10 Permainan Ludo Terbaik dan Paling Menarik untuk Telefon Android

Bukan hanya permainan ular dan tangga yang termasuk dalam kriteria permainan sekolah lama alias permainan kuno. Terdapat satu permainan jenis papan yang boleh dikategorikan sebagai permainan sekolah lama, permainan Ludo. Ludo adalah satu permainan yang cukup popular pada tahun 90an. Permainan ini memerlukan papan dengan warna yang menarik.

Permainan ini tidak kurang menarik jika dibandingkan dengan warna yang ada. Permainan Ludo terdiri daripada 4 orang dan setiap pemain mesti dapat mengumpulkan baduk-baduk di tengah papan. Namun, mereka mesti memutarnya mengikut jumlah dadu yang keluar. Menarik bukan? Sekarang, permainan Ludo ini sekarang juga tersedia pada peranti Android.

Permainan Ludo untuk telefon Android

Ingin bermain permainan Ludo di  luar  talian dan  dalam talian?  Tenang, ada cadangan permainan Ludo yang senang dimainkan dengan rakan-rakan. Mari, periksa ulasan berikut.

1. Raja Ludo

Raja Ludo

Bermain permainan Ludo dengan rakan atau keluarga sangat menggembirakan. Nah, sekarang anda tidak perlu lagi bersusah payah bermain Ludo dengan membawa pelbagai peralatan Ludo seperti papan, baduk dan dadu. Anda boleh bermain Ludo King dan memuat turun permainan di PlayStore atau klik di sini, anda boleh memainkannya di telefon pintar Android.

Ludo King mempunyai peraturan yang lebih kurang sama dengan permainan ludo pada umumnya. Untuk bermain Ludo King mesti mempunyai bilangan pemain minimum 2 orang dan maksimum 4 orang. Setiap pemain diberi 4 baduk di mana setiap pemain mesti mengumpulkan semua baduk di akhir. Bolehkah anda mengumpulkannya hingga akhir?

2. Kelab Ludo

Kelab Ludo

Nah, jika permainan ini anda boleh bermain  dalam talian. Kerana  ini dalam talian  maka anda boleh memainkannya dalam  alias berbilang pemain  mengajak pemain lain untuk bermain dengan anda. Untuk peraturan permainan masih sama dengan Ludo pada umumnya. Selain peraturan yang sama, permainan ini juga akan menampilkan setiap poin yang anda kumpulkan. Menarik,  bukan ? Ingin mencuba bermain permainan? Ayuh muat turun di sini.

3. Ludo Classic

Ludo Classic

Inginkan permainan ludo dengan penampilan permainan yang lebih klasik? Anda boleh memilih pembangun permainan tandu Sudhakar Kanakaraj. Permainan yang satu ini cukup mampu dan bagus untuk permainan di Android. Variasi ciri unggul tidak dapat digandingkan dalam Ludo Classic.

Beberapa ciri seperti ketersediaan permainan luar talian dan dalam talian. Jadi, pemain Ludo Classic boleh memilih untuk bermain dengan internet atau tidak menggunakan internet. Sekiranya anda bermain di luar talian, maka lawan anda adalah AI dari Ludo Classic. Namun, jika bermain dalam talian, lawan anda adalah rakan anda sendiri. Sila pilih dengan mengklik di sini.

4. Ludo Neo-Classic

Ludo Neo-Classic

Ludo Neo-Classic sebagai salah satu permainan dengan konsep ludo yang boleh menjadi pilihan tepat untuk anda. Kerana pelbagai ciri andalan disematkan dan dipasang dalam permainan Ludo Neo-Classic. Dalam permainan ini, anda boleh memilih peraturan yang disesuaikan oleh setiap negara.

Bukan hanya itu, permainan ini akan menampilkan permainan dengan animasi grafik klasik sambil masih menari. Uniknya, permainan ini menyajikan dadu yang dapat berubah warna sesuai dengan giliran pemain untuk menggegarkan dadu. Bukan hanya itu, fitur berbilang pemain mencecah 4 pemain yang tertanam di dalamnya. Berminat? Muat turun di sini.

