10 permainan karrom terbaik di Android yang sangat mengujakan

Siapa yang tidak tahu permainan karrom? Permainan meja ini hampir sama dengan biliar. Walau bagaimanapun, karrom lebih sederhana dan boleh dimainkan oleh orang-orang dari semua peringkat umur. Permainan biliar di Android atau PC mungkin sudah biasa, bagaimana dengan permainan karrom? Permainan ini pastinya akan lebih menarik jika boleh dimainkan pada peranti Android, bukan ?

Nah, seperti biasa Caris Signal akan memberikan cadangan mengenai permainan karrom terbaik di Android. Tidak perlu mempunyai jadual karom anyway dapat bermain permainan ini mudah. Ambil telefon atau tablet Android anda dan pasang permainan karrom berikut.

10 Permainan Carrom Terbaik di Android

1. Real Carrom 3D: Berbilang pemain

Carrom 3D yang sebenar

Permainan karrom terbaik di Android menawarkan pengalaman bermain karrom digital. Hanya dengan jari anda, anda boleh memainkan permainan popular ini di Asia Tenggara melalui telefon pintar atau tablet.

Untuk melatih diri, anda boleh memilih mod pemain tunggal . Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuktikan diri anda, pilih mod masa nyata berbilang pemain dalam talian supaya anda dapat bermain dengan pemain lain. Selain itu, dalam Real Carrom 3D terdapat 4 mod permainan yang berbeza. Terdapat mod Main Cepat, Trick Shot, Blitzkrieg, dan Tournament. Real Carrom 3D boleh dimuat turun secara percuma di Play Store.

2. Carrom King ™

Carrom King ™

Diikuti oleh Carrom King ™, sebagai salah satu isyarat karrom terbaik dari Caris Signal. Dalam permainan ini, Carrom King ™ menyajikan animasi grafik 3D moden yang menjadikan animasi kelihatan lebih menarik. Untuk cara bermain dan peraturannya tetap sama seperti permainan karrom pada umumnya.

Kelebihannya lagi, Carrom King ™ tidak akan menggunakan banyak kapasiti pada telefon bimbit anda, kerana Carrom King ™ hanya mempunyai kapasiti 44 MB  Bagi anda yang berminat, anda boleh mendapatkan permainan secara langsung di sini.

3. Carrom Live 3D

Carrom Live

Cabar rakan Facebook anda untuk bermain Carrom Live 3D. Ini adalah permainan karrom berbilang pemain yang membolehkan anda bermain dengan orang lain. Dengan kawalan intuitif, Carrom Live 3D menawarkan pengalaman baru bermain karrom melalui alat yang anda gunakan.

Di samping itu, permainan ini juga menawarkan Gaya Percuma dan Hitam Putih. Tugas anda hanya untuk mengalahkan lawan anda untuk mendapatkan XP dan Chip. Anda juga biasanya bersaing untuk mendapat tempat pertama di papan pendahulu yang terdapat di Carrom Live 3D.

4. Carrom 3D PERCUMA

Carrom 3D PERCUMA

Carrom 3D PERCUMA hadir sebagai salah satu permainan karrom yang boleh anda mainkan pada peranti Android. Dalam permainan ini, permainan ini menyajikan paparan grafik 3D dengan pelbagai fitur yang siap untuk mempesonakan permainan. Anda boleh bermain dengan rakan atau AI dari Carrom 3D PERCUMA.

Bukan hanya itu, bahkan permainan ini juga menyediakan berbagai mod permainan seperti, Mod Carrom Klasik, Percubaan Masa, Mod Cabaran dan Mod Latihan. Jangan lupa, ada 30  cabaran  yang anda siap lengkapkan dalam permainan yang dibuat oleh EivaaGames ini. Berminat untuk bermain? Muat turun di sini.

5. Carrom Multiplayer - Permainan Carrom 3D

Carrom Multiplayer - Permainan Carrom 3D

Terdapat lebih banyak permainan karrom yang menyeronokkan dengan persembahan animasi 3D, Carrom Multiplayer - 3D Carrom Board Game. Ini adalah permainan percuma di mana pemain akan dijemput untuk bermain karrom dengan suasana  dalaman. Selain itu, permainan ini juga mempunyai ciri-ciri menarik, salah satunya adalah multiplayer. Dengan ciri-ciri ini, anda boleh mengajak rakan bermain karrom bersama  dalam talian.

Tetapi, jika anda tidak mempunyai rakan yang diundang untuk bermain Carrom Multiplayer - 3D Carrom Board Game, maka permainan ini menyediakan satu ciri permainan  pemain tunggal. Mod permainan akan membuat anda melawan AI & CPU dari Carrom Multiplayer - 3D Carrom Board Game. Bolehkah anda memainkannya? Buktikan dengan memuat turun permainan di sini.

6. Carrom 3D

Permainan Carrom Carrom 3D

Ingin bermain karom digital dengan rakan-rakan yang berdekatan dengan anda? Pasang Carrom 3D dan pasangkan peranti anda dengan rakan anda menggunakan WiFi atau Bluetooth. Carrom 3D dicipta untuk pemain pemula, pertengahan dan berkemahiran tinggi.

Permainan ini menawarkan kawalan intuitif dengan grafik yang boleh dikatakan cukup bagus. Permainan yang dikembangkan oleh Zagmoid mempunyai antara muka yang mudah yang membolehkan orang biasa bermain permainan ini dengan mudah. Sehingga kini, Carrom 3D telah dipasang 50 juta kali oleh pengguna Android dari Play Store.

7. Karrom

Carrom

Carrom adalah permainan yang mensimulasikan fizik, di mana anda harus melakukan tembakan zig-zag di atas meja karrom. Permainan ini cukup dikenali di Indonesia. Namun, kita harus mengakui bahawa karom memang jarang berlaku di Indonesia. Untuk mengatasi kerinduan permainan ini, anda boleh memuat turun Carrom.

