10 Permohonan Pekerjaan Terbaik untuk Pencari Kerja pada tahun 2020

Cukup dengan telefon pintar pintar dan canggih, kini anda boleh mendapatkan kerja dalam talian. Mencari pekerjaan bukanlah sesuatu yang mudah, tetapi sekarang terdapat banyak jawatan kosong yang membantu dan memudahkan pencari kerja. Pembukaan pekerjaan dalam dan luar negara.

Oleh itu, kali ini sasarannya adalah 10 aplikasi pekerjaan terbaik untuk pencari kerja. Bersedia untuk mendapatkan pekerjaan hari ini dengan salah satu permohonan pekerjaan? Seterusnya mempertimbangkan 10 ulasan pada isyarat Caris.

10 Permohonan Kerja Terbaik

1. JobStreet

Permohonan pekerjaan JobStreet

JobStreet adalah salah satu aplikasi pembukaan pekerjaan terbaik di Indonesia. Lebih dari 230 ribu pekerjaan yang anda boleh laksanakan melalui aplikasi yang satu ini. Bagi anda yang ingin bekerja di luar negara, anda juga boleh mencarinya di JobStreet. Kerana, JobStreet tidak hanya menyediakan kekosongan dari Indonesia, tetapi juga negara lain seperti Singapura, Malaysia, Vitenam dan Filipina.

Ciri yang disertakan dalam aplikasi kekosongan kerja JobStreet juga memudahkan pencari kerja dengan adanya pemberitahuan mudah alih. LiNa JobStreet akan memberikan pemberitahuan pekerjaan terkini setiap hari melalui e-mel dan anda boleh segera melamar pekerjaan tersebut hanya pada telefon Android. Mudah dan ringkas bukan? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi JobStreet.

2. LinkedIn

LinkedIn

Bukan hanya sebagai aplikasi media sosial, LinkedIn juga bertindak sebagai aplikasi pekerjaan . Beribu-ribu bahkan berjuta-juta profesional mempunyai akaun LinkedIn dan tidak jarang juga syarikat atau tempat kerja lain mencari pekerja melalui LinkedIn.

Dalam ciri-cirinya, LinkedIn juga memberikan pemberitahuan pekerjaan yang sesuai dan sesuai untuk anda kerana anda harus mengisi data peribadi anda mengenai kemahiran anda. Pengguna LinkedIn juga boleh menulis artikel yang kemudian akan dikongsi dan juga dibaca oleh pengguna LinkedIn yang lain, bahkan mungkin dibaca oleh syarikat yang memerlukan kemahiran anda.

Bagaimana anda bersedia mendapatkan pekerjaan hari ini dengan permohonan pekerjaan, LinkedIn? Hanya perlu klik di sini untuk memuat turunnya.

3. Pencarian Kerja jobsDB

JobsDB

Anda boleh melamar lebih dari 120 ribu pekerjaan baru dalam permohonan kekosongan, jobsDB Job Search. Bukan hanya dari Indonesia malah dari negara jiran seperti Hong Kong, Singapura dan Thailand. Sesuai untuk anda yang ingin mendapatkan pekerjaan di luar Indonesia.

Bukan hanya itu, ciri seperti pencarian pekerjaan berdasarkan lokasi dan minat yang disesuaikan dengan kemahiran anda dapat dipilih oleh pengguna JobDB Job Search. Sebelumnya anda juga harus membuat ID dan resume yang mesti dimuat naik ke akaun JobDB Job Search. Sangat mudah bukan untuk permohonan pekerjaan percuma ini? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi secara langsung.

4. Sesungguhnya Pencarian Kerja

Memang Cari Kerja

Masih terdapat aplikasi pekerjaan yang menyediakan pekerjaan baru di pelbagai negara. Sesungguhnya Pencarian Pekerjaan menyediakan pelbagai ciri untuk memudahkan pencari kerja dengan lebih daripada 200 juta pekerjaan baru. Di samping itu, terdapat lebih daripada 60 negara dan 28 bahasa yang berbeza dijumpai dalam pencarian kerja Memang ini yang anda tahu.

Bagi anda yang tidak mahu mendapatkan pekerjaan yang terlalu jauh, anda boleh mencari pekerjaan di kawasan yang berdekatan dengan rumah anda dengan menggunakan ciri GPS yang terdapat pada telefon pintar. Bukan hanya pekerjaan tetap, malah pekerjaan untuk pelajar magang ada dalam senarai Carian pekerjaan. Berminat untuk mencari pekerjaan melalui Memang? Klik di sini untuk memuat turunnya.

5. JOB HARI INI - pekerjaan dalam 24 jam

Kerja hari ini

JOB HARI INI yang mendakwa bahawa penggunanya akan mendapat pekerjaan dengan mudah dalam 24 jam. Bukan hanya itu, aplikasi pekerjaan JOB TODAY memudahkan anda mencari dan mendapatkan pekerjaan dengan hanya satu klik untuk melamar pekerjaan.

