10 Permainan Lumba-Lumba Terbaik dan Lucu di Android

Idea pembangun permainan Android tidak akan pernah habis menghasilkan permainan yang lebih kreatif, unik, dan tentunya akan sangat menarik untuk dimainkan oleh pengguna telefon bimbit Android. Salah satu permainan yang cukup menarik dan perhatian pemain di Android adalah permainan bertema haiwan, lebih tepatnya permainan lumba-lumba.

Setelah membincangkan permainan ikan yang mencabar dan sangat ketagihan untuk dimainkan oleh anda. Kali ini memasukkannya ke dalam 10 permainan lumba-lumba yang sangat menarik dan lucu di telefon pintar gaya Android. Ingin tahu bagaimana keseronokan peminat permainan? Mari kita lihat ulasan berikut!

10 Permainan Lumba-Lumba di Android

Sekiranya anda mencari rujukan untuk permainan lumba-lumba yang menarik di Android, kami mempunyai cadangan berikut:

1. Pertunjukan Lumba-Lumba Saya

Pertunjukan Lumba-Lumba Saya

Menjadi tenaga pengajar dan pelatih ikan lumba-lumba bukanlah perkara yang mudah dilakukan. Namun, itulah yang mesti dilakukan oleh pemain My Dolphin Show. Salah satu permainan lumba-lumba yang menarik ini menjadikan anda sebagai pelatih ikan lumba-lumba.

Terdapat kira-kira 80 trik untuk ikan lumba-lumba seperti corkscrews gila, lompatan donat yang mempesona dan piƱata smash. Namun, jika anda tidak cukup berminat untuk mengikuti setiap muslihat yang telah disediakan, anda dapat mencari helah yang terpisah mengikut kehendak anda. Adakah anda ingin mencuba menjadi pelatih lumba-lumba? Muat turun permainan dengan mengklik di sini.

2. FarmVille: Tropic Escape

Escape Tropik FarmVille

Permainan lumba-lumba satu ini juga sangat sesuai untuk anda terutamanya untuk kanak-kanak. Diberitahu pada awal permainan bahawa anda lari ke sebuah pulau gurun. Sudah tentu ada banyak perkara yang harus anda lakukan termasuk membuat penginapan yang selesa di pantai. Perkara lain yang perlu dilakukan ialah memancing dan memburu.

Anda boleh memancing di lautan biru yang luas disertai dengan lumba-lumba bernama Capri. Di lautan, anda dan Capri dapat mencari sesuatu yang berharga seperti harta karun. Sudah tentu, harta karun ini sangat berguna untuk penginapan anda. Ingin mendapatkan harta karun dengan Capri? Main permainan di sini.

3. Dolphin Tunjukkan Permainan Dolphin Saya

Dolphin Tunjukkan Permainan Dolphin Saya

Permainan ini sesuai untuk kanak-kanak dengan grafik 3D yang cukup baik, belum lagi penempatan berwarna-warni yang menarik yang menjadikan kanak-kanak lebih berminat. Adakah Dolphin Show My Dolphin Games, permainan dengan 5 tahap yang berbeza.

Di sini, pemain akan diminta membuat pertunjukan lumba-lumba dengan pelbagai tarikan. Sekiranya pemain dapat memuaskan pengunjung pertunjukan, pemain boleh melonjak ke peringkat seterusnya. Pada tahap seterusnya, pastikan anda mempunyai  persembahan  yang lebih menarik bagi para pengunjung, ya.

4. Lumba-lumba

Permainan ikan lumba-lumba

Tidak sukar dan cenderung sederhana, permainan bertema lumba-lumba ini cukup banyak peminat dengan terbukti hampir 15,000 pengunduh dan pengguna Android memuat turun permainan Dolphin sebagai permainan yang cukup ketagihan. Permainan ini sangat sesuai untuk kanak-kanak, dilihat dari antara muka yang dipaparkan dan cara memainkannya cenderung mudah.

Semua pemain harus lakukan ialah menangkap semua bintang yang berbaris kemas di lautan. Tidak sukar kerana nampaknya betul? Namun, permainan ini tidak semudah yang dibayangkan. Sekiranya pemain hilang fokus, kemungkinan ada bintang yang tersisa. Adakah anda mahu mencubanya? Main permainan segera di sini.

