10 Aplikasi Rias Wajah Terbaik pada Telefon Pintar Android

Bagi sebilangan wanita, solek adalah suatu keharusan. Bagi sebahagian wanita juga boleh menganggap bahawa solek adalah perkara yang paling penting untuk meningkatkan keyakinan dan membuat penampilan yang lebih sempurna.

Biasanya alat solek digunakan ketika wanita ingin melakukan perjalanan atau bahkan hanya untuk mengambil gambar untuk menangkap pelbagai momen. Untuk menjadikannya kelihatan lebih menarik dalam foto, tidak jarang sesetengah wanita menyiapkan diri dengan menggunakan alat solek.

Namun, di era canggih dan instan hari ini, solek bahkan dapat dibuat hanya dengan menggunakan aplikasi di Android. Oleh itu, penggunanya tidak perlu bersusah payah untuk berpakaian kemudian menghapusnya hanya untuk mengambil gambar. Kerana beberapa aplikasi ini dapat membuat anda lebih yakin dan pasti lebih menarik.

Seterusnya akan membincangkan 10 aplikasi solek praktikal dan terbaik di Android. Ingin tahu? Pertimbangkan tinjauan berikut dari sepuluh permohonan.

10 Aplikasi Rias Wajah Terbaik di Android

1. Makeup YouCam

Solek YouCam

Aplikasi solek pertama datang dari YouCam Makeup. Anda tidak perlu bersusah payah berpakaian untuk mengambil gambar. Sebabnya adalah aplikasi Makeup YouCam akan mengubah penampilan anda yang asalnya muka terdedah kepada solek penuh dengan hanya mengedit dan memilih beberapa ciri-ciri solek yang berada di sana.

Aplikasi ini sangat bagus dengan terbukti lebih daripada dua juta pengunduh dan pengguna aplikasi YouCam Makeup. Dalam ciri-cirinya, aplikasi ini menyediakan pelbagai jenis solek seperti gincu, solek mata, dan juga pemerah pipi.

Bukan hanya itu, aplikasi ini juga menyediakan ciri di mana pengguna boleh mendapatkan petua solek kontemporari. Malah pengguna boleh mengubah gaya rambut mereka dengan menyunting menggunakan aplikasi solek yang satu ini. Berminat? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

2. MakeupPlus

MakeupPlus

Aplikasi seterusnya dipanggil MakeupPlus. Tidak jauh berbeza dengan aplikasi pertama, MakeupPlus juga menyediakan pelbagai ciri solek yang dapat digunakan oleh pengunduh untuk mengedit foto mereka seperti menggunakan alat solek.

Anda juga boleh menyesuaikan solek yang anda mahukan kerana ia menyediakan pelbagai warna, gincu, pembayang mata, pemerah pipi dan ciri-ciri solek lain. MakeupPlus juga menawarkan pelbagai tutorial video untuk solek.

Di samping itu, jika anda tidak mahu mengedit solek secara manual, aplikasi solek ini menyediakan ciri di mana foto anda akan diedit menggunakan solek secara automatik. Menarik kan? Untuk memuat turun aplikasi, anda cukup klik di sini.

3. InstaBeauty

instabeauty

InstaBeauty adalah salah satu aplikasi solek yang juga merupakan aplikasi untuk mengambil gambar. Dalam aplikasi ini menyediakan pelbagai fitur menarik yang dapat digunakan oleh penggunanya. Sudah tentu salah satunya adalah ciri untuk mencantikkan diri dengan solek dengan mudah dan praktikal.

Terdapat beberapa ciri lain seperti Beauty Makeup, Beauty Camera, Beauty College, Beauty Video, dan juga Quicksnap. Hanya dengan aplikasi yang satu ini, pengguna dapat mengubah penampilan mereka dengan menggunakan fitur kecantikan kecantikan aplikasi ini.

Anda juga boleh berkongsi suntingan foto solek anda secara langsung menggunakan Quicksnap. Dengan ciri ini, anda dapat segera berkongsi foto anda ke media sosial yang anda miliki. Berminat? Muat turun aplikasi InstaBeauty di sini.

4. Anda Kamera Foto Makeup

Anda Kamera Foto Makeup

Jika secara umum yang menggunakan aplikasi solek adalah wanita, tetapi berbeza dengan aplikasi yang satu ini. Bukan hanya wanita yang dapat menikmati fitur dalam aplikasi Kamera Foto Makeup Anda, adam juga dapat mencuba aplikasi yang satu ini.

Inilah yang menjadikan aplikasi Kamera Foto Makeup Anda ini berbeza. Sebab, dalam aplikasi itu disediakan pelbagai fitur solekan untuk lelaki. Di samping itu, aplikasi ini memberikan lebih daripada 100 kesan solek.

Jangan berhenti di situ, aplikasi solek yang satu ini juga menyediakan pelbagai tema yang boleh anda gunakan untuk menjadikan penampilan anda lebih menarik. Berminat untuk mencuba aplikasi ini? Muat turun aplikasi di sini.

5. Rias Kecantikan - Tudasoft

Mekap Kecantikan

Aplikasi yang dibangunkan oleh Tudasoft juga cukup lengkap. Dengan aplikasi ini, pengguna dapat mengedit foto seperti menggunakan  solek lengkap. Sebenarnya, alat  solek sangat lengkap, mulai dari  pemerah pipi, gincu, eye shadow,  dan banyak lagi. Berminat untuk menggunakan aplikasi ini? Sila muat turun  terus  di sini.

