10 Permainan Hantu yang paling menakutkan dan terbaik di Android

Ingin bermain permainan yang merangsang adrenalin? Mahukan permainan yang tegang? Bukan hanya permainan lumba motosikal atau permainan basikal tarik yang membuat jantung anda berdegup lebih laju, tetapi kali ini ia adalah permainan hantu yang akan siap untuk memacu adrenalin sesiapa sahaja yang memainkannya. Pelbagai permainan hantu dengan pelbagai konsep boleh didapati di PlayStore.

Bagi anda yang gemarkan perkara yang berbau mistik dan seram tentunya mesti mencuba 10 permainan hantu yang paling menakutkan dan mendebarkan di Android. Saya tertanya-tanya permainan mana yang paling menakutkan? Adakah terdapat permainan di rumah berhantu? Semua jawapan akan disemak dalam artikel berikut. Jadi, teruskan membaca artikel hingga akhir!

10 Permainan Hantu Terbaik di Android

1. Pemburu Pocong

Pemburu Pocong

Adakah anda berani? Sekiranya anda benar-benar berani mencuba permainan hantu yang satu ini, Pocong Hunter. Permainan ini adalah permainan di mana anda harus memburu pocong yang berkeliaran. Di dalamnya, pemain akan ditempatkan sebagai anak lelaki hanya dengan bergantung pada alat kayu untuk memukul pocong.

Permulaan kisah permainan ini bermula di mana sebuah kampung dilanda dan diserang oleh makhluk ghaib, terutama Pocong. Kerana serangan itu, penduduk kampung mulai dari orang dewasa hingga kanak-kanak, lelaki dan wanita, diculik oleh makhluk ghaib. Hanya seorang budak lelaki yang bernasib baik tidak diculik, tetapi dia harus menyelamatkan seluruh masyarakat. Awak boleh? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

2. Mata - Permainan Seram

Mata - Permainan Seram

Ketegangan, membuat jantung berdegup kencang dan kaget, mungkin kata-kata itu dapat menggambarkan ketakutan yang ditunjukkan oleh permainan yang dibuat oleh Paulina Pabis & MichaƂ Pabis. Permainan mereka dipanggil atau dipanggil Eyes - The Horror Game. Permainan seram atau berhantu ini telah dimuat turun lebih daripada 300,000 kali di PlayStore.

Komen atau penilaian yang diberikan cukup bagus di mana hampir semua mereka mengatakan permainan ini menakutkan. Dalam permainan, pemain akan dijemput untuk melawat rumah berhantu. Ya, aura dan animasi yang ditawarkan boleh dikatakan cukup mencengkam dan menjadikan leher tegak. Anda harus mengumpulkan sesuatu yang berharga dan berhati-hati dengan sesuatu yang muncul, apa itu? Lihat di sini.

3. Slendrina: The Cellar (Percuma)

Slendrina The Cellar (Percuma)

Ingin berjalan dan mengembara di rumah berhantu yang menyeronokkan yang penuh dengan makhluk astral yang tidak kelihatan? Slendrina: Cellar (Percuma) boleh menjadi salah satu permainan hantu yang tepat untuk dimainkan oleh anda peminat permainan seram. Menyeramkan, mencengkam, dan tegang adalah perkara biasa yang terdapat dalam permainan tandu DVLoper.

Slendrina: The Cellar (Percuma) akan memberikan pemain untuk mencari buku lama. Bukan hanya satu buku, tetapi terdapat banyak buku yang dapat dijumpai dan diambil di rumah berhantu yang dihuni oleh Slendrina. Dia adalah makhluk ghaib yang suka mengganggu sesiapa sahaja yang memasuki wilayahnya. Boleh dapatkan buku itu? Tekan di sini.

4. Ghost Town Adventures: Mystery Riddles Game

Permainan Hantu Misteri Adventure Town

Bermain permainan hantu sambil menyelesaikan misteri dengan jenis atau konsep teka-teki memang paling menggembirakan ditambah dengan ketegangan yang dibawa oleh aktiviti seram, sehingga ditawarkan oleh permainan Ghost Town Adventures: Mystery Riddles Game. Dalam permainan ini, pemain akan diberi misi misteri.

Bukan hanya satu misi, bahkan ada banyak misi misteri yang mesti diselesaikan oleh anda. Di dalamnya, dipasang fiutr di mana terdapat 20 arena misteri lengkap dengan kepingan misteri yang mesti diselesaikan. Kadang kala anda harus menyelesaikannya dengan teka-teki. Ingin mencuba? Muat turun di sini.

5. Hospital Seram 2

Hospital Seram 2

Bukan rumah berhantu, kali ini anda akan mencari-cari sesuatu di hospital yang penuh dengan makhluk ghaib. Hospital, yang telah lama diabaikan, pasti akan menjadi sarang hantu berkumpul. Walau bagaimanapun, anda mesti menyelesaikan misi.

Turun di lorong hospital mesti berhati-hati dengan sesuatu yang tiba-tiba muncul di depan wajah anda. Permainan ini semakin tegang kerana sudut pandangan yang dipaparkan adalah perspektif orang pertama. Khamis mengesyorkan bermain permainan ini menggunakan alat dengar. Berani mencuba? Muat turun di sini.

