10 Aplikasi Kamera Lutsinar Terbaik di Android 2020

Semakin banyak aplikasi unik muncul di Play Store dan App Store, dari aplikasi untuk mengesan hantu hingga aplikasi tidak masuk akal yang membuat pengguna mengaum ketawa. Pelbagai aplikasi biasanya mendapat sambutan yang cukup baik kerana keunikannya.

Satu aplikasi unik yang sangat digemari adalah aplikasi kamera lutsinar. Beberapa aplikasi ini menawarkan ciri tembus pada pakaian dan aplikasi lain menawarkan pengimbas sinar-X untuk mengimbas organ dalaman.

10 Aplikasi Kamera Terlihat Terbaik

Adakah anda ingin mencuba aplikasi kamera lutsinar? Kemudian anda sampai pada artikel yang betul kerana kami akan mengesyorkannya dalam artikel ini. Ayuh, cuba salah satu aplikasi telus untuk pakaian dan dinding!

1. Prank Pengimbas X-Ray

Prank Pengimbas X-Ray

Gurau  sekali lagi, yang bermaksud anda boleh menggunakan aplikasi ini hanya untuk membuli orang. Tidak seperti aplikasi Bag X Ray Scanner, jika X-Ray Scanner Prank akan menunjukkan hasil imbasan badan. Jadi, anda boleh mengarahkan kamera ke mana-mana bahagian badan anda, maka XRay akan muncul dengan gambar tulang sebenar seperti Xray.

2. Prank Kamera Pengimbas Badan

Prank Kamera Pengimbas Badan

Seperti namanya, aplikasi ini bukanlah aplikasi yang benar-benar dapat melakukan  pengimbas  pada tubuh manusia tetapi hanya aplikasi yang tidak dipedulikan. Kemudian, hasil dari Body Scanner Camera Prank akan selalu sama, iaitu badan wanita yang memakai pakaian minimum. Walaupun begitu, aplikasi ini cukup menggembirakan untuk membuli orang.

Apa yang menarik mengenai aplikasi Body Scanner Camera Prank ini adalah bahawa ia sangat ringan. Kerana aplikasi yang dibuat oleh  pemaju  Naught Boys Apps hanya memerlukan 5.4MB di  storan  mudah alih anda, anda  tahu ! Tetapi sayangnya, banyak  ulasan  mengatakan bahawa aplikasi ini muncul terlalu banyak iklan.

3. Smart Body Scanner Aplikasi Kamera Sebenar

Aplikasi Prank Kamera Pengimbas Badan Pintar

Sama seperti aplikasi kamera lutsinar lain, Smart Body Scanner Real Camera Prank App juga bukan aplikasi kamera lutsinar sebenar yang benar-benar dapat  mengimbas  badan seseorang. Ini adalah aplikasi yang tidak dipedulikan. Walaupun hanya aplikasi yang tidak dipedulikan, Smart Body Scanner Real Camera Prank App cukup bagus dalam memberikan hasil yang nampak nyata. Oh ya,  permainan ini juga sangat ringan, hanya 7.4MB  .

4. Xray Wall Scanner HD Simulator

Xray Wall Scanner HD Simulator

Masih dengan aplikasi simulasi untuk melakukan Xray, kali ini kami mengesyorkan Xray Wall Scanner HD Simulator. Seperti namanya, di sini bukan untuk mengimbas bahagian badan, tetapi untuk mengimbas dinding. Oleh itu, dengan aplikasi ini anda dapat melihat apa yang ada di dalam dinding. Hebat, ya? Tetapi anda perlu tahu, ini hanya  palsu. Jadi, apa yang ditunjukkan dalam aplikasi ini tidak benar-benar nyata dan hanya untuk  bersenang-senang  .

5. SexyBooth + PERCUMA

Aplikasi kamera tidak kelihatan seksi

Aplikasi pertama adalah SexyBooth + PERCUMA yang menawarkan pengalaman augmented reality untuk melihat orang lain telanjang. Ya, dengan aplikasi ini anda dapat melihat melalui pakaian dan juga alat pengimbas badan yang terdapat di lapangan terbang.

Cara menggunakan aplikasi ini juga cukup mudah. Yang harus anda lakukan ialah mengarahkan peranti iPhone atau iPad anda kepada orang lain yang jaraknya sekitar 2 meter, maka aplikasi ini akan segera memaparkan orang yang hanya memakai seluar dalam.

