10 Permainan Santa Terbaik dan Paling Menarik di Android

Menjelang Krismas pelbagai aplikasi Krismas terbaik mungkin telah memenuhi telefon pintar anda. Krismas sinonim dengan Santa Claus. Tokoh legenda ini telah menjadi tanda dagangan dalam setiap perayaan Krismas dari tahun ke tahun.

Lelaki gemuk dengan janggut putih yang biasanya memakai pakaian berwarna merah digambarkan sebagai sosok yang suka memberi hadiah kepada anak-anak. Tidak hairanlah jika Santa Claus menjadi tokoh idola untuk semua orang.

Berikut ini akan mengesyorkan beberapa permainan Santa Claus yang paling menarik untuk dimainkan. Ayuh , sambut Krismas dengan bermain permainan menarik berikut.

10 Permainan Santa Terbaik di Android Mudah Alih

1. Santa vs. Zombi

Santa vs. Zombi

Permainan Santa Claus yang dimulakan oleh Amphibius Developers memang sedikit berbeza dan hanya untuk orang dewasa. Sebabnya, akan ada banyak zombi yang mengerikan dalam permainan ini. Permainan dimulakan oleh Santa Claus yang harus datang ke bandar untuk mengedarkan hadiah.

Malangnya, penduduk bandar telah menjadi zombi. Santa mesti melawan zombie dengan menembak. Semasa membunuh zombi, Santa juga mesti mengumpulkan barang berharga yang kemudiannya berguna dalam permainan ini. Sekiranya anda mahukan permainan Santa Claus yang menyeronokkan dan menarik, Santa vs. Zombi adalah pilihan yang tepat.

2. Escape Hadiah Santa Claus

Santa Claus Gift Escape Permainan Santa

Tugas Santa adalah menyampaikan hadiah kepada setiap anak yang baik. Walau bagaimanapun, Santa Claus bekerja pada waktu malam ketika anak-anak sedang tidur. Dalam Santa Claus Gift Escape ini, anda akan menolong Santa menjangkau setiap anak.

Cara menolong Santa Claus adalah dengan menyelesaikan semua teka-teki yang terdapat dalam permainan ini. Sekarang adalah masa yang tepat untuk menolong Santa menyampaikan hadiah kepada semua anak di dunia. Pasang dan mainkan Santa Claus Gift Escape dengan segera di telefon atau tablet Android anda.

3. Anjakan Malam Krismas - Percuma

Peralihan Malam Krismas - Percuma

Krismas anda tidak akan menakutkan sebelum anda bermain Christmas Night Shift. Permainan ini memerlukan pemain untuk tinggal di hospital jiwa selama 5 malam pada hari Krismas.

Pemain bertindak sebagai pengawas CCTV untuk mengelakkan pesakit hospital mental ini memasuki bilik pemain. Ada pintu yang boleh digunakan untuk mencegah pesakit hospital mental yang ingin membunuh anda.

Pantau pergerakan pesakit melalui peta dan CCTV, kemudian segera tutup pintu bilik anda jika pesakit sudah berada di depan pintu. Waspadalah terhadap 4 pesakit psikopat yang ingin membunuh anda, iaitu Santa Claus, The Christmas Elf (budak kecil berpakaian hijau), The Snowman, dan Rudolph (Santa rusa).

4. Santa Claus

Santa Claus

Permainan ini sangat disukai oleh pengguna Android. Ini dapat dilihat dengan jumlah muat turun yang hampir mencecah 15,000 pemuat turun. Secara semula jadi, terdapat banyak pengunduh, kerana permainan Santa Claus ini memang cukup menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan.

Di sini, anda boleh bercakap dengan Santa. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membuat Santa menari. Sekiranya anda bosan, Santa Claus juga menyediakan pelbagai  permainan mini yang  cukup ketagihan, seperti Flappy Santa, Food Drop, Santa Jump, Santa vs Snowman, dan banyak lagi.

