10 Permainan Catur Terbaik dan Paling Mencabar di Android Mobile

Selain permainan lucu, permainan sekolah lama dan permainan mencabar seperti perlumbaan juga merupakan permainan menguras otak di PlayStore yang pastinya boleh dimainkan di telefon Android. Permainan ini dapat menajamkan otak dengan mengatur strategi untuk memenangkan permainan. Permainan apa itu? Ya, permainan catur. Ini bukan lagi rahsia, catur adalah salah satu permainan yang paling sukar.

Bukan mudah untuk menang dalam catur. Terutama jika AI yang disediakan sangat pintar untuk mengambil langkah-langkah untuk membuat pemain checkmate. Namun, terlalu banyak permainan catur yang hadir, tidak jarang membuat pengguna Android keliru memilih permainan catur terbaik. Nah, inilah masanya untuk mempersembahkan 10 permainan catur terbaik. Lihatlah!

10 Permainan Catur Terbaik di Android

1. Bebas Catur

Permainan catur percuma

Memainkan permainan catur sekarang tidak memerlukan membawa papan catur yang berat. Hanya dengan menggunakan telefon pintar gaya Android, anda boleh bermain catur di mana sahaja dan kapanpun, walaupun hanya untuk mengisi masa yang kosong. , bersedia dengan permainan catur yang mencabar.

Dalam permainan, menghadirkan AI yang cukup pintar dan sukar ditakluk. Mungkin pada peringkat awal anda dapat menaklukkannya. Namun, jangan memandang rendah otak yang diciptakan sebagai lawan anda di peringkat seterusnya. Akan sangat sukar untuk menakluki raja. Sekiranya anda dapat menakluk 12 tahap yang ada dengan yakin, cubalah permainannya di sini.

2. Catur

Catur

Pilihan yang tepat untuk pencinta catur. Anda boleh memuat turun permainan Catur ini secara percuma di PlayStore. Tidak jauh berbeza dengan permainan Chess Free sebelumnya di mana anda akan bersaing dengan AI dari permainan Chess. Namun, jika anda ingin bermain dengan rakan, pilih mod  berbilang pemain.

Di samping itu, Catur siap dengan 5 tema menarik dan anda boleh memilih mengikut selera. Tidak cukup di sana, malah Chess juga mendakwa dapat menampilkan paparan grafik yang baik dan juga  kesan bunyi yang  menarik. Ingin tahu? Main di sini.

3. Catur Sebenar

Catur Sebenar

Permainan catur yang dibawa oleh Alienforce mempunyai AI yang tidak kurang sukar untuk ditaklukkan. Catur Sebenar, itulah nama permainan yang telah menerima lebih daripada 200,000 muat turun. Real Chess dilengkapi dengan pelbagai ciri yang cukup mampu untuk permainan konsep catur di telefon bimbit Android.

Anda, pemain akan ditawarkan sekitar 2400 tahap dengan AI yang agak sukar. Namun, bagi anda sebagai pemula tidak perlu takut atau merasa putus asa. Sebabnya, Real Chess juga menunjukkan ciri petunjuk untuk pemain catur pemula. Dan jangan lupa, animasi 3D juga siap dipaparkan di layar Android. Muat turun di sini.

4. Catur - Main & Belajar

Catur - Main & Belajar

Pencinta catur atau bahkan pemula yang suka bermain dan ingin belajar banyak tentang catur boleh memuat turun permainan Catur - Main & Belajar di sini. Catur - Main & Belajar permainan yang bukan sahaja menyajikan catur tetapi juga belajar mengenai catur.

Catur - Main & Belajar siap dengan lebih daripada 50,000 tahap kesukaran, teka-teki, bahkan pengetahuan mengenai catur. Anda juga boleh memasuki forum pencinta catur dalam permainan yang telah dimuat turun oleh lebih dari 140,000 kali ini. Menarik dan mempunyai pelbagai ciri lengkap, bukan? Mari bermain dan belajar di Chess - Main & Belajar.

