10 Aplikasi untuk Membuat Jemputan Terbaik di Android 2020

Bagi anda yang ingin mengadakan majlis perkahwinan, majlis hari jadi, dan pesta lain mungkin tidak asing lagi jika anda perlu menghantar kad jemputan untuk tetamu. Namun, kebanyakan orang sebenarnya hanya menggunakan reka bentuk kad jemputan.

Sebenarnya jika anda mempunyai telefon pintar berasaskan Android, anda tidak perlu repot menyewa perkhidmatan untuk reka bentuk kad jemputan. Kerana aplikasi percuma untuk membuat jemputan di PlayStore juga dapat membuat jemputan perkahwinan anda sendiri, anda juga boleh membuat jemputan hari jadi, anda tahu.

Inilah yang disebut dengan membuat kad jemputan perkahwinan digital. Baiklah, jadi kali ini saya akan memberikan 10 pilihan aplikasi untuk membuat jemputan secara digital. Anda boleh membuat jemputan perkahwinan anda sendiri atau membuat jemputan lain. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

10 Aplikasi untuk Membuat Jemputan di Android

1. Canva

permohonan untuk membuat kad jemputan Canva

Dibuka dengan aplikasi yang merupakan pilihan terbaik untuk editor PlayStore, Canva boleh menjadi penyelesaian pintar bagi anda yang ingin membuat kad jemputan yang menarik. Dengan aplikasi Canva, anda dapat membuat kad jemputan dengan pelbagai  templat.

Jadi, anda hanya perlu mencari  templat  yang sesuai dengan tema jemputan anda dan pengguna hanya perlu sedikit mengedit, seperti teks dan warna yang dapat disesuaikan dengan selera masing-masing. Selepas itu, anda dapat  menyimpan  hasilnya untuk diedarkan secara langsung kepada saudara, rakan, atau keluarga.

2. Pencipta

Pencipta

Tidak kurang hebatnya dengan aplikasi Canva, Creator juga menawarkan aplikasi untuk memudahkan anda membuat kad jemputan. Yang menggembirakan, dalam Pencipta ini, anda boleh membuat kad jemputan mengikut citarasa dan keinginan anda.

Namun, jika anda tidak mempunyai banyak masa untuk membuat kad jemputan anda sendiri, maka Pencipta telah menyediakan beberapa  templat yang  menarik dan anda hanya perlu memasukkan teksnya. Mudah dan praktikal,  bukan? Sekiranya berminat, dapatkan permohonannya terus di sini.

3. Pembuat Jemputan 2.0

Pembuat Jemputan 2.0

Ini adalah aplikasi yang cukup bagus untuk anda yang ingin menyunting atau membuat kad jemputan. Kerana, dalam Invitation Maker 2.0, sudah ada berbagai macam  templat yang tersedia  sesuai dengan kebutuhan penggunanya.

Selain  pelbagai templat  , aplikasi ini juga memberikan variasi  latar yang  menarik. Dengan cara itu, anda dapat menghasilkan kad jemputan yang unik. Sekiranya anda ingin menjadi lebih menarik, anda boleh mengeditnya dengan pelbagai  alat,  seperti menukar  teture, ratio,  menambahkan teks dan lain-lain. Cukup lengkap,  bukan ? Ayuh, segera  muat turun  aplikasinya di sini.

4. Galeri Kad Ucapan

galeri kad ucapan

Permohonan untuk membuat jemputan kedua yang disebut Galeri Kad Ucapan. Dalam aplikasi ini juga tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya di mana Galeri Kad Ucapan juga dapat membuat kad jemputan perkahwinan digital termasuk kad jemputan lain.

Dalam ciri-cirinya, aplikasi ini menyediakan ciri di mana anda dapat memilih beberapa kategori jemputan yang anda mahukan. Kategori yang terdapat dalam aplikasi ini juga sangat beragam seperti kategori ulang tahun, ulang tahun, baestwhishes, chocolateday, Christmas, Wedding, Easter, dan banyak lagi kategori lain yang dapat anda pilih sesuai dengan keperluan anda.

Adakah anda berminat untuk menggunakan aplikasi ini? Sekiranya anda berminat, anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi untuk membuat kad jemputan, galeri Kad Ucapan.

5. Pembuat Kad Jemputan Pesta

Pembuat Kad Jemputan Pesta

Permohonan untuk membuat kad jemputan lain yang dibuat oleh vcsapss di mana aplikasi Pembuat Kad Undangan Pesta dikhaskan untuk membuat kad jemputan untuk acara pesta, kedua-dua majlis perkahwinan, pesta ulang tahun atau pihak lain.

