10 Permainan Ular dan Tangga Terbaik di Telefon Pintar Android

Mengingati permainan kanak-kanak sangat mengasyikkan. Terutama jika anda memainkannya lagi dengan rakan-rakan pada masa kecil. Kecanggihan teknologi di era moden seperti sekarang sangat mudah, termasuk jika anda ingin mengenang rakan-rakan anda untuk bermain permainan sekolah lama seperti permainan ular dan tangga.

Anda tidak perlu bersusah payah membawa papan tangga ular lebar lengkap dengan dadu, gemetar dan patung, sekarang anda hanya perlu memiliki telefon pintar Android untuk bermain permainan tangga ular.

Permainan Ular dan Tangga yang menyeronokkan di Android

Tidak perlu bingung mencari permainan ular dan tangga, kali ini kita akan membincangkan 10 permainan ular dan tangga yang paling menyeronokkan dan pasti menyeronokkan untuk dimainkan. Jumpa!

1. Raja Ular & Tangga

Raja Ular & Tangga

Mobirix boleh dikatakan cukup berjaya dalam menghadirkan permainan ular dan tangga maya yang menyeronokkan dan juga menyeronokkan untuk dimainkan di telefon Android. Ini dapat dilihat dengan jumlah muat turun yang mencapai lebih dari 200,000 kali di PlayStore. Ini bukan hanya mengenai jumlah muat turun.

Walau bagaimanapun, Snakes & Ladders King juga dilengkapi dengan pelbagai ciri yang layak untuk digunakan oleh pemain. Sebagai contoh, terdapat pelbagai mod permainan yang tersedia untuk dipilih. Anda boleh memilih untuk menentang AI dari permainan Snakes & Ladders King atau anda juga boleh memilih mode bertahan. Anda juga boleh menggunakan berbilang pemain dalam talian. Jom muat turun di sini.

2. Ular & Tangga

Ular & Tangga

Snakes & Ladders, permainan dengan konsep permainan ular tangga yang dibawa oleh pemaju Suneetha Mathala. Permainan ini juga tidak kalah dengan pelbagai varian keseronokan dan kemudahan yang cukup baik. Pemain juga ditawarkan untuk memilih lawan untuk bermain Snakes & Ladders.

Anda dapat memilih Android sebagai lawan anda, atau jika anda mempunyai teman untuk bertengkar, maka anda boleh menjadikan teman sebagai lawan dalam permainan Ular & Tangga. Permainan ini dijamin oleh pembangun permainan bahawa pemain tidak akan diminta apa-apa atau percuma. Mahu main? Muat turun di sini.

3.? Ular dan Tangga Saga - Permainan Papan Percuma?

? Ular dan Tangga Saga - Permainan Papan Percuma?

Seterusnya, adakah kami mengesyorkan permainan? Ular dan Tangga Saga - Permainan Papan Percuma? Seperti namanya, permainan ular dan tangga ini percuma, anda mahu memainkannya bila-bila masa dan di mana sahaja anda tidak perlu membayar atau membeli duit syiling. Selain percuma, permainan ini juga menampilkan animasi yang cukup unik dan tidak seperti permainan ular dan tangga lain. Sebabnya ialah ,? Ular dan Tangga Saga - Permainan Papan Percuma? memaparkan permainan ular dan tangga dengan animasi 3D.

Selain paparan animasi yang unik, permainan ini juga mempunyai banyak mod permainan. Bolehkah anda bermain dengan pemain? Ular dan Tangga Saga - Permainan Papan Percuma? lain atau menentang permainan AI ini. Lebih menarik lagi, anda juga dibenarkan mengganti avatar dengan pelbagai warna yang menarik. Ingin mencuba bermain permainan?

4. Ular dan Tangga - Hadiware

Ular dan Tangga

Hadiware adalah salah satu  pembangun  yang membuat permainan ular yang sukar di Android yang disebut Snakes and Ladders. Permainan ini mirip dengan permainan ular dan tangga biasa, di mana pemain akan diminta untuk bersaing dengan pantas untuk mencapai garis  penamat  di puncak.

Namun, kelebihan permainan ini adalah kapasiti super ringannya. Hanya dengan 8.9 MB, pemain dapat menikmati permainan yang menarik ini. Jadi, anda tidak perlu bimbang kehabisan kapasiti semasa memasang Ular dan Tangga di HP. Adakah anda mahu memainkannya juga? Muat turun di sini.