5. Subway Santa Run

Subway Santa Run

Dengan cara ini, permainan ini mirip dengan permainan Temple Run, hanya watak utama dalam permainan ini adalah santa claus. Tugas anda di sini hanya untuk mengumpulkan duit syiling semasa berlari. Tetapi, cara mengumpul duit syiling tidaklah mudah, kerana anda akan menemui banyak halangan dan anda tidak seharusnya menerobosnya. Boleh buat? Sekiranya anda boleh, sila bermain di sini.

6. Trek Tak Terbatas Santa Krismas

Trek Tak Terhingga Santa Krismas

Sekiranya dalam permainan ini, anda benar-benar bertanggungjawab sebagai Santa Claus. Pada malam Krismas, anda akan dijadikan Santa Claus. Sekarang, sebagai orang suci, anda harus menghantar pelbagai hadiah kepada beberapa anak. Walaupun hanya hadiah, ada banyak cabaran dan rintangan  Ingin tahu? Main di sini sahaja.

7. Larian 3D Santa Claus

Larian 3D Santa Claus

Sebelum memberikan hadiah kepada anak-anak, Santa Claus mesti mengumpulkan hadiah yang tersebar di jalanan terlebih dahulu. Santa Claus 3D Run adalah permainan yang memerlukan pemain untuk membantu Santa Claus yang berjalan di sepanjang jalan untuk mengumpulkan hadiah dan wang.

Walau bagaimanapun, permainan ini tidak semudah yang anda bayangkan. Terdapat sebilangan halangan yang harus diatasi ketika bermain Santa Claus dalam 3D. Permainan dengan mekanik sederhana cukup menarik untuk dimainkan. Mari bantu Santa Claus mengumpulkan semua hadiah dan melalui orang salji yang biasa menyekat jalan raya.

8. Penghantaran Santa Rush Krismas - Permainan Hadiah

Penghantaran Santa Rush Krismas - Permainan Hadiah

Mungkin kanak-kanak akan menyukai permainan yang satu ini di mana pemain akan diminta untuk menjadi Santa Claus. Nama Santa pasti akan sibuk pada Krismas, menghantar pelbagai jenis hadiah kepada setiap anak di bandar. Oleh itu, pastikan anda dapat menyampaikannya tepat pada waktunya dan juga pastikan sekiranya hadiah tidak ditukar.

Nah, untuk ciri-ciri dalam permainan ini juga cukup bagus di mana Christmas Santa Rush Delivery-Gift Game akan menampilkan animasi 3D moden. Juga, terdapat pelbagai lokasi yang tersedia dalam permainan ini, jadi pemain tidak akan merasa bosan dengan lokasi yang sama. Ingin mencuba bermain juga? Boleh dimuat turun di sini.

9. Mega Santa

Mega Santa

Masih ingat dengan permainan Super Mario Bros? Nah, Mega Santa adalah permainan yang hampir sama dengan Super Mario Bros. Watak utama dalam permainan ini adalah Santa Claus yang mesti berjalan untuk mengumpulkan hadiah dan melewati halangan.

Sebenarnya, sesekali Santa Claus juga mesti mengelakkan serangan musuh. Mega Santa dapat mengatasi kerinduan kita pada Super Mario Bros. Permainan satu ini boleh anda dapatkan secara percuma di Play Store.

10. Salon Janggut untuk Santa Claus

Salon Janggut untuk Santa Claus

Bukan permainan yang menyampaikan hadiah seperti permainan sebelumnya kerana Beard Salon untuk Santa Claus akan membawa pemain mengatur janggut dari Santa Claus. Cukup unik,  bukan ? Dalam permainan ini, setiap pemain akan diminta untuk membantu Santa dalam menguruskan gaya janggutnya sebelum dia harus menyampaikan hadiah. Nah, mengenai apa yang anda mahu aturkan?

