5 Aplikasi Filem Paling Popular yang mesti anda muat turun di iPhone dan iPad

Pada masa kini, teknologi memainkan peranan penting bagi setiap individu yang keberadaannya menjadikan kerja lebih mudah dan senang. Dengan begitu banyak aplikasi yang boleh dimuat turun, impian semua orang untuk komunikasi yang mudah dan penyelesaian tugas yang cepat akhirnya dapat dicapai.

Terlepas dari kenyataan bahawa kemajuan teknologi sangat dipercayai dalam hampir semua aktiviti manusia, sebenarnya teknologi juga dapat membantu anda untuk menghiburkan diri pada waktu lapang. Ini kerana terdapat aplikasi filem percuma yang boleh anda muat turun di telefon pintar anda untuk menstrim atau menonton filem dan rancangan TV kegemaran secara percuma.

Selain itu, seiring dengan adanya berbagai gadget terbaru di pasar, ada juga revolusi aplikasi filem yang dapat Anda unduh secara langsung di telefon bimbit anda.

Dalam artikel ini, kami akan mengesyorkan 5 aplikasi streaming filem terbaik dan yang boleh dipasang pada iPhone atau iPad anda. Aplikasi ini dijamin sangat berguna serta menjimatkan kos sehingga apabila kebosanan mulai menyerang, anda akan dihiburkan oleh ratusan bahkan ribuan filem yang boleh anda muat turun dalam talian.

Aplikasi Filem

1. Netflix

Netflix mungkin merupakan salah satu aplikasi penstriman filem terbaik dan paling popular di dunia dalam talian. Laman web ini mempunyai berjuta-juta kandungan media digital yang boleh dimuat mengikut keperluan anda. Netflix sendiri menawarkan percubaan percuma selama satu bulan di mana anda boleh menstrim kedua-dua filem dan rancangan TV kegemaran lain secara langsung melalui iPhone atau iPad.

Selain itu, Netflix adalah salah satu aplikasi bermain filem percuma yang membolehkan anda mengakses siri terbaru yang sedang anda ikuti. Ingat, bahawa selepas percubaan percuma akan ada yuran langganan yang harus anda bayar untuk dapat terus menggunakan perkhidmatan ini. Netflix merangkumi ciri seperti senarai tontonan khas di mana anda boleh menambah skrin ( tambahkan tingkap ) untuk klip yang anda mahu tonton seterusnya.

2. Keretakan

Crackle adalah kedai sehenti yang boleh anda muat turun ke peranti iOS untuk menonton filem dan rancangan TV kegemaran anda secara percuma. Aplikasi ini juga menawarkan pelbagai jenis filem dengan pelbagai genre seperti drama, aksi, komedi, seram, dan lain-lain. Malah, terdapat juga siri asli dari Crackle yang boleh anda tonton dan muat turun melalui aplikasi ini.

Di samping itu, aplikasi Crackle juga mempunyai beberapa ciri yang boleh dibanggakan dan serasi dengan alat iOS anda. Salah satunya ialah anda dapat menonton filem Hollywood dan Siri TV dengan panjang dan tanpa gangguan.

Di samping itu, episod baru dari setiap Siri TV selalu dikemas kini sebulan sekali. Seperti Netflix, anda juga dapat menyesuaikan senarai tontonan anda dan menyimpan media yang ingin anda tonton kemudian.

3. TV Pluto

TV Pluto

Ini adalah aplikasi streaming filem dan TV pelbagai fungsi yang boleh dimuat turun ke peranti iOS anda. Aplikasi filem ini juga membolehkan anda memainkan filem dan menonton rancangan TV kegemaran secara percuma. Selain itu, pelbagai jenis genre filem berdasarkan permintaan juga tersedia dan anda boleh menontonnya secara percuma juga.

Ciri terbaik yang ditawarkan oleh aplikasi filem ini ialah banyak saluran yang menunjukkan drama, aksi, seram, atau sukan lasak. Di samping itu, apabila anda membuka aplikasi ini pada peranti iOS, aplikasi ini akan secara automatik menunjukkan saluran terakhir yang anda tonton sebelumnya. Akhirnya, anda juga boleh menanda buku saluran yang ingin anda tonton kemudian.

4. Yidio

Yidio adalah aplikasi streaming filem dan rancangan TV di iOS yang mengumpulkan kandungan dari aplikasi lain seperti Netflix, Hulu Plus, Xfinity, Amazon, DirecTV, dan Google Play. Yidio tidak mempunyai kandungan asli sehingga senarai filem yang terdapat dalam aplikasi ini bergantung pada sumber lain seperti yang disebutkan di atas. Apa pun itu, anda masih boleh menayangkan filem ke aplikasi ini secara percuma.

Salah satu ciri terbaik Yidio adalah kaedah paparannya yang sangat baik berbanding dengan aplikasi lain. Selain itu, anda juga tidak perlu menukar aplikasi untuk menonton filem, dan anda juga dapat menyaring kandungan yang ingin ditonton berdasarkan sumber, tarikh penyiaran, dan atau berdasarkan penilaian .

5. Pemandangan

Viewster adalah salah satu aplikasi filem terbaik yang boleh anda muat turun ke peranti iOS, dan membolehkan anda menonton berjuta-juta filem animasi dalam Resolusi Tinggi (HD). Paparan aplikasi ini juga kelihatan seperti anime. Jadi, jika anda seorang pencinta anime yang tidak mahu ketinggalan menonton siri anime kegemaran anda, maka Viewster adalah salah satu aplikasi yang mesti ada di iPhone atau iPad anda.

Di samping itu, Viewster juga menawarkan beberapa ciri berguna seperti beribu-ribu koleksi filem Anime panjang penuh. Aplikasi ini juga membolehkan anda menonton rakaman, trailer, biografi, dan filmografi pelbagai pelakon yang membintangi filem yang anda tonton.

Akhirnya, semua acara yang termasuk dalam aplikasi ini sentiasa dikemas kini setiap minggu. Senarai pantau atau senarai tontonan juga merupakan ciri terbaik dari Viewster di mana anda boleh menyusun rancangan yang ingin anda tonton sehingga anda dapat mengaksesnya dengan mudah.

Artikel Berkaitan