5. Ular dan Tangga

Ular dan Tangga

Akhir sekali, permainan ular dan tangga yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda kali ini dilengkapi dengan nama permainan Ular Dan Tangga. Permainan ini juga mempunyai peraturan dan konsep yang tidak jauh berbeza dengan permainan ular dan tangga secara umum.

Snakes And Ladders siap dengan pelbagai ciri dan antara muka yang sederhana tetapi tetap menarik perhatian sesiapa sahaja yang ingin memainkannya. Bukan hanya itu, Snakes And Ladders membolehkan pemain bermain sendirian menentang AI atau mengajak rakan bermain. Mana yang anda pilih? Pilih di sini.

6. Sarjana Ular Dan Tangga

Sarjana Ular dan Tangga

Rasa suka bermain permainan ular dan tangga? Tidak perlu membawa papan ular tangga, memuat turun permainan Ular Dan Tangga Master di sini dan anda sudah dapat merasakan kegembiraan ular dan tangga tangga seronok dan menyeronokkan. Permainan ini sangat mudah, pemain hanya perlu menggegarkan dadu untuk mendapatkan nombor.

Setelah mendapat nombor bermula dari 1-6 maka anda dapat maju sesuai dengan nombor dadu yang diperoleh. Sekiranya anda berjaya mencapai 100 di papan, maka anda adalah pemenang permainan Snakes And Ladders Masters. Mudah dan sangat menarik bukan? Mari bermain permainan sekarang!

7. Permainan Ular Dan Tangga

Permainan Ular Dan Tangga

Permainan tandu SallyLove ini juga boleh menjadi pertimbangan untuk salah satu permainan ular dan tangga terbaik yang kami cadangkan kepada anda. Kerana, bukan hanya animasi dan antarmuka yang cukup bagus serta berkualitas, tetapi permainan Snakes And Ladders mempunyai sejumlah kelebihan lain dari segi fitur pemasangan dalma.

Anda boleh mendapatkan kemudahan di mana pemain dapat bermain dengan 2 hingga 4 pemain di Snakes And Ladders Game. Malah pemain boleh memilih sama ada lawannya adalah AI atau rakan anda sendiri. Dadu dalam Permainan Ular Dan Tangga mencapai angka 12 atau menjepit 12 mata pada dadu. Baik, cukup lengkap kan? Muat turun permainan di sini.

8. Ular & Tangga - Permainan Papan

Ular & Tangga - Permainan Papan

Pelbagai ciri menarik juga kemudahan yang cukup baik yang dilayan oleh permainan yang dibuat oleh pembangun Conch Games. Mereka menamakan permainan Snake & Ladder - Board Games. Permainan yang siap menyeret anda dalam kenangan bersama rakan masa kecil anda menyajikan permainan ular tangga yang menyeronokkan dan menarik.

Hanya disematkan, ciri berbilang pemain menggunakan Bluetooth akan memudahkan anda dan rakan anda bermain dan bersaing yang bertahan hingga ke puncak. Namun, jika anda bersendirian, pemain boleh menjadikan AI sebagai lawan yang layak. Ingin mencuba bermain? Muat turun di sini.

9. Ular dan Tangga

Ular dan Tangga

Satu lagi permainan menarik dengan konsep ular dan tangga adalah Ular dan Tangga. Walaupun mempunyai nama yang sama dengan permainan permainan sebelumnya, permainan ini juga patut dimainkan. Sebabnya, permainan ini boleh dimainkan dengan 3 mod permainan yang berbeza. Pertama, ada mod menentang AI, kemudian ada juga mod  berbilang pemain tempatan,  dan yang terakhir adalah mod  dalam talian.

Nah, jika untuk mod pertarungan AI, ini bermakna anda boleh bermain di  luar  lawan musuh yang telah disiapkan oleh permainan Snakes and Ladders. Mengenai mod  berbilang pemain tempatan,  anda boleh menjemput rakan untuk bermain bersama walaupun ia di  luar talian. Tetapi, jika anda ingin melawan pemain Ular dan Tangga lain dari seluruh dunia, maka anda boleh bermain dengan mod  dalam talian. 