Masih ingin tahu mengenai permainan bertema Santa yang lain? Kemudian anda boleh melihat beberapa cadangan permainan di bawah ini, yang menarik seperti sepuluh permainan di atas. Tetapi sayangnya, beberapa permainan yang disyorkan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Jalankan Santa Run

Lari Santa Run

Pernahkah anda membayangkan dalam fikiran anda untuk pergi bersama Santa untuk bertualang dalam menyampaikan hadiah? Dalam permainan Run Santa Run anda akan menjalankan watak Santa Claus yang mesti berlari untuk menyampaikan hadiah dari satu tempat ke tempat lain.

Santa Claus ini akan melompati bangunan tinggi, meletakkan hadiah, dan mengambil duit syiling yang tersebar semasa perjalanan. Run Santa Run adalah pelopor permainan dengan Santa Claus yang mesti berlari untuk menyelesaikan misi.

12. Santa Claus yang terbang

Terbang Santa Claus

Permainan Santa Claus yang akan dibincangkan pertama dalam senarai ini adalah Flying Santa Claus. Ini adalah permainan 2D dengan peraturan mudah. Pemain hanya perlu memastikan Santa Claus terbang dengan kereta api yang ditarik oleh rusa. Jangan biarkan Santa Claus ini jatuh.

Namun, permainan ini bukan tanpa halangan. Kerana, akan ada sejumlah rintangan yang dapat membawa Santa Claus, seperti roket yang melayang dan sejumlah bahaya lain di udara. Ayuh , bantu Santa menyampaikan hadiah dengan bermain Flying Santa Claus.

13. Permainan Krismas Santa Claus

Permainan Krismas Santa Claus

Ozone Development mengembangkan permainan Android yang ringan dan cukup berlaku dengan mengambil tema Santa Claus. Dalam permainan ini ditujukan untuk kanak-kanak dengan dua jenis misi permainan di dalamnya.

Di sini, pemain boleh memilih permainan mesti menyelesaikan dua misi dari Santa Claus. Misi pertama adalah mencari hadiah Krismas. Sekiranya berjaya maka pemain akan meneroka misi kedua yang pastinya lebih menarik.

14. Teka-teki Santa: Permainan Krismas

Permainan Krismas Teka-teki Santa

Ingin mencari permainan Santa Claus yang boleh dimainkan oleh kanak-kanak sekaligus untuk mempraktikkan kemahiran mereka? Teka-teki Santa: Permainan Krismas adalah permainan teka-teki untuk menjadi gambar. Terdapat 18 tahap dalam permainan ini yang mesti diselesaikan.

Bahagian teka-teki yang hilang berkisar antara 9 hingga 20 bahagian. Kanak-kanak boleh mencuba teka-teki yang terdiri daripada 9 bahagian terlebih dahulu, kemudian jika mereka sudah mahir, mereka dapat beralih ke lebih banyak bahagian teka-teki yang mesti disusun. Teka-teki Santa: Permainan Krismas adalah permainan untuk mempraktikkan kemahiran anak anda. Permainan ini boleh didapati secara percuma di Play Store.

15. Rawat Gigi Santa Claus

Rawat Gigi Santa Claus

Santa Claus bertugas untuk menyampaikan hadiah pada hari Krismas. Namun, sesuatu berlaku pada giginya. Gigi Santa kelihatan kotor dan berlubang. Mari bantu Santa untuk menjaga giginya agar kembali sihat agar dia dapat bekerja menyampaikan hadiah lagi.

Care Santa Claus Tooth adalah permainan yang direka untuk pemain dari semua peringkat umur. Dalam permainan ini, pemain akan membersihkan gigi Santa, melekatkan rongga, dan menghiasi gigi Santa agar kelihatan lebih cantik.

Santa Claus Tooth Care Game adalah permainan yang banyak dimuat turun. Permainan yang dikembangkan oleh BabyGameApp telah dipasang 500 ribu kali oleh pengguna Android.

Nah, berikut adalah 10 cadangan untuk permainan Santa Claus yang boleh anda mainkan di telefon atau tablet Android anda. Mahukan permainan yang lucu dan menakutkan ada di sini! Ada permainan bertema Santa Claus yang lain? Ayuh , tulis permainan Santa Claus kegemaran anda di ruangan komen!