12 Aplikasi Sukan Peningkatan Sukan Paling Popular di Android 2020

Mempunyai ketinggian dan berat badan yang ideal adalah impian banyak orang. Sebilangan mungkin mendapat hadiah sejak lahir dan yang lain harus bekerja keras untuk mendapatkannya. Ini kerana ada cara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan ketinggian secara semula jadi.

Sebenarnya dilahirkan dengan badan (maaf) tidak cukup tinggi juga merupakan anugerah dari Tuhan. Namun, tidak mustahil ia akan berubah sekiranya anda ingin mencuba dan berusaha bersungguh-sungguh. Percubaan tidak akan mengkhianati hasilnya, bukan? Cara yang dilakukan orang untuk mengangkat badan adalah berbeza dan cara semula jadi tentunya cara yang disyorkan.

Sebilangan orang mungkin tidak tahu bagaimana melakukan ini dan dari mana hendak bermula. Namun, sekarang mereka boleh bermula dari cengkaman. Ya, ada aplikasi yang berisi panduan untuk meningkatkan tinggi secara alami lengkap dengan prosedur.

Aplikasi boleh dipasang dengan mudah pada setiap telefon pintar dan dapat digunakan dengan mudah. Ingin tahu aplikasi mana? Mari kita ketahui dalam perbincangan hari ini mengenai aplikasi peningkatan sukan yang paling popular di Android.

1. Petua Meningkatkan Ketinggian Rumah: Program Diet

Senaman Tinggi - Diet

Ini adalah aplikasi peningkatan sukan pertama yang boleh anda percayai. Lebih daripada 500 ribu orang telah mencuba aplikasi ini dan mereka kelihatan cukup berpuas hati dengan aplikasi dari pembangun Fitness Lab. 

Aplikasi ini membantu membimbing anda melakukan senaman sederhana agar ketinggian anda meningkat. Di samping itu, ada juga program diet yang boleh dicuba oleh mereka yang merasa berat badan berlebihan dan tentunya ingin kelihatan lebih tinggi.

Pengguna aplikasi ini juga dapat mengetahui sama ada mereka mempunyai berat badan yang rendah, ideal, atau berat badan yang berlebihan. Ia diukur dengan menggunakan kalkulator berat dan tinggi yang terdapat dalam aplikasi.

Pengiraan dibuat berdasarkan BMS (Indeks Jisim Badan) dan BMR (Kadar Metabolik Basal). Oleh itu, sama ada badan anda sesuai atau tidak, anda boleh mengetahui di sana. Muat turun aplikasi di sini.

2. Petua Meningkatkan Ketinggian Rumah: Menambah 3 Inci

Ketinggian Senaman - 3 Inci

Nampaknya banyak orang berminat untuk mengangkat badan mereka. Ini dapat dilihat dari pengguna aplikasi peningkatan sukan kedua ini. Lebih daripada satu juta orang telah memuat turunnya dan mungkin setelah anda melakukannya.

Aplikasi ini memberikan ilustrasi latihan kecil yang dapat dilakukan di rumah kepada pengguna mereka yang ingin meningkatkan ketinggian. Kategori latihan terbahagi kepada dua versi. Yang pertama adalah untuk mereka yang berumur antara 5 hingga 19 tahun, dan yang kedua lebih dari 19 tahun.

Sama seperti aplikasi nombor satu, berikut juga program diet yang boleh anda cuba dan juga alat berat dan tinggi badan. Bolehkah anda memperoleh ketinggian 3 inci dengan aplikasi ini? Biasanya perniagaan tidak akan mengkhianati hasilnya, bukan? Cubalah terlebih dahulu dengan memuat turun aplikasinya di sini.

3. Latihan Meningkatkan Ketinggian - Hazard Studio

Latihan Meningkatkan Ketinggian - Hazard Studio

Ingin mencuba aplikasi untuk memantau ketinggian anda? Kemudian sila cuba aplikasi dari Hazard Studio, iaitu Latihan Meningkatkan Ketinggian. Dalam aplikasi tersebut, Latihan Meningkatkan Ketinggian menawarkan fitur  Pelan Latihan  di mana pengguna dapat merancang sebarang latihan yang dapat membantu meningkatkan ketinggian.

Selain itu, Latihan Meningkatkan Ketinggian juga mempunyai ciri  Latihan Membakar Lemak  untuk membantu mengurangkan berat badan. Satu lagi ciri menarik ialah semua pergerakan sukan dalam aplikasi ini menggunakan kesan animasi 3D. Oh ya,  aplikasi ini juga boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dari usia apa pun, baik yang berumur lebih dari 19 tahun atau bahkan kurang dari 19 tahun. Ingin mencuba? Muat turun aplikasi di sini.

4. Ketinggian Meningkatkan Latihan [Tinggi Cerdas]

Ketinggian Pintar

Harapan untuk membesarkan badan masih ada. Aplikasi ini bahkan mengatakan bahawa aktiviti seperti yoga sederhana, latihan kecergasan, dan rancangan diet telah terbukti secara saintifik untuk membantu proses peningkatan ketinggian.

Sudah tentu perkara-perkara ini perlu dilakukan secara teratur dan dengan menjalankan rancangan diet yang baik. Program latihan bina badan yang ditawarkan oleh aplikasi ini dalam masa 30 hari. Muat turun aplikasi ini di sini.

5. Kenaikan Tinggi - Tumbukan

Kenaikan Tinggi - Tumbuk

Satu lagi aplikasi yang baik untuk menolong mengangkat badan, iaitu Meningkatkan Ketinggian dari Tumbuk. Dalam aplikasi ini, pengguna dapat mengikuti beberapa latihan atau sukan yang dianjurkan untuk mengangkat badan selama 12 minggu. Yang baik sekali lagi, semua pergerakan sukan dalam Height Kenaikan bermula dari pergerakan  asas. Jadi, bagi anda yang baru mula berolahraga, anda tidak perlu risau menghadapi masalah semasa mengikuti pergerakan mereka.

6. Latihan Meningkatkan Ketinggian

Ketinggian Meningkat

Latihan Meningkatkan Ketinggian kemudian menawarkan beberapa ciri dalam aplikasi, seperti petua untuk meningkatkan ketinggian yang dapat didengar melalui audio, latihan yoga untuk mengangkat badan setelah berusia 21 tahun, latihan terbaik yang disajikan dengan gambar, dll. .

Aplikasi sukan peningkatan sukan ini telah dimuat turun lebih dari 100 ribu kali di Play Store. Sekiranya anda berminat untuk mencubanya, aplikasi ini boleh dimuat turun di sini.

7. Latihan Meningkatkan Ketinggian

Ketinggian Meningkatkan Latihan

Aplikasi ini mempunyai petua untuk meningkatkan ketinggian dengan cepat, tetapi tetap dilakukan secara semula jadi dengan mengikuti peraturan asas dalam kehidupan seharian. Peraturannya adalah jenis tidur yang cukup dan tepat, diet seimbang, berlatih yoga, dan lain-lain. Kedengarannya seperti yang lain, bukan?

Ciri-ciri aplikasi ini merangkumi latihan latihan ketinggian untuk lelaki dan wanita dan perkara-perkara yang berkaitan dengan cara meningkatkan ketinggian. Berminat? Muat turun aplikasi ini di sini.

8. Petua Diet Meningkatkan Ketinggian dan Bantuan

Petua Meningkatkan Ketinggian

Aplikasi ini menasihati anda untuk mengambil makanan atau herba dan juga melakukan senaman yang dapat membantu anda mendapatkan ketinggian yang ideal. Ini bahkan boleh dilakukan oleh mereka yang berusia 20-an.

Tambahan lagi, terdapat banyak cadangan dan penjelasan dalam aplikasi tersebut. Segala-galanya mesti berkaitan dengan peningkatan ketinggian. Sekiranya anda ingin mencuba menggunakan aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya dengan segera di sini.

9. Latihan Meningkatkan Ketinggian

Latihan Ketinggian

Latihan yang ditunjukkan dalam aplikasi ini dapat membantu memperbaiki postur badan yang lemah. Ini kerana salah satu faktor yang menyebabkan orang kelihatan lebih pendek daripada yang sepatutnya. Adakah badan anda sama? Cubalah mungkin dapat meningkatkan ketinggian anda. Muat turun aplikasi di sini.

10. Rahsia Meningkatkan Tinggi

Meningkatkan Tinggi

Dari semua senarai aplikasi peningkatan sukan, aplikasi ini adalah satu-satunya yang menggunakan bahasa Indonesia. Bukan kerana tidak ada lagi penutur bahasa Indonesia, hanya aplikasi di atas yang sudah banyak digunakan dan cukup popular di Play Store.

Beberapa petua yang diberikan oleh aplikasi ini untuk meningkatkan ketinggian secara semula jadi termasuk, antara lain, menggunakan teknik gimnastik dengan audio. Untuk menjalankan aplikasi ini diperlukan sambungan internet. Sekiranya anda ingin mencubanya, sila muat turun di sini.

11. Latihan Meningkatkan Ketinggian - Tambah 3 Inci

Ketinggian Latihan 3 Inch

Hasil yang diperoleh seseorang biasanya bergantung pada kerja keras masing-masing. Sekiranya anda ingin meningkatkan tinggi badan anda, maka perkara-perkara yang dapat membantu badan anda meningkatkan ketinggian perlu dilakukan. Salah satunya adalah dengan melakukan senaman untuk mengangkat badan. Latihan untuk mengangkat badan boleh dimulakan dengan tujuh hari pertama percubaan. 

Secara kebetulan ada aplikasi sukan yang menawarkan pakej latihan untuk mengangkat badan dalam masa tujuh hari. Tidak ada yang mustahil, bukan? Sebelum mencubanya mengapa harus berputus asa. Malangnya, aplikasi ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

12. Latihan Meningkatkan Tinggi di Rumah - Tumbuh Lebih Tinggi

Tumbuh Lebih Tinggi

Aplikasi latihan peningkatan kelima ini memberikan beberapa petua untuk meningkatkan ketinggian, seperti mengambil makanan tambahan nutrisi, diet seimbang, tidur yang mencukupi, berlatih yoga, dan lain-lain.

Dengan melakukan perkara-perkara di atas secara berkala dan melakukan latihan khas, tidak mustahil badan anda akan bertambah tinggi hingga beberapa inci. Tetapi sayangnya, aplikasi ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

Itulah senarai aplikasi peningkatan sukan yang boleh anda cuba gunakan pada peranti Android anda. Perlu diingat, aplikasi ini bukan alat sihir yang dapat meningkatkan ketinggian anda dengan serta-merta. Walau bagaimanapun, ia mengandungi petua dan panduan latihan dan latihan kecil yang dapat membantu meningkatkan ketinggian.

Tidak ada yang mustahil. Sekiranya anda melakukan proses dengan baik dan teratur, badan anda boleh tumbuh tinggi seperti yang anda mahukan. Cara penyampaian aplikasi ini adalah cara semula jadi dan mengikut peraturan. Oleh itu, anda boleh mencubanya jika berminat.

Jangan lupa kongsikan artikel ini agar lebih ramai orang tahu. Selain itu, baca juga artikel lain mengenai 10 Aplikasi Sukan Terbaik di Telefon Pintar Android ini.