10 Permainan Vampire Menakutkan Terbaik di Android

Setiap 31 Oktober, kebanyakan negara di barat merayakan Halloween. Perayaan ini sama dengan pakaian yang menakutkan. Sekarang, adakah anda berminat untuk meraikan Halloween? Sebab, mempunyai senarai permainan bertema vampire yang menakutkan. Ayuh , mainkan permainan ini untuk merasakan suasana Halloween.

Pada kesempatan ini, ia tidak akan membincangkan mengenai permainan kad, COC, atau penembak tepat. Kami akan membincangkan mengenai permainan vampire di Android yang cukup menakutkan. Uji adrenalin dan keberanian anda dengan bermain permainan berikut.

10 Permainan Vampire Terbaik di Android

1. Lelaki atau Vampire

Lelaki atau Vampire

Dunia telah hancur oleh serangan para vampir. Dunia menjadi gelap, huru-hara dan tidak teratur. Hanya raja yang dapat memulihkan segalanya sehingga dia dapat kembali normal, menjadi dunia damai dan tenang tanpa pertumpahan darah lagi.

Anda, sebagai raja, mesti bersedia melawan vampir dengan semua kekuatan yang anda ada. Mungkin pada peringkat awal akan menjadi sukar, tetapi setelah anda mengembangkan watak raja maka semuanya akan menjadi mudah. Berhati-hati dengan vampir yang akan terus datang membunuh anda. Bolehkah anda menyelamatkan dunia? Tolong buktikan dengan bermain permainan di sini.

2. Legenda Gelap

Legenda Gelap

Dark Legends adalah permainan vampire dengan grafik 3D dan konsep MMORPG. Watak utama dalam permainan ini adalah vampir. Di mana vampir berada di ambang kepupusan kerana manusia meminta pertolongan makhluk ghaib jahat untuk menyingkirkan negara-negara vampire. Pemain adalah barisan pertahanan terakhir negara vampire untuk menguasai dan memusnahkan musuh.

Apabila pemain berjaya membunuh musuh, Vampire Powers akan terbuka. Semakin banyak Kekuatan Vampire yang dikumpulkan, pemain akan menjadi lebih kuat untuk menghancurkan musuh. Dark Legends adalah permainan percuma yang siap membawa anda ke kegelapan yang mencengkam.

3. Vampire Rush

Vampire Rush Permainan Vampir

Mulakan pengalaman mendebarkan anda dengan bermain Vampire Rush. Ini adalah permainan yang memerlukan anda bertindak pantas. Tugas pemain dalam permainan ini adalah membimbing pahlawan vampir melalui sejumlah musuh, mulai dari monster, manusia serigala, hingga zombie.

Permainan pengembaraan yang satu ini sungguh menarik dan mendebarkan. Kawalan yang mudah dan grafik yang menakjubkan adalah tarikan Vampire Rush. Sebenarnya, dalam permainan ini anda tidak perlu berfikir terlalu keras, tugas anda hanyalah berjalan cepat dan melawan semua musuh yang anda temui dalam perjalanan.

4. Vampir: Todd dan Jessica

Vampir: Todd dan Jessica

Permainan vampire ini akan membawa anda dalam petualangan dalam kisah percintaan Todd dan Jessica. Todd adalah vampir yang rindu untuk menjadi manusia semula apabila bertemu dengan cinta sejatinya, Jessica. Namun, pengembaraan baru bermula ketika Jessica diculik. Zack, seorang vampir yang karismatik dan berbahaya, mempunyai rancangan jahat terhadap Jessica.

Nah, tugas pemain dalam permainan ini adalah untuk membantu Todd menyelamatkan Jessica. Terokai lokasi yang menakutkan, temui pelbagai watak dan kumpulkan pelbagai objek penting untuk menyelesaikan teka-teki di Vampires: Todd dan Jessica.

5. Jiwa Malam Vampire

Jiwa Malam Vampire

Dalam permainan Vampire Night Soul ini, pemain akan diposisikan sebagai vampire. Bukan hanya untuk menjadi vampir, anda harus mendapat kekuatan dengan menyerang manusia dan makhluk lain selain vampir.

Tidak mudah menyerang manusia dan makhluk lain, artikel manusia dan makhluk lain cukup kuat. Sebagai tambahan, pemain akan diminta untuk menaikkan level dan mendapatkan kekuatan yang luar biasa untuk menjadi vampir. Mahu main? Muat turun di sini.

6. Vampire Slasher

Pemecah Vampire

Kingkong Games Inc. melancarkan permainan petualangan dan pertahanan untuk mengalahkan vampir dan menghancurkan pangkalan mereka. Buat strategi dan kemahiran untuk memenangkan perang melawan vampir yang dahagakan darah.

Vampire Slasher adalah permainan di mana anda tidak perlu melawan vampir sahaja, tetapi anda juga mempunyai pasukan untuk melawan vampir. Terdapat 18 kemahiran yang mesti ditingkatkan sehingga anda dapat mengalahkan vampir. Lakukan apa sahaja yang boleh membuat anda menang, tetapi elakkan menggunakan cheat kerana permainan ini dapat segera mengesan jika anda menggunakan cheat ketika bermain.