5. Dolphin Paradise: Rakan Liar

Dolphin Dolphin Wild Friends permainan lumba-lumba

Menjaga ikan lumba-lumba dan bahkan melatih lumba-lumba adalah suatu keharusan bagi pemain permainan Dolphin Paradise: Wild Friends. Dalam permainan ini, pemain akan diberikan ikan lumba-lumba yang mesti dijaga dan dijaga oleh pemiliknya.

Namun, bukan hanya menjaga makan dan menjaga kesihatan. Pemain juga akan diminta untuk menjadi pelatih. Anda akan diminta untuk melakukan beberapa muslihat dengan ikan lumba-lumba yang anda ada. Di samping itu, terdapat ciri permainan mini untuk anda bermain dengan lumba-lumba anda. Cukup menarik dan menarik bukan? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

6. Lawatan Bayi Hazel Dolphin

Lawatan Bayi Hazel Dolphin

Permainan lumba-lumba satu ini sememangnya sangat sesuai untuk kanak-kanak. Ringkas dan cenderung sangat sederhana. Permainan ini tidak akan menuntut pemain untuk mendapat ganjaran atau penghargaan seperti permainan lain. Anda hanya perlu menemani Hazel berjalan-jalan dan bermain.

Pada awal permainan Baby Hazel Dolphin Tour, seorang kanak-kanak bernama Hazel mengembara bersama keluarganya ke taman lumba-lumba. Di sana, Hazel hanya akan bermain dengan ikan lumba-lumba di taman. Di samping itu, Hazel akan mendapat pelbagai pengetahuan baru, terutamanya mengenai ikan lumba-lumba. Sekiranya anda ingin memuat turun dan bermain permainan Baby Hazel Dolphin Tour, anda boleh klik di sini.

7. Penembak Gelembung Lumba-lumba

Penembak Gelembung Lumba-lumba

Berlainan dengan permainan sebelumnya yang menawarkan konsep permainan di mana anda harus menjadi pelatih lumba-lumba, atau mengejar bintang. Dolphin Bubble Shooter mempunyai konsep permainan hanya menembak gelembung menggunakan ikan lumba-lumba. Grafik, antara muka, bahkan animasi yang disediakan oleh Dolphin Bubble Shooter cukup mudah tetapi tetap menarik.

Dalam grafik, anda akan melihat biru laut sebagai latar belakang kerana permainan ini memang bertema lumba-lumba di laut. Dalam permainan ini juga, anda akan menghadapi beberapa cabaran dengan tahap yang berbeza. Semakin tinggi tahapnya, semakin sukar cabarannya. Mahu? Muat turun permainan di sini.

8.? Lari Ikan Lari 2?

Larian Ikan Lari 2

Baiklah, kembali lagi dengan permainan konsep lumba-lumba untuk mengejar dan mendapatkan duit syiling. Permainan ini menyajikan animasi 3D yang memaparkan gambar haiwan laut termasuk ikan lumba-lumba dalam permainan. Run Fish Run 2, perhatian dan ketagihan yang cukup untuk bermain di telefon Android anda.

Terdapat banyak pilihan ikan sebagai peranan utamanya termasuk salah satunya ikan lumba-lumba. Sekiranya anda memilih ikan lumba-lumba sebagai ikan kegemaran anda, animasi 3D dari ikan lumba-lumba akan muncul. Gambar yang disajikan adalah lumba-lumba animasi yang sangat menggemaskan. Berminat? Muat turun permainan secara langsung dengan mengklik di sini, percuma!

9. Simulator Hidup Lumba-Lumba

Simulator Hidup Lumba-Lumba

Sekiranya permainan yang satu ini akan mengundang pemain untuk bertindak sebagai ikan lumba-lumba. Di sini, anda menjadi lumba-lumba berenang di laut lepas. Tujuannya adalah untuk menyelamatkan 4 lumba-lumba yang lain. Nah, untuk menyelamatkan keluarga lumba-lumba, anda harus menghadapi pelbagai rintangan dan rintangan.

Semasa berenang ke tengah lautan untuk menyelamatkan ikan lumba-lumba lain, anda akan dihadapi oleh ikan pemangsa yang lain. Perhatikan, terdapat kira-kira 5 bos ikan yang harus anda lawan. Agar anda dapat menang melawan pemangsa ikan yang sengit, anda perlu  meningkatkan  lumba-lumba, seperti meningkatkan stamina, kekuatan, dan kecepatan berenang. Berminat? Ayuh, mainkan Dolphin Survival Simulator!