6. dia Takut: Rumah Menjerit Menyeramkan

The Fear: Rumah Menjerit Menyeramkan

Pada suatu hari ada pasangan yang awalnya hidup bahagia. Namun, dua bulan kebelakangan ini si isteri mempunyai sikap yang dapat dianggap jauh dari normal. Suka menyakiti dirinya sendiri malah jangan segan untuk menyakiti orang lain. Akhirnya suami memutuskan untuk menghantar isterinya, Marta, ke hospital mental. Akhirnya, didapati bahawa Marta mempunyai penyakit psikiatri yang tidak ada penawarnya.

Mike, itulah yang disebut oleh suaminya atau, lebih tepatnya, bekas suami Marta, menikah semula dan sangat, sangat gembira dengan keluarga barunya. Namun, selama berhari-hari dia selalu mengimpikan Marta dan bahkan mengganas oleh Marta. Mike harus mengetahui apa yang telah berlaku, dia kembali ke rumah lamanya dan menemui sesuatu yang misteri di sana. Ialah? Teruskan cerita di sini.

7. Hantuted Clown Circus 3D

Hantuted Clown Circus 3D

Apa yang anda bayangkan semasa mendengar perkataan badut? Ada yang kelakar? Walaupun permainan hantu ini memang menyajikan animasi badut, tetapi permainan ini bukanlah permainan lucu. Sebaliknya, Haunted Clown Circus 3D sebenarnya membawa suasana seram yang tegang.

Walaupun mempunyai jalan cerita yang sangat biasa, tetapi permainan ini sangat tidak biasa. Permulaan cerita, permainan ini atau dipanggil Haunted Clown Circus 3D mengundang anda ke taman permainan yang penuh dengan anak patung dan badut. Namun, siapa sangka bahawa anda tidak akan pernah kembali dari taman permainan. Mari cari jalan keluar di sini.

8. Suaka Paranormal

Suaka Psikik

Hanya bergantung pada kamera, anda harus melalui hospital mental yang dipenuhi dengan aura ngeri yang mengerikan. Paranormal Asylum, tidak kurang menakutkan daripada permainan hantu yang telah disebutkan dalam poin sebelumnya.

Di sini, anda akan diberi misi di mana anda harus mencari 8 anak patung berhantu. Perkara itu tidak akan mudah, artikel, hantu wanita akan selalu mengganggu anda di hospital jiwa. Paranormal Asylum juga menceritakan kisah hantu seorang wanita yang meninggal di hospital jiwa. Bagaimana anda keluar dari hospital mental? Dapatkan jawapannya di sini.

9. Wartawan 2

Wartawan 2

Ya, permainan Reporter 2 ini menyajikan kisah yang lebih tegang daripada versi pertama permainan. Di sini, anda tiba-tiba bangun di sebuah bangunan di suatu tempat. Anda adalah seseorang yang terselamat dalam kejadian di hospital.

Banyak misteri mesti diselesaikan! Bermula dari bangunan yang tiba-tiba anda duduki, hospital, hingga gadis misteri yang selalu menghampiri anda. Adakah anda bersedia untuk menjadi seorang yang berani yang membongkar semua jenis misteri? Sekiranya anda yakin dan berani, anda boleh membuktikannya dengan bermain permainan di sini.

10. Pemberita

Wartawan

Sebuah kampung kecil terkejut dengan jumlah pembunuhan dan menyatakan kes pembunuhan bersiri. Tidak ada yang tahu siapa pembunuhnya dan apa motifnya. Oleh itu, suatu hari seorang wartawan bertekad untuk mencari tahu sendiri untuk mencari berita eksklusif.

Daripada mendedahkan pembunuh bersiri itu, wartawan itu dihantui oleh perkara-perkara mistik. Anda berani membongkar misteri di sebalik pembunuhan bersiri itu? Anda akan menentukan kesudahannya dan menemui cabaran tegas dalam Reporter 2.

Cadangan Permainan Lain

Rasa permainan di atas kurang menyeramkan untuk anda? Kemudian anda boleh mencuba cadangan dari permainan hantu lain dari Caris Signal. Permainan cadangan berikut tidak kurang hebatnya dengan sepuluh permainan di atas yang  anda ketahui. Mari kita dengar ulasan berikut.

11. Hospital Mental V

Hospital Mental V

Mark, seorang lelaki yang mempunyai profesion sebagai wartawan, tiba-tiba hilang bersama anak buahnya. Namun, kehilangan Mark ternyata menjadikan adik lelaki, anda, menjadi penasaran di mana kakak dan rakan sekerjanya pergi.

Kemudian, dengan rasa ingin tahu yang sangat tinggi, dia bertekad untuk mengetahui dan diketahui bahawa abang dan rakannya mencari berita misteri di sebuah hospital jiwa. Malangnya, adik lelaki itu mendapati adiknya mati bersama rakan-rakannya. Akhirnya, dia memutuskan untuk pergi ke rumah suaka dan mencari misteri. Apakah itu? Dapatkan jawapannya di sini.

12. Hospital Mental IV

Hospital Mental IV

Ini adalah permainan menakutkan yang dilanjutkan dari Mental Hospital V. Namun, kisah permainan Mental Hospital IV adalah kesinambungan dari Mental Hospital III. Dikatakan, seorang guru sekolah yang dirasuk oleh roh yang berlaku di St. Peter Nampaknya, dari kepemilikan yang membuat anda menjadi penasaran dan menemui fakta yang mengerikan! Ialah?

Tegang dan mencengkam, itulah koleksi 10 permainan hantu paling seram versi Caris Signal. Semua permainan di atas boleh dimainkan pada peranti Android. Mana permainan yang paling menakutkan pada pendapat anda? Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan menyeramkan yang lain, tuliskan di ruangan komen, ok?