5. Permainan Ludo SuperStar

Ludo Game Baru (2018) Ludo SuperStar Game

Tidak seperti permainan Ludo yang lain, dalam permainan yang satu ini anda boleh menetapkan peraturan anda sendiri. Sebagai contoh, anda dapat mengunci tempat tertentu sehingga musuh tidak dapat meletakkan biji Ludo di tempat itu, atau anda juga dapat memperoleh dadu dengan nombor 6 dengan syarat tertentu.

Bagaimanapun, di Ludo permainan ini boleh menjadi lebih percuma daripada permainan Ludo sebelumnya. Selain itu, anda juga boleh bermain di  luar talian  dengan mencabar AI atau CPU dari Ludo Game. Berminat? Anda boleh memuat turun permainan secara langsung  di  sini.

6. Pesta Ludo

Pesta Ludo

Permainan yang menarik membolehkan pemain permainan untuk melakukan kecerdasan dalam permainan ludo dalam masa nyata. Bukan hanya dalam masa nyata , malah dalam permainan Ludo Party ini pemain dapat bertemu dan bermain bersama pemain Ludo Party di seluruh dunia yang anda kenal.

Bukan hanya itu, ciri lain yang disediakan oleh Ludo Party ialah adanya sistem pemarkahan di mana skor setiap pemain akan dipaparkan dan disesuaikan dengan skor pemain Ludo Party di seluruh dunia. Namun, anda tidak perlu risau, Ludo Party juga menyediakan mod offline berbanding AI yang sudah ada di Ludo Party. Sekiranya berminat, anda boleh memuat turun permainan secara langsung di sini.

7. Berbilang pemain 3D Ludo

Berbilang pemain Ludo 3D

Permainan ludo kali ini menyajikan animais grafik yang cenderung menggemaskan dan juga lucu. terdapat pelbagai animasi yang dapat anda pilih untuk menjadi watak dalam permainan Ludo 3D Multiplayer. Bukan itu sahaja, bahkan sesuai dengan nama permainan, Ludo 3D Multiplayer menyajikan penampilan animasi 3D moden.

Dalam permainan ini, pemain Ludo 3D Multiplayer akan diberi 4 baduk untuk dikumpulkan di tengah. Anda juga boleh bertarung dengan rakan dalam talian atau mungkin anda boleh memilih AI sebagai lawan anda. Semua pilihan anda dapat ditentukan dengan segera dengan mengklik di sini.

8. Ludo

Permainan Ludo

Ingin bermain Ludo secara digital? Tidak perlu bingung lagi, selain 7 permainan ludo yang telah disebutkan dalam poin sebelumnya, Ludo hadir untuk menjadi salah satu cadangan ludo Caris. Ya, permainan ini tidak kurang menarik dan menarik daripada permainan lain. Walaupun tidak tersedia dalam talian, tetapi ciri-ciri lain masih cukup mampu.

Ludo membebaskan pemainnya untuk memilih hanya menggunakan satu dadu atau dua dadu. Bukan hanya itu, ciri yang disimpan secara automatik juga telah dipersembahkan di Ludo. Jadi, pemain tidak perlu risau untuk lupa menyimpan permainan, kerana setiap permainan yang anda simpan secara automatik. Mahu? Muat turun di sini.

9. Ludo Pachisi

Ludo Pachisi

Azodus permainan pengusung pemaju boleh menjadi salah satu penyelesaian tepat bagi mereka yang datang untuk bermain Ludo. Azodus memberikan nama permainan sebagai Ludo Pachisi. Permainan ini mempunyai ciri di mana pemain boleh memilih warna yang diinginkan sebelum bermain Ludo Pachisi secara bebas.

Bukan itu sahaja, anda juga dapat menentukan berapa banyak lawan yang akan bersaing dengan anda. Anda boleh memilih sekurang-kurangnya 1 lawan dan maksimum adalah 4 lawan. Tidak cukup untuk berhenti di situ, pemain Ludo Pachisi juga boleh bermain dalam talian dan luar talian. Adakah anda mahu bermain Ludo Pachisi? Klik di sini untuk mendapatkan permainan.