10. Ular dan Tangga - GruppoAlamar

Ular dan Tangga

Satu lagi permainan menarik dengan konsep ular dan tangga, iaitu Ular dan Tangga. Permainan yang dibuat oleh GruppoAlamar ini juga mempunyai tema yang unik. Di sini, anda dapat melihat tema Mesir, ada sphinx, batuan, dan animasi seperti padang pasir. Selain animasi yang berbeza dari yang lain, permainan ini juga mempunyai ciri-ciri menarik. Salah satu ciri utamanya ialah bermain  dalam talian. Dengan ciri-ciri ini, anda boleh berhubung dan bermain dengan pemain Ular dan Tangga lain. Menarik,  bukan ?

Cadangan Permainan Lain

Selain daripada sepuluh permainan di atas, kami masih mempunyai permainan konsep ular dan tangga yang menarik. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Ular dan Tangga

Permainan Ular dan Tangga

Tidak ketinggalan, AGD Games, pemaju yang juga mengembangkan permainan Snakes and Ladders, menyajikan permainan yang menarik dan pastinya sangat seronok dimainkan oleh para pemain. Sama seperti anda bermain ular dan tangga secara umum, Ular dan Tangga juga mengemukakan konsep dan peraturan yang tidak jauh berbeza.

Bukan itu sahaja, pelbagai ciri hebat tidak terlepas dari pemasangan juga pemasangan dalam permainan yang dibuat oleh AGD. Beberapa ciri utamanya ialah mod berbilang pemain yang boleh menggunakan Bluetooth. Oleh itu pemain boleh bertanding dengan menyambungkan Bluetooth pada telefon Android mereka. Cukup mudah dan menarik bukan?

2. Ular Dan Tangga 3D

Ular dan Tangga 3D

Salah satu kelebihan yang ditawarkan oleh permainan 3D Snakes And Ladders adalah animasi grafik yang sudah mampu, 3D dan HD. Selain menyajikan animasi 3D, permainan yang telah menerima lebih dari 14,000 kali muat turun juga menawarkan berbagai fitur menarik.

Pemain permainan 3D Ular Dan Tangga boleh bermain ular dan tangga dengan konsep klasik. Sudah tentu ciri klasik ini menjadikan anda dapat mengenang kembali. Di samping itu, anda boleh memilih untuk bermain pemain tunggal atau pemain berbilang. Tidak puas sampai di sana, juga disematkan 15 papan dengan tema yang berbeza.

3. Ular dan Tangga Bebas Dadu

Ular dan Tangga Bebas Dadu

Goncang dan gulung dadu! Dapatkan nombor terbesar. Atau mungkin anda hanya mendapat bilangan terkecil. Ya, itulah kegembiraan yang dapat anda perolehi dalam memainkan permainan Snakes and Ladders versi permainan Snakes and Ladders Dice Free. Tidak jauh berbeza dengan permainan lain, Snakes and Ladders Dice Free juga menyajikan tangga ular papan yang menarik.

Bukan hanya menarik di antara muka, malah permainan ini juga siap dengan fitur berbilang pemain sehingga pemain dapat bersaing dengan rakan. Pastikan anda boleh mencapai 100 sebelum pemain lain memenanginya.

4. Permainan Ular dan Tangga-Sap Sidi

Permainan Ular dan Tangga-Sap Sidi

Permainan tangga ular yang menarik dan paling menarik kini dilengkapi dengan permainan yang disebut Snake and Ladder Game-Sap Sidi. Tidak jauh berbeza dengan permainan ular tangga sebelumnya. Peraturan dan konsep tidak jauh berbeza seperti yang diketahui oleh kebanyakan orang.

Game Snake and Ladder Game-Sap Sidi menyediakan permainan ular dan tangga dengan permainan atau cara bermain yang mudah. Oleh itu, Snake and Ladder Game-Sap Sidi membenarkan kanak-kanak sekurang-kurangnya 3 tahun untuk bermain permainan ini. Juga, antara muka permainan yang dipaparkan cukup menarik.

Nah, itu adalah permainan ular tang yang dapat menyeret anda dalam nostalgia zaman kanak-kanak. Anda hanya perlu memilih salah satu daripada 10 permainan ular dan tangga yang kami sarankan dan memasangnya di Android anda. Mudah kan? Sekiranya anda mempunyai cadangan untuk permainan lain yang menyeronokkan dan menarik, sila tuliskannya di ruangan komen.