Eiitss .. jangan fikir kotor dulu kerana semua perkara ini hanya gurauan. Ya aplikasi SexyBooth + tidak benar-benar mengambil gambar yang tidak kelihatan kerana hanya menggabungkan foto orang di hadapan anda dengan foto wanita seksi yang telah disiapkan sebelumnya. Oleh itu, gunakan aplikasi ini hanya untuk bersenang-senang.

6. Pengimbas Beg X Ray 2018 Prank

Pengimbas Beg X Ray 2018 Prank

Sekiranya sudah ada kata-kata  gurauan,  tentu ini bukan aplikasi sebenar, ya. Ini hanyalah aplikasi nakal di mana anda boleh mengimbas beg dan mengetahui kandungannya di dalam beg. Apabila anda mengimbas beg dengan aplikasi ini, gambar Xray akan muncul menunjukkan beg yang berisi pistol dan benda tajam yang lain. Bagaimana mustahil? Adakah anda ingin mencuba aplikasinya? Muat turun  di sini.

7. Kesan penglihatan sinar-X kamera (SIMULATED)

Kesan penglihatan sinar-X kamera (SIMULATED)

Ini juga bukan aplikasi  pengimbas  sebenar, tetapi menggunakan kesan LED sehingga gambar kelihatan seperti anda  mengimbas. Walaupun ini bukan aplikasi  pengimbas  asli, tetapi aplikasi ini menawarkan sejumlah ciri yang cukup menarik. Dalam kesan penglihatan X-Ray Kamera (SIMULATED), pengguna dapat menentukan atau mengurus hasilnya sendiri.

Sebagai contoh, katakan anda mahukan hasil lampu LED yang dipantulkan yang lebih terang atau lebih gelap. Di samping itu, anda juga dapat memilih resolusi gambar yang dihasilkan oleh kesan penglihatan X-Ray Kamera (SIMULATED), terdapat resolusi HD ke Full HD. Apa yang menarik lagi, aplikasi ini juga menyediakan ciri  kesan bunyi yang anda tahu ! Menarik, ya?

8. Pengimbas Badan (Prank)

Pengimbas Badan (Prank)

Seperti namanya, aplikasi ini tidak asli. Sebabnya, aplikasi ini hanya untuk menyeksa orang dengan menunjukkan  pengimbas  bahagian badan. Untuk melakukan ini dengan mudah, anda hanya perlu menjalankan aplikasi dan mengarahkan kamera anda kepada orang yang anda mahu menipu. Secara automatik, aplikasi Body Scanner (Prank) akan segera mengimbas dengan hasil yang kelihatan nyata.

Oh ya,  anda juga perlu tahu bahawa aplikasi ini akan selalu memberikan hasil X-Ray yang sama. Hasil  pengimbas adalah dalam bentuk bahagian badan. Berminat untuk mencuba aplikasi ini? Sekiranya anda berminat, sila muat turun Body Scanner (Prank) secara langsung di sini.

9. Kamera Pengimbas Badan Sebenar X-Ray Buang Prank Kain

Kamera Pengimbas Badan Sebenar X-Ray Buang Prank Kain

Seperti namanya, aplikasi ini bukan aplikasi sebenar dan hanya aplikasi  lelucon. Konsepnya, anda hanya perlu menjalankan aplikasi. Kemudian, anda menghalakan kamera HP ke sasaran. Secara automatik, aplikasi ini secara langsung menaikkan gambar sebagai  imbasan  dari X-Ray. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan aplikasi ini, klik di sini dan dapatkan aplikasi secara percuma. Ingat, ya, ini bukan aplikasi lut sinar asli untuk Android.

10. Simulator Pengimbas X-Ray

Simulator Pengimbas X-Ray

Satu lagi aplikasi x-ray yang kami cadangkan, X-Ray Scanner Simulator. Ini adalah aplikasi nakal dengan hasil yang tidak nyata. Tidak seperti aplikasi sebelumnya, di sini anda hanya perlu mengedit hasil gambar agar lebih nyata. Jadi, bagaimana menggunakannya cukup untuk mengarahkan kamera ke bahagian badan tertentu. Selepas itu, anda segera mengambil gambar seperti dia sedang mengambil gambar. Akhirnya, edit dengan sebaik mungkin dengan kamera sinar-x.

Nah, untuk hasil yang optimum, Simulator Pengimbas X-Ray ini menyediakan beberapa  alat  untuk anda dapat mengedit dengan lebih jelas. Ciri-cirinya adalah pelekat, warna berubah, dan sebagainya. Oh ya,  jika gambar mempunyai resolusi yang terlalu besar atau terlalu kecil, anda boleh  mengubah saiznya  pada bila-bila masa.