10. Permainan Ludo - Permainan Nazara

Permainan Ludo - Permainan Nazara

Nazara Games, salah satu  pembangun  permainan di Android yang juga melahirkan permainan Ludo. Ludo Game adalah, di mana anda boleh bermain Ludo dengan dua mod, iaitu  pemain berbilang pemain  dan  pemain tunggal. Untuk bermain  berbilang pemain  , anda memerlukan sambungan internet untuk berhubung dengan pemain lain di seluruh dunia.

Tetapi, jika anda tidak berada  dalam talian,  pilih saja mod permainan  pemain tunggal  yang tidak memerlukan sambungan internet. Oh ya,  permainan ini boleh dimainkan oleh sehingga 4 pemain. Ingin segera memainkannya? Anda boleh  memuat turun  permainan di pautan ini.

Cadangan Permainan Lain

Masih berminat dengan permainan Ludo yang menarik? Anda boleh mengetahui lebih banyak permainan di halaman seterusnya, tetapi permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Ludo STAR

BINTANG Ludo

Permainan ludo seterusnya yang tidak kurang menarik dan menyeronokkan disebut Ludo STAR. Permainan ini yang telah mencapai lebih dari 150,000 kali muat turun menyajikan permainan ludo yang cukup menarik dan berkualiti. Permainan ini juga menyediakan 3 mod permainan yang berbeza.

Pemain Ludo STAR dapat memilih mod klasik, master, atau juga dapat memilih mod main cepat. Bukan hanya itu, Ludo STAR juga tersedia permainan berasaskan dalam talian di mana anda boleh menjemput rakan-rakan di Facebook untuk bermain kemahiran dalam permainan ludo.

2. Ludo Bing

Ludo Bing

Permainan Ludo dengan memilih untuk bermain di luar talian atau dalam talian juga ditawarkan oleh permainan bernama Ludo Bing. Permainan ini menyajikan satu ciri di mana pemain boleh berduel atau bertarung dalam permainan Ludo dalam talian, juga mengajak pemain Ludo Bing untuk bermain bersama.

Bukan itu sahaja, malah sesama pemain Ludo Bing dapat berinteraksi antara satu sama lain dengan menggunakan ciri sembang yang terdapat di Ludo Bing. Walau bagaimanapun, jika anda ingin bermain tanpa menggunakan internet, anda boleh memilih mod permainan luar talian di mana anda akan melawan dan mengalahkan AI dari Ludo Bing.

3. ludo - 2017 (Baru)

ludo - 2017 (Baru)

Akhir kata, permainan ludo kali ini, walaupun ditempatkan terakhir, telah menjadi permainan ludo yang tidak kalah menariknya dengan permainan ludo yang lain. Anda boleh memanggil permainan ini dengan nama Ludo - 2017 (Baru). Tidak jauh berbeza, cara bermain dan peraturannya masih sama.

Anda hanya perlu mengumpulkan baduk milik baduk ke tengah dan mesti dikumpulkan tentu saja. Permainan ini boleh dimainkan dengan minimum 2 pemain dan untuk jumlah pemain maksimum iaitu 4 orang. Bukan itu sahaja, malah permainan ludo - 2017 (Baru) menghadirkan permainan dengan grafik yang cukup mampu.

4. Tuan Ludo

Tuan Ludo

Hanya dengan kapasiti 26 MB, anda boleh memainkan permainan yang menyeronokkan ini, Ludo Master, ini. Sebabnya, permainan ini boleh dimainkan secara  dalam talian  dengan  mod berbilang pemain. Mod ini akan mengundang anda untuk mencabar pemain Ludo Master yang lain. Di samping itu, peraturan dalam Ludo Master agak mudah dan  tidak  rumit. Tertarik dengan permainan?

Nah, itulah sepuluh permainan ludo yang disyorkan oleh Caris Signal. Semua permainan ludo atau permainan yang telah disebutkan sesuai dimainkan oleh semua orang dan boleh dimainkan di mana sahaja pada bila-bila masa. Permainan ludo mana yang anda mahu mainkan?