Ciri lain yang ditawarkan adalah pencari kerja dan calon tempat kerja akan berkomunikasi dengan mudah dengan penyediaan sembang khas untuk pemohon dan penerima pekerjaan. Ciri sembang akan memudahkan kedua-dua pemohon dan calon tempat kerja menentukan jadual temu ramah dan ujian kerja. Bersedia untuk mendapatkan pekerjaan? Tekan sini untuk muat turun.

6. Trovit Jobs

Pekerjaan Trovit

Trovit Jobs, aplikasi pekerjaan lain yang boleh anda gunakan untuk mencari kerja dalam talian tanpa perlu mencetak atau mencetak surat lamaran. Cukup daftar sebagai akaun pengguna dan masukkan resume maka anda sudah bersedia untuk mencari pekerjaan yang sesuai dengan kemahiran dan minat anda.

Walau bagaimanapun, Trovit Jobs ini menyediakan 46 negara yang tidak termasuk dalam Negara Indonesia. Walaupun begitu, Trovit Jobs sesuai untuk anda yang berminat bekerja di luar negara, terutamanya di Amerika Syarikat. Berminat bekerja di luar negara? Ayuh muat turun aplikasi Trovit Jobs di sini.

7. Freelancer - Sewa & Cari Pekerjaan

Freelancer

Sekiranya sebelum ini permohonan untuk jawatan kosong yang lebih khusus untuk pekerja tetap, berbeza dengan aplikasi Freelancer ini. Seperti namanya, aplikasi Freelancer adalah aplikasi mencari pekerjaan bagi anda yang sedang mencari jawatan kosong sambilan.

Anda hanya perlu mendaftarkan data anda untuk mendaftar. Anda juga boleh mengemukakan cadangan untuk dipercayai oleh syarikat walaupun anda hanya bebas. Anda boleh menunjukkan profesionalisme anda di sini. Sedia? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi Freelancer.

8. Kekosongan id Pekerjaan

ID Pekerjaan

Permohonan id pekerjaan untuk jawatan kosong Indonesia yang khusus untuk pencari kerja yang mencari pekerjaan di Indonesia. Sebelum ini, aplikasi ini dapat diakses melalui laman web secara langsung. Namun, untuk kemudahan pencari kerja, Jobs Id membuat aplikasi yang akan memudahkan para pencari kerja.

Tidak jauh berbeza dengan permohonan pekerjaan lain. Pertama sekali anda harus memuat turun aplikasi terlebih dahulu di PlayStore atau klik di sini. Selepas itu anda boleh mendaftarkan diri anda juga memaparkan gambar dan resume / CV anda. Adakah anda sudah bersedia untuk mendapatkan pekerjaan sekarang?

9. Pekerjaan LINE

cara memadam rakan secara dalam talian

Mungkin anda mengenali LINE sebagai aplikasi media sosial. Walau bagaimanapun, dalam aplikasi LINE bukan hanya untuk  berbual  sahaja  Kini, LINE memberikan inovasi baru dengan menambahkan ciri yang disebut LINE Jobs.

Oleh itu, dalam LINE Jobs ini anda dapat mencari pekerjaan yang sesuai untuk anda. Sangat mudah, anda hanya perlu mempunyai akaun LINE, maka anda hanya boleh mengklik ciri LINE Jobs dan mencari pekerjaan yang anda mahukan. Tidak mempunyai aplikasi LINE? Anda boleh memuat turunnya di sini.

10. Kemas kini Kerja Kosong

Kemas kini Kerja Kosong

Akhir sekali, aplikasi Pembaruan Kekosongan Kerja ini tidak hanya menampung jawatan kosong dari seluruh Indonesia. Kerja Kosong Pembaruan ini adalah aplikasi yang selalu dikemas kini mengenai pekerjaan baru yang berasal dari JobsCDC, Kementerian Tenaga Kerja dan Transmigrasi, Pembina Kerjaya, ECC UGM, Pusat Kerjaya, Klik Kerjaya. Career World, Career com, Career Jet, Web Locker Id dan lain-lain.

Bukan hanya berfungsi, artikel terbaru selalu dikemas kini setiap 4 jam dalam aplikasi Job Update ini. Bolehkah anda bayangkan jumlah kekosongan jawatan yang terdapat dalam aplikasi ini? Untuk mendapatkan permohonan, anda hanya perlu klik di sini.

Sekarang ini adalah 10 aplikasi aplikasi pekerjaan terbaik di Indonesia yang dapat anda gunakan untuk mencari pekerjaan. Bersedia untuk menandatangani kontrak kerja hari ini?