Dalam fiturnya, aplikasi ini menyediakan fitur di mana anda dapat mengubah hasil penyuntingan kad jemputan menjadi wallpaper untuk telefon pintar Android anda. Selain itu terdapat juga beberapa petikan yang dapat anda masukkan ke dalam kad jemputan.

Sebenarnya, aplikasi untuk membuat kad jemputan ini menyediakan pelbagai pelekat untuk menjadikan kad jemputan anda lebih menarik. Berminat? Klik di sini untuk mencuba aplikasi ini.

6. Pembuat Jemputan oleh Pulau Greetings

Pembuat Jemputan oleh Pulau Greetings

Ingin membuat kad jemputan yang ringkas tetapi tidak dapat dilupakan? Maka anda harus mencuba aplikasi Invitation Maker by Greetings Island. Ini kerana aplikasi yang dikembangkan oleh  pengembang  Pulau Greeting dapat menampilkan berbagai  templat  yang dibahagikan dengan beberapa kategori, seperti kad jemputan hari jadi, acara Krismas, atau acara lain.

Selain  itu diubah template , Undangan Maker oleh Greetings Island juga membebaskan pengguna untuk edit kad jemputan mereka untuk menjadikannya lebih menarik. Siapa yang menarik lagi, Pembuat Jemputan oleh Pulau Greetings cukup ringan dengan hanya 21 MB Adakah  anda tahu !

7. Pembuat Kad Jemputan Hari Lahir

Pembuat Kad Jemputan Hari Lahir

Kali ini aplikasi pembuat kad jemputan khusus untuk membuat jemputan pesta ulang tahun. Dalam aplikasi Pembuat Kad Jemputan Hari Lahir, anda boleh menggunakan pelbagai templat yang   disediakan untuk membuat kad jemputan hari jadi secara digital.

Di samping itu, pengguna dapat memilih pelbagai kutipan yang telah disediakan dari aplikasi untuk menjadikan kad hari jadi lebih menarik. Anda juga boleh memilih pelbagai gaya fon dan menukar warna fon pada kad jemputan anda.

Aplikasi ini cukup mudah untuk anda sekiranya anda ingin menjemput rakan-rakan ke majlis hari jadi anda. Menarik kan? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi untuk membuat jemputan Pembuat Kad Jemputan Hari Lahir.

8. Pembuat Kad Jemputan Hari Lahir 2

pembuat kad jemputan hari jadi 2

Aplikasi pembuat kad jemputan ulang tahun ini mempunyai nama yang sama dengan pembuatnya yang berbeza. Walau bagaimanapun, fungsi dan penggunaannya hampir sama. Aplikasi ini juga mempunyai fitur di mana pengguna dapat memilih beberapa templat kad jemputan mengikut citarasa.

Dalam aplikasi ini, anda boleh mengisi tajuk kad jemputan, mengisi kad jemputan, nama, bahkan hingga tarikh dan tempat pesta ulang tahun. Selain itu, setelah pengguna selesai membuat kad jemputan, anda dapat segera mengirimkannya melalui media sosial yang anda miliki.

Bukan hanya itu, aplikasi ini juga menyediakan format JPG dan PNG untuk menyimpan hasil kad jemputan yang telah anda buat. Aplikasi ini adalah aplikasi yang mudah, menarik, dan juga percuma. Untuk memuat turun aplikasi ini, anda cukup klik di sini.

9. Pembuat Kad Jemputan Perkahwinan

Pembuat Kad Jemputan Perkahwinan

Seperti namanya, aplikasi ini dikhaskan untuk membuat kad jemputan perkahwinan. Pembuat Kad Jemputan Perkahwinan menyediakan banyak  alat  dan ciri menarik untuk menjadikan kad jemputan lebih menarik. Anda boleh mengedit teks, menambahkan foto, memasukkan  bingkai,  dan juga pelekat. Berminat untuk mencubanya? Sila  muat turun  di sini.

10. Pembuat Jemputan-Pembuat Jemputan & Pencipta Flyer

pembuat jemputan, pembuat jemputan

Pembuat Jemputan-Pembuat Jemputan & Pembuat Flyer adalah salah satu aplikasi untuk membuat kad jemputan, baik undangan perkahwinan atau jemputan lain. Aplikasi ini memudahkan penggunanya membuat kad jemputan yang menarik. Dalam aplikasi ini juga disediakan berbagai fitur yang dapat digunakan untuk membuat undangan kelihatan lebih menarik.

Salah satu ciri-cirinya ialah pengguna dapat memilih latar belakang dengan kesan yang unik dan menarik. Beberapa kesan yang boleh digunakan adalah gliter, retro, hipster, bokeh, bata, kayu, bunga, cinta, cat air, dan kesan chevron.

