Flash Gitar

Tidak seperti dua permainan yang disebutkan sebelumnya, Guitar Flash tidak menampilkan gitar sebagai grafik. Walaupun tidak dipaparkan seperti gitar, tetapi permainan Guitar Flash ini adalah salah satu permainan terbaik yang kami cadangkan untuk anda.

Sebabnya, permainan ini agak ketagihan untuk dimainkan. Terdapat lima butang bulat berwarna hijau, merah, kuning, biru dan oren. Anda hanya perlu menekan butang apabila irama mula menghampiri anda. Cukup mudah dan menyeronokkan untuk anda mencuba telefon Android.

Tidak hanya ketagihan, malah Guitar Flash bersedia untuk mencabar pemain dengan memasukkan tiga tahap cabaran iaitu mudah, sederhana, dan sukar. Anda berani mencuba memainkannya? Muat turun permainan di sini.

4. Gitar +

Gitar +

Bagi anda yang pemula mengenai gitar, Guitar + adalah salah satu permainan yang sesuai untuk anda. Dalam permainan ini, anda akan dibimbing untuk bermain gitar bermula dari permainan asas. Di sini, anda akan diberi arahan untuk bermain gitar secara berperingkat, bermula dari pengenalan nada hingga akhirnya anda dapat memainkan gitar dengan lancar.

Untuk melicinkannya, Guitar + juga menyediakan beberapa ciri yang sangat berguna, salah satunya adalah  pilihan rentetan  untuk menyesuaikan jari anda pada rentetan gitar ke pelbagai ciri bahasa supaya pemain dapat memahami cara bermain gitar dengan mudah.

Selain menawarkan pelbagai ciri berguna, Guitar + juga dilengkapi dengan kehadiran beberapa lagu yang dapat dimainkan. Lagu-lagu di Guitar + sangat lengkap dan sangat bervariasi, terutama untuk lagu-lagu terkenal. Bukan hanya itu, kualiti audio juga cukup baik untuk dibatasi dengan bermain gitar di telefon bimbit.

5. Rock vs Guitar Legends

Rock vs Guitar Legends

Masih dengan konsep gitar yang hanya menekan butang berwarna di skrin telefon bimbit Android, Rock vs Guitar Legends juga tidak kurang menarik bagi anda untuk bermain yang anda tahu. Permainan yang dibawa dan dikembangkan oleh pembangun HGamesArt mempunyai varian fitur andalam yang siap merosakkan pemain.

Terdapat kira-kira 27 muzik yang menarik dan kreatif untuk didengarkan. Bukan itu sahaja, anda juga dapat bersaing dengan lawan melalui internet alias permainan ini boleh dimainkan secara dalam talian. Adakah anda juara? Buktikan dan mainkan permainan di sini.

6. Pertempuran Band Guitar

Pertempuran Band Guitar

Permainan Guitar Band Battle ini mengundang pemain yang menyukai gitar untuk bersaing dengan pemain lain. Kerana Guitar Band Battle mempunyai fitur  multiplayer,  jadi anda boleh mengajak rakan-rakan untuk bersaing bermain gitar dalam permainan ini.

Selain keseronokan bermain gitar, Guitar Band Battle juga menyajikan ciri-ciri lain di mana anda dapat menyesuaikan gitar mengikut citarasa. Untuk mengubah reka bentuk gitar, sudah tentu anda mesti mencapai sasaran dan misi tertentu, ya.

7. Legenda Gitar

Legenda Gitar

Memang, permainan gitar dari Guitar Legend tidak memaparkan gambar seperti gitar sebenar dan menekankan konsep seperti permainan Guitar Flash. Menekan butang berwarna dan hanya menekannya. Kepantasan irama lagu menjadi cabaran yang sangat menarik untuk dimainkan.

Anda boleh memilih empat tahap kesukaran yang telah disediakan oleh permainan Guitar Legend. Di samping itu, pemain dapat memperoleh pencapaian sekiranya berjaya memperoleh skor dan skor tertinggi dalam permainan. Adakah anda seorang pemain yang merasa dapat memperoleh skor tertinggi dalam permainan Guitar Legend? Mari buktikan dan mainkan permainan dengan mengklik di sini.

8. Mainkan Guitar Simulator

Mainkan Guitar Simulator

Kembali lagi dengan permainan gitar dengan grafik dan antara muka seperti gitar sebenar. Mainkan Guitar Simulator, permainan yang cukup menarik dan menarik untuk dimainkan oleh anda terutamanya jika anda suka alat gitar. Tidak perlu bersusah payah membawa gitar ke mana sahaja atau membeli alat muzik gitar, cukup mainkan permainan Main Guitar Simulator.

Permainan ini menawarkan ciri di mana anda boleh mendapatkan sensasi seperti bermain gitar sebenar dengan hanya bergantung pada telefon Android sahaja. Seperti permainan simulasi yang lain, Play Guitar Simulator juga dilengkapi dengan ciri-ciri unggul sesuai dengan keperluan pemain gitar. Adakah anda ingin mencubanya? Sekiranya anda mahu, anda boleh klik di sini untuk mendapatkan permainan.

