10 Permainan Monopoli Terbaik dan Paling Menarik di Telefon Android

Permainan sekolah lama yang membuat anda merasa nostalgia dan biasa dimainkan dengan rakan-rakan kanak-kanak sangat banyak. Bermula dari permainan ular dan tangga hingga permainan monopoli. Monopoli adalah permainan yang cukup popular, baik untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa. Walau bagaimanapun, kecanggihan teknologi tidak akan menjadikan peminat permainan monopoli menjadi masalah lagi.

Tidak perlu bersusah payah dan bersusah payah membawa papan monopoli bersama dengan wang gaya bermain monopoli. Yang harus anda lakukan hanyalah memasang dan memainkan salah satu daripada 10 permainan monopoli yang paling menarik dan menarik untuk dimainkan di telefon Android.

Permainan Monopoli Paling Menarik di Android

Ingin tahu betapa menariknya permainan monopoli yang kami cadangkan ini? Terus melihat ulasan dari akhir!

1. BARIS Mari Kaya

LINE Mari Kaya

Mungkin kebanyakan anda sudah biasa dengan permainan tandu LINE Coorp ini. Ya, LINE Let's Get Rich adalah salah satu permainan yang paling popular dan menarik bagi peminat permainan ini, terutamanya anda yang menggunakan media sosial LINE. LINE Let's Get Rich adalah satu konsep permainan seperti anda bermain monopoli.

Sudah tentu bermain permainan LINE Let's Get Rich, anda mesti berhubung atau bersambung ke internet. Sebabnya, permainan ini menyajikan satu ciri di mana rakan-rakan pemain LINE Let's Get Rich akan berperang hebat di papan monopoli maya. Anda juga boleh menggunakan 13 folder dunia dan menyesuaikannya dengan lokasi anda. Adakah anda mahu bermain juga? Muat turun di sini.

2. MONOPOLI Bingo!

MONOPOLI Bingo

MONOPOLI Bingo! Hadir sebagai salah satu permainan monopoli yang paling menarik dan juga menyeronokkan untuk dimainkan oleh anda yang ingin bermain monopoli secara digital. Permainan ini dijalankan oleh pembangun bernama Storm8 Studios dan cukup berjaya dengan membuat lebih dari 160,000 kali jumlah muat turun di PlayStore.

Sama seperti permainan monopoli pada umumnya, di MONOPOLY Bingo! Anda akan diminta mengumpulkan sebanyak mungkin duit syiling. Jangan lupa membina hotel di mana sahaja. Bukan hanya hotel, anda juga perlu membina banyak rumah untuk mendapatkan lebih banyak duit syiling. Boleh awak lakukannya? Buktikan di sini.

3. Permainan dalam talian Rento - Dice Board

Rento - Dice Board Permainan Dalam Talian

Memainkan monopoli akan menjadi sangat menarik dan mencabar sekiranya anda mempunyai sebilangan besar pemain. Rento - Dice Board Online Game memperkenalkan dirinya sebagai salah satu permainan monopoli dengan maksimum 6 pemain di dalamnya. Permainan ini adalah salah satu permainan yang mesti disambungkan ke internet.

Sama seperti LINE Get Rich, Rento - Dice Board Online Game juga menyajikan satu ciri di mana pemain dapat menandingi kemahiran mereka dalam bermain monopoli dengan rakan-rakan pemain permainan dalam talian Rento - Dice Board di seluruh dunia. Namun, jika anda tidak mahu melawan pemain lain, anda boleh melawan AI dalam permainan Rento. Buat pilihan anda di sini.

4. Quadropoly

Kuadopoli

Satu lagi permainan monopoli yang boleh anda mainkan di Android, iaitu Quadropoly. Dalam permainan ini, anda boleh bermain dengan pemain Quadropoly. Sebabnya, permainan ini mesti dimainkan  dalam talian. Tapi mudah, semua permainan ini percuma  Ada  tujuan  yang mesti anda capai dalam permainan Quadropoly, anda mesti dapat  berdagang  dengan pemain lain. Apa yang jelas, anda akan lebih baik jika anda dapat menguasai banyak tanah. Ingin mencuba bermain permainan?

5. CrazyPoly

CrazyPoly

Sekiranya anda ingin bermain monopoli di  luar talian  maka aplikasi CrazyPoly adalah pilihan yang tepat. Dalam permainan ini, anda harus dapat menguasai semua  harta benda,  mulai dari rumah, hotel, dan lain-lain. Sekiranya anda dapat menguasai banyak bidang maka anda boleh memenangi permainan. Tetapi, jika anda tidak pandai menguruskan ekonomi, bersiaplah untuk menghadapi kemuflisan. Ingin mencuba bermain permainan? Muat turun di sini.

6. Europoly

Europoly

Don Naipe menawarkan permainan monopoli yang sedikit berbeza dengan permainan monopoli yang disebutkan sebelumnya. Europoly, permainan tandu ini menyajikan permainan konsep monopoli tetapi hanya dengan kawasan atau wilayah di Eropah sahaja. Tidak menyajikan semua negara di dunia, Europoly memberi tumpuan kepada wilayah Eropah seperti Milan, Berlin, dan lain-lain.

Tetapi jangan risau tentang peraturannya, artikel Europoly masih mempunyai peraturan yang tidak jauh berbeza di mana pemain akan diminta untuk membeli wilayah sebanyak mungkin dengan rumah dan hotel yang berlimpah. Bukan hanya itu, dengan Europoly, anda boleh bermain sehingga 4 pemain. Ingin bermain Europoly? Muat turun dengan mengklik di sini.

