10 Aplikasi Penggalak Permainan Terbaik untuk Pemain Permainan

Bagi pemain permainan, nama Game Booster sememangnya tidak asing lagi. Penguat permainan adalah perisian yang dibuat untuk memberi keselesaan kepada para pemain. Game booster akan meningkatkan prestasi pemproses, RAM, cakera keras, ke kad grafik sehingga akan meningkatkan keseluruhan prestasi komputer.

Dengan begitu, permainan yang anda mainkan akan berjalan dengan lancar, tanpa ketinggalan , dan pantas. Permainan penggalak ini sangat berguna bagi anda yang mempunyai komputer dengan spesifikasi biasa-biasa saja tetapi ingin bermain permainan mewah ..

Terdapat beberapa perisian penggalak permainan yang menawarkan pengalaman permainan yang luar biasa kepada anda. Berikut ini berjaya merangkum beberapa permainan penggalak terbaik yang boleh anda pasang untuk mendapatkan pengalaman permainan yang lebih baik.

10 Aplikasi Penggalak Permainan Terbaik

1. Penguat Permainan Bijaksana

Wise Booster Game terbaik

Perisian ini baru saja dirilis pada tahun 2014. Jadi, mungkin gamer tidak begitu mengetahui perisian peningkatan ini. Wise Game Booster dapat mempercepat prestasi komputer dengan baik ketika digunakan untuk bermain permainan.

Di samping itu, kebanyakan orang yang telah menggunakan perisian ini cukup berpuas hati kerana Wise Game Booster sangat bagus berbanding perisian serupa yang lain. Di samping itu, perisian percuma yang boleh dimuat turun ini dapat menyokong semua jenis permainan berbilang pemain yang anda mainkan.

2. Penggalak Permainan Razer

Penggalak Permainan Razer

Sebagai salah satu pengeluar peranti permainan terkemuka, Razer juga ingin memberikan pengalaman permainan terbaik untuk peminatnya. Salah satu cara adalah dengan melepaskan perisian yang akan membantu mengoptimumkan prestasi permainan yang dimainkan.

Razer bekerjasama dengan iOBit untuk menghasilkan Razer Game Booster yang diklaim dapat mengoptimumkan peranti anda untuk menghasilkan prestasi yang lebih baik ketika digunakan untuk bermain pelbagai permainan.

Perisian ini dapat menutup program dan perkhidmatan yang tidak diperlukan untuk mengurangkan beban sistem. Selain itu, Razer Game Booster juga dilengkapi dengan fitur yang sangat berguna, seperti FPS Counter, Screenshot Gallery, dan Driver Updater.

3. Pengalaman Geforce

Pengalaman Geforce

Seterusnya, kita berkenalan dengan salah satu permainan penggalak yang dibuat oleh Nvidia. Geforce Experience akan berfungsi dengan baik pada komputer yang menggunakan GPU Nvidia. Selain itu, Geforce juga cukup stabil pada komputer AMD.

Sama seperti perisian serupa yang lain, Geforce akan mengoptimumkan pengalaman permainan anda. Bukan hanya itu, Geforce juga memastikan pemacu komputer sentiasa dikemas kini . Geforce juga dapat diandalkan untuk streaming permainan melalui Nvidia Shield.

4. Penguat Permainan Iobit

Penguat Permainan Iobit

Masih mencari aplikasi tambahan untuk menjadikan aktiviti permainan anda lebih cepat dan stabil? Cuba pasang Iobit Game Booster pada PC atau komputer riba anda. Ini adalah aplikasi mudah yang dapat menjadikan prestasi PC lebih cepat walaupun anda bermain permainan berat.

Jadi, bagaimana anda menggunakan Iobit Game Booster? Adakah anda memerlukan muslihat khas? Tidak perlu. Setelah aplikasi ini dipasang di PC anda, buka aplikasi, dan klik butang yang bertuliskan " Start Boost ". Selepas itu, aplikasi ini akan meningkatkan prestasi PC dan komputer riba anda menjadi lebih stabil dan ketinggalan minimum ketika digunakan untuk permainan.

5. Gamefire

Kebakaran permainan

GameFire menyediakan pelbagai fitur penggalak permainan yang popular, seperti pengurus aplikasi yang berfungsi untuk membunuh program yang tidak perlu atau aplikasi liar, penyusun folder permainan untuk menyimpan fail anda dekat dengan cakera, dan pelbagai sistem untuk di-tweak di Windows.