Aplikasi yang Disyorkan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi kamera lutsinar yang telah dibincangkan dan dikaji sebelumnya, sediakan aplikasi kamera lutsinar lain yang boleh anda cuba. Walau bagaimanapun, aplikasi berikut tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Prank Pengimbas sinar-X - Rohit Iyer

Prank Pengimbas sinar-X - Rohit Iyer

Sama seperti aplikasi sebelumnya, aplikasi yang dibuat oleh  pemaju  Rohit Iyer juga bukan aplikasi  pengimbas  sebenar, hanya sebagai alat untuk menggertak orang. Prank Pengimbas sinar-X juga sangat mudah digunakan. Kerana, anda hanya perlu memasukkan aplikasi, kemudian arahkan kamera HP anda ke sasaran. Selepas itu, tunggu beberapa saat sehingga hasil  pengimbas  palsu muncul.

Tetapi, anda perlu tahu bahawa aplikasi ini hanya dapat menunjukkan hasil  pengimbas  sinar-x di bahagian tertentu. Bahagian tersebut hanya berbentuk tangan, bahagian dada, kaki sahaja. Bahagian badan yang lain tidak dapat diimbas menggunakan aplikasi ini. Oh ya,  mengenai hasil  pengimbas itu bukan badan seksi tetapi animasi tulang dan kerangka manusia.

2. Pengimbas Xray

Pengimbas Xray

Seperti aplikasi sebelumnya, Xray Scanner juga merupakan aplikasi pengimbas organ dalaman yang dibuat untuk bersenang-senang. Sekiranya anda ingin melawak rakan sekerja, anda boleh menggunakan aplikasi Xray Scanner. Anda dapat menunjukkan bahawa telefon bimbit anda mampu mengimbas organ dalam tubuh manusia.

Cara menggunakannya juga cukup mudah di mana anda hanya perlu memiringkan ke atas untuk memindahkan gambar ke atas, dan condong ke bawah untuk bergerak ke arah yang berlawanan. Selepas itu, gambar akan muncul atau dipaparkan seperti tulang manusia di skrin telefon bimbit anda. Agak menarik?

3. Simulator Pengimbas Badan Xray

Simulator Pengimbas Badan Xray

Xray Body Scanner Simulator bukan aplikasi Xray asli, tetapi hanya simulasi. Walaupun hanya simulasi, tetapi aplikasi ini mampu memaparkan hasil Xray yang sebenar. Cara menggunakannya cukup mudah, anda hanya perlu mengarahkan kamera ke kaki kanan atau kiri, dan ke bahagian badan yang lain. Setelah selesai, hasilnya akan dipaparkan sebagai Xray di skrin telefon bimbit anda.

4. Haiwan Pengimbas Xray

Haiwan Pengimbas Xray

Adakah anda ingin tahu mengenai bentuk tulang haiwan kesayangan anda? Untuk mengetahui anda hanya menggunakan aplikasi kamera lutsinar yang satu ini. Walau bagaimanapun, ini hanya aplikasi  gurauan  dan bukan hasil yang nyata. Xray Scanner Animals adalah aplikasi kamera tembus pandang yang menyeronokkan yang lebih khusus untuk melihat tulang haiwan.

Anda boleh mengarahkan kamera HP ke arah haiwan yang akan anda lihat, kemudian skrin telefon bimbit anda akan memaparkan gambar tulang haiwan tersebut. Cukup menarik untuk anda?

5. Prank Pengimbas Xray

Prank Pengimbas Xray

Seperti namanya, aplikasi ini hanya untuk membuli orang. Jadi, aplikasi ini sebenarnya tidak dapat mengimbas sebenarnya, ya. Walaupun hanya aplikasi  gurauan,  tetapi hasil imbasan kelihatan cukup realistik. Selain penampilannya yang cantik, Xray Scanner Prank juga sangat mudah digunakan untuk sesiapa sahaja, walaupun ini pertama kalinya anda menggunakannya.

Pertama, anda hanya perlu memasukkan aplikasi. Kemudian, arahkan kamera ke bahagian badan yang ingin anda imbas. Akhirnya, aplikasi ini akan berfungsi secara automatik memaparkan hasil imbasan. Menarik,  bukan ?

Oleh itu, jangan sekali-kali mempercayai jika seseorang menawarkan aplikasi kamera yang telus kerana ia pasti bohong. Sekiranya anda ingin melengkapkan aplikasi ini dengan cermin mata telus yang tidak kalah lucu, rujuk ulasan dalam artikel ini. Selain itu, kami juga mempunyai beberapa cadangan untuk aplikasi kamera lutsinar dalam gelap yang dapat anda ketahui lebih lanjut di sini.