10 Aplikasi Kord Gitar Terbaik dan Terlengkap di Android

Mania gitar tidak perlu keliru mencari kord gitar. Kerana, hanya dengan telefon pintar Android, pencinta gitar dapat melihat kord dengan mudah  . Caranya adalah dengan menggunakan salah satu daripada 10 aplikasi kord gitar yang akan dibincangkan kali ini.

Aplikasi kord gitar ini siap memberikan kord lengkap dan terbaik, mulai dari kord gitar lagu, kord gitar asas, malah ada aplikasi kord gitar luar talian juga dalam talian. Ingin tahu bagaimana untuk melengkapkan 10 aplikasi koleksi gitar utama yang akan dibincangkan? Cari jawapan untuk rasa ingin tahu anda dalam isyarat Caris.

10 Aplikasi Kord Gitar Terbaik di Android

1. Gitar Utama

Gitar Terunggul

Sekiranya anda memerlukan set kord gitar yang paling lengkap, maka pilihan yang tepat adalah memuat turun Ultimate Guitar. Dalam aplikasinya, Ultimate Guitar menyediakan lebih daripada 15,000 lagu asli dengan kesan  gitar tonebridge.  Untuk memainkan semua lagu ini, anda bahkan tidak perlu  online,  kerana Ultimate Guitar juga memiliki fitur  offline.

Bagi anda yang kidal, maka anda boleh mengubah tetapan atau tetapan  utama lagu ke  mod kidal. Apa yang menarik lagi, pengguna Ultimate Guitar dapat mengedit  kord,  lirik, dan juga  tab . Malah, anda juga boleh menyesuaikan dan mengubah saiz  tab  mengikut citarasa anda Ciri-ciri yang cukup lengkap, ya? Ayuh, muat turun terus di sini.

2. Kord dan tab gitar

Kord dan tab gitar

Hanya dengan telefon pintar Android, anda boleh memainkan gitar dengan aplikasi kord gitar dari Guitar Chords and Tabs. Anda tidak perlu membeli kord gitar jika anda boleh mendapatkan koleksi kord gitar yang percuma dan praktikal.

Tidak perlu risau lagi untuk membelokkan buku kunci gitar. Sebabnya, aplikasi yang satu ini menyediakan ciri autoscroll, yang  bermaksud secara automatik kord dan tab Guitar akan menatal ke bawah apabila anda selesai menyelesaikan kord.

Bukan hanya itu, aplikasi ini juga dapat dikendalikan di luar talian. Berminat bermain gitar dengan aplikasi kord dan tab Guitar? Untuk memuat turunnya, anda boleh mendapatkan aplikasi ini di PlayStore atau cukup klik di sini dan ia siap dimuat turun.

3. kord & alat pintar

Kord & alat pintar

Tidak perlu risau untuk pemain gitar pemula, aplikasi Chords & alat pintar menyediakan pelbagai koleksi kord baik untuk pemula hingga pemain profesional. Lebih daripada satu juta kord gitar yang tersedia untuk memanjakan juga memudahkan pengguna aplikasi.

Bukan hanya itu, Chords & alat pintar juga menyokong aplikasinya dengan ciri Tuner, Metronome, Scales, Arpeggios, Circle of Fifths, Reverse Chord Finder, Transposer, Training Ear Musical, Virtual Instrument, dan Pitch Pipe.

Malah aplikasi ini juga akan mudah digunakan untuk seseorang yang menggunakan tangan kiri atau kidal. Cukup bagus kan? Sekiranya anda sesuai dan menyukai aplikasi Kord & alat pintar, anda boleh memuat turun dan memasang aplikasinya di sini.

4. Lagu Gitar

Aplikasi Guitar Guitar Chords

Masih dengan aplikasi kord gitar yang dapat dinikmati oleh pemain gitar pemula atau untuk profesional. Lagu Gitar, sebuah aplikasi yang memberikan dan mendakwa bahawa aplikasi tersebut mempunyai koleksi akord gitar yang paling lengkap, bermula dari koleksi lagu, lirik lagu, dan kord.

Pengguna aplikasi Lagu Gitar juga dapat memberi penilaian atau bintang untuk lagu yang paling digemari. Anda juga boleh menukar tema aplikasi mengikut citarasa anda. Ciri tatal auto tidak terlepas dipasang di aplikasi luar talian ini. Mahu? Klik di sini untuk memuat turun dan memasang aplikasi.

