10 Aplikasi Makna Nama Terbaik dan Terlengkap di Android

Pada masa lalu, ketika ibu bapa ingin mencari nama untuk bayi mereka, mereka akan mencari nama tersebut melalui rujukan keluarga lain atau melalui makna buku.

Namun, di era moden seperti ini mencari makna nama tidaklah sesukar seperti sebelumnya. Anda boleh menggunakan telefon pintar atau tablet Android di rumah untuk mencari makna nama anda atau bayi anda. Ya, semuanya sudah tersedia di telefon pintar anda, bahkan anda juga dapat mencari aplikasi jodoh di telefon pintar.

Arti Aplikasi Nama untuk Mencuba

Ingin mencari makna nama seseorang atau nama kita sendiri? Ayuh , ambil peranti Android anda dan segera muat turun aplikasi yang bermaksud nama terbaik cadangan Google Play Store ini. Aplikasi ini juga boleh digunakan untuk bersenang-senang dengan rakan anda.

1. Makna Nama

Makna Nama

Ingin mengetahui maksud nama dengan mudah? Maka anda harus mencuba aplikasi yang dibuat oleh Dexati ini. Sebabnya, untuk mengetahui maksud nama itu, anda hanya perlu memasukkan nama penuh anda pada ruangan yang disediakan. Kemudian, tunggu beberapa saat sehingga makna nama anda muncul mengikut Nama Makna.

Apa yang menarik mengenai aplikasi ini bukan hanya soal makna nama, kerana setiap makna nama yang muncul dapat anda edit. Nah, suntingan yang boleh anda muat naik  ke media sosial. Selain memiliki fitur  berkongsi,  aplikasi ini juga memiliki fitur rekomendasi nama anak. Oleh itu, jika anda keliru mencari nama anak yang baik, maka Nama Makna mempunyai senarai lengkap nama anak dan maknanya.

2. Maksud Nama Primbon

nama bermaksud ramalan

Sekiranya anda mencari aplikasi terbaik untuk menafsirkan nama, Nama Maksud Primbon adalah pilihan yang tepat. Aplikasi ini akan mencari makna nama berdasarkan formula Pythagoras.

Anda boleh mendapatkan nama yang tepat untuk jenama atau syarikat anda. Di samping itu, aplikasi ini akan memberi kemudahan untuk membandingkan dua makna nama dan memilih salah satu nama yang paling kuat.

Bukan hanya itu, Maksud Nama Primbon juga akan membaca sifat berdasarkan weton, peramal berdasarkan numerologi, dan teropong peramal atau profesional. Aplikasi ini telah dipasang 500 ribu kali dan mendapat penilaian 4.1 di Play Store.

3. Nama dan Makna

Nama dan Makna

Ingin mengetahui maksud nama itu? Anda boleh mencubanya dengan aplikasi Nama dan Makna. Ini adalah aplikasi percuma di mana anda dapat mengetahui makna nama anda dengan mudah. Anda hanya perlu mencari nama yang ingin anda ketahui maksudnya dan secara automatik Nama dan Makna akan segera memaparkan keterangan lengkap tentang makna nama tersebut.

Kelebihan lain yang dimiliki oleh aplikasi ini adalah, anda akan dijamin kelengkapan makna nama di seluruh dunia, pencarian cepat untuk makna nama, dan juga  antara muka yang  mudah. Jadi, aplikasi ini juga sesuai dijadikan rujukan untuk mencari nama anak yang baik.

4. Makna Nama

Makna Nama

Terdapat satu lagi aplikasi yang baik untuk mengetahui maksud nama, Nama Makna. Salah satu aplikasi percuma ini cukup bagus untuk anda yang ingin tahu maksud nama seseorang. Tidak hanya memaparkan keterangan lengkap mengenai makna nama, Nama Makna juga akan memberikan nombor gematria yang sesuai untuk nama tersebut.

Untuk mengetahui makna nama dari Nama Arti cukup mudah, anda hanya perlu memasukkan nama penuh anda dan aplikasi ini secara automatik akan memaparkan makna nama, termasuk nombor gematria dari nama anda. Anda juga akan diberitahu tentang sifat yang sesuai dengan namanya. Cukup lengkap, ya?

5. Arti Nama Terlengkap

Makna Nama Terlengkap

Nama itu adalah salah satu perkara penting yang perlu difikirkan ketika bayi baru dilahirkan ke dunia. Nama itu mempunyai makna dan doa tersendiri bagi orang yang berkenaan. Namun, tidak jarang sebilangan orang keliru untuk menentukan nama dan nama yang betul.

Tidak perlu bersusah payah bersusah payah mencari nama baik untuk seseorang yang baru dilahirkan. Anda hanya perlu menggunakan Android anda dengan memasang aplikasi Nama Arti Lengkap pada yang satu ini. Dalam aplikasi tersebut, terdapat ciri-ciri terpasang di mana 125,000 jenis nama dan maknanya dapat dijadikan inspirasi untuk anda. Mahu menggunakannya? Muat turun aplikasi di sini.

6. Nama dan Makna Bayi Muslim!

Nama dan Makna Bayi Muslim

Sekiranya anda mempunyai nama Islam dan tidak tahu maksudnya, cuba cari makna nama anda di aplikasi Nama Bayi dan Makna Muslim! Ini adalah aplikasi khas yang mempunyai senarai nama Islam berdasarkan  jantina,  iaitu wanita dan lelaki.

Untuk mengetahui maksud sebenar nama, anda hanya perlu mencari nama Islam di ruangan yang disediakan. Taip sahaja nama dan Nama dan Makna Bayi Muslim! akan mencari makna untuk anda. Oh ya,  perkara yang baik dari aplikasi ini ialah ia boleh diakses di  luar talian. Jadi, anda tidak perlu disambungkan ke internet.

7. Nama Saya Maksud Numerologi

Sekiranya ini satu aplikasi, anda boleh menyebut makna kalkulator dari namanya. Jadi, Numerologi Maksud Nama Saya akan mengira nama anda setiap huruf. Kemudian, setiap huruf dalam nama anda akan ditafsirkan satu persatu. Contohnya, seseorang yang mempunyai nama dengan huruf A didefinisikan sebagai seseorang yang pandai dalam  kepemimpinan.

Selain dihitung berdasarkan huruf, Numerologi Arti Nama Saya juga melengkapkan aplikasinya dengan ciri hipotesis yang lebih lengkap. Ciri yang dimaksudkan adalah, makna nama berdasarkan tamadun Cina dan Hindu kuno. Sebenarnya, ada juga makna nama yang disesuaikan dengan Mesir dan Babilon.

8. Makna Nama & Ramalan

Makna Nama & Ramalan

Seterusnya adalah aplikasi Makna Nama & Ramalan. Ini adalah aplikasi yang cukup lengkap untuk mengetahui makna nama berdasarkan formula Pitagoras. Namun, apa yang menarik mengenai aplikasi ini bukan hanya mengetahui makna nama, kerana anda juga dapat mengetahui ciri-ciri seseorang melalui namanya.

Di samping itu, anda juga dapat mengetahui nombor, elemen, dan ciri bertuah berdasarkan cap jari. Oh ya,  aplikasi ini juga boleh dipercayai untuk mencari nama. Oleh itu, jika anda keliru untuk memberi nama kepada anak-anak, anda boleh membandingkan kedua-dua nama tersebut dan kemudian aplikasi ini akan memberikan cadangan nama yang sesuai untuk anak anda.

9. Maksud nama anda

Maksud nama anda

Walaupun tidak mencapai peringkat sebesar aplikasi yang telah kita bincangkan sebelumnya, tetapi Makna nama anda adalah aplikasi yang menarik untuk mengetahui makna nama anda.

Cukup ketik nama yang anda ingin lihat makna melalui aplikasi ini, kemudian tunggu sebentar kemudian aplikasi ini akan memaparkan makna nama yang anda masukkan. Aplikasi yang dikembangkan oleh ItalApp masih relatif baru dan telah dipasang 50 ribu kali.

10. Makna Nama Saya

Makna Nama Saya

Satu lagi aplikasi yang baik untuk mengetahui makna nama, Makna Nama Saya. Dalam aplikasi tersebut, My Name Meaning akan menafsirkan nama anda mengikut huruf-huruf yang terdapat pada nama tersebut. Jadi, anda akan mendapat makna nama per huruf. Sekarang, setiap huruf mempunyai makna yang berbeza. Dan dalam setiap surat juga menjelaskan makna nama berdasarkan kehidupan, kewangan. percintaan, dan banyak lagi.

Yang menarik dari aplikasi ini ialah anda dapat mengubah  latar belakang  mengikut citarasa. Sebenarnya,  latar belakang yang  disediakan oleh My Name Meaning juga berbeza dengan pelbagai warna yang ada. Menarik, ya? Ayuh, cuba cari makna nama anda di My Name Meaning dengan mengklik di sini. Percuma  anda tahu !

Permohonan yang Disyorkan untuk Nama Lain

Sebagai tambahan kepada sepuluh aplikasi yang telah disebutkan di atas, kami juga ingin mengesyorkan aplikasi lain yang baik untuk mengetahui makna nama. Namun, aplikasi yang kami sarankan tidak lagi dapat diakses melalui PlayStore.

1. Maksud Nama

Permohonan Nama Makna

Masih mencari makna nama dengan menggunakan formula atau pengiraan tertentu? Kaedah ini pasti membuat anda pening dan tidak semestinya hasil yang tepat. Mengapa tidak hanya menggunakan aplikasi makna nama yang dapat dipasang pada telefon Android anda?

Meaning of Names adalah aplikasi yang dikembangkan oleh Dark Angel. Aplikasi ini telah dipasang 500 ribu kali oleh pengguna Android. Di samping itu, aplikasi ini sangat mudah digunakan. Anda hanya perlu memasukkan nama, maka aplikasi ini akan memaparkan makna nama.

2. Nama Bayi Islam

Nama bayi Islam

Walaupun hanya dimuat turun 100 ribu kali melalui Play Store, Islamic Baby Names adalah aplikasi yang tepat untuk memilih nama yang tepat dalam nuansa Islam. Aplikasi ini ringan dan mempunyai antara muka yang sederhana.

Navigasi dalam aplikasi ini menjadi lebih mudah kerana semua nama disusun dengan kemas mengikut abjad. Sebenarnya, anda boleh mengakses pangkalan data nama dalam aplikasi ini tanpa sambungan internet. Nama Bayi Islam mendapat penilaian 4.3. Bukan hanya itu, aplikasi ini juga mendapat respon positif dari pengguna Android.

3. Maksud Nama Perempuan

Maksud Nama Perempuan

Aplikasi Android ini sememangnya sangat berguna terutama bagi bakal ibu bapa yang sudah mengetahui jantina bayi mereka melalui USG. Maksud Nama Wanita adalah nama yang bermaksud aplikasi untuk wanita. Dalam aplikasi ini, anda boleh mencari rujukan tentang makna nama untuk kanak-kanak perempuan.

Setiap nama dalam pangkalan data aplikasi ini mempunyai makna tersendiri. Anda boleh memilih beberapa nama yang sesuai diberikan kepada bayi anda selepas dia dilahirkan. Selain itu, aplikasi ini juga berguna sebagai hiburan untuk mencari nama diri, pasangan, ibu bapa, atau rakan anda.

4. Nama dan Makna Bayi

Bayi Nami dan Maknanya

Aplikasi kegemaran lain untuk mencari cadangan nama untuk bayi yang akan dilahirkan. Aplikasi Nama dan Makna Bayi ini memberikan pilihan nama dari abjad A hingga Z. Maksud nama itu bukan sahaja berasal dari agama, tetapi juga dari pelbagai negara.

Respons positif mengenai aplikasi Nama Bayi dan maknanya dapat dilihat dari ulasan pengguna Play Store. Sebenarnya, aplikasi serba boleh ini berjaya mendapat penilaian 4.1 dan telah dipasang sebanyak 500 ribu kali. Sekarang, mencari makna nama untuk bayi anda dilahirkan dapat dilakukan di Android dengan sangat mudah.

5. Makna Nama Saya

Makna Nama Saya

Sekiranya aplikasi yang satu ini akan memaparkan makna nama berdasarkan setiap huruf pada nama anda. Apa yang istimewa dari aplikasi My Name Meaning adalah  latar belakangnya. Jadi, Makna Nama Saya mempunyai latar belakang yang tidak monoton dan  latar belakang disesuaikan dengan makna nama anda  Ingin mencuba? Muat turun di sini.

Adakah anda tahu maksud nama itu sendiri atau orang lain yang ingin anda cari? Sekiranya tidak, muat turun aplikasi yang bermaksud nama baru yang kami sebutkan di atas melalui peranti Android. Pastikan anda memilih nama yang terbaik kerana namanya adalah doa dan harapan.