Ini adalah permainan karrom untuk Android yang dikembangkan oleh Ingenium BD. Tidak ada peraturan yang rumit dalam permainan ini. Anda hanya perlu menembak sehingga biji karom masuk ke lubang di sudut meja. Carrom telah dimuat turun 1 juta kali dan mendapat penilaian 3.7 di Play Store.

8. Carrom Sepanjang Masa

Carrom Sepanjang Masa

Uji kemampuan anda bermain karrom melalui Carrom Sepanjang Masa. Permainan carrom terbaik di Android menawarkan mod permainan Single Player, Multiplayer, dan Challenges. Nah, mod Cabaran ini sangat sesuai untuk anda yang berasa seronok bermain karrom.

Kawalan penyerang di Carrom Sepanjang Masa sangat mudah kerana anda dapat mengarahkan hanya dengan menyeret jari ke semua arah. Sekiranya anda mahu memainkan mod berbilang pemain, anda tidak memerlukan dua peranti. Letakkan satu telefon atau tablet di atas meja, kemudian anda boleh bermain karrom secara bergilir-gilir dengan rakan anda.

9. Papan Carrom

Papan Carrom

Permainan karrom digital lain yang menawarkan pengalaman baru dalam bermain permainan ini. Tidak memerlukan papan karrom kerana anda hanya memerlukan peranti Android untuk dapat memainkan Papan Karrom.

Dalam permainan ini terdapat 4 komponen yang perlu anda ketahui, iaitu Striker, Queen, Black dan White. Cara bermain Carrom Board adalah dengan meletakkan penyerang (biji karrom) ke posisi yang diinginkan dengan menyeretnya. Tetapkan dayung ke kedudukan yang diinginkan. Seterusnya, tekan bahagian tengah bulatan besar untuk mengarahkan.

10. Sentuh Carrom

Sentuh Carrom

Di posisi terakhir terdapat Touch Carrom yang merupakan permainan karrom yang telah dipasang sebanyak 100 ribu kali pada peranti Android. Menawarkan permainan dan kawalan intuitif, Touch Carrom juga didakwa sebagai permainan karrom yang patut dicuba.

Penampilan permainan ini sangat sederhana dan cukup bagus. Tidak kalah dengan permainan karrom lain, Touch Carrom juga menawarkan mod single dan multiplayer.

Selain 10 permainan karrom yang dijelaskan di atas, kami juga memiliki sejumlah permainan lain yang disarankan untuk dimainkan pada perangkat Android. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Pergi Carrom

Pergi Carrom

Selamat datang ke permainan karrom terbaik dengan kawalan mudah, grafik hebat, dan permainan yang sangat menyeronokkan. Ya, Go Carrom adalah permainan karrom lain di Android yang menawarkan mod pemain tunggal atau berbilang pemain.

Salah satu mod permainan kegemaran di Go Carrom adalah berbilang pemain, di mana anda boleh melawan pemain lain dari negara-negara di seluruh dunia. Di sini, anda boleh memilih penyerang anda sendiri mengikut kehendak anda. Dalam permainan ini ada tahap yang mesti ditakluki. Setiap kenaikan tahap, anda akan mendapat bonus dalam bentuk batu permata.

12. Raja Carrom

Raja Carrom

Hampir sama dengan Go Carrom, di King of Carrom ini anda boleh bermain dalam mod berbilang pemain dengan pemain dari seluruh dunia. Permainan ini juga menawarkan tahap-up , memilih penyerang dengan sifat-sifat yang berbeza, dan membaling serbuk di papan karom itu. Serbuk yang dilemparkan di atas meja ini dapat mengurangkan geseran dan meningkatkan kelajuan.

Dengan kata lain, King of Carrom akan benar-benar membuat anda berasa seperti bermain karrom di dunia nyata. Setiap permainan ada duit syiling yang dipertaruhkan. Sekiranya anda menang, anda boleh mendapatkan lebih banyak duit syiling yang boleh digunakan untuk meningkatkan penyerang menjadi lebih baik.

13. Carrom Deluxe Percuma

Carrom Deluxe Permainan Percuma Carrom Terbaik

Daya tarikan Carrom Deluxe Free memang sukar dilupakan. Ini adalah permainan karrom 3D yang pasti akan membuatkan anda berasa seperti bermain karrom sebenar. Anda boleh bersaing dengan rakan anda pada peranti yang sama atau dengan bot dengan tahap yang berbeza.

Carrom Deluxe Free telah dioptimumkan untuk dapat menampilkan kualiti HD pada peranti anda. Selain itu, permainan ini juga menawarkan kawalan sentuhan yang mudah. Nah, adakah anda berminat untuk menyertai 1 juta pengguna Android lain yang telah memasang permainan ini?

14. KeramBool

KeramBool

ParagiSoft juga tidak mahu dikalahkan oleh  pembangun  lain untuk membuat dan mengembangkan permainan karrom pada peranti Android. Dalam permainan ini, KeramBool menggunakan bahasa Indonesia yang cukup sederhana dan tidak membingungkan.

Di sini, anda boleh menjemput rakan bermain karrom bersama. Selain itu, KeramBool mempunyai antara muka yang  sederhana dan tidak akan bermain-  main. Ingin bermain KeramBool? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun permainan secara langsung.

Memandangkan permainan karom itu sendiri sangat jarang dimainkan di Indonesia, permainan karom terbaik di Android dapat menjadi penyembuh rindu untuk memainkan permainan yang serupa dengan biliar ini. Di antara 10 permainan yang telah kami sebutkan di atas, permainan mana yang ingin anda pasang pada peranti Android anda?