Daya tarikan Gamefire memang terletak pada ciri-ciri yang dimilikinya. Walau bagaimanapun, aplikasi ini akan membawa beberapa perisian lain semasa proses pemasangan. Sekiranya anda tidak menyukai perisian lalai, anda boleh menghapusnya dengan segera setelah proses pemasangan selesai.

6. MSI Afterburner

MSI Afterburner

Ini adalah aplikasi yang siap menjadikan GPU anda mempunyai prestasi yang lebih baik. MSI Afterburner adalah salah satu permainan penggalak terbaik yang wajar dipertimbangkan. Perisian ini dapat membuat perubahan pada voltan tinggi, teras, dan jam shader.

Di samping itu, Afterburner dapat mengawal kelajuan kipas dengan slider dan memantau statistik penting kad anda melalui rangkaian grafik. Afterburner adalah perisian yang tepat untuk anda yang gemar bermain permainan HD yang cukup berat.

7. Keliling Razer

Keliling Razer

Permainan satu penggalak ini direka untuk memainkan permainan 3D dengan suara surround. Dengan Razer Surround, anda akan mendengar kesan bunyi yang luar biasa walaupun anda hanya menggunakan alat dengar yang murah dengan kualiti yang tidak terlalu tinggi. Aplikasi ini menggunakan kad suara maya sehingga Razer Surround dapat mencapai kesan audio yang diarahkan.

Permainan penggalak ini dijual pada harga $ 19.99, tetapi Razer Surround boleh diperoleh secara percuma sehingga 31 Disember. Razer meminta pemain permainan yang memuat turun perisian ini untuk membuat sumbangan amal untuk kanak-kanak yang memerlukan.

8. AMD Raptr

AMD Raptr

Perisian ini mempunyai prestasi yang hampir sama dengan Pengalaman Geforce. Walau bagaimanapun, AMD Raptr pasti akan berfungsi dengan lebih optimum pada komputer yang menggunakan kad grafik dari AMD, kad grafik lama dan baru.

Anda boleh mengoptimumkan semua jenis permainan dengan AMD Raptr ini. Apa sahaja permainan yang dipasang di komputer anda, cukup meningkatkannya dengan AMD Raptr untuk mengelakkan ketinggalan dan mempercepat prestasi permainan itu sendiri.

9. Ketepatan EVGA

ketepatan evga

EVGA adalah pilihan terbaik untuk kad grafik Nvidia yang terlalu banyak . Perisian ini membolehkan anda mengubah tetapan kunci GPU, jam memori, voltan, dan bahkan putaran kipas supaya komputer anda tidak terlalu panas ketika bermain permainan.

Dengan aplikasi ini, anda boleh menetapkan 10 profil konfigurasi yang berbeza untuk tetapan overlocking anda. Beberapa ciri menarik, seperti had kadar bingkai dan penanda aras terbina dalam yang anda juga dapat nikmati jika memasang EVGA Precision.

10. Grid Kuasa ROCCAT

Ini adalah aplikasi beta terbuka yang dapat mengubah telefon pintar atau tablet Android menjadi layar kedua untuk komputer anda. Perisian ini memaparkan rangkaian grid yang mengandungi maklumat sistem, kawalan audio, aliran media sosial, dan kawalan dan makro khusus untuk pelbagai permainan dan program.

Melalui perisian ini, anda boleh berkongsi grid kawalan tersuai untuk pemain lain. Salah satu perkara yang paling penting, ROCCAT Power Grid akan memberikan keselesaan yang luar biasa semasa anda bermain permainan.

Penggalak permainan diciptakan untuk meningkatkan kinerja sistem ketika digunakan untuk permainan. Perisian ini akan menutup semua aplikasi atau program yang berjalan di komputer anda. Tujuannya adalah untuk memperuntukkan sumber sistem untuk permainan yang anda jalankan.

Sekiranya anda seorang pemain permainan, mengapa anda memerlukan salah satu permainan penggalak terbaik di atas? Kerana kelancaran ketika bermain adalah keutamaan bagi pemain permainan. Kelewatan atau sistem yang perlahan boleh membuat anda kalah ketika bermain permainan. Oleh itu, tidak ada salahnya jika anda cuba memasang salah satu permainan penggalak di atas.