5. Semua Kord untuk Gitar

Semua Chords for Guitar

Nah, jika aplikasi itu sebelumnya tersedia untuk pemula dan profesional, kali ini All of Chords for Guitar membentangkan khusus untuk pemain pemula. Maksudnya, pemain gitar yang baru belajar boleh menggunakan aplikasi ini.

Para penggunanya akan dipermudah untuk mengasah bakat dan kemampuan mereka dalam bermain gitar. Kerana aplikasi ini akan memberitahu bila anda memilih kord gitar salah. Jadi, ini akan memudahkan para pemula untuk mengetahui kesilapan dan juga belajar bermain gitar dengan mudah. Berminat untuk menggunakan aplikasi ini? Cukup klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

6. Kord! Percuma

Kord! Percuma

Aplikasi lain hadir sebagai Chord! Percuma Kord! Mengklaim bahawa aplikasi memberikan kord yang paling lengkap juga merupakan yang paling mudah digunakan untuk pemula dan profesional.

Permohonan percuma dari Chord! Menawarkan sebilangan ciri. Salah satunya adalah ciri di mana pemain gitar dapat mengetahui betapa pandai bermain gitar. Aplikasi kord! Akan memberikan skala untuk anda. Anda rasa perlu menggunakan aplikasi ini? Sekiranya demikian, anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

7. Gitar Chord Penuh Luar Talian

Kord Gitar Luar Talian Penuh

Guitar Chord Full Offline, aplikasi kord gitar yang ada di Android, menyediakan perkhidmatan kord gitar percuma yang juga di luar talian tanpa memerlukan internet. Bukan itu sahaja, bahkan aplikasi yang dibuat oleh pembangun More Share Corp telah menyelitkan pelbagai jenis kord lagu yang diklaim lengkap.

Dalam aplikasi apa pun, ciri tatal auto tidak terlepas dari kemudahan lain yang ditawarkan oleh Chord Guitar Full Offline. Di samping itu, pengguna akan difasilitasi dalam mencari kord gitar yang dikehendaki dengan adanya ciri carian dan abjad.

Dengan ciri abjad, anda boleh mencari kord lagu mengikut tajuk abjad. Mudah, praktikal dan percuma. Berminat memuat turunnya? Klik sahaja di sini.

8. GuitarTab - Tab dan kord

GuitarTab - Tab dan kord

Sekiranya anda mencari koleksi kord gitar dalam bentuk aplikasi, maka GuitarTab - Tab dan kord boleh menjadi penyelesaian pintar untuk anda. Kerana aplikasi yang telah dimuat turun lebih dari 20,000 kali mempunyai pelbagai kelebihan yang  anda tahu.

Salah satunya ialah GuitarTab - Tabs and Chords mempunyai sekitar 500,000 koleksi kord gitar. Bukan itu sahaja, anda juga boleh memuat turun kunci gitar yang telah disediakan. Cukup lengkap, ya? Jom muat turun di sini.

9. Guitar Chords & Lirik Lagu AZ

Guitar Chords & Lirik Lagu AZ di luar talian

AZ Guitar Chords & Song Lirik, sebuah aplikasi yang dilengkapi dengan kord lagu dari Indonesia, Barat, dan bahkan Malaysia. Sesuai namanya, aplikasi ini disusun mengikut abjad sehingga memudahkan pengguna mencari kord lagu.

Sebenarnya, anda akan menemui kord gitar dengan lagu bergenre Reggae dan juga dangdut yang anda tahu. Sudah tentu bagi anda yang gemar lagu genre POP, anda juga boleh mendapatkan kord di aplikasi AZ Guitar & Song Lirik. Mudah dan lengkap, bukan? Muat turun aplikasi di sini.

10. Kord Gitar Percuma

Kord Gitar Percuma

Aplikasi kunci percuma lain berasal dari pemaju RUSAB dengan menamakan aplikasi Guitar Chords Free. Aplikasi kord gitar kali ini mendakwa bahawa pengguna dapat menikmati lebih daripada 2200 kord yang tersedia untuk anda mainkan kemudian.

