15 Permainan Memancing Ikan yang Menarik Terbaik di Android

Selalu gagal ketika memancing di kolam atau sungai, bukan berarti anda juga mengalami kegagalan ketika memancing di gim. Salurkan hobi memancing anda melalui permainan yang kini tersedia untuk telefon pintar dan tablet Android.

Selain lebih cekap, "memancing" dalam permainan juga tidak kurang menarik dan menyeronokkan, anda tahu . Beberapa permainan menawarkan pengalaman memancing yang sebenar.

Berikut ini akan membuat senarai permainan memancing di Android yang sangat menarik. Sekiranya anda tidak mempunyai masa atau tidak pandai memancing di dunia nyata, maka anda boleh mencuba permainan ini terlebih dahulu.

1. Mari Ikan

Mari Ikan

Let's Fish adalah salah satu permainan simulasi memancing ikan terbaik yang kami cadangkan untuk anda. Permainan ini yang dikembangkan oleh  pengembang  Ten Squares Games mempunyai lebih dari 650 jenis ikan yang siap untuk anda memancing. Bukan hanya beratus-ratus spesies ikan, bahkan terdapat puluhan lokasi memancing untuk dipilih.

Uniknya, selain menjadi permainan peniruan, Let's Fish juga menyediakan fitur di mana anda dapat mengikuti pertandingan memancing dengan rakan-rakan pemain Let's Fish. Anda boleh memasuki kejohanan dengan permainan PvP. (pemain vs pemain). Juga, jangan lupa untuk meningkatkan peralatan memancing anda. Untuk memainkannya, anda boleh memuat turun Let's Fish di sini.

2. Pancing

Mata kail

Beberapa ketika yang lalu, kami menyemak Fishing Hook dalam senarai permainan sukan terbaik. Permainan ini menawarkan pengalaman memancing yang sangat nyata. Malah, peralatan memancing yang digunakan di Fishing Hooks juga diklasifikasikan sebagai profesional. Fishing Hooks nampaknya dirancang untuk peminat sukan memancing, tetapi tidak mempunyai banyak masa untuk memancing di dunia nyata.

Semasa bermain permainan ini, anda mesti menyesuaikan jarak dan mengukur ketegangan agar pancing tidak putus atau ikan mengejar. Untuk melihat pencapaian anda dalam bermain Fishing Hook, akan ada papan pendahulu sebagai panduan dan mod luar talian untuk memainkan permainan ini tanpa sambungan internet.

3. Memancing Poket

Memancing Poket

Sekiranya anda ingin merasakan sensasi memancing secara maya, maka anda boleh memilih permainan simulasi memancing Pocket Fishing. Dalam permainan ini, permainan yang dibuat oleh  PegeNet  devloper ini menawarkan keseronokan dan kegembiraan memancing dengan hanya bergantung pada telefon pintar Android.

Di sini, anda boleh memancing dengan bebas sebanyak yang anda suka. Kelebihan permainan ini adalah kehadiran suara semula jadi yang akan merangsang tumpuan memancing. Oleh itu, Pocket Fishing mendakwa bahawa permainan ini dapat membawa pemain ke dalam sensasi sebagai memancing sebenar. Ingin tahu? Dapatkan permainan di sini.

4. Masa Memancing: Musim2

Musim Memancing Musim2

Masih dengan permainan memancing di Android, kali ini Waktu Memancing: Musim 2 dapat menjadi pilihan yang baik untuk anda. Dalam permainan Fishing Time: Season2 ada lebih dari 200 jenis ikan yang anda siap tangkap. Mulai dari ikan kecil hingga ikan besar.

Walaupun dalam permainan Fishing Time: Season2, anda dapat memancing ikan  hiu goblin  . Bukan hanya itu, salah satu ciri terbaik yang ditawarkan oleh permainan ini adalah  memancing secara automatik. Ciri ini menjadikan pemain tidak perlu menunggu dan menarik ikan. Walau bagaimanapun, ciri ini hanya dapat digunakan untuk menangkap ikan kecil. Mari bermain Waktu Memancing: Musim2 di sini.