7. Pilihan Vampire

Pilihan Vampire

Tidak seperti dua permainan yang telah kami sebutkan sebelumnya, Choice of the Vampire adalah permainan unik yang meletakkan anda sebagai vampire. Ya, anda adalah vampir yang hidup sekitar 200 ratus tahun, tepatnya pada tahun 1815 di New Orleans.

Dalam Pilihan Vampire, anda akan menjawab sejumlah soalan yang membawa anda kepada satu jawapan. Permainan ini akan menentukan sama ada anda vampire yang mengutamakan cinta, kuasa, atau penebusan.

8. Vampir Gelap

Vampir Gelap Gelap

Seterusnya adalah permainan MMORPG berasaskan vampire. Pemain Vampires Dark Rising akan mencari aspek permainan dan ciri interaksi yang belum pernah dilihat dari permainan yang juga terdapat dalam genre ini. Dengan kata lain, dalam permainan ini anda mesti lebih kuat daripada vampir lain yang dimainkan oleh pemain lain.

Anda harus memberi kekuatan luar biasa kepada keturunan anda, terlibat dalam semua misi dan pergaduhan, untuk memperbudak orang untuk menguruskan sistem kewangan anda. Vampires Dark Rising adalah permainan dalam talian yang memerlukan sambungan internet untuk memainkannya.

9. Vampire Legends

Legenda Vampire

Anda mungkin sudah tahu mengenai permainan yang mencari objek dalam gambar, bukan ? Nah, Vampire Legends adalah permainan semacam itu. Walau bagaimanapun, permainan ini membawa latar belakang Eropah pada abad ke-18. Terdapat 62 koleksi gambar yang setiap gambar mempunyai objek yang mesti anda kumpulkan.

Selain bermain permainan yang ada, anda juga harus menyelesaikan permainan mini untuk mengungkap misteri pegawai tempatan yang mencurigakan. Dalam Vampire Legends, anda adalah seorang detektif yang mesti menyelesaikan misteri dan mencegah kematian bersiri.

10. Pelari Vampire

Pelari Vampire

Permainan yang satu ini mengemukakan konsep di mana pemain akan diposisikan sebagai vampire yang sedang berjalan. Memang permainan ini mungkin tidak menyeramkan seperti permainan vampir lain. Tetapi Vampire Runner cukup menyeronokkan dan ketagihan.

Di sini anda hanya perlu berlari dan mengambil mata di setiap jalan yang anda lalui. Bukan hanya itu, anda juga akan menghadapi pelbagai jenis rintangan dan juga halangan yang akan menjadi penghalang untuk mengembara. Bersedia untuk dijalankan? Muat turun di sini.

Selain permainan vampir yang disebutkan di atas, kami juga memiliki sejumlah cadangan permainan bertema vampir lainnya. Tetapi sayangnya, beberapa permainan yang disyorkan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore. Berikut adalah cadangan permainan lain.

11. Vampir Manusia VS

Manusia Vampir Vampir

Dari tajuk sahaja anda akan dapat meneka bahawa Humans VS Vampires adalah permainan yang menceritakan perlawanan manusia terhadap vampir. Ya, Ethan dan rakan-rakannya mesti melindungi Kota Whitechapel dari vampir yang dahagakan darah.

Di Vampir VS Manusia, manusia memerangi vampir dengan bertarung satu lawan satu. Anda boleh melawan vampir di pinggir bandar, sekolah, teater, hingga kubur menyeramkan. Terdapat 5 tahap yang mesti anda selesaikan dalam permainan ini. Humans VS Vampires mendapat 1 juta muat turun dan mendapat penilaian 4.1 di Play Store.

12. Perang Vampire

Perang Vampire

Vampire War adalah permainan di mana anda adalah vampir yang mesti mempertahankan pemerintah dari serangan manusia dan manusia serigala. Permainan dengan grafik dan animasi yang menarik sememangnya sangat wajib dimainkan.

Terdapat pelbagai misi dan kemahiran baru dalam Vampire War. Di samping itu, anda juga harus berjuang dan merekrut pahlawan yang ingin memperjuangkan anda. Lakukan pelbagai misi gelap dalam Perang Vampire untuk mempertahankan kekuatan anda.

13. Pertembungan Yang Terkutuk

Pertembungan Yang Terkutuk

Sejak zaman kuno, vampir dan serigala selalu bertentangan antara satu sama lain. Clash of the Damned mengangkat legenda ini menjadi permainan pertempuran RPG. Ya, vampir penghisap darah akan bertarung dengan serigala yang tidak kurang hebatnya. Sebagai pemain, anda harus memutuskan sendiri parti mana yang akan anda mainkan.

Mulakan perjalanan untuk menuntut kembali tanah anda. Seperti kebanyakan permainan RPG, di Clash of the Damned anda juga harus meningkatkan kemampuan dan mengumpulkan barang khas. Walaupun belum membawa grafik 3D, tetapi permainan vampir melawan manusia serigala cukup tegang dan boleh menyebabkan ketagihan.

Berikut adalah senarai permainan vampir yang boleh anda mainkan untuk memeriahkan halloween hari ini. Sebilangan permainan ini mesti menggunakan sambungan internet untuk dapat memainkannya. Adakah anda mempunyai cadangan permainan bertema vampir lain? Jangan lupa berkongsi dengan pembaca lain dengan menulis nama permainan di ruangan komen di bawah.