5. Catur Dengan Rakan Percuma

Catur Bersama Kawan Percuma

Nah, permainan catur ini adalah permainan catur yang cukup popular dengan kemudahan dalam taliannya. Catur Dengan Rakan Bebas hanya boleh dimainkan secara dalam talian dan bahkan lawannya adalah rakan pemain Chess With Friends Free. Terdapat dua cara untuk memilih lawan dalam permainan ini.

Pertama, anda boleh memilih siapa yang akan menjadi lawan anda di Chess With Friends Free. Cara kedua, anda boleh meminta lawan dipilih secara dalam talian, alias memilih secara rawak. Selain bermain, Chess With Friends Free juga dilengkapi dengan kemudahan untuk berbual dengan pemain Chess With Friends Free. Lengkap dan menyeronokkan untuk dimainkan, mari muat turun di sini.

6. Pro Catur Taktik (Teka-teki)

Pro Taktik Catur (Teka-teki)

Bermain catur memang memerlukan taktik dan juga strategi yang tepat sehingga tidak langsung diperiksa. Anda boleh belajar pelbagai taktik yang disediakan dalam bentuk permainan di Chess Tactics Pro (Teka-teki). Anda akan bermula dari tahap terendah untuk mempelajarinya.

Namun, ketika melangkah ke tahap yang lebih tinggi, tentu saja taktik akan lebih sukar. 3 mod permainan dalam Chess Tactics Pro (Teka-teki) juga tidak tersedia untuk digunakan oleh pemain. Boleh dimainkan di luar talian atau dalam talian. Sekiranya berminat, muat turun terus di sini.

7. ichess • Catur Dalam Talian Percuma

ichess • Catur Dalam Talian Percuma

Permainan konsep catur yang disebut ichess • Catur Dalam Talian Percuma adalah permainan yang disediakan secara percuma alias percuma. Namun, permainan ini memerlukan kuota internet yang bermaksud anda bermain catur dalam talian. Walaupun begitu, permainan ini tidak kurang hebatnya dengan permainan catur yang lain.

ichess • Catur Dalam Talian Percuma, menyematkan empat jenis mod permainan di mana anda boleh memilih mod peluru, kilat, klasik, dan korespondensi. Tidak hanya bergantung pada pelbagai mod permainan, anda juga dapat bersaing dengan kemampuan bermain catur dalam pertandingan catur. Menarik bukan? Muat turun permainan di sini.

8. Catur Percuma - Mainkan Magnus

Catur Percuma - Mainkan Magnus

Ingin merasakan sensasi bermain catur dengan lawan seperti Magnus Carslen? Ya, Catur Bebas - Mainkan Magnus adalah pilihan tepat bagi anda yang ingin menguji kemahiran anda dalam catur. Dalam permainan ini yang dibuat oleh pemaju Play Magnus akan membawa pemain untuk bersaing dengan juara catur dunia, Magnus Carslen.

Dalam permainan Chess Free - Play Magnus, AI disematkan dengan berbagai taktik yang biasa digunakan oleh Magnus dalam memenangkan permainan. Walaupun anda boleh menang, anda mungkin mempunyai peluang untuk benar-benar berjuang dengan Magnus. Mahu juga? Muat turun di sini.

9. Catur DroidFish

Catur DroidFish

Masih dengan permainan catur yang boleh dimainkan menggunakan telefon bimbit atau peranti Android lain. Permainan percuma yang disebut DroidFish Chess mempunyai sejumlah ciri yang dapat diandalkan oleh para pemain dan tentunya memudahkan pemain DroidFish Chess.

Dalam permainan, DroidFish Chess menyediakan mudah, mudah, dan mudah permainan . Walaupun cara bermainnya mudah, tetapi cabaran yang ditawarkan oleh DroidFish Chess tidak semudah cara bermain DroidFish Chess dengan hanya menggunakan satu jari. Anda juga boleh merasa dicabar dengan bermain DroidFish Chess, penasaran? Muat turun dan mainkan di sini.