9. Gitar Sebenar - Simulator Gitar

Gitar Sebenar - Simulator Gitar

Permainan simulator gitar terbaik juga ditawarkan oleh permainan yang disebut Real Guitar - Guitar Simulator. Permainan ini menyajikan pelbagai perkara menarik yang dapat menarik pengguna Android yang ingin memainkannya, seperti ketersediaan gitar akustik, gitar elektrik, dan banyak lagi.

Selain itu, Real Guitar - Guitar Simulator juga menyediakan pelbagai lagu terkenal dan tentunya kedengaran tidak asing lagi bagi para pemain. Anda ingin tahu betapa seronoknya permainan gitar Real Guitar - Guitar Simulator? Muat turun di sini.

10. Gitar Solo HD?

Satu lagi, permainan Guitar Solo HD? Dalam permainan ini, anda boleh bermain gitar dengan 3 mod berbeza, iaitu mod Solo, mod Skala, dan mod Chord. Dalam setiap mod, terdapat banyak pilihan lagu. Untuk memilih lagu, anda boleh mengikuti mengikut genre lagu kegemaran anda, seperti jazz, pop, rock, metal, blues, dan banyak genre lain.

Bukan itu sahaja, Guitar Solo HD? juga menawarkan pelbagai bunyi yang menipu  seperti akustik, klasik, hingga gitar elektrik. Nah, bahagian terpenting dari permainan ini adalah kapasiti super ringannya. Perhatikan, permainan percuma yang dibuat oleh Batalsoft ini hanya memerlukan 6MB ruang  !

Cadangan Permainan Lain

Terdapat cadangan untuk permainan gitar lain yang menyeronokkan untuk dimainkan. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Simulator Gitar Sebenar

Simulator Gitar Sebenar

Nah, bagi anda yang ingin bermain gitar melalui skrin Android Mobile, anda boleh mencuba permainan gitar simulasi yang satu ini. Real Guitar Simulator, permainan yang akan membuat pemain tahu bagaimana bermain gitar. Dengan syarat kunci gitar lengkap dalam permainan.

Bukan hanya kunci gitar, malah grafik dan antara muka yang dipaparkan oleh Real Guitar Simulator juga mempunyai gambar seperti gitar sebenar juga. Anda hanya perlu menyentuh tali yang muncul di skrin telefon bimbit dan bermain gitar. Mudah, praktikal dan percuma.

12. Muzik Gitar Sebenar

Muzik Gitar Sebenar

Akhir sekali, anda juga boleh mencuba gitar terbaik yang satu ini. Sebabnya, Muzik Gitar Sebenar akan memberikan sensasi seperti anda adalah pemain gitar yang boleh dipercayai. Dengan hanya telefon bimbit Android anda, anda boleh bermain gitar dengan pelbagai instrumen.

Tidak hanya dengan bergantung pada pelbagai instrumen, Real Guitar Music juga mendakwa bahawa permainan ini mempunyai kualiti suara dan audio terbaik untuk para pemain. Kembali untuk bercakap mengenai instrumen, Muzik Gitar Sebenar menyediakan Rock, Blues, Jazz, Muzik Latin dan banyak lagi.

13. Kehidupan Rock - Legenda Gitar

Rock Life - Legenda Gitar

Sama seperti Guitar Flash, Rock Life - Guitar Legend juga mempunyai konsep permainan yang sama. Perbezaan antara keduanya adalah genre muzik gitar yang disampaikan. Rock Life - Guitar Legend, seperti yang dijelaskan oleh nama permainan, permainan ini lebih menumpukan pada genre gitar muzik Rock.

Jadi, bagi anda yang gemar memilih instrumen gitar dalam genre Rock , mungkin sesuai untuk memainkan Rock Life - Guitar Legend. Permainan ini bukan sahaja menyajikan genre Rock yang keren, tetapi ada juga ciri-ciri lain yang sangat baik yang anda dapati dengan bermain permainan.

14. Batu Gitar

Batu Gitar

Sama seperti permainan gitar yang disebutkan sebelumnya, Guitar Rock juga memiliki  permainan yang  sama dengan Guitar Legend. Walaupun kelihatan sama, Rock Guitar tidak dapat dilupakan kerana permainannya cukup menarik dan ketagihan.

Terdapat banyak pilihan lagu yang boleh anda mainkan dari pelbagai  genre. Bukan itu sahaja, malah Guitar Rock menjanjikan resolusi HD untuk setiap lagu. Oh ya,  setiap pemain juga boleh memilih 3 jenis gitar yang sudah ada di Guitar Rock. Berminat untuk bermain?

Itu adalah kajian kesepuluh yang boleh menjadi pilihan anda untuk bermain gitar di telefon Android. 10 permainan gitar di Android cukup menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan. Apa tunggu lagi, mari kita memuat turun permainan dengan segera.