5. 3DCARP

3DCARP

Untuk dapat bermain permainan memancing 3DCARP, anda mesti terlebih dahulu membeli permainan ini di Play Store. Namun, anda hanya perlu membayar sekali untuk dapat bermain permainan yang menawarkan 8 tasik dan 4 sungai untuk menangkap 28 jenis ikan yang berbeza.

3DCARP akan membuat anda ketagihan memancing kerana dalam permainan ini anda dapat memanjat pokok untuk melihat lebih banyak ikan atau menggunakan perahu umpan untuk memudahkan anda menangkap ikan. Walaupun agak baru, 3DCARP adalah permainan memancing yang patut dicuba.

6. Memancing Ace: Hasil tangkapan liar

Ace Fishing Wild Catch

Seterusnya, kita berkenalan dengan Ace Fishing: Wild Catch, yang merupakan permainan memancing paling popular di luar sana. Permainan ini menawarkan ciri untuk menyesuaikan kemahiran memancing anda, pergi ke pelbagai tempat untuk menangkap pelbagai jenis ikan, dan papan pendahulu  global untuk melihat kedudukan anda dengan pemain lain dari seluruh dunia.

Cara menangkap ikan di Ace Fishing: Wild Catch tidak terlalu sukar. Ambil beberapa taktik sehingga anda tidak perlu menunggu ikan memakan umpan di cangkuk anda terlalu lama. Anda boleh memuat turun Ace Fishing: Wild Catch secara percuma di Play Store.

7. Rehat Memancing

Cuti Memancing

Jika dibandingkan dengan dua permainan sebelumnya, Fishing Break adalah permainan memancing yang lebih sederhana. Pemain akan ditugaskan menangkap ratusan jenis ikan di 8 lokasi. Sudah tentu usaha anda akan dihargai dalam bentuk pencapaian di papan pendahulu untuk bersaing dengan pemain lain.

Grafiknya ringkas tetapi senang dilihat yang dapat anda nikmati ketika bermain Fishing Break. Ini adalah permainan yang tepat jika anda ingin memancing pelbagai jenis ikan di tempat yang berbeza tanpa perlu mencuba terlalu banyak.

8. Pertembungan Memancing

Pertembungan Memancing

Fishing Clash adalah salah satu permainan memancing yang harus anda cuba. Dalam permainan ini, pemain akan dimanjakan dengan animasi 3D yang cukup lancar. Sebagai tambahan kepada animasi, berikut juga terdapat fitur yang memenuhi syarat, misalnya Anda dapat  berbual  dengan lawan. Ya, dalam Fishing Clash anda boleh  berbual  kerana permainan ini membawa konsep permainan dalam talian.

Oleh kerana Fishing Clash adalah permainan dalam talian, permainan ini juga menyediakan pelbagai pertandingan. Nah, kejohanan memancing ini membolehkan anda melawan pemain Fishing Clash lain di seluruh dunia. Sekiranya anda dapat memenangi kejohanan, kemungkinan anda dapat  item yang jarang berlaku. Ingin mencuba bermain?

9. Memancing Monster 2020

Memancing Monster 2020

Sekiranya anda ingin bermain permainan memancing tanpa perlu menghabiskan kuota internet, cubalah bermain permainan Monster Fishing 2020. Ini adalah permainan luar  talian  yang membawa konsep memancing. Tetapi, ikan yang terpikat dalam permainan ini sangat unik. Tidak seperti ikan pada umumnya, tetapi ikan besar seperti raksasa.

Perhatikan, terdapat banyak jenis ikan monster yang dapat anda nikmati. Bukan hanya ikan yang bervariasi tetapi juga tempat perikanan yang berbeza. Jadi, anda tidak akan bosan bermain permainan Monster Fishing 2020 ini!

10. Hei, Itu Ikan Saya!

Hei, itu ikan saya

Tidak seperti lima permainan yang telah kita bincangkan sebelumnya, Hei, Itu Ikan Saya ! adalah permainan yang sangat menyeronokkan dan tidak memerlukan anda menggunakan trik memancing. Anda akan melakonkan watak penguin yang harus menangkap lebih banyak ikan daripada orang lain. Namun, anda masih memerlukan strategi dan kepandaian untuk memenangi permainan ini.

