10 Permainan Android Seram Terbaik yang sangat menakutkan

Bosan dengan permainan biasa-biasa saja? Mungkin sudah tiba masanya anda mencuba bermain permainan seram. Pada kesempatan ini, saya akan mencadangkan beberapa permainan seram Android terbaik yang mesti anda cuba.

Permainan-permainan ini bukan hanya menyenangkan untuk dimainkan, tetapi kesan visual dan suara dalam permainan ini dapat membuat rambut anda merangkak. Dijamin anda akan berfikir dua kali sekiranya mahu bermain sendirian pada waktu malam.

10 Permainan Seram Terbaik di Android

1. Pemutus Kutukan: Rumah Seram

Rumah Kengerian Kutukan Pemutus

Ini adalah permainan teka-teki titik dan klik . Sebagai pemain, anda mesti menjelajah rumah berhantu untuk membongkar rahsia tersembunyi. Sebenarnya, anda juga akan menjalin komunikasi dengan psikik.

Dalam permainan ini, anda tidak akan menemui hantu yang muncul di depan wajah anda secara tiba-tiba, Curse Breakers lebih merupakan permainan kasual yang membawa unsur-unsur seram. Curser Breakers: Horror Mansion adalah permainan percuma yang terdapat di Google Play Store.

2. Slendrina

Slendrina The Cellar (Percuma)

Tujuan permainan ini sebenarnya sangat mudah, anda hanya diminta untuk mencari 8 buku lama yang hilang. Namun, jangan  memandang rendah  misi, ya! Sebabnya, pengembaraan anda untuk mencari lapan buah buku itu sangat sukar dan dipenuhi dengan unsur-unsur mistik. Anda juga diminta untuk menyelesaikan beberapa teka-teki,  anda tahu. Berani bermain permainan Slendrina?

3. Pencetus Mati 2

Pencetus Mati 2

Selepas kejayaan Dead Trigger 1, Madfinger Games melancarkan siri Dead Trigger kedua. Seperti siri sebelumnya, pemain harus bertarung dengan banyak zombi. Anda akan dilengkapi dengan pelbagai senjata, seperti pedang, katanas, dan senapang.

Permainan ini cukup menarik dan mengasyikkan. Bolehkah anda melawan sebilangan besar zombi sahaja? Buktikan dengan memuat turun Dead Trigger 2 sekarang! Permainan ini boleh diperoleh secara percuma di Google Play Store.

4. Pemberita 2

Wartawan 2

Sekiranya anda mahukan permainan yang tegang dan ngeri, cuba mainkan permainan Reporter 2. Di sini, pemain akan diposisikan sebagai seseorang yang selamat dari hospital akibat kejadian. Tetapi, secara ajaib, sekarang anda dibawa ke sebuah rumah.

Anda melihat seorang gadis misteri yang sering muncul dan tiba-tiba hilang begitu sahaja. Pada mulanya, anda akan berasa tidak peduli. Tetapi kemudian, rasa ingin tahu tentang gadis itu timbul dan setiap malam anda tidak akan pernah tenang kerana akan selalu menghantui.

5. DAERAH

DAERAH

Permainan ini diperkenalkan sebagai salah satu permainan di PC yang kemudian dikerjakan untuk menjadi permainan Android. Permainan, yang merupakan salah satu permainan editor terbaik, menyajikan petualangan seram yang tegang.

Di sini akan dipaparkan kisah-kisah yang cukup tegang dan tegang. Bukan itu sahaja, malah DISTRAINT memberikan  kesan bunyi  yang menjadikan suasana lebih tegang dan menyeramkan. Ingin bermain? Muat turun di sini.

6. Musim Berjalan Mati Satu dan Dua

The Walking Dead Musim Satu dan Dua

Siapa yang tidak biasa dengan siri televisyen yang sedang berkembang pesat di pelbagai negara, The Walking Dead? Berdasarkan kejayaan siri televisyen, sekarang anda boleh bermain permainan The Walking Dead. Dalam permainan ini, anda akan bermain dengan Lee, seorang lelaki yang sedang mencari gadis bernama Clementine, di mana gadis ini mesti bertahan dengan mengelakkan zombi yang berkeliaran.