10. Simulator Keluarga Dolphin

Simulator Keluarga Dolphin

Satu lagi permainan lumba-lumba bertema menyeronokkan, Dolphin Family Simulator. Seperti namanya, permainan ini menjadikan pemain sebagai lumba-lumba ganas. Nah, tugas anda adalah bertahan dengan kumpulan ikan lumba-lumba yang lain.

Untuk bertahan hidup, anda boleh mencari dan memburu ikan yang lebih kecil untuk dimakan oleh anda. Selain memakan ikan lain, anda juga akan berhadapan dengan ikan yang lebih ganas dan anda harus dapat mengelakkan ikan ganas sehingga anda tidak dimakan oleh mereka.

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada sepuluh permainan yang kami sarankan di atas, kami masih mempunyai sejumlah permainan menarik lain dengan tema lumba-lumba. Namun sayangnya, permainan yang kami sarankan di bawah ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Bintang Laut

Bintang Laut

Menjelajah laut dalam dan dalam adalah salah satu misi yang harus anda laksanakan untuk bermain pemain Sea Stars. Permainan ini akan menjadikan dan meletakkan anda sebagai lumba-lumba bernama Dante. Pemain akan diminta untuk berenang ke lautan luas untuk mencari duit syiling.

Wang syiling yang dikumpulkan dapat meningkatkan kekuatan, kepakaran / kemahiran, bahkan peralatan perlu menyelam ke laut dengan lebih hebat lagi. selain duit syiling anda juga boleh mendapatkan pelbagai hadiah yang telah diletakkan di setiap kawasan laut. Sudah tentu menjadi Dante tidak mudah, tetapi bolehkah anda melakukannya?

2. Menyelam Lumba-lumba

Menyelam lumba-lumba

Menawarkan animasi lumba-lumba yang sangat comel dan comel ditawarkan oleh permainan Dolphin Dive. Permainan ini dibuat oleh pemaju DD7 Permainan menawarkan mudah dan mudah permainan lumba-lumba untuk dimainkan pada telefon pintar yang berasaskan Android.

Di sini anda hanya perlu mengambil setiap buah yang ada. Anggaplah buah-buahan itu sebagai duit syiling yang kemudian boleh anda tukarkan untuk meningkatkan kemahiran dan ketahanan ikan lumba-lumba yang anda miliki.

Di samping itu, terdapat pelbagai peringkat yang mesti anda lalui. Semua tahap mesti dilalui satu demi satu untuk membuka ke tahap yang lebih tinggi. Semakin tinggi tahap yang anda peroleh, tentunya cabaran yang lebih sukar akan anda hadapi.

3. Pertunjukan Lumba-Lumba Safari Sedunia

Pertunjukan Lumba-Lumba Safari Sedunia

Satu lagi permainan bertema lumba-lumba yang menyeronokkan untuk kanak-kanak. Kali ini anda mengesyorkan World Safari Dolphins Show. Ini adalah permainan di mana pemain harus membuat pertunjukan menarik dengan pelbagai tarikan menarik. Anda boleh melatih ikan lumba-lumba untuk masuk ke  gelanggang,  menyelam dan menyambut pengunjung.

4. Dolphin Racing 3D

Dolphin Racing 3D

Perlumbaan paling cepat ke garisan penamat adalah matlamat yang harus anda lakukan dalam permainan 3D Dolphin Racing ini. Permainan lumba-lumba bertema satu ini akan membuat anda berlumba dengan laju dengan lumba-lumba lain untuk mencapai garisan penamat yang ditetapkan oleh permainan.

Bukan hanya menampilkan konsep permainan dan perlumbaan kelajuan yang menarik, permainan ini juga dilengkapi dengan animasi dan grafik yang sudah 3D anda ketahui. Sebenarnya, untuk memaparkan antaramuka yang disediakan cukup bagus. Berminat untuk bermain?

Nah, itu 10 permainan lumba-lumba yang boleh anda mainkan di telefon Android anda. Semua permainan di atas cukup menarik dan menarik untuk dimainkan. Permainan mana yang menarik perhatian anda? Atau adakah anda ingin mengesyorkan permainan menarik yang lain? Ayuh, periksa dan juga mainkan Permainan Ikan Unik dan Permainan Memancing Ikan ini!