Anda juga dapat menyesuaikan lagu yang ada dengan aplikasi Guitar Chords Free. Bukan itu sahaja, antara muka yang ringkas dan jelas cukup mudah bagi sesiapa sahaja yang memuat turun dan menggunakan aplikasi ini. Anda berminat? Cukup klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

Sekiranya anda tidak merasa selesa dengan 10 pilihan aplikasi di atas, kami masih mempunyai pelbagai cadangan kord gitar yang lain. Aplikasi berikut yang kami sarankan adalah sebaik 10 aplikasi di atas. Berikut adalah senarai lengkap:

11. Pemain Tab Gitar

Pemain Tab Gitar

Ingin bermain gitar tetapi tidak tahu kuncinya? Tenanglah, anda boleh bermain gitar dengan senang dengan bantuan Guitar Tab Player. Ini adalah aplikasi koleksi kord gitar yang siap memaparkan pelbagai kord.

Istimewa, aplikasi ini menjanjikan kualiti terbaik untuk setiap paparan kord gitar. Bukan itu sahaja, malah  antara muka  yang disajikan cukup mudah, memudahkan sesiapa sahaja menggunakan aplikasi Guitar Tab Player.

12. Guitar Chord Indonesia Luar Talian

Guitar Chord Indonesia Luar Talian

Dari nama aplikasinya, mungkin anda dapat meneka bahawa ini adalah koleksi kord gitar Indonesia dan dapat dikendalikan di luar talian. Aplikasi ini boleh menjadi alternatif untuk menggantikan buku kunci gitar.

Di samping itu, Guitar Chord Indonesia Offline melengkapkan ciri-cirinya dengan gambar kord gitar. Uniknya, Guitar Chord Indonesia Offline siap dengan 2000 lagu Indonesia dan lengkap dengan kord gitar. Menarik,  bukan? 

13. Koleksi Kord Gitar Indonesia

Koleksi Kord Gitar Indonesia

Sekiranya aplikasi Full Offline Guitar Chord menyediakan kord gitar dengan lagu antarabangsa alias barat, ini berbeza dengan aplikasi yang satu ini. Diselaraskan dengan namanya, aplikasi yang dibuat oleh  pembangun More Share Corp menyajikan pelbagai lagu chord dari Indonesia.

Tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya, Koleksi Kord Gitar Indonesia, menyediakan 2000 lebih banyak nama band dengan lebih dari 10000 kord tersedia. Ciri Autoscroll juga penanda buku tidak terlepas dari aplikasi kunci gitar luar talian ini. Anda berminat? Klik di sini dan nikmati semua ciri-cirinya.

14. Tab Gitar

Tab Gitar

Tab Gitar, hadir sebagai salah satu aplikasi kord gitar yang paling lengkap dan terbaik. Dalam aplikasinya, Guitar Tabs menawarkan pelbagai koleksi gitar utama dari penyanyi terkenal di dunia, anda namakan John Lenon, Metalica, dan juga kunci gitar untuk lagu Michael Jackson ada di Guitar Tabs.

Tidak cukup di sana, Tab Gitar juga siap memanjakan penggunanya dengan  antara muka  yang mudah difahami dan juga ringkas. Malah, terdapat juga ciri-ciri di mana anda boleh menyimpan kord gitar lagu-lagu kegemaran anda  Segera muat turun aplikasi di sini.

15. GuitarTapp - Tab & Kord

GuitarTapp - Tab & Kord

Satu lagi aplikasi kord gitar terbaik yang kami cadangkan untuk anda, GuitarTapp - Tabs & Chords. Ini adalah aplikasi yang bagus untuk anda yang tidak mahu membawa kunci gitar dengan mudah. Selain praktikal, GuitarTapp - Tabs & Chords juga merupakan aplikasi yang cukup lengkap dengan semua kelebihan.

Di sini, anda boleh menemui kord gitar yang anda mahukan. Sebenarnya, ada ciri  cadangan  yang siap meneka lagu apa yang ingin anda cari. Tambahan lain ialah anda boleh membuka  fail  kunci gitar lain dengan menggunakan aplikasi GuitarTapp - Tabs & Chords. Cukup lengkap, ya?

Nah, itulah koleksi aplikasi kord gitar yang boleh anda gunakan pada peranti Android. Mudah, ringkas, praktikal juga percuma. Aplikasi kord gitar mana yang sesuai untuk anda?