10. iChess - Taktik Catur / Teka-teki

iChess - Teka-teki Taktik Catur

tersedia di luar talian tentunya menjadi salah satu kelebihan yang ditawarkan oleh iChess - Taktik Catur / Teka-teki. Ya, permainan catur ini tidak perlu memerlukan sambungan internet. Main permainan catur di luar talian. Bermula dari tahap paling rendah untuk kanak-kanak malah tahap tertinggi yang boleh dikategorikan sebagai master.

Tahap awal, anda boleh menemui tahap untuk belajar catur sebagai tahap pemula. Pada peringkat seterusnya anda akan menemui kesukaran pada tahap lanjutan dan untuk tahap yang dapat diklasifikasikan sebagai seseorang yang pandai bermain catur dapat mengikuti tahap master. Bolehkah anda mencapai tahap master? Buktikan dan mainkan permainan di sini.

Selain daripada sepuluh permainan di atas, kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan catur yang menarik. Beberapa permainan berikut boleh anda muat turun secara langsung di PlayStore. Apa benda itu? Lihat ulasan berikut:

11. CT-ART 4.0 (Taktik Catur)

CT-ART 4.0 (Taktik Catur)

Bagi anda pemula dalam catur, mungkin permainan CT-ART 4.0 (Taktik Catur) mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda. Kerana permainan catur yang satu ini menyajikan permainan dan juga pembelajaran bagi anda yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai catur. Sebelum bermain catur, CT-ART 4.0 (Chess Tactics) akan memberikan sedikit pengetahuan.

Pengetahuan yang akan diberikan adalah taktik untuk memenangi catur. Kira-kira 2,200 latihan catur direkodkan dalam CT-ART 4.0 (Taktik Catur). Bahkan CT-ART 4.0 (Taktik Catur) juga menyediakan pelbagai peringkat untuk catur. Lengkap dan pastinya menarik. Sekiranya berminat, anda boleh mendapatkan permainan di sini.

12. Catur Dalam Talian

Catur Dalam Talian

Ia berbeza dengan kebanyakan permainan catur, kerana di Chess Online anda harus bergantung pada sambungan internet. Ya, di Chess Online anda boleh bermain catur  dalam talian  dan dalam  masa nyata  dengan pemain Chess Online yang lain. Sudah tentu ini lebih mencabar jika dibandingkan dengan memerangi AI dari permainan. Tetapi, jika anda tidak mahu memainkannya  dalam talian,  maka ada pilihan mod permainan  luar talian  berbanding Ai dari Chess Online.

Bagi mod  dalam talian , anda boleh menjemput pemain Catur Dalam Talian lain untuk bertarung, bertarung melawan. Menariknya, Chess Online mempunyai pelbagai ciri  kawalan masa  , Classic, Blitz dan Bullet. Nah, jika anda mahu bermain dengan mod apa? Apa sahaja mod permainan,  pasangkan  permainan secara percuma di sini.

13. The Chess Lv.100

The Chess Lv.100

Lebih mencabar, The Chess Lv.100 mempunyai 100 tahap yang boleh anda selesaikan. Sudah tentu, setiap tahap dalam permainan ini mempunyai tahap kesukaran tersendiri. Untuk mencapai tahap 100 boleh dikatakan agak sukar. Ya, anda mesti menang melawan AI / komputer dari The Chess Lv.100.

Tidak mahu melawan AI? Kemudian anda boleh mengajak rakan-rakan untuk bertanding dan bersaing untuk mendapatkan kecerdasan dalam memenangkan catur di The Chess Lv.100. Sekiranya anda berminat, anda boleh membeli permainan ini secara langsung di PlayStore atau klik di sini.

Sekarang ini adalah sepuluh permainan catur terbaik dan paling menarik untuk dimainkan di Caris Signal versi mudah alih Android. Sebenarnya, bukan hanya bermain, anda boleh belajar catur dengan lebih mendalam lagi. Bagaimana, anda telah menentukan permainan yang akan dimuat?