6. LIHAT

MENCARI

Satu lagi aplikasi yang akan menjadikan gambar anda seperti menggunakan alat solek, LIHAT. Dalam aplikasinya, LOOKS menawarkan beberapa ciri menarik seperti  penyesuaian kecantikan semula jadi, pilihan solek dan warna peribadi, bahkan  Makeup yang menampilkan kolaborasi jenama.

Jadi, dengan aplikasi LOOKS, ia bukan hanya alat solek biasa, tetapi anda juga boleh menggunakan  alat seperti menggunakan alat  solek dari jenama solek teratas di dunia. Ingin mencuba? Anda boleh memuat turun aplikasi secara langsung di sini.

7. Lakmé Makeup Pro

lakme solek pro

Aplikasi ini juga merupakan salah satu aplikasi paling popular dan terbaik yang boleh anda gunakan. Aplikasi ini menyajikan solek maya dan seperti anda melihat cermin di skrin telefon pintar anda.

Dalam aplikasinya, Lakmé Makeup Pro memanjakan penggunanya dengan lebih dari 100 pilihan warna solek mulai dari gincu, pembayang mata, hingga pemerah pipi. Di samping itu, aplikasi Lakmé Makeup Pro memberikan beberapa cadangan untuk alat kosmetik terbaik untuk anda. Ingin tahu? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

8. Penyunting Foto Selfie Camera Makeup Selfie Camera

Penyunting Foto Kamera Selfie Kecantikan Makeup

Aplikasi lain datang dari Beauty Makeup Selfie Camera MakeOver Photo Editor. Dalam aplikasinya, Beauty Makeup Selfie Camera MakeOver Photo Editor menawarkan pelbagai jenis solek seperti solek kehidupan sebenar. 33 penapis juga disediakan untuk menjadikan gambar solek lebih menarik.

Di samping itu, pengguna boleh mengedit kulit yang kelihatan kusam atau bintik. Aplikasi ini menjanjikan bukan hanya penampilan semula jadi tetapi juga sempurna dan menarik seperti solekan biasa. Untuk memuat turun aplikasi ini, klik di sini.

9. Mekap YouFace

Mekap YouFace

YouFace Makeup adalah aplikasi yang menawarkan pelbagai jenis alat solek yang dapat digunakan oleh pengguna aplikasi ini. Dalam aplikasinya, YouFace Makeup menawarkan susunan editorial dengan hasil semula jadi.

Penggunanya juga dapat mengedit warna kulit mereka agar lebih cerah secara semula jadi. Di samping itu, aplikasi ini memberikan hasil editorial dengan hasil kulit yang lebih halus. Para pengguna juga disajikan dengan berbagai jenis gaya rambut yang dapat digunakan untuk mengedit foto. Berminat untuk menggunakan aplikasi yang satu ini? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

10. Kemudahan

Aplikasi solek Facetune

Walaupun ini adalah aplikasi berbayar, Facetune adalah salah satu editor PlayStore terbaik. Bagaimana tidak, dengan Facetune ini anda dapat menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat, bahkan anda dapat memutihkan gigi. Keputusan? Sudah tentu anda akan melihat hasil yang semula jadi dan semula jadi. Sekiranya anda ingin tahu, anda boleh membeli aplikasi Facetune secara langsung dengan mengklik di sini.

Cadangan Permohonan Lain

Bukan hanya sepuluh aplikasi di atas yang dapat menjadikan gambar anda kelihatan seperti menggunakan alat solek. Sebabnya, kami masih mempunyai beberapa aplikasi cadangan menarik untuk menjadikan foto anda kelihatan menarik seperti menggunakan alat solek. Mari periksa ulasan berikut.

11. Taha Plus

Taha Plus

Taha Plus hadir sebagai salah satu aplikasi pengeditan seperti menggunakan isyarat Caris yang terbaik. Dalam aplikasi ini tidak kurang hebatnya dengan aplikasi lain di mana Taha Plus mempunyai pelbagai ciri menarik. Anda boleh meletakkan solek yang menarik pada foto.

Selain solek, Taha Plus juga dapat melakukan  penyuntingan  pada mata, pipi menjadi lebih nipis, warna kulit, dan lain-lain.

12. Alat solek

alat solek

Aplikasi seterusnya datang dari aplikasi bernama Makeup. Aplikasi ini mempunyai pelbagai ciri yang dapat digunakan oleh pencinta solek untuk menjadikan penampilan mereka lebih sempurna. Aplikasi ini adalah aplikasi make over maya di mana anda boleh melakukan solek hanya menggunakan telefon pintar anda.

Anda juga boleh mencuba pelbagai gaya rambut yang biasa digunakan oleh selebriti terkenal. Untuk menggunakan aplikasi yang satu ini cukup mudah, anda hanya perlu mengambil foto anda dan mengeditnya seperti anda berpakaian menggunakan aplikasi ini.

13. Solek Mini

Solek Mini

Mini Makeup adalah salah satu aplikasi solek yang masih dalam bayangan aplikasi yang disebut Makeup yang terdapat di titik 5. Aplikasi ini hampir sama dengan Makeup sebelumnya, satu-satunya perbezaan adalah beberapa ciri-cirinya.

Mini Makeup mengkhusus dalam solek editorial yang ringkas tetapi juga menarik. Ikuti pelbagai jenis solek yang disediakan, Mini Makeup menyediakan lebih dari 2000 jenis alat solek yang boleh digunakan.

Itulah koleksi aplikasi solek terbaik di Android. Anda dapat merasakan sensasi berpakaian tanpa perlu bersusah payah melepaskannya dari wajah anda, cukup gunakan aplikasi dan foto anda akan seperti menggunakan alat solek semula jadi.