Hei, itu ikan saya ! sangat sesuai dimainkan oleh kanak-kanak. Anda mesti membeli permainan ini terlebih dahulu sebelum memasangnya di telefon pintar atau tablet Android.

11. Fishing Paradise 3D Percuma +

Fishing Paradise 3D Percuma +

Memainkan permainan memancing yang paling menarik di Android boleh memilih permainan Fishing Paradise 3D Free +. Permainan ini, yang telah membuat lebih daripada 300,000 muat turun, siap dengan lebih dari 50 spesies ikan. Anda boleh memikat semua ikan untuk dijual.

Jadi, permainan ini mempunyai konsep di mana anda boleh menjual umpan. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membuat kolam ikan anda sendiri untuk meningkatkan hasil tangkapan anda. Sekiranya ikan yang anda ada sangat bagus, harga jualannya sangat tinggi. Dan juga, penjualan ikan yang boleh anda gunakan untuk membeli peralatan memancing baru. Menarik kan? Muat turun Fishing Paradise 3D Percuma + di sini.

12. Buku Harian Memancing

Buku Harian Memancing

Walaupun Fishing Diary adalah permainan memancing yang cukup kuno , permainan ini masih diperbaharui secara berkala sehingga tetap selesa ketika dimainkan. Aliran permainan yang sederhana menjadikan permainan ini dapat dimainkan semasa anda bersantai.

Cara bermain Fishing Diary ialah anda harus membuang umpan meriam, elektrik atau makanan ke dalam air dan menangkap sebanyak mungkin ikan. Anda juga harus menangkap ikan duyung kerana dia tahu di mana harta karun itu tersembunyi di dalam air.

Walaupun di dunia nyata tidak dibenarkan menangkap ikan dengan bom atau meriam, tetapi tidak menjadi masalah jika anda melakukannya dalam Buku Harian Memancing.

13. Rapala Memancing

Memancing Rapala

Permainan memancing arked ini dikembangkan oleh Concrete Software, Inc. Rapala Fishing mengajak anda memancing pelbagai jenis ikan air tawar di lokasi dengan sentuhan grafik 3D yang indah. Tingkatkan kemahiran anda dan gunakan trik khas untuk mendapatkan ikan yang lebih besar di setiap lokasi.

Pemain boleh bersaing dengan pemain Rapala Fishing yang lain setiap hari dalam pertandingan dalam talian. Permainan memancing gaya profesional ini dapat anda dapatkan secara percuma melalui Play Store.

14. Derby Memancing Ais

Derby Memancing Ais

Sepintas lalu permainan ini menawarkan permainan memancing sederhana. Tetapi bagaimana jika anda perlu memancing di tasik atau kolam beku? Belum lagi suhu sejuk ketika memancing di kolam beku. Ice Fishing Derby adalah permainan memancing yang menawarkan pengalaman memancing yang kompetitif pada musim sejuk

Anda juga boleh membeli beberapa peralatan untuk menyokong anda semasa memancing, mulai dari Ice Cuting Tools, Sonar, Underwater Camera, dan pelbagai peralatan lain dari wang yang anda kumpulkan dalam permainan ini. Datang , rasakan kegembiraan memancing di musim sejuk dengan bermain Ice Fishing Derby!

15. Memancing untuk Kanak-kanak

Memancing untuk Kanak-kanak

Sesuai dengan nama permainan, memang Memancing untuk Anak ditujukan untuk anak-anak. Walaupun tidak memaparkan animasi 3D, Fishing for Kids cukup menarik dengan pelbagai warna yang disukai oleh anak-anak. Di sini, kanak-kanak dapat belajar memancing dan juga memperkenalkan anak kepada jenis ikan lain. Cukup pendidikan,  bukan ? Anda boleh mendapatkan permainan di sini.

Sekiranya anda suka memancing atau sekurang-kurangnya suka bermain permainan memancing, maka sepuluh permainan di atas boleh menjadi rujukan untuk anda. Sekiranya anda ingin mengesyorkan tajuk permainan memancing yang lain, sila tulis komen anda mengenai tajuk permainan.