7. MONOPOLY Bingo!: Edisi Dunia

MONOPOLI Bingo

Sekiranya Europoly hanya melayani wilayah Eropah, MONOPOLY Bingo !: World Edition berbeza. Kali ini permainan permainan pemaju Storm8 Studios membentangkan permainan monopoli dengan peta dunia. Ya, hampir semua negara hadir dalam permainan yang telah dimuat turun oleh lebih daripada 7,000 kali pengunduh ini.

Dalam permainan, MONOPOLY Bingo!: Edisi Dunia tidak terlepas dari pemasangan beberapa ciri yang sangat baik. Salah satunya adalah seperti MONOPOLY Bingo! Player: World Edition boleh mengajak rakan-rakan untuk bersaing dengan kemahiran bermain monopoli. Anda rasa mahu bermain permainan MONOPOLY Bingo!: Edisi Dunia? Sekiranya berminat, segera dapatkan permainan di sini.

8. Lembaga Perniagaan

Lembaga Perniagaan

Akhir sekali,  permainan monopoli pada Android kali ini berasal dari Business Board. Permainan ini mempunyai  antara muka yang  lebih sederhana tetapi masih menyeronokkan untuk dimainkan. Seperti permainan monopoli lain, anda mesti membeli seberapa banyak wilayah.

Oh ya,  permainan Papan Perniagaan ini boleh dimainkan dengan rakan anda dengan bergantung pada  mod berbilang pemain. Namun, jika anda tidak mahu bermain  berbilang pemain,  anda boleh melawan AI dari Business Board. Mod mana yang anda mahu mainkan?

9. Raja-raja Dewan

Raja-raja Dewan

Dalam permainan Kings Kings akan dipaparkan animasi lucu dan menggemaskan. Di sini anda akan diminta untuk membeli beberapa kawasan untuk membuat bandar. Sudah tentu nama bandar memerlukan beberapa wilayah, sekarang anda boleh menuntutnya dengan membeli kawasan tersebut.

Hati-hati juga, kerana ada orang jahat yang bersedia mengambil wilayah anda pada bila-bila masa. Cara untuk mengelakkan orang jahat ini maka anda perlu membina balai polis. Mari bermain permainan menarik ini di sini.

10. Rentomania

Rentomania

Seterusnya ada permainan yang disebut Rentomania. Sama seperti permainan yang kami sarankan sebelum itu di Rentomania pemain harus pandai mengatur strategi agar tidak bangkrut. Anda mesti dapat mengambil kira setiap kawasan dengan pembiayaan awal yang terhad. Bukan itu sahaja, ada beberapa peraturan yang mesti dipatuhi. Sekiranya anda melanggar maka anda akan dimasukkan ke dalam penjara dan mesti membayar cukai.

Selain daripada cara bermain yang menyeronokkan dan menarik, Rentomania juga dilengkapi dengan beberapa kelebihan lain. Salah satu kelebihan Rentomania adalah animasi. Dalam permainan ini, pemain akan dimanjakan dengan penampilan 3D moden. Bukan hanya itu, permainan ini lebih menarik kerana anda harus bersaing dengan pemain Rentomania lain di seluruh dunia secara  dalam talian.

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan yang telah kami sebutkan di atas, kami juga mempunyai cadangan dari beberapa permainan lain. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Disney Magical Dadu

Disney Magical Dadu

Permainan monopoli yang menarik ini adalah salah satu permainan editor terbaik di PlayStore. Nama permainan adalah Disney Magical Dice. Seperti namanya, permainan ini memang akan memaparkan grafik watak animasi dari Disney.

Bukan hanya watak, malah tempat yang anda beli berdasarkan cerita di Disney seperti Zootopia. Lebih menarik lagi, anda boleh bermain permainan Disney Magical Dice ini dalam  berbilang pemain yang anda tahu!

2. Monopoli Indonesia Offline

Permainan Monopoli Indonesia secara offline

Nah, jika permainan Disney Magical Dice menawarkan animasi dari watak Disney, maka dalam Indonesia Offline Monopoly anda akan memainkan monopoli sesuai dengan kota-kota di Indonesia. Jadi, anda akan membeli PLN, Candi Borobudur, Kota Jakarta, dan lain-lain. Permainan khas lain yang menggunakan bahasa Indonesia boleh dimainkan di luar talian. Jadi, bolehkah anda menjimatkan kuota internet,  bukan?

3. Raja Perniagaan

Raja Perniagaan

Masih dengan permainan monopoli terbaik dan tentunya disyorkan oleh Caris Signal. Kali ini, versi monopoli permainan kami yang paling menyeronokkan dipanggil atau dipanggil Business King. Permainan ini juga menyajikan ciri multiplayer dalam talian yang bermaksud anda boleh melawan pemain yang juga bermain permainan Business King.

Bukan itu sahaja, malah permainan Business King mendakwa bahawa walaupun grafik animais hanya 2D, kualiti yang dipaparkan cukup bagus. Antaramuka dan cara bermain permainan sederhana namun tetap menarik ini menjadi tarikan khas bagi mereka yang ingin bermain permainan konsep monopoli.

Berikut ini adalah perbincangan mengenai sepuluh permainan monopoli terbaik, keseronokan, dan tentu saja menyeronokkan untuk bermain versi Caris Signal. Sekiranya anda mempunyai permainan menarik yang lain untuk dikongsi, sila tuliskannya di ruangan komen!