Bukan hanya itu, pembuat jemputan ini menyediakan lebih daripada 40 tipografi di mana anda boleh memilih pelbagai gaya fon. Berminat untuk membuat kad jemputan anda sendiri? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi Pencipta Jemputan-Pembuat Jemputan & Pembuat Flyer.

Cadangan Permohonan Lain

Tidak berpuas hati dengan sepuluh permohonan di atas? Tenang, masih ada beberapa aplikasi yang bagus untuk membuat kad jemputan yang mudah dan menarik. Anda boleh segera menyemak cadangan aplikasi lain dalam ulasan berikut.

11. Pembuat Kad Jemputan Perkahwinan

pembuat kad jemputan perkahwinan

Aplikasi jemputan perkahwinan digital lain berasal dari aplikasi Kad Jemputan Perkahwinan. Dalam aplikasi ini, anda boleh membuat jemputan perkahwinan anda sendiri. Anda boleh membuat jemputan perkahwinan dengan reka bentuk yang anda mahukan dan pastinya akan mengurangkan anggaran majlis perkahwinan anda.

Anda boleh membuat jemputan perkahwinan dengan reka bentuk yang cantik, menarik dan romantis. Aplikasi ini menyediakan pelbagai reka bentuk dan templat untuk undangan perkahwinan romantis.

12. Pembuat Jemputan Perumahan

Pembuat Jemputan Perumahan

Sekiranya sebelum ini dibincangkan beberapa aplikasi untuk membuat jemputan perkahwinan, ulang tahun, atau acara lain, kali ini Housewarming Invitation Maker adalah aplikasi yang lebih fokus untuk membuat kad jemputan untuk pesta rumah.

Dalam aplikasi ini, pengguna dapat membuat kad jemputan untuk pesta pemanasan rumah dengan menyediakan pelbagai stiker. Di samping itu, pengguna dapat menambahkan pelbagai jenis kesan yang disediakan oleh aplikasi untuk menjadikan jemputan menjadi lebih menarik.

13. Pembuat Kad Ucapan

aplikasi pembuat kad ucapan untuk membuat jemputan

Aplikasi untuk membuat jemputan ini disebut Pembuat Kad Ucapan. Aplikasi ini dapat membuat pelbagai kad jemputan. Bermula dari jemputan perkahwinan, ulang tahun, atau hanya untuk mengatakan bahawa anda kehilangan seseorang.

Dalam aplikasi ini, pelbagai jenis ciri menarik disediakan untuk menjadikan kad jemputan anda menjadi lebih menarik, salah satunya adalah dengan memberikan lebih dari 500 gambar dan klip yang boleh anda gunakan. Di samping itu, anda boleh membuat kad jemputan perkahwinan anda sendiri.

Bukan hanya kad undangan perkahwinan, tetapi juga untuk membuat jemputan hari jadi. Aplikasi ini menyediakan beberapa jenis jemputan dan ucapan seperti pakej ulang tahun, perkahwinan, Krismas, pancuran bayi & bayi, Halloween dan banyak lagi.

14. Pembuat Ucapan & Jemputan

Salam & Pembuat Jemputan

Greetings & Invitation Maker adalah salah satu aplikasi untuk membuat kad jemputan yang cukup mudah digunakan oleh sesiapa sahaja. Dalam aplikasi ini, Pembuat Ucapan & Jemputan menyediakan fitur di mana anda boleh memasukkan foto ke dalam kad jemputan anda.

Di samping itu, anda boleh terus mencetak / mencetak pada kad jemputan yang telah anda buat. Aplikasi ini juga menyediakan pelbagai templat kad jemputan yang boleh anda pilih mengikut kehendak anda. Masih membincangkan ciri-cirinya, aplikasi ini menyediakan lebih daripada 400 templat yang direka secara langsung oleh pereka berkualiti.

15. Pembuat Kad Ucapan

pembuat kad ucapan 2

Sekiranya sebelumnya ia adalah aplikasi untuk membuat jemputan hari jadi, kali ini aplikasi Pembuat Kad Ucapan lebih tertumpu pada kad ucapan dan undangan untuk meraikan acara besar seperti Krismas, cuti Buddha, Halloween, dan acara lain.

Dalam aplikasi ini, Greeting Card Maker menyediakan lebih dari 40 latar belakang yang dapat dipilih oleh penggunanya sesuai dengan keperluan dan selera setiap pengguna. Bukan hanya itu, aplikasi ini juga menyediakan tarikh untuk perayaan keagamaan dalam aplikasi tersebut.

Mah itu koleksi aplikasi untuk membuat jemputan di Android. Anda dapat memilih aplikasi ini sesuai dengan keperluan anda, dari membuat undangan perkahwinan, ulang tahun, pesta Krismas, bahkan pesta rumah pindah. Sangat mudah bukan?