Ciri grafik yang hebat, jalan cerita yang menarik, dan keputusan yang harus anda buat sebagai pemain menjadikan permainan The Walking Dead Season One and Two sebagai permainan seram Android yang patut dimainkan.

Permainan ini bukan permainan yang paling menakutkan, tetapi pengembaraan dengan zombi sudah cukup untuk membuat kita tegang ketika bermain. Muat turun The Walking Dead Season One di sini dan Muat turun Walking Dead Musim Kedua di sini.

7. Mata

mata

Dalam permainan ini, anda tidak dilengkapi dengan senjata untuk membunuh hantu. Eyes adalah permainan arcade yang mengambil tetapan di ruang bawah tanah kosong yang tidak digunakan. Matlamat utama pemain adalah mengumpulkan lebih banyak barang berharga dengan menjelajah ruang bawah tanah.

Apabila skrin anda muncul perkataan "RUN!" itu bermaksud ada hantu di sekitar anda. Apabila anda melihat sekeliling, anda akan mendapati hantu mengejar anda. Perkara yang harus anda lakukan adalah melarikan diri supaya anda tidak terbunuh oleh hantu. Eyes adalah permainan sederhana yang cukup untuk mencabar keberanian anda.

8. Menjadi Orang Mati

Ke Mati

Permainan bertahan satu ini menjadikan anda terus berjalan tanpa had. Pada pandangan pertama plot permainan ini serupa dengan Temple Run. Tidak melepaskan diri dari raksasa yang ingin memakan anda, tetapi anda harus bertahan dari sejumlah zombi.

Persekitaran yang berpasir gelap adalah latar utama Into the Dead. Anda mesti menyelamatkan diri dari jumlah zombi yang tidak dapat dihentikan. Into the Dead adalah permainan yang cukup popular. Permainan yang dibuat oleh PIKPOK juga tersedia secara percuma.

9. Limbo

Limbo

Tidak ada hantu, tidak ada zombi. Di Limbo, anda melakonkan watak dalam bentuk seorang anak kecil yang berusaha mencari adiknya. Namun, kenyataannya tidak sesederhana itu. Anda harus melalui kawasan dan perangkap yang menakutkan untuk dapat mencari adik.

Tidak ada warna lain selain hitam dan putih dalam permainan ini. Anda akan berasa seperti berada di dunia lain semasa bermain Limbo. Walaupun nampaknya ini hanya permainan sederhana, Limbo mendapat 4.8 daripada 5 penilaian.

10. Nenek

nenek

Granny adalah salah satu permainan  seram-seram yang  paling mendebarkan. Bagaimana tidak, di sini menceritakan bagaimana anda terperangkap di sebuah rumah sahaja. Dengan menakutkan, di rumah itu ada seorang nenek gila yang suka membunuh.

Anda harus menyelamatkan diri dan keluar dari rumah tidak kira apa pun. Jangan ditangkap oleh neneknya, kerana anda mungkin telah dibunuh oleh nenek itu. Sekiranya anda mendengar nenek menghampiri anda, sembunyikan segera! Bawa peralatan, senjata, dan barang-barang yang boleh anda gunakan untuk mempertahankan diri.

Selain 10 permainan seram di atas, ia juga mempunyai beberapa cadangan untuk permainan menakutkan yang boleh anda mainkan di Android. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore. Berikut adalah beberapa cadangan permainan.

11. Hospital Mental V

Hospital Mental V

Mark, seorang wartawan yang meneliti fakta di sebalik misteri hospital psikiatri, hilang dan tidak pernah pulang ke rumah. Akhirnya, anda, adik, mengetahui kebenaran di sebalik penerokaan suaka.

Tetapi apa yang dia dapati? Mayat Mark bersama wartawan yang lain! Mereka semua mati dalam keadaan misteri, walaupun hospital jiwa itu tidak berpenghuni. Akhirnya, si adik berusaha untuk mengetahui apa yang sebenarnya berlaku. Bolehkah anda mencari misteri di sebalik suaka ini? Muat turun permainan di sini.

12. Fran Bow Bab 5

Fran Bow Bab 5

Walaupun permainan ini dibayar, kegembiraan dan ketegangan yang ditawarkan dalam Fran Bow Bab 5 tidak dapat dielakkan. Dalam permainan tersebut terdapat seorang gadis yang mengalami gangguan jiwa dengan nasib yang kurang bernasib baik.

Kemudian pada suatu hari, dia mendapati ibu bapanya hilang dari rumahnya. Dia cuba mencari ibu bapanya. Dalam perjalanan mencari ibu bapanya, gadis kecil ini berhadapan dengan perkara-perkara menakutkan. Ialah? Muat turun permainan di sini.

13. Bilik Pembunuhan

Bilik Pembunuhan

Mungkin tidak ramai yang tahu mengenai permainan Murder Room. Namun, menurut Murder Room wajar diklaim sebagai permainan seram Android terbaik dan cukup menakutkan. Dalam permainan teka-teki ini, anda mesti melepaskan diri dari kurungan.

Banyak paparan visual permainan ini cukup "menjengkelkan". Apabila anda menyelesaikan cerita utama, anda harus membeli bahagian kedua jika anda mahu menyelesaikan permainan ini. Murder Room adalah permainan yang hanya menguji adrenalin anda. Bukan hanya itu, permainan ini juga mempunyai beberapa perubahan pintar yang menakutkan. Murder Room boleh dimuat turun secara percuma melalui Google Play Store.

14. Lima Malam Di Freddy's

Five Nights At Freddy's adalah permainan seram Android terbaik yang pernah ada. Kerana, di tengah-tengah munculnya permainan seram yang membawa zombie dan hantu sebagai daya tarik, Scott Cawthon membuat permainan seram yang menggunakan boneka animatronik.

Ringkasnya, anda akan bertindak sebagai pegawai shift malam di sebuah bekas restoran di mana terdapat boneka animatronik. Anda mesti memantau semua bilik di bangunan.

Semasa anda menonton boneka animatronik, boneka itu tidak bergerak, tetapi setelah anda tidak menontonnya, ia akan masuk ke bilik anda. Apabila anak patung itu datang, anda mesti segera menutup pintu bilik anda.

Dalam permainan ini, pemain mendapatkan ransum elektrik yang dapat digunakan untuk mengendalikan kamera pengawasan, pencahayaan, ventilasi, dan pintu penutup. Sekiranya catuan elektrik habis, anda tidak dapat menutup pintu ketika anak patung animatronik datang untuk membunuh anda.

Five Nights at Freddy's adalah permainan seram terlaris yang pernah ada, setakat ini terdapat 4 siri permainan ini yang boleh dimuat turun di Google Play Store. Dijamin, anda tidak akan bosan bermain semua siri permainan.

15. Mimpi buruk Dungeon

Mimpi buruk Dungeon

Sebelum Five Nights At Freddy's mengambil alih gelaran permainan seram paling menakutkan, gelaran tersebut dipegang oleh Dungeon Nightmares. Anda mesti meneroka dalam kegelapan. Anda akan merangkak di bilik yang sempit dan bertemu dengan pelbagai makhluk menyeramkan.

Anda dibuat seolah-olah anda bermimpi berada di penjara tanpa henti yang dipenuhi dengan hantu yang menakutkan. Lilin yang ada adalah petunjuk untuk keluar dari labirin. Dapatkan pengalaman terbaik ketika bermain permainan seram dengan memuat turun Dungeon Nightmares yang dijual dengan harga hanya Rp. 18.000.

Jangan mengaku berani jika anda belum bermain semua permainan seram Android terbaik di atas. Permainan ini cukup untuk menguji adrenalin anda , anda tahu . Ayuh , buktikan keberanian anda dengan memuat turun dan bermain semua permainan seram yang disyorkan oleh ini.