Pilih Jenis dan Harga Peti Sejuk Polytron Yang Terbaru Mengikut Keperluan Anda

Adakah anda mempunyai peti sejuk di rumah? Sekiranya demikian, adakah ia sesuai untuk keperluan isi rumah anda? Ya, secara umum, memilih peti sejuk tidak boleh sewenang-wenang dan salah kerana anda harus dapat memenuhi keperluan rumah tangga anda. Memandangkan fungsinya yang sangat penting, iaitu menyimpan makanan dan minuman agar tahan lama, tentu anda juga harus memperhatikan jenis peti sejuk.

Polytron adalah satu jenama yang pastinya tidak asing lagi di telinga anda. Produk dari Indonesia ini telah melancarkan berbagai jenis peti sejuk yang dapat disesuaikan dengan keperluan anda.

harga-peti sejuk-2-pintu-polytron (2)

Peti sejuk jenis 2 pintu menjadi pilihan banyak orang kerana kapasitinya lebih besar. Selain itu, ruang beku dan bahagian yang sejuk sudah terpisah, jadi anda tidak perlu lagi risau menyimpan barang makanan yang ingin anda masukkan ke dalam peti sejuk.

Anda juga tidak perlu risau dengan harga pasaran, kerana harga peti sejuk Polytron murah terbaru cukup berpatutan di dalam poket anda. Malah, peti sejuk jenis 2 juga ditawarkan dengan harga yang tidak terlalu mahal, jadi anggaran yang diperlukan tidak terlalu besar. Bagi anda yang masih keliru mencari jenisnya, berikut adalah beberapa pilihan jenis dengan harga peti sejuk Polytron 2-pintu yang murah terkini.

1. Peti sejuk Polytron PRY211SV

Jenis pertama yang perlu anda pertimbangkan ialah PRY211SV. Peti sejuk ini mempunyai 2 pintu dengan bahan pelapis logam, jadi ia sangat tahan lama digunakan. Dari segi kapasiti, jenis ini boleh dikatakan tidak terlalu besar kerana hanya mengandungi sebanyak 210 liter. Tetapi bagi anda yang terdiri daripada keluarga kecil, peti sejuk jenis ini dapat memenuhi keperluan anda dan keluarga anda dalam menyimpan sejumlah makanan dan minuman.

Kerana jenisnya adalah 2 pintu, bahagian atasnya adalah peti sejuk untuk menyimpan barang makanan yang perlu dibekukan, seperti daging. Sementara bahagian bawahnya adalah penyejuk biasa yang boleh anda gunakan untuk menyimpan minuman atau sayur-sayuran.

Anda yang membeli peti sejuk jenis ini tentunya tidak perlu risau kos elektrik akan membengkak, kerana elektrik yang digunakan rendah sehingga lebih efisien. Berapa harga peti sejuk Polytron murah terbaru? Jenis ini berharga sekitar Rp 3.000.000 di pasar Indonesia.

2. Peti sejuk Polytron PRM 21Bxx

Xx dalam judul jenis ini adalah siri dari Belleza, di mana anda boleh memilih reka bentuk mengikut kehendak anda. Setiap jenis siri mempunyai warna, bentuk dan pegangan yang berbeza, jadi anda dapat menyesuaikannya dengan selera anda.

Walaupun warna dan pemegangnya berbeza, ini tidak berlaku untuk harganya. Dalam varian ini harga rata-rata sekitar Rp 2.800.000. Walaupun spesifikasi yang diberikan lebih kurang sama, jadi anda tidak perlu risau lagi.

Di pintu, Polytron telah menyediakan kaca tempered, yang merupakan bahan yang sangat kuat dari sebarang calar dan tumbukan. Kemudian, ciri Twist & Ice, membolehkan anda membuang ais tanpa perlu bersusah payah lagi kerana hanya cukup memutar dulang sahaja.

3. Peti sejuk Polytron PRM23Q

Jenis Rp 3.000.000 ini masih merupakan varian Belleza, tetapi untuk generasi ketiga. Yang membezakannya ialah terdapat reka bentuk zen di pintu, yang biasanya diberi reka bentuk bunga. Walau bagaimanapun, bahan pelapis yang digunakan pada pintu masih sama dengan siri sebelumnya, iaitu kaca tempered yang 5 kali lebih kuat daripada bahan kaca pada umumnya.

Jenis dengan peti sejuk Polytron kos rendah terbaru mempunyai pelbagai ciri menarik di dalamnya, seperti Shielded Moisture Compartment, Photocatalytic Deodorizer, dan Humidity Control Crisper. Ciri-ciri ini berfungsi untuk menyimpan makanan, terutama buah-buahan dan sayur-sayuran agar lebih segar dan tentunya tahan lebih lama.

Di mana anda boleh mendapatkan harga peti sejuk Polytron kos rendah terbaru berkualiti tinggi? Bukalapak adalah jawapannya. Sebagai salah satu laman web e-dagang terbaik di Indonesia, mereka sudah menyediakan gerai yang menawarkan pelbagai keperluan untuk anda, termasuk peti sejuk Polytron. Ingin mendapat harga yang lebih murah? Cukup